Нехай буде воля Твоя...

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Liliyah Romanova, 16 лют 2011.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Почну тему одним питанням.
    От ми кожен день молимося "Отче наш" і повторюємо ці слова...

А вам завжди легко погодитися з тою волею, яка б вона не була?

2. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ну спершу давайте визнаємо шо ми не знаємо точно шо є його волею, а шо ні.
    Бо ж не все є його волею. Шось є результатом наших вчинків хороших чи поганих.

Якби ми точно знали шо є його волею то певно б далеко не завжди погоджувалися. Такі ми вже є. Та ми навіть ту волю шо точно знаємо не виконуємо :)

То моя думка.

• Подобається Подобається x 4
  3. Liliyah Romanova

Ви, мабуть, говорите про випадки, коли обставини складаються так чи інакше.

А якщо ми про щось просимо, а то нам дається або не дається?

Кілька років тому мала роботу, яка мене шалено втомлювала. Якось ідучи з роботи додому, я в душі розпачливо попросила: "Господи, зроби щось, бо я так довго не витримаю". Через тиждень мене скоротили. :girl_crazy: Мені полегшало з одного боку, а з іншого - нову роботу шукала дуже довго.
    У таких випадках згадую вислів: "вважай із тим, про що просиш".

• Подобається Подобається x 7
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згадався висуп Коклюшкіна.

- батюшка, вчєра ви освєтілі мою машину, а сєгодня єйо укралі.
    - возрадуйся син мой, єслі би єйо нє укралі, ти би разбілся.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Молитва була вислухана....

• Подобається Подобається x 1
  5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Ааааа.... ви про таке. То да. То деколи аж в відчай кидає. Але йому там видать ліпше знати. Хоть в ті моменти відчаю я і буваю категорично не згоден, але добре шо я тут нічого змінити не можу. Всерівно завжди на добре виходить :).

Шо є то є. Тому стараюся просити таке чого сам змінити не дуже можу.

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ----------

6. Liliyah Romanova

Була. Але такого повороту подій я не чекала. Оцей момент мені завжди цікавий власне.

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Я взагалі переконаний,що ВСЕ на світі відбувається з Його на те волі.
    А,щодо молитв...
    Колись,в лікарні,коли щогодини чекав смерті,я просив Бога:
    - Хочу до лісу...ще хоч раз побувати в лісі...
    Просив переставити койку поближче до вікна - там вдалині видно було верхівки дерев...ліс.
    Бог почув молитви...я вже 5 років в лісі.

• Подобається Подобається x 9
  8. plastic

plastic Well-Known Member

Мені раніше здавалося-це так просто погодитися з волею Божою бо Господь завжди бажає кращого для нас, хоч ми зараз не можемо зрозуміти це.
    Поки не сталося те, до чого я не була готова. Я просто про себе кричала-не хочу щоб сталося так!
    Моє "я" було проти волі Божої, хоч я і розуміла що це неправильно.
    Мені знадобився місяць, а може і більше щоб сказати від всього серця-Хай буде воля Твоя.
    В цей час я побачила себе зі сторони-наскільки ще багато егоїзму у мені, і наскільки ще довгий шлях освячення я маю пройти.
    Мета Господа-спасти нас і освятити, і Він буде робити це, навіть якщо нам прийдеться пройти шлях страждання і труднощів.(Якщо ми хочемо цього освячення)

• Подобається Подобається x 3
  9. vov66

vov66 Well-Known Member

Думка матеріальна!..

10. dorino

dorino Well-Known Member

Добре судите!
    Я переконаний в ще кращому: думка, це Енергія–Інформація.
    Знаю про ще краще, але поки що, це сокровенне, воно мусить кожному бути відкритим особисто.

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:09 ----------

Ви тут поважно чи жатуєте?
    Ну, Бог не розв`язує так питання ні з тими хто з Ним свідомо спілкується, ні з тими, що так собі люблять поговорити під носом...
    Уявляєте, який би хаос почався?...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ром, а не здається тобі, що ти сам собі суперечиш у цьому дописі?

Який зміст призивати "Хай буде воля Твоя", якщо вважати, що Його воля ітак є?

Сам ж пишеш: попросив лісу і Бог вислухав, а якби не просив?

12. Liliyah Romanova

Напівсерйозно. Мені дуже був потрібен порятунок із тієї ситуації. Як на мене, вирішення було чудове. Ситуація була така, що сама я би не пішла з тої роботи. Так що розв'язок був для мене благословенням.

Найдивніше інше. Кілька разів і я, і мій чоловік просили Бога про кризу, і ми її отримували. А от про покращення ситуації просимо рідко чомусь. Однак робота, де я працювала понад три роки, була дана мені Богом, бо інакше як чудом я не можу назвати те, що я не шукала нічого, а отримала. І то якраз стільки, скільки було потрібно на проживання. Ні більше, ні менше.
    Я пишу коротко, тому воно може звучати трохи дивно, але повірте, я не бачу в тому нічого дивного. Як на мене, Бог кожного слухає, і до кожного має особистий підхід. І я бачу, як саме Він діє в моєму житті... :)
    І знаю й інших людей, котрі просили в Бога про кризу й отримали її. І винесли з неї не одну науку, хоч не завжди солодку й приємну, але дуже корисну.

• Подобається Подобається x 5
  13. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Висновок: криза - випробування(підслухав у радейковій ранковій проповіді кращий відповідник) іспит..?
    Криза дає нам можливість (/необхідність) змінити щось.
    Нє?

---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 08:40 ----------

А хіба ж можна йти проти Отця нашого? :)

Останнє редагування: 20 лют 2011
  14. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

До прикладу... йде дитина з татом додому. Тато каже:" Йдімо цією стежкою" знаючи, що несе в собі ця стежка,але знаючи, що дитині то під силу. А тепер, що і як може повестись дитина.
    - Дитина може розвернутись, закинути татові "ти мені не тато!" і піти в невідомому напрямку. Можливо потім вернеться додому, якщо не згине в пошуку.
    - Може впертись і шукати інших стежок додому? правда розуміючи, що тато правий і тре йти в тому напрямку, але вважаючи, що раз вона-дитина має все так як і тато, то й вирішувати буде виключно сама.І я-дитина йтиму своєю стежкою, а ти тату - є... але десь там.
    - Може йти по стежці вказаній татом, але при кожному камінці нарікати - "От то Ти вибрав мