Ось що буває, коли автори їдять однакові гриби, але галюцинують по-різному! Матвія 4:18 Як проходив же Він поблизу Галілейського моря, то побачив двох братів: Симона, що зветься Петром, та Андрія, його брата, що невода в море закидали, бо рибалки були. І Він каже до них: Ідіть за Мною, Я зроблю вас ловцями людей! вони зараз покинули сіті, та й пішли вслід за Ним. далі пішовши звідти, Він побачив двох інших братів, Зеведеєвого сина Якова та Івана, його брата, із Зеведеєм, їхнім батьком, що лагодили свого невода в човні, і покликав Він їх. Вони зараз залишили човна та батька свого, та й пішли вслід за Ним. (Не описує чудо з виловом риби) Марка 1:16 Аколи Він проходив біля Галілейського моря, то побачив Симона та Андрія, брата Симонового, що невода в море закидали, бо рибалки були. І сказав їм Ісус: Ідіть услід за Мною, і зроблю, що станете ви ловцями людей. І зараз вони свого невода кинули, та й пішли вслід за Ним. А коли недалеко прийшов, то побачив Він Якова Зеведеєвого та брата його Івана, що й вони в човні невода лагодили. І зараз покликав Він їх. І вони залишили батька свого Зеведея в човні з робітниками, і пішли вслід за Ним. (Не описує чудо з виловом риби) Луки 5:2 І Він побачив два човни, що стояли край озера. А рибалки, відійшовши від них, полоскали невода. І Він увійшов до одного з човнів, що був Симонів, і просив, щоб він трохи відплив від землі. І Він сів, та й навчав народ із човна. А коли перестав Він навчати, промовив до Симона: Попливи на глибінь, і закиньте на полов свій невід. А Симон сказав Йому у відповідь: Наставнику, цілу ніч ми працювали, і не вловили нічого, та за словом Твоїм укину невода. А зробивши оце, вони безліч риби набрали і їхній невід почав прориватись..І кивали вони до товаришів, що були в другім човні, щоб прийшли помогти їм. Ті прийшли, та й наповнили обидва човни, аж стали вони потопати. А як Симон Петро це побачив, то припав до колін Ісусових, кажучи: Господи, вийди від мене, бо я грішна людина! Бо від полову риби, що зловили вони, обгорнув жах його та й усіх, хто з ним був, також Якова й Івана, синів Зеведеєвих, що були спільниками Симона. І сказав Ісус Симонові: Не лякайсь, від цього часу ти будеш ловити людей! (Описує чудо з виловом риби) Матвія 8:5 А коли Він до Капернауму ввійшов, то до Нього наблизився сотник, та й благати зачав Його, кажучи: Господи, мій слуга лежить удома розслаблений, і тяжко страждає. Він говорить йому: Я прийду й уздоровлю його. А сотник Йому відповів: Недостойний я, Господи, щоб зайшов Ти під стріху мою... Та промов тільки слово, і видужає мій слуга! Луки 7:2 У одного ж сотника тяжко раб занедужав, що був дорогий йому, і вмирати вже мав. А коли про Ісуса почув, то послав він до Нього юдейських старших, і благав Його, щоб прийшов, і вздоровив раба його. Вони ж прибули до Ісуса, та й ревно благали Його й говорили: Він достойний, щоб Ти це зробив йому. Бо він любить народ наш, та й для нас синагогу поставив.І пішов Ісус із ними. І коли недалеко від дому вже був, сотник друзів послав, щоб сказати Йому: Не турбуйся, о Господи, бо я недостойний, щоб зайшов Ти під стріху мою. Тому то й себе не вважав я за гідного, щоб до Тебе прийти. Та промов тільки слово, і раб мій одужає. Матвія 8:28 Як прибув Він на той бік, до землі Гадаринської, перестріли Його два біснуваті, що вийшли з могильних печер, дуже люті, так що ніхто не міг переходити тією дорогою. Луки 8:26 І вони припливли до землі Гадаринської, що навпроти Галілеї, як на землю Він вийшов, перестрів Його один чоловік із міста, що довгі роки мав він демонів, не вдягався в одежу, і мешкав не в домі, а в гробах. Матвія 20:30 І ось двоє сліпих, що сиділи при дорозі, почувши, що переходить Ісус, стали кричати, благаючи: Змилуйсь над нами, Господи, Сину Давидів! Луки 18:35 І сталось, як Він наближався був до Єрихону, один невидющий сидів при дорозі й просив. Матвія 