AIRBITES iнтернет- провайдер

Discussion in 'www' started by Forpost, Nov 29, 2006.

1. Masja

Masja Member

Відповідь: AIRBITES інтернет- провайдер нового покоління

що саме по суті?.... ти тут усім розказуєш який прікольний провайдер аербіт... які чудові в нього акції.... яке оптволокно використовує.... а може справді краще розпитати людей які ним користуюються щодня....
    Оце суть всієї теми

РС нема чого за нас тішитися нам і так нормально

2. Masja

Masja Member

ти вважаєш що я простий користувач маю думати над технічною стороною... чи може все-таки я плачу гроші і технічно сторона мене має аж ніяк не цікавити?

3. Forpost

Forpost Стоїк

Тому я і тішуся,що нормально ,але кожний Індивідуум прагне до кращого,ось і Ви хочете якісний нет

4. Masja

Masja Member

от і я злюся через те що ти розповідаєш який якісний інтернет... а насправді це не так

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Ні, я лише вважаю, що критикуючи - слід називати співмірні аналоги, а не розказувати про абстракне заморське щастя.
    Якщо є натхнення розкритикувати - я навіть підтримаю. Але щоб критика була конструктивною - тоді прошу з одного й того ж комп'ютера підключатися до критикованого суб'єкта та його конкурента, і лише тоді робити порівняння. В іншому ж разі це виглядає як сварка на краківському базарі, де основна мета сварки - облити болотом при якомога більшій кількості свідків.
    --
    Інтернет, і хороший - колись у Львові таки буде. Якщо ми не лаятимемося, а визначатимемо проблемні ділянки, і якось усувати наявні проблеми.

6. Nemo

Nemo Well-Known Member

Чому буде? В мене вже є. У Львові. Укртелеком, необмежений DSL. Зауважу - я й сам здивований (бо не сподівався такої якості). Повірте - я не їх працівник і нікого не рекламую. Коли тільки переходив на DSL , були певні проблеми - але вони вирішилися прошивкою модему, мінімальним твіком системи і оптимізацією швидкості порту. Техпідтримка круглодобова. Якщо ось тепер о другій ночі позвоню і питання не вирішиться - завтра будуть видзвонювати мені цілий день (що мене там не влаштовує...). Швидкість відповідає тарифному плану, іноді комп в мережі круглодобово - ніяких обривів (я не перебільшую). Тарифний план міняєш через web, рахунки плюсуються до телефонних... Коли підмикався - хотів тягнути виту пару від коробки в коридорі, але технік прозвонив лінію і запевнив що не варто. Так, звичайна лапша до модема...
    Такі справи. А будуть кращі: до Євро 2012 будують не тільки готелі і дороги. Справді великі кошти підуть на Мережу. Львів планує вкласти в Євро 10 міських бюджетів, а заробити 40...

PS За совдепії телефон у моєму будинку - то було щось омріяне... А тепер прови надокучають оголошеннями (будинок не у спальному районі) - нарахував до 5-и. Але Укртелеком всіх витіснив - ціною, якістю (а ще новою австрійською станцією і новим кабелем до самої коробки ;)

7. Forpost

Forpost Стоїк

Все правда ,за виключенням техпідтримки,там сидять кукли ,які в неті ні бум-бум,тому і адміни на наступний день телефонують клієнту,або через пару годин.Не видумую ,сам спілкувався з тими клухами
    PS В мене АДСЛ чотири роки,один з найстабільніших видів нету,тіко не забувайте дивитись на модем ,деколи підвисає,вихід простий -перезавантаження

8. Forpost

Forpost Стоїк

що ви маєте на увазі ,чи то технік Вам за додаткову плату робив(масаж грижі пятки)

9. Nemo

Nemo Well-Known Member

Не завжди :) . Дівчатка ввічливі і не позіхають... А одного разу попалась охоча до розмови - то ми години дві спілкувались ;) на різні теми...

"деколи підвисає" це й були мої початкові проблеми. Firmware, ніяких wi-fi, режим моста, Zyxmon, налагодження в інтерфейсі модема... Так підвисання іноді й тепер бувають - 1-2 рази в місяць, не частіше. А якщо бути точним - навіть не підвисання, а звичайний disconnect, після чого redial...

