@medwedo berlogsoni, Ви вже наперед все знаєте))) Поки що влада не заборонила діяльність водіїв тролейбусів і маршруток, поїзди, літаки і продавців супермаркетів і лотків у зв"язку із коронавірусом . Так само поки що не заборонено віруючим фанатикам йти до церкви на Вербну Неділю чи Великдень. Чо Ви кіпішуєте тільки за віруючих фанатиків? Уявляєте, скільки людей можна заразити в вагоні метро? Віруючий, котрий заразився в церкві вірусом нічим не відрізняється від атеїста, котрий заразився в супермаркеті. І вони обидва є носіями того віруса; А що в цьому поганого? зі І взагалі, @medwedo berlogsoni, Вам вже пора переходити від розмов про віруючих і священників до розмов про себе любимого. Ви вже перегораєте, починаєте товчи воду, а це не айс.
А ви знали, що у московського патріархату є так званий синодальний відділ з питань охорони здоров'я і пастирської опіки медичних закладів? Там вже придумали молитву від коронавірусу. Залишилося тільки покликати Лару Крофт, щоб вона ці ієрогліфи розшифрувала
Прочитав усі 613 заповідей Тори. Моя психіка тепер потребує відновлення. Зробив для вас невеличку підбірку маразмів: Проломити віслюку голову, якщо господар відмовився його викупити - Шмот 34:20 Зламати шию корові, якщо в полі знайшли труп, і невідомо хто його вбив - Дварим 21:1 Перевіряти сарану на кошерність - Ваїкра 11:21 Забити камінням невірну дружину та її коханця - Дварим 22:23 Не бути з юних років ненажерою і п'яницею - Дварим 21:19 (на перший погляд це хороша заповідь, але є один нюанс, алкоголіка пропонують не лікувати, а на смерть забити камінням) Гвалтівник зобов'язаний одружитися зі своєю жертвою - Дварим 22:28 Якщо сподобалася полонена жінка, то дати їй місяць, щоб оплакала своїх вбитих родичів, а потім одружитися з нею - Дварим 21:10 Кастрат не може увійти в суспільство Єгови - Дварим 23:2 (це трактують як заборону кастрованим чоловікам вступати в інтимну близькість з єврейками) Ще там про те, які народи треба знищити, як поводитися з рабами, якими способами страчувати людей за різні гріхи. Повний набір божої “милості”. Християни, ви не думайте, що вашої віри це не стосується, всю цю маячню придумав татусь вашого Ісуса. View: https://www.youtube.com/watch?v=mcwjDQoFi-U
Трясця, які кругом "неуки". CHRISTIANPOST.US Администрация Трампа молится во время эпидемии коронавируса Общественная организация «Фонд свободы от религии», стоящая на страже конституционного принципа разделения церкви и государства, с грустным сарказмом
Можна, звичайно, хлорним вапном, але найкраще - мити дустовим милом. Або ж випустити спеціальну губну помаду з хлоркою, щоб перш ніж "лобзати" миряни наносили цю помаду собі на губи.
Я то про це знав завжди. А от святі отці це лише зараз признали, а раніше вважали їх мироточащими, цілющими тощо. Тому віруючі вірили в це і цілували, стар і млад. І причащалися з однієї ложки. Чи Вам невідома церковна антисанітарія? Попу руку баби беззубі цілували? Цілували. Спочатку поцілувала хвора баба, а потім здорова. І заразилася. При чому тут бджоли? О священническом благословении - свящ. Андрей Дудченко На сьогодні - досить, а то знов Джипсі на мене накинеться, що я лізу не в свої справи. А я - допитлива людина, і мені цікаво знати, наприклад, чи дезинфікували ікони до коронавірусу, чи є якийсь канонічний дезинфікуючий розчин, чи можна звичайною хлоркою? Якщо залишки дезинфікуючого розчину залишилися на хресті чи іконі, а потім "лобизающий" відчув цей розчин на губах, то чи протерти губи вологою серветкою і тричі сплюнути, а чи облизати язиком і проковтнути аки благодать? От Ви, Миху, коли поцілуєте дезинфікований хрест і відчуєте присмак хлорного вапна на губах, що робитимите? Чи мається на увазі, що дезинфікувати можна лише чистим спиртом? Тоді кількість прихожан різко зросте.
@medwedo berlogsoni, ну що це таке, така єрєсь і прямо в піст)) Чорт засміявся, як ведмідь на пасіку пробрався. Хух)
@medwedo berlogsoni, а от Ви хочете, щоб після Вашої смерті рідні заказували Службу Божу за упокій Вашої душі?
