Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Melown

Melown Well-Known Member

Відповідь: Свідки

Таак... з ваших міркувань ідеальність вимірюється ступенем наближеності, математичною функцією...

2. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а ви запитайтеся про те, ЩО ДУМАЮТЬ адвентисти про традиційну церкву...
    особливо запитайте про “VICARIVS FILII DEI”..... [​IMG]
    який сенс вони вкладають......

щодо “лояльності” баптистів, адвентистів, мормонів, традиційних....
    правда, жоден священик ПРЯМО не сказав, що тільки їх віра правильна, але як звучали відповіді: “за братів визнаю лише тих, котрі визнають Ісуса Христа своїм Богом”, “Ми поважаємо погляди усіх людей інших віросповідань, бо кожна людина має право вибору”.....
    і тд, і тп..... [​IMG]

а ви спробуйте послухати і подумати самостійно.....
    не зважаючи на те, що вам втовкмачували десятки років священики.....

миху, чим далі я з вами спілкуюся на форумі, тим більше помічаю, що ви починаєте міркувати як свідок....
    з самого початку ви говорили, що має бути ВІРА.....
    я довго говорив про те, що людина має ЗНАТИ, чому вірить..... [​IMG]

3. duncan

:o хтось тут постив цілі листи з католицького цитатника.....

думаю, що афтерстеп не мстивий.....
    типовий галичанин, як і більшість з нас:
    “я помщуся та забуду”..... [​IMG]

а відколи традиційна почала поважати опонентів?!!!.... [​IMG][​IMG][​IMG]
    може від тоді, коли два патріарха (західний та східний) прокляли один одного і досі це прокляття не зняте.....
    чи може тоді, коли з повагою рубали “бусурман” чи палили на вогні “єретиків”?!!!..... [​IMG][​IMG][​IMG]

4. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Пупере, оскільки Ви

то значить вже не такий і пропащий :). На доброму шляху стоїте!

А от що стосується
    тут мушу не погодитися з Вами, бо вважаю, що Христос показав чітку позицію для тих, хто вважає себе вищим, кращим, досконалішим:
    "Підійшли до Ісуса тоді Його учні, питаючи: "Хто найбільший у Царстві небеснім?" Він же дитину покликав і поставив її серед них, та й сказав: "Поправді кажу вам: коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, не ввійдете в Царство Небесне! Отже, хто впокориться, як дитина оця, той найбільший у Царстві Небеснім".
    (Впокорені не шукають першості, бо мають ішну мету перед собою)

• Подобається Подобається x 2
  5. duncan

ні не ступенем....
    люди не ідеальні (чи ви цього не знаєте [​IMG]), а свідки як найбільше схожі на християн, на таких людей, якими заповідав бути Ісус Христос...

6. Melown

Melown Well-Known Member

Вельмишановні... було б набагато краще, якби ми перестали сперечатись та обмінюватись образами...
    Свідки - такі-сякі... Традиційні - такі-сякі... тра-та-та
    Давайте визначимо проблемне поле, звернемось до першоджерел (тобто Біблії) та й знайдемо відповіді на питання.
    Питання пропоную наступні: Хто є Бог? Чи душа безсмертна? Де буде рай?... список можна доповнювати...

• Подобається Подобається x 2
  7. Melown

Melown Well-Known Member

Наголошую: аргументовні.
    "Так, так, - ні, ні,- а що більше - те від лукавого"

8. duncan

це в іншу гілку.... [​IMG]
    але чомусь здається, що мова вся знову буде про свідків.....

• Подобається Подобається x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

можете довести, чи так...?

10. Melown

Melown Well-Known Member

Яку саме? Де вона? Невже її досі немає?

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Миху, а ви можете довести, що християни традиційної церкви є такими, як заповідав Христос?

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Я вже тобі казала, що в тебе рожеві окуляри щодо свідків, то раз, а по-друге, ти просто мало знаєш наприклад різні течії протестантів.
    Але то твоя справа. Не цікавить тебе більше, то й не треба. Тільки в такій позиції ти нічим не відрізняєшся від традиційних християн, котрі лише свою церкву вважають правильною, а всю велику решту - сектою.

13. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Пупере, ви не праві, ви переоцінюєте значення свідків в церковній літературі, бо якщо взяти всю християнську літературу від „Дідахе” і творів отців Церкви віку патристики і до теперішніх часів, то полемічних матеріалів із свідками, а у вашій інтерпретації „сичання на свідків” – це мізер. А про переслідування членів Сторожової Вежі з боку Церкви я не знаю, якщо ви знаєте, дайте посилання. А щодо сімейних відносин,де один із членів сім”ї є членом СВ, то можу сказати таке – майже у всіх сім”ях – конфлікти на релігійному грунті, незгоди щодо виховання дітей, їхньої участі в проповідуванні вчення СВ, викидання ікон, нетерпимість, я знаю дві такі сім"ї.І взагалі, мене трохи вразило, що на свої конгреси свідки йдуть не сім”ями, а окремо жінки з дітьми, а окремо чоловіки. Те,що конфлікти породжують несвідки, я не вірю, бо знаю дві сім”ї, де чоловік – мусульманин, а дружина – православна, вони живуть нормально, в моїй родині є протестанти в парі з православними, теж без розводів, моя дружина католицької віри, ходимо і в православні, і в католицькі храми, на релігійному грунті ніяких конфліктів не було, бо Церква ж одна.

14. Forpost

Forpost Стоїк

Ні в мене ні в моїх предків до третього коліна ікон не було то викидати нічого не прийшлося.Про нетерпимість теж не йшлося,тому що ніхто не налажав до традиційної церкви.ось прошлої неділі був конгрес по вссьму світу ,то тре було піти подивитись ,як ідуть сім"ями чи окремо,і не вводити в оману православних

15. Forpost

Forpost Стоїк

в обслуговуванні конгресу зайняті мужчини,якщо присутніх 30000,то зайнятих по моїм оцінкам десь тисяча,то їх жінки природньо йдуть на конгрес з дітьми,у кожного є бейжик на лацкані.А у вашу церкву з чим ходять,яка ідентифікація?

16. Forpost

Forpost Стоїк

А як в нашому регіоні були мордобиття в межах вашої одної церкви за храми по селах ,то що стидливо замовчуєте,східний ієрарх публічно прокляв західного ,про яку єдину церкву Ви говорите?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми ж не про прихожан, ми про релігію, а прихожани різні бувають.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

прихожани різні бувають.

19. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Як би різні помістні Церкви не відносились одна до одної, вони складають все одно єдине і нероздільне тіло Христове, незважаючи на ворожнечу чи розділи на католиків і православних. А анафеми вже давно зняті і під час урочистих богослужінь Константинопольський патріарх упоминає і єпископа Риму, тобто папу Римського.

20. duncan

де я писав, що свідки праві, а всі решта ні?.....
    я чітко написав, що свідки є найбільш наближеними до того образу християнина, яким його змалював Христос....

буду мати натхнення — відсканую перший-ліпший православний журнал....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)