Я звичайний користувач, можливо трохи заавансований ;). Але проглянув ось ці поради:
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=32:13508
    і вирішив всі питання:
    "Просите прова снизить скорость на DSLAM, или пробуйте другие модуляции, ADSL2+, если возможно." і т.д.
    Пров без заперечень знизив швидкість по першій вимозі (а вона була задерта над міру - вони тоді тільки починали і дуже вибачались що ще не все в них оптимізовано...). ADSL2+ підтримують...
    Одним словом - маю дуже стабільний нет. Чого й усім бажаю ;)

В мене з минулого літа - коли Укртелеком обвалив ціни на ADSL, а з зими ще й обвалив ціни на анлім - за що "монополісту" честь і хвала.

PS Адміну: фаєрвол мабуть ріже скрипти - тому жодна з кнопок у формі надсилання не працює. Смайлики, приміром, доводиться малювати старим перевіреним способом - вручну.

10. afterstep

то вам повезло. Тобто ваш район "новотелефонізований". Я теж, як змінив квартиру (а точніше - АТС з 75 на іншу) - зразу відчув "щастя".
    Для тих же, кому не повезло - їхні телефони в екселівській табличці, що її використовують працівники Укртелекому в роботі, мають примітку "немає технічної можливості". І баста ;)
    --
    Шреку, реально на підтримку телекому ніхто й не сподівається - тому вони так і скинули ціни.
    Можливо, просто лід розділяти вартість - підключення та підтримка. От і все ;)
    Тобто якщо користувач хоче підтримки - то платить певну абонплату - і має "магічні" номери аськи, телефону тощо (краще звичайно телефону - бо коли звертаються до підтримки - аська в основному не працює)

11. Nemo

Nemo Well-Known Member

Згоден. Повезло ;) Але ж маю колись і фортуну перестріти...

А я і не сподівався - але підтримку отримав повну. Навіть набридали порадами...

Нічого подібного. Ніяких магічних телефонів і таємничих заклинань. Звичайний номер техпідтримки (багатоканальний!!!). Інженер що відповідає за мій район навіть втулив мені його номер мобільного на випадок чого (ви можете у це повірити?!! - я був шокований) Дозвон без проблем навіть удень. АЛЕ - це було рік тому, бо з того часу до них не звертався - нема потреби. Що там тепер коїться - не знаю.

12. Forpost

Forpost Стоїк

Згідний

13. Forpost

Forpost Стоїк

Укртелеком в стані приватизації

14. afterstep

ви троха не так мене зрозуміли ;)
    зазвичай техпідтримка не потрібна 95 відсоткам користувачів. Але бувають такі, яким таки потрібна. Це суто технічна особливість деяких видів діяльності ;)
    --
    Телеком (та інші подібні крупні компанії, той самий інфоком) не особливо переймаються фаховою підтримкою. Вони "товсті" - хороше обладнання і широкий канал, "глупі" - тобто на рівні керівництва/планування діяльності - совдеп з гаслом "як мені платять, так я і працюю") і "ліниві" - то пов'язано частково з гаслом, а частково з тим, що на їхню з/п можуть спокуситися лише ті адміни, яких недоля "загнала в кут" - і на час пошуку нормальної роботи такий адмін займається у них супортом. Повірте, що "сліди" такого адміна (в хорошому смислі) відчуваються ще кілька років по тому ;)
    --
    Тому виникають "субпровайдери", які присмоктуються до каналів такої от корови, і роздають користувачам з деяким додатковим сервісом - наприклад, так якийсь час робив техносекс. І то всім подобається, доки субпровайдер теж не розтовстіє....
    --
    Ну, і є ряд районів, де всі такі жирні провайдери дають телефон до субпровайдерів, а ті ні, щоб просто "послати" - називають захмарну ціну ;) Таку, щоб клієнт сам відмовився

15. oles

oles Member

16. Forpost

Forpost Стоїк

17. simply

simply миється в бані

AIRBITES інтернет- провайдер нового покоління ???

Не смішіть мої тапки.