21:19 І побачив Він при дорозі одне фіґове дерево, і до нього прийшов, та нічого, крім листя самого, на нім не знайшов. І до нього Він каже: Нехай плоду із тебе не буде ніколи повіки! І фіґове дерево зараз усохло. А учні, побачивши це, дивувалися та говорили: Як швидко всохло це фіґове дерево! Марка 11:20 А проходячи вранці, побачили фіґове дерево, усохле від кореня., згадавши Петро, говорить Йому: Учителю, глянь фіґове дерево, що прокляв Ти, усохло! Матвія 26:48 А зрадник Його дав був знака їм, кажучи: Кого поцілую, то Він, беріть Його. І зараз Він підійшов до Ісуса й сказав: Радій, Учителю! І поцілував Його. Ісус же йому відказав: Чого, друже, прийшов ти? Тоді приступили та руки наклали на Ісуса, і схопили Його. Івана 18:4 А Ісус, усе відавши, що з Ним статися має, виходить та й каже до них: Кого ви шукаєте? Йому відповіли: Ісуса Назарянина. Він говорить до них: Це Я... А стояв із ними й Юда, що видав Його. І як тільки сказав їм: Це Я, вони подалися назад, та й на землю попадали...І Він знов запитав їх: Кого ви шукаєте? Вони ж відказали: Ісуса Назарянина. Ісус відповів: Я сказав вам, що це Я... Матвія 27:5 кинувши в храм срібняки, відійшов, а потому пішов, та й повісився... Діяння 1:18 І він поле набув за заплату злочинства, а впавши сторчма, він тріснув надвоє, і все нутро його вилилось... Матвія 27:44 Також насміхалися з Нього й розбійники, що з Ним були розп'яті. Луки 23:39 А один із розп'ятих злочинників став зневажати Його й говорити: Чи Ти не Христос? То спаси Себе й нас! Обізвався ж той другий, і докоряв йому, кажучи: Чи не боїшся ти Бога, коли й сам на те саме засуджений? Але ми справедливо засуджені, і належну заплату за вчинки свої беремо, Цей же жадного зла не вчинив.І сказав до Ісуса: Спогадай мене, Господи, коли прийдеш у Царство Своє! І промовив до нього Ісус: Поправді кажу тобі: ти будеш зо Мною сьогодні в раю! Матвія 27:51 І ось завіса у храмі роздерлась надвоє від верху аж додолу, і земля потряслася, і зачали розпадатися скелі, і повідкривались гроби, і повставало багато тіл спочилих святих, а з гробів повиходивши, по Його воскресенні, до міста святого ввійшли, і багатьом із'явились. А сотник та ті, що Ісуса з ним стерегли, як землетруса побачили, і те, що там сталося, налякалися дуже й казали: Він був справді Син Божий! (З євангелістів на страті Ісуса був присутній тільки апостол Іван. Ні про який землетрус і зомбі-апокаліпсис він не пише) Івана 5:31 Коли свідчу про Себе Я Сам, то свідоцтво Моє неправдиве. Івана 8:14 Відповів і сказав їм Ісус: Хоч і свідчу про Себе Я Сам, та правдиве свідоцтво Моє Діяння 9:7 А люди, що йшли з ним, онімілі стояли, бо вони чули голос, та нікого не бачили. Діяння 22:9 А ті, що зо мною були, правда, бачили світло, але не почули вони того голосу, що мені говорив.
Блін, як це я проморгав такий допис, га? А може пан ще повернеться?; Доброго нам здоров"я, пане @kirillkraft Вірити у відсутність божества і говорити про цю відсутність кілька тисячоліть - це вже змахує на хворобу або на звичайне збочення, шо нє?;
Казка про те, як учні Ісуса "воскресіння" придумували. Хто прийшов до гробу з тілом Ісуса? Версія Матвія — дві Марії. Версія Марка — дві Марії і Саломія Версія Луки — дві Марії і Іванна Версія Івана — Марія Магдалина Хто відвалив камінь? Версія Матвія - камінь відвалив янгол у присутності двох Марій і охоронців гробу Версія інших євангелістів — камінь вже був відвалений Кого вони там побачили? Версія Матвія — янгола, який сказав їм, що Ісус воскрес. Версія Марка — юнака, який сказав їм, що Ісус воскрес. Версія Луки — двох чоловіків, які сказали їм, що Ісус воскрес Версія Івана — Марія Магдалина побачила там двох янголів і самого Ісуса. Також цікавий факт: в текстах не пишеться про явлення Ісуса своїй матері.
Дві різні особи розповідають про одну і ту ж подію. Один описує деякі деталі, а інший не описує. Що тут дивного?