а хіба служать бесплатно? "За здравіє" на одну людину 30грн. Це мені сьогодні кума сказала, каже після цього взимку не хворіла на простуди. "За упокій" теж ніхто дарма не служитиме) Так що про гроші можете не казати, а платити треба)
Колись давно, ще за радянських часів показували документальну серію від ВВС "Жизнь на Земле". Там оповідалося про живі істоти, починаючи із якихось, що живуть в вулканах, не потребують кисню, і закінчуючи людьми. Так от. Після одноклітинних істот була серія про колонії клітин. Тобто, ціла колонія якихось там клітин в морі живе як єдине ціле. Далі були складніші колонії, в яких одна група клітин цієї колонії виконувала одні функції, інша - інші і так далі. Але існували вони разом, як єдине ціле. Далі розповідалося вже про багатоклітинні організми, де клітини пов"язані між собою механічно. Ну і так далі. Людина - це величезна колонія механічно об"єднаних між собою клітин, де різні групи клітин виконують різні функції уловлювання сигналів звукового діапазону, оптичного, переміщення в просторі, виробляння всяких ферментів і нейромедіаторів. Людина вмирає - ця колонія клітин, що колись була людиною, перестає існувати. Припиняється передача сигналів через нейромедіатори. Так я все це розумію. Інакше слід вважати, що душа існує не лише в людей, а і в мавп, собак, котів, мишей, бджіл, бліх і так далі вниз. Коко (горилла) — Википедия Є багато людей, обмежено дієздатних. Тут або слід казати, що в горили є душа, або що в людей, які інтелектуально поступалися цій горилі, душі немає. І де та межа?
А от я не можу відповісти ні так, ні ні. Коли нічого зовсім не залишається від людини, крім їжі для хробаків, то в чому сенс її життя? Невже нема сенсу? Такого не може бути. Сенс навчання, розвитку, великих подвигів для людства...Ні, тут щось не так. І купою клітин людину важко назвати, бо є в неї сумління, свідомість, наприклад. Все ж таки якийсь космічний розум долучився до організації планети людей. А як цей розум назвати...та яка різниця. Інша річ попи та попаді та всі їх служби та надурювання людей, особливо малоосвічених.
Так хіба ж то гроші? ) @Silver bullet, а ви вірите попам та попадям? Платите в храмах за відправу треб? Жертвуєте на церкву? А звідки Ви знаєте, що душі не існує? Ваша бабця Вам що казала про душу і Бога?
Та звісно буває,@Gyppsy треби - то традиції)) В мене синок атеїст зовсім, але діточок хрестив. Щодо жертв церквам, то маленьким старим капличкам, де буваю колись на екскурсіях, то а якже - треба помагати, бо в мене не убуде, а їм треба якось піддержувати красоту) А в тій церкви, що я буваю, бо вона близько, там правять великі бізнесмени, бо такі мерседеси та порше стоять у внутрішньому дворику, що хай бог милує). Їм рука жертвувати навіть не підіймається. Я вже казала, що в Яремче є мала церква,стара-дерев'яна, де в дворі красиво і затишно, і ніяких порше, а батюшка з сивою бородою, в довгій полотняній сорочці, і чогось босий) Там нема кому гроші приймати та здачу рахувати, написано - кладіть за свічки, якщо хочете, самі. От там я поклала багато. Хай наводять красоту. Я не вірю в казки, і не любою пихатість, от така я людина.
Я не знаю, я прийшов до такого висновку, виходячи із наявних на даний час знань. Немає ознак того, що душі існують. З давніх часів люди, не маючи змоги пояснити деякі речі: сни, голоси в голові тощо, придумали таке поняття як душа.
Не думаю, що наявність душі буде доведена науково. На даний момент лише видно, як релігія відступає по всіх фронтах. Як у випадку дезинфекції чудотворних ікон сполуками хлору. Років триста тому людину, як б вирішила протерти чудотворну ікону хлоркою, просто б убили, як осквєрнітєля і слугу диявола. Я взагалі-то не маю великого бажання дискутувати на теми, в яких кожен притримується своєї думки. Крім того, в мене погана звичка писати багато, а це забирає мій час. Але якщо і у Вас є бажання дати пару відповідей, то я почитаю: Чи всі люди при народженні отримують душу? Куди дівається душа, -якщо вона дійсно була,- після смерті? Чи мають душі інші істоти, наприклад, мавпи, собаки, і якщо так, то куди діваються їх душі? Якщо ні, то чим відрізняється людина від пса в плані снів, адже пси також бачать сновидіння, і на цю тему є багато відео? Чи мала душу та горила, яка знала мову жестів, уміла розмовляти цими жестами і знала та розрізняла до тисячі слів англійської мови?