Всім відомо на базі ЯКОЇ мережі створився ейрбіт.
    Наскільки мені відомо що підхід до клієнта чи мережі не змінився,просто спроба продати те саме але в блискучій обгортці.Саме цьому можливо і присвячена неймовірна активність на форумі:)

Трохи інфи:
    Всім відомо що канал у них 6Мбіт/с на всіх.Провайдер-Фарлеп,
    Тобто фактично "провайдер нового покоління" є всього навсього звиклим клієнтом Фарлепу.

Математика:
    128 кбіт/с це одна восьма мегабіту...Тобто на цей канал (6М)можна посадити лише 6х8=48 користувачів ,кожен по 128 кбіт/с ,котрі не отримали б затримок.

Всі ці низькі ціни за високі швидкості - результат роботи шейперів, тобто програмних обмежувачів доступу.
    Логіка роботи шейпера може бути різною але задача одна - втиснути БІЛЬШУ кількість користувачів у канал МЕНШОЇ за необхідну ємності.
    Додавання кожного нового користувача БЕЗ розширення основного каналу- це гарантія погіршення доступу у всіх.
    Тому релізи - "тисячний клієнт на сихові" сприймаю песимістично, бо про розширення зовнішніх каналів нічо не чутно....:)

Тут просто логіка така - На базарі продаєш один китайський пуховик і гроші отримуєш за ОДИН...
    З інтернетом інакше- купуєш в Фарлєпа 128кбіт/с а "в розніцу" продаєш
    ДВІ (а то і три, в залежності від жадності і залишків совісті) підписки на 128 кбіт/с і гроші отримуєш ВДВІЧІ більші.
    Як бачимо пуховиками торгувати стало менш вигідно, а інтернетом - більш вигідно :)))

Ніяк не докумекаю ,що таке "інтернет сигнал" ?

А на закуску раджу почитати польські форуми на предмет провайдера
    Єйрбітс і все вам стане ясно.Це звиклі домашні сітки, не більше і не менше.

Контрольне запитання до глашатаїв ейрбітсу-
    який номер Автономної Системи (AS) вашого "провайдера нового покоління" ?
    Чи далі фарлепівськими адресами користуєтесь ? ;)))
    П.С.
    Та і сайтєц чогось в києві на хостінгу....негоже для "провайдера нового покоління" пора б і власний веб сервер заімєть ;)

18. simply

simply миється в бані

додатково для сомнєвающіхся :

router# host airbites.lviv.ua
    airbites.lviv.ua has address 62.149.2.42 (hosting42.colocall.net)
    airbites.lviv.ua mail is handled by 10 mail.airbites.lviv.ua.

router# host mail.airbites.lviv.ua
    mail.airbites.lviv.ua has address 213.130.18.149

router#whois 213.130.18.149

inetnum: 213.130.18.0 - 213.130.18.255
    netname: FARLEP-LVIV-POOL-2
    remarks: INFRA-AW
    remarks: Report abuse to <abuse@lviv.farlep.net>
    descr: Second dial-up pool for Farlep-Lviv-Telecom

А ти піпл хавай...ведися на флешку і понти-сказкі про нове покоління "провайдерів" та їхній "добрий інтернет сигнал"...

19. Forpost

Forpost Стоїк

ну і що зайшли на роутер ,побачили що там адреса Фарлепу і набудували собі цілу картину,як ті мудреці зі слоном,о Ви певне той що за хвіст тримав....

20. Lion

Lion Well-Known Member

кому це відомо :)

У них в мережі вже поза 1000 користувачів, отже займіться математикою ще раз і порахуйте, що при каналі 6 мбіт інтернету б не було в нікого.

Зазначу одразу, я не є ні клієнтом ні фанатом цієї мережі, також не рахую локалки якимсь поколінням інтернету, вони прості собі бариги. Але тим не менше роблять добру справу, густонаселені райони матимуть (?) дешевий інет а сама локалка яку вони побудують вже є маленьким інтернетом.

а те що вони користуються фарлепівськими магістралями це мало що значить.

Найдіть мені ще "якісний" канал 512/256 у львові за 100 грн, якщо найдете, буду згоден з вище сказаним ;)

а де твій аватар? :)