Ти залишишся в серці моєму... (Справжній друг)

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Черешенька, 11 чер 2007.

1. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Можна мати його одного, незрадливого і щирого, можна декілька, різних, нестандартних, але вірних!..
    Той, хто вміє тебе розрадити та зрозуміти, той, хто розділить і гірку сльозу, і веселий усміх, той, хто є у потрібну хвилину завжди поруч і пам"ятає про тебе, той, хто вміє прощати і вічно любити. Друг, побратим, товариш.

Хотілось би поговорити про те, яким має бути справжній друг, де його знайти і як зберегти. Запрошую всіх до милої розмови і приємних спогадів та думок.
    :)

• Подобається Подобається x 4
  2. Черешенька

Відповідь: Ти залишишся в серці моєму... (Справжній друг)

Цей вірш хочу насамперед присвятити (шкода, що не мій) всім моїм найдорожчим друзям, які люблять мене такою, якою я є, і дарують мені найщасливіші миті мого життя! І усім гарним людям також :):

Розкажу тобі думку таємну,
    дивний здогад мене обпік:
    я залишуся в серці твоєму
    на сьогодні, на завтра, навік.

І минатиме час, нанизавши
    сотні вражень, імен і країн, –
    на сьогодні, на завтра, назавжди! –
    ти залишишся в серці моїм.

А чому? То чудна теорема,
    на яку ти мене прирік.
    То все разом, а ти – окремо.
    І сьогодні, і завтра, й навік.

(Ліна Костенко)

3. Ольга

Ольга Well-Known Member

читаючи відразу згадала про брата рідного... були малими - товклися, тепер дещо підросли, рідше бачимося, але постійно назріває потреба поговорити і поділитися саме з ним. приємно, що це взаємні почуття...

про те, яким хорошим другом є рідний і коханий чоловік, вже писала колись Ліля - за це я їй досі вдячна. Так гарно я не напишу, хіба знайду і процитую Вам ;)

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згадалися слова з канону Андрія Крицького: зроби Бога своїм другом...

5. Черешенька

Одна з моїх найулюбленіших цитат, "Три товариші" Е.М.Ремарка:

"Я більше не міг витримати напруження. Вийшов на повітря. Надворі слався туман. Вдалині шуміло море. З дерев крапало. Я огледівся довкола. Тепер я вже не був самотній. За обрієм, на півдні, десь уже ревів мотор. За туманами по блідому шосе мчала допомога, фари бризкали світлом, свистіли скати, дві руки, мов залізні, тримали кермо, двоє очей свердлили темряву-упевнено, холоднокровно, - очі мого друга..."

6. lotr_an

lotr_an Well-Known Member

дружба... її перевіряють?

7. Черешенька

люди - не обов"язково, а життя - завжди!

• Подобається Подобається x 3
  8. lotr_an

значить життя завжди розставляє свої акценти.

Найважче це почуття що ти втрачаєш друга.

9. Черешенька

Найважче, коли ти втрачаєш людину навіки!!! І коли не встиг сказати, наскільки ти її любиш, наскільки та людина особлива і неповторна і наскільки вона тобі важлива і потрібна!

10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Для мене найважче - втратити друга через його чи її зраду. :sad:
    А коли людина померла, то легше, бо вона залишається у моїх спогадах і моєму серці.
    Зрадника і біль, який він спричинив, хочеться радше забути, бо навіть якщо простиш, то довіритися, як колись, уже ніколи не зможеш. Не дасть інстинкт самозбереження та егоїзму, про який говоримо на сусідній гілці.

11. lotr_an

точно. а під зрадою розумієтья дуже широке коло вчинків. Дякую, егоїзм Лілю ви трошки підняли в моїх очах.

12. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

дружби, як такої, не існує...
    існує прив’язаність, симпатія, те, що об’єднує...

13. Черешенька

А Ви в цьому дійсно впевнені???

14. duncan

так...
    пишу лише те, у чому впевнений, говорю те, що думаю...
    :)
    не існує...
    буває прив’язаність за інтересами але не дружба...

15. Liliyah Romanova

У моєму житті дружба існує. При тому дружба з дівчиною. То є мій дар від Бога, бо то є дружба на глибокому духовному рівні. Ми з моєю подругою фактично є духовними сестрами. Так одна одну й називаємо. :)

З чоловіками дружба не вдається. Мій чоловік теж мені колись був другом, але просто другом. Першою закохалася я... На щастя, ми лишилися друзями.
    Я вже писала, здається, що мій чоловік є для мене вчителем, другом, порадником. Він каже, що і я для нього є так само "три в одному". :) Ніхто про мене не знає стільки, як мій чоловік, ніхто не є таким близьким мені другом, ніхто не дає мені стільки впевненості та радості у житті. Тільки Бог. Перше Він, а тоді мій чоловік. Лише потім усі решта. :) Я ці слова теж колись писала, але напишу ще раз. Я кохаю його через любов до Бога, а через своє кохання люблю Бога.

І в дружбу я не можу не вірити. Я вірю в різні її вияви.
    Дружба із чоловіками вдається лише тоді, коли чоловік закоханий у когось іншого, а не в мене. Тоді без проблем. :)

16. duncan

дружба чоловіка з дружиною переважно триває доти, доки вони разом...
    коли, не дай Боже, побили глечики — яка там дружба?...
    колеги по роботі можуть подружитися, і дружити доти, доки разом працюють...
    минає час — і все, це просто людина, з якою приємно раз на рік випити пива, погомоніти і все...
    прикладів достатньо...

17. Черешенька

Не згідна. Мені колись моя хресна сказала, що справжня дружба - це дружба з дитячих років, вона тривала, довговічна. І можу сказати, що у мене в житті так воно і є.
    Я зі своїми дружбанами і дружбанками :))) починала разом свій життєвий шлях, разом ми лазили по горищах і загаряли на львівських дахах, разом ми ламали качелі і садили квіточки на клумбах, разом ми сиділи біля вогнища і співали дружньо гарних пісень, разом ми святкували всі найважливіші події і ділилися пережитим, разом ми починали закохуватись і вчились переборювати розчарування... Я можу ще довго продовжувати. То все є люди, які знають мене з різних сторін - і добрих, і поганих, - бо ми маємо спільне минуле, маємо спільні спогади та бачення і мрії на майбутнє!
    То є для мене справжні друзі!!!

18. duncan

у мене теж є багато таких, з якими бавився...
    з більшістю у хороших стосунках...
    це можна назвати дружбою, але я так називати не буду, бо це просто пам’ять про хороше дитинство, пам’ять про юність, приємні спогади...
    минає час, з’являються нові друзі, старих забуваєш, ще минає — знову нові, а де найстаріші?...
    немає....
    у кожного своя доля: хтось одружився, хтось пиячить, хтось виїхав, і переважно їм всім чхати хотілося на дружбу...

19. Liliyah Romanova

Ні, трохи коротше насправді. Люди стають чужими задовго до того, як розійдуться. Просто їм стає байдуже до почуттів один одного. Думка така, що раз йому байдуже до мене, то і мені байдуже до нього. І це не дружба тоді взагалі. Дружба чоловіка і жінки полягає у тому, що вони постійно говорять про проблеми один одному і разом ті проблеми вирішують. Бо якщо "в радості і в горі", то таки так, а не лише в радості, як то переважно виходить.

20. Liliyah Romanova

Для мене друзі є також тими людьми, з якими я можу не бачитися довгий час, а потім при зустрічі мати відчуття, що ми ніколи не розлучалися і бачилися останній раз учора. Таке собі розуміння з пів-слова. :)

а де твій аватар? :)