Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Тема у розділі 'Львів кримінальний', створена користувачем guculyanka, 11 чер 2007.

1. Оля

Оля Старожилка форуму

Відповідь: Загублена дебетна карта. Чи вартує розбиратися?

Правда. Але для конфліктної ситуації таки краще мати чек з підписом.І ще й перевіреним.В моїй ситуації, коли я побачила, що підписи різні, я навіть і не стала щось розбиратися, бо зрозуміла, що картка була крадена і дівчата не перевірили ні документа, ні підпису по ньому.

2. Оля

Оля Старожилка форуму

Не знаю, як в Канаді, але в нас теж на ній логотип "VISA".І маленький напис "дебіт", що його й не дуже помітно. :) Тому продавці завжди питають:"Дебіт, чи кредит?" Щоб знати, яку кнопку натиснути.

3. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

А тут вже я нічого не розумію, в нас нічого подібного нема

4. mota_boy

Ліля, не знаю як у Вас, а у нас віза не означає автоматично кредитна, як віза так і мастеркард можуть бути як кредитними так і дебетними

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ясно. Я от навмисне перевірила. Напис "віза" лише на візі. Принаймні у TD Canada. Як в інших місцевих банках не знаю. Думаю те саме. Ми мали раніше у Квебекському банку рахунок, то така сама різниця.

6. mota_boy

і правильно робили

Штука хороша але не панацея, інколи спрацьовує миттєво, інколи смс через добу приходить

7. Liliyah Romanova

Ну, ми там готівкою розраховуємося. :)

Картки у нас на спільний рахунок, а знаємо, хто, коли і де завдяки тому, що в Інеті можна перевірити на сайті банку. Колись дурницю втяла. Купила йому подарунок на уродини і заплатила карткою. Знав, де і за скільки за 2 тижні до ДН. Більше так не роблю.

Мобільними тут не користуємося (потреби ще такої не було), тому смс-ки нам не приходять. :) І я би такого сервісу точно не хотіла.

8. Liliyah Romanova

Ок, ось є знимка візи.
    Дебетна виглядає так само, але не має того квадратика з написом "віза". І пише на ній Access Card.

9. mota_boy

Якщо карта Ваша то номер затріть, мало що...
    VISA - це просто назва платіжної системи, такої ж як мастеркард, американекспрес і т.д. є ще багато малих і не розпосюджених систем.
    Можливо це така традиція в Канаді випускати візи кредитними, а дебетні робити якоїсь іншої платіжної системи. Я 2 роки працював в банку з такими картами, повірте що віза буває і дебетна.

10. Оля

Оля Старожилка форуму

Хіба? В мене в Києві не спрацювала чомусь кретидна, то я дебітну давала. І пройшла. І ніхто мене не питав нічого.

11. Internati

Internati миється в бані

В Німеччині, принаймні, на обох підписи: і на кредитній, і на дебетній (EC-Karte).
    Є ще простіші картки без підпису - electronic cash, але їх не приймають до оплати товарів в магазинах. Такі тільки для банкоматів.

12. mota_boy

А в іншик країнах (крім країни де карта емітована) Ваша кредитка працювала? Можливо Ваша кредитка, так звана, domestic?

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Той випадок, коли не спрацювала - мабуть були проблеми зв"язку з банком.
    У мене зарплатні - Віза Класік (з фото), Віза Електрон (іншого банку, без фото). У дружини параленьна до першої - МастерКард (без фото). Працюють однаково :)
    головне - не сплутати пін-коди :)

14. mota_boy

Одна із ознак дійсності карти це наявність підпису на полосі для підпису (це не стосується тільки банкоматних карт, які не приймаються до оплати). Таку карту продавець зобов'язаний вилучити, в банку де я працював, ми продавцям за вилучену карту 100 грн давали.

15. Оля

Оля Старожилка форуму

А взагалі, на дебітні і кредитні картки у нас зараз почали фотки чіпляти. :) Ще один спосіб захисту. Нераз беру в клієнта таку картку і вже документа не перевіряю, тільки підпис. І він теж на лицевій стороні картки.

16. mota_boy

Поцікавтесь в свому банку чи можна вліпити фото (не власника карти а будь-яке) на лицьову сторону карти, в приваті такі колись коштували 30 у.о. на рік, а зарплатні ще менше.

Можете почепити туди свого кота ))

17. mota_boy

Приватбанк робив це ще у 2002 році ))

А це вже новинка, в нас таких ще не бачив.

18. Оля

Оля Старожилка форуму

Вони злякалися за швидку зміну місця покупки. :)Потім подзвонила з Києва і розблокували. Сказали, щоб на наступний раз подзвонила і попередила, де буду користуватися карткою.

19. Оля

Оля Старожилка форуму

І у нас фото на дебітках вже з 90-х. А на кредитні тепер тільки почали.

20. mota_boy

Моніторинг на висоті, молодці

а де твій аватар? :)