Шукав в інтернеті родовід матері Ісуса, а натрапив на чергові біблійські маразми. Інформації про її рід немає в біблії, але його написали агіографи. Мабуть, з якихось апокрифів це взяли: “у сина Давида Нафана народився син Левій, у Левія народився Панфір, у Панфіра Варлафір, у Варлафіра Іоаким, батько Марії”. П'ятьох людей між Давидом і Марією їм вистачило, щоб заповнити проміжок часу у тисячу років. Також мене зацікавило, чи дійсно у Давида був син Нафан. Перша книга хроніки 3:5 "А оці народилися йому в Єрусалимі: Шім'а, і Шовав, і Натан, і Соломон, четверо від Вірсавії, Амміїлової дочки". Соломон вказаний четвертим, як наймолодший син. А ось що пише сам Соломон: «бо сином у батька свого я був, пещений й єдиний у неньки своєї» (книга приказок 4:3)
Топ 8 країн, в яких атеїзм переміг. Особисто я вважаю, що всемогутній єврейський бог найбільше ненавидить атеїстичну Швецію. Адже ця країна стабільно входить в десятку найщасливіших і найчистіших країн світу. Поки мракобісні українці задихаються від токсичних відходів, атеїстичні шведи змушені возити сміття з інших країн, бо все своє вже переробили. Країна 200 років живе без війни. Більшість шведів знає англійську мову. При населенні у 10 мільйонів осіб Швеція має 32 лауреата Нобелівської премії. Сорокамільйонна Україна не має жодного. У Швеції не те що бити, навіть кричати на дітей не можна. Це найбільше бісить єврейського бога, бо він заповідав шмагати дітей. http://www.aratta-ukraine.com/text_ua.php?id=3987
Християнин - це юдей плоскоземельник! Більшість тих, хто називає себе християнами, або не читали біблію взагалі, або читали тільки Новий Заповіт. Дійсно, навіщо напружуватися і читати щось старе і незрозуміле, а тим паче коли воно вже не діє. Почнемо з того, що “християнський” Старий Заповіт насправді є юдейським Танахом. Там тільки заголовки і розділи відрізняються. Так звані “християнські” 10 заповідей насправді є юдейськими, бо вони давалися Мойсеєм, а не Ісусом. Сам Ісус був юдеєм. Він ходив в синагоги і визнавав юдейських пророків. Від Луки 24:44 Потрібно, щоб виконалось усе, що про Мене в Законі Мойсеєвім, та в Пророків, і в Псалмах написане (так, це той самий Мойсей, що наказував тисячами вбивати і гвалтувати жінок та дітей). Від Івана 8:58 Поправді, поправді кажу вам: Перш, ніж був Авраам, Я є (так, це той самий Авраам, який підробляв сутенером і хотів зарізати власного сина). Тобто Ісус — це звичайний юдейський сепаратист, який намагався довести юдеям, що він був напророчений у Танаху. Якщо ви християнин, то ви автоматично юдей-плоскоземельник. Якщо вам показують рештки динозаврів, або рештки древніх людей, то вас просто дурять, адже землі 6 000 років. Ніхто не жив в печерах і не полював на мамонтів. У Адама і Єви були важливіші справи, адже треба було розмножуватися, та ще й старатися робити це так креативно, щоб люди були різних кольорів і розмовляли на різних мовах. Кожен раз, коли ви бачите якусь тваринку, букашку чи таракашку, то знайте, вона врятована завдяки безрозмірному ковчегу Ноя. Особисто в мене до цього персонажа тільки одне питання - навіщо він взяв на ковчег тих двох клятих комарів?
@Мих Про Швецію треба читати у шведській Вікіпедії, а не в українській. Коли проводять соцопитування, то людей ділять не на дві категорії (релігійні і атеїсти), а як мінімум на три (релігійні, переконані атеїсти і нерелігійні). Навіть за вашим посилання в кінці написано, що Швеція є однією з найбільш атеїстичних країн світу.
Хто проводив дослідження? Конкретно, хто???????? Нема. Ну і "можно отнесті", означає, що можно нє относіть. Так само навряд чи хто може сказати про людину, чи вона справжня віруюча, чи несправжня, тому що для того, що зрозуміти, чи яблучний сік справжній, чи не з добавками, треба поряд мати 100% справжній сік. А безгрішних небуває. Третє. Віра, християнство пропонує вічне щасливе життя після смерті, а не тичасова коротке життя на землі.
Так в ісламському раю ще цікавіше. Вам там 70 гурій подарують. Якщо потенція ще є, задумайтесь над зміною релігії
В деяких країнах є церковний податок, який може складати до 10%. Це може зумовлювати не афішувати власну релігійність.
Вірити можна і без довіри до церкви, бо кожний має прислухатися тільки до свого серця, але якщо насправді віриш у Господа і сподіваєшся на його допомогу, то моліться і просіть захисту наодинці із Богому, без посередників і не судіть того, чого не розумієте. Але про атеїзм, то про атеїзм) Атеїзм - це засіб зневіри, щоб легше люди прийняли Диявола після того, як релігії будуть скомпроментовані , а люди втратять мораль і перетворяться у самозакохане бидло з непомірною жадобою і розпустою(
Сем Гарріс Тільки атеїст в повній мірі бачить безмежний нарцисизм і самообман віруючих. Тільки атеїст розуміє, наскільки аморально вірити в те, що один і той же милостивий бог рятував тебе від катастрофи і топив немовлят в їх колисках. Відмовляючись ховати реальність людського страждання за солоденькою фантазією про вічне блаженство, атеїст гостро відчуває, наскільки дорогоцінне людське життя - і як прикро те, що мільйони людей піддають одне одного стражданням і відмовляються від щастя за примхою своєї уяви.
Ні, про святу інквізицію. А чому це ваш всемогутній єврейський бог не захистив мільйони українців від якихось там атеїстів? Часом не тому, що організатори голодомору були із "богообраного" народу?