О, ще один атеїст-мазохіст винайшовся @artobstrel, а Вам яке діло до "церквушкі", "попа" і до "вєри"?
"атист-мазохист" .... и смайлики... пардон где-то порвались "односрачники" и оттуда натекло? а по поводу церквушки, мы дискутируем об отношении к религии и ее месту в жизни граждан...
Та я так зрозумів, що самі Ви не сприймаєте існування Бога, у церковних канонів і взагалі самого поняття віри в релігійному смислі? То яке Вам діло до місця релігії в житті віруючих громадян?
Прочитала, як китайці своїм померлим родичам на той світ відправляють те, що вони любили, щоб ті перед богом за них клопотали). Вони палять в мангалах і спеціальних різнокольорових пічках при храмах різні речі для покійників: ритуальні гроші, що схожі на реальні, картонне взуття, ліфчики, рубашки, годинники, телефони, цигарки, навіть квитки на швидкісні віп-поїзди)) Ціла індустрія на дарунках на той світ заробляє мільйони реальних доларів на цьому світі(тому, мабуть, атмосфера над Тайванем така брудна))
Фігня то всьо, тоті спалені ритуальні гроші, що схожі на реальні, картонне взуття, ліфчики, рубашки, годинники, телефони, цигарки, навіть квитки на швидкісні віп-поїзди. Це всього-навсього індустрія і бізнес. Інакше не буде матеріального життя. І ці паперові мешти і станики - це лише засіб. А тлущ в цих жертвоприношеннях в іншому;
Коли пишуть: "Вешали пачками, жгли, резали, рубили и т.д. христиане...", у мене зразу картинка така собі виникає. Ходять християни, лапають людей і вішають, ріжуть, рубають, а кругом всі інші просто святі і безгрішні, а так... кругом рай і благодать. До християнства вбити людину не було чимось грішним, в Римі це було навіть для розваги. Була зовсім інша мораль. Мораль сили на першому місці. Головна суть християнства не його носії. Носії несуть суть. Суть християнства полягає у тому, що кожна людина має можливість бути спасенною і мати радісне життя після смерті. Суть християнства НЕ в тому, щоб обовязково бути здоровим, чи багатим. Бо часто дорікають, мов от він християнин, а хворий, або помер. Або от він НЕ християнин, а багатий. Це все блуд. Справа в тому, що еволюція людини (тіло+душа) триває. Ті, хто матимуть свідомість до Бога - залишаться жити, а бурян буде спалений. Як на городі, бурячки залишаємо, буряни викидаємо. Еволюція людини, як виду.
Так скажіть, бо я в танку. Перестати ходити на могилки до дорогих людей, запустити могилки своїх покійників - це скотство. А таку смішну штуку як передавати їм земні речі - це їхні китайозні священники додумались, я вважаю, і принесли в маси. Ще й пічечки привабливі понаставили поряд з храмами. То у них теж бізнес і надурювання, як у справжніх бізнесюков. Я за них рада.
Ніхто не чув - чи видужав наш МП-вський отець Онуфрій, що з короновірусом забрався аж у Кардіоцентр Тодурова? Не в якусь там інфекціонку, а як сердешник, додумався ж. Знав, що тут точно витягнуть. Так його не до ІВЛ підключали, що по суті вентілятор, а одразу до апарату "штучна легеня".
Та я про це говорю на ЛФ вже кілька останніх років. Видно, у вас танк найброньованіший із всіх танків
йой, я і молюся? А щодо Онуфрія я тіко його церковне ймення знаю, і ще притчу, і те що досі таки НАШ, бо УЦМП не вивели з України як педикульоз остаточно) Притчу переводити з кацапського не варто) Однажды отец Онуфрий,обходя окрестности Онежского озера, обнаружил обнаженную отроковицу Ольгу.Опешил,оторопел: "Отдайся,Ольга, озолочу" "Окститесь, отче, отойдите. Оторву окаянный отросток"
Онуфрій від самого початку має благословення від свого прихожанина Порошенка, тому він і не дуже переймається всякими педикульозами Петро Порошенко – митрополиту Онуфрію: «Держава і я, як Президент, є надійною опорою у Вашій Божій справі» » Релігія в Україні. Вера и религия. Философия и религия в Украине
25.06.2020 Онуфрій очолив Божественну літургію, яку відслужили на площі перед Успенським собором. Під час своєї проповіді він розповів про свого покровителя - відданому слузі Божому, який 60 років провів у молитві і повній самоті в єгипетській пустелі. ВІДЕО: Предстоятель УПЦ митрополит Онуфрій святкує 50 років чернечого служіння і іменини
взрослые, местами адекватные люди, заявляют о своей вере в говорящих змей, предопределенности сущего и прочем, мне интересен сам факт - как они это себе объясняют. Вдруг я что-то упускаю в своей концепции. Пока правда никаких полулогических доводов не услышал, это или псевдохристианство - где вроде Иисус, но Библия то - такое, тут читаем, тут не читаем, или - "хоспади - ты ничего не понимаешь!" и собственно - все. так что это интересное социальное явления достойное изучения.
Та не переймайтеся Ви так тими віруючими дорослими адекватними людьми. Хай вони собі це пояснюють як їм завгодно. Що, вони Вам межу переорали, чи машину подрапали? Якщо Ви досі не розібралися у тих вченнях, і все сприймаєте на рівні "тут читаем, тут не читаем, или - "хоспади - ты ничего не понимаешь!" и собственно - все", то навіщо Вам собі впіхувати невпіхуєме? Бо збоку виглядає, що у Вас вже нема місця для того В світі і без релігії та віри багато всяких важливих соціальних, екологічних і морально-етичних проблем. Якщо хочете і можете, то можете ними зайнятися
обязательно, если захочу, а пока хочу заняться этой. Но вяло приветствую ваше интерес к моим смыслам.