Він був звичайним юдейським рабином, який читав проповіді в синагогах. Скоріш за все, він почав говорити те, що суперечило ідеї юдаїзму. Якщо вірити Луці, то Ісус був звичайним релігійним сепаратистом, який намагався довести юдеям, що він був напророчений у Танаху. (Від Луки 24:44 Потрібно, щоб виконалось усе, що про Мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане). Офіційна версія: оголосив себе царем юдейським. Але яка різниця ким він себе проголосив, якщо він це жодним чудом не зміг довести. Юдеї не чекають на месію, а тим паче на такого, який від імені їх бога каже зовсім протилежні речі. Тому абсолютно логічно для тих часів, що вони його стратили.
Як же не чекають, коли у Старозавітних книгах, у пророках сказано, що прийде месія. Ну то таке, Може то юдеї відійшли від того, що їм говорив Бог і тому так вважали. Скоріш за все влни чекали на месію - воїна, який прийде і розгромить всіх ворогів Ізраїля мечем і кровю. А тут прийшов Месія, який запропонував любов. Тому вони цього не зрозуміли. Хоча не зрозуміли далеко не всі юдеї.
Ось тут найбільш повна відповідь, чому юдеї ніколи не дочекаються свого месію! View: https://www.youtube.com/watch?v=cKHluQuLleI
Я не знущаюся, я вам показую, що ви в одному місці даєте посилання на Біблію з довірою, а в іншому - не довіряєте. Всі апостоли говорять про ходіння по воді.
Вони стратили Ісуса і тут є два варіанти: або це визнати, або придумати пояснення. Ясно, що євреї вирішили оправдати себе. Тим більше, у їх Торі написано: "не вбий".
Я згідний, що людина не може міняти Тору. Бо це писання дав сам Бог, а людина не може в це вмішуватись. А Ісус Христос Є БОГ - Той, хто дав це писання, Творець всього. То ж що Він не може?
Я не довіряю біблії, а розглядаю її виключно як художній твір, який заснований на реальних подіях. Можливо існував Ісус, можливо він був проповідником, можливо його дійсно стратили. А вся містика навколо цього - це просто вигадки.
Я би сказав - як збірка художніх творів, деякі з яких можуть базуватися на реальних подіях. А деякі - звичайні видумки. Як, наприклад, описування того, що хтось там бився з богом і навіть наніс тому богові травми. Чи всесвітній потоп, організований Всемилостивим, так що загинули і невіруючі люди, і невіруючі коні, корови, вівці, гуси, качки і кури. Хоча качки і гуси мали би вижити - вони вміють плавати. От курці не залишалося жодних шансів.
Коротенький ролик від найвидатнішого атеїста сучасної Росії (з приводу смерті Всеволода Чапліна, ака Арон Шемайер) View: https://www.youtube.com/watch?v=tafTYP_RGAs
Невзоров колись був прогресивним журналістом і ведучим /"600 секунд"/, зняв знакові кіна "Чистилище", "Ад", "Наши"... А потім зійшов на пси Але ще трішки, і знову почне кадилом махати;
він таран наших суден 25 листопада 2018р влучно, просто блискуче прокоментував, дуже сподобалось. Він розумний чолов'яга, що там казати. Я майже все, що він в їхніх ліберальних передачах коментує, стараюся читати.
Мені сподобалося, як він останній виступ Путіна охарактеризував. Цирковий номер, коли барсука прив"язують під куполом цирку, барсук літає над глядачами і сцить зверху на всіх.
Я переплутав трохи назву того актора оригінального жанру, тому перепрошую і даю цитату Интервью / Александр Невзоров Я спочатку хотів це все подати як офтоп, але коли ще раз перечитав цитований фрагмент, вирішив, що це - все таки не офтоп. Через фразу, виділену жирним шрифтом.
От і уявіть, @medwedo berlogsoni, як Невзоров любить цей російський бомонд чи цирк, як його краще обізвати
Едвард Уайтман - останній єретик в історії Англії, який був спалений живцем у 1612 році. Мається на увазі лише спосіб покарання, бо єретиків ще років двісті переслідували. Їх саджали у тюрми, або страчували більш гуманно. Уайтман вірив в бога, але не визнавав святу трійцю, Ісуса вважав безгрішною, але звичайною людиною, а хрещення дітей називав огидним ритуалом. Останньою відомою жертвою інквізиції був іспанський шкільний вчитель Каетано Ріполь. Він також вірив в бога, але не вважав себе католиком. Відмовляв своїх учнів ходити в церкву, сповідуватися і причащатися. Його повісили у 1826 році. Зараз важко уявити, що Європа була настільки дикою всього лише декілька сотень років назад. А тепер уявіть, які дикуни писали біблію тисячі років назад.