Армія

Discussion in 'Війна' started by Мих, Jun 2, 2007.

?

Ви проходили службу в армії?

1. Так

45.5%
  2. Ні

54.5%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А хто наприклад був готовий воювати в 1941 році? Вермахт, який по Франціям шампанське пив? Про РККА я мовчу. Американці готові були воювати на Гуадалаканалі? У В'єтнамі? Шо, в Афганістані хтось був готовий воювати крім моджахедів?

Всі вчилися воювати на війні.

• Подобається Подобається x 1
  2. metallic

metallic Well-Known Member

В усіх цих війнах, воювали бійці армій. Які, як мінімум, пройшли учебку.

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну це ефективно як вчитися їздити на машині без машини. Пройшли учебку, а після двох боїв знали більше, ніж після пів-року в учебці, і навчилися швидко в положенні лежачи копати окоп для стрільби лежачи, бо зявився стимул шо якшо погано викопаєш, то знесе бошку.

4. metallic

Ну так, а ці люди навіть і не вчилися їздити. До того ж і не бажають. Вони повинні стати частиною єдиної системи, а вони бажають систему перетворити на Майдан. Не має дисципліни, не має бажання виконувати накази та віддавати честь. Не має навичок поводження зі зброєю, вміння діяти у складі підрозділу, розуміння структури ....і.т.д. Для цього і існують учебки. С початку потрібно засвоїти теорію, а потім вже автомат у руки.
    Я навіть не знаю, як вони ватників зможуть гоняти. Бо для цього прийдеться йти у підпорядкування МВС... Ну або самим їхати.

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну вони з такими намірами туди приїхали, а хлопець пише шо не тим займаються. А от чим займаються "учебки" по всій країні, вони по-моєму до армії мають стосунок тільки якраз віддаванням честі, тобто військовим вітанням, бо честь віддавати не можна. Є така гігантська "учебка" під назвою "Десна" (Лучше врезаться в сосну, чем идти служить в "Десну"), ну в принципі відбивати подушки і заправляти койку під кант навчать, а шо вони ще кого корисного навчили, невідомо. Зараз не парадом ходити треба вчитись і не плац ломом замітати, а простим практичним речам. Я думаю якшо знайти 10-20 роликів в ЮТубі, то можна більше навчитись, ніж в тій "учебці", де більше цікавляться наскільки начищені чоботи і як хто пострижений-побритий і багато інших речей, які описав ще Ярослав Гашек і які до війни не мають насправді ніякого стосунку.

6. metallic

Все починається з дисципліни. Її ніхто не хоче дотримуватися. Віддавати честь та марширувати у колонні, з цього все і починається.

Ну ось. Що значить відмовились?! Якщо відмовились, то хай йдуть лісом. І які взагалі "сотні"?! Це вже не Майдан. Вони повинні про це забути.

Це взагалі дурня. Вони туди не для волання гасел поїхали. З якого буя, їм хтось, щось повинен відповідати?!!

Взагалі, поки що, нац. гвардія, виглядає як спроба, кудись приткнути самооборону. Алє досить тупа спроба. Бо вони намагаються, поєднати у єдине ціле ВВ і Майданівців. Це наразі буде дуже важко.

---------- Додано в 02:14 ---------- Попередній допис був написаний в 02:06 ----------

Ну ось. Як я і думав. Нац. Гвардія - це спроба, щось зробити з самообороною.

• Подобається Подобається x 2
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З чого ви це взяли? На Майдані не було дисципліни?

Це дуже дивне заключення. Дисципліна починається з усвідомлення відповідальності. Добровольці самі туди прийшли, отже вже усвідомлюють відповідальність перед країною. Марширувати в першу чергу, може би повірив вам за інших умов, але це знову ж таки, Москву згадати в кінці 41-го року. Здається ніхто не додумався ополчення насамперед вчити марширувати.

8. metallic

Ну от вони і бажають продовження Майдану. Зараз вони вже не на Майдані і повинні виконувати все що скажуть. А починається, хочу-не хочу. Якісь сотні, гасла. Про це все, треба забути. І починати зубрити устав.
    Я розумію, що вони іншого чекали. Алє у війську вони наразі не потрібні. Там хоча б потроху розібратись, з тим що є. А нац. гвардія наразі, це частина МВС. І якщо вони сголосилися туди піти, то повинні поважати старших за званням. Хто не згоден, на вихід. А вони зі своїм уставом, у чужий монастир.

---------- Додано в 02:33 ---------- Попередній допис був написаний в 02:30 ----------

Так, але тоді дисципліна підтримувалась іншим чином. Всі хто не виконав наказ, отримують кулю у лоба "по законам военного времени."

9. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та який устав, шо ви городите. Де взагалі в уставі є, шо приходять зелені чоловічки і просять віддати ключі від складу зі зброєю, чи ворота вибивають? Всі устави порушено давним-давно. І щоб жити по уставу - це взагалі треба бути дерев'яним до пояса, як було в вашій улюденій радянській армії - хто не хотів "по дідівщині", тому влаштовували "по уставу" і він зразу погоджувався "по дідівщині". Не говоріть більше такої дурні.

Один кричить "Давай мобілізацію", другий "Вони не потрібні", офігіти просто.

Національну Гвардію створили на Майдані. Там були свої старші. Я думаю в реформованому МВС це врахують і розставлять кожного на своє місце.

10. metallic

Я Вас здивую, але усі армії світу живуть за уставом.

От-от, ми хочемо продовження Майдану...

Так, вона потрібна. Але наскільки вона можлива?! Це питання. Її ніхто не хоче нормально організовувати. До того ж, в першу чергу, бажано мобілізувати, тих у кого є досвід служби. А у нас усі у носі длубаються. Чому можна за тиждень навчити людину, яка автомат у руках не тримала? Цим питанням треба займатись. А здається ніхто не бажає.

11. coolzak

coolzak Well-Known Member

Спорити з Дзеко про армію якось немає сенсу-з античних часів регулярна армія спаяна дисципліною і тренуванням.армія де виконуються всі накази а не солдати вирішують який наказ виконати а який ні завжди в відкритому бою перемагала противника в 3-5 разів більшого але неорганізованого.Накази марширувати.віджиматись чи чистити черевики чи ходити в туалет по команді потрібні щоб безумовне виконання любих наказів було випалене в мозкові кожного хто хоче називатись солдатом.Інакше це буде збіговисько високоїдейних патріотів які всі загинуть в першому бою бо кожен буде рішати що робити і як а не виконувати накази командирів.

• Подобається Подобається x 3
  12. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

З єдиною поправкою- армія РІ в період революції пробувала жити за законами тамтешніх майданів. Жменя крикунів могла збаламутити весь полк не йти в бій. Цю проблему вирішили доволі швидко...

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Увімкнути мозок і скласти два до двох значно важче, аніж кричати хором пандугет...
    Не спало на думку, що навпаки, варто подякувати Януковичу, що створив нарешті умови для реального, а не звиздабольсько-помаранчового, переходу армії на службу за контрактом?
    Ці цифри є відображенням далеко не чисельності військ.
    :mocking:

15. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Шось ваша книжкова теорія дає збої.:)))
    Люди які ніколи строєм не марширували, але мутузили вашу уставну армію як хотіли, і не тільки вашу

Напевно ідеальна уставна армія - КНДР. По уставу родяться, по уставу какають, по уставу вмирають.

16. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У п"ятницю мав розмову з викладачем військового інституту. Каже, дочка-школярка задрала його проханням купити кошеня кота мейнкуна і ніякі доводи про можливу війну на неї не діють.
    Я спонтанно запропонував йому організувати акцію силами дівчат-курсанток: дівчата у військовій формі йдуть на виставку котів (субота-неділя) і проводять роботу серед потенційних покупців: котик вартістю 3-4 тис грн - це 3-4 акумулятори для військових машин або 3-4 баки пального (далі нехай самі придумають). І - флаєр з реквізитами рахунку.

Сьогодні він передзвонив, каже - спрацювало. Дехто намагався дати дівчатам готівку і дівчата пошкодували, що не запросили з собою касира з бланками квитанцій і печаткою.

Підхоплюйте ініціативу на місцях!

Получатель: Министерство обороны Украины;
    Код ЕГРПОУ: 00034022;
    Банк: Государственная казначейская служба Украины, г. Киев;
    Код банка МФО: 820172;
    Регистрационные счета:
    31254307218611 – материально-техническое обеспечение;
    31257304218611 – медицинское обеспечение.

17. metallic

По-перше, там дуууже багато найманців, які проходили службу у армії.
    По-друге, є навчальні табори де готують бойовиків.
    По-трете, їх мутузили ще сильніше.
    Четверте, є різниця, між міськими боями і партизанською війною та широкомасштабними бойовими діями.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

19. metallic

:mocking:
    http://youtu.be/GwJA8dfPKOg

[CENZ]http://youtu.be/PLUzfwCUFXM[/CENZ]

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Люди ділом займаються, а не статути зубрять.

Це фільм про в'єтнамську війну, коли в Штатах була призивна армія.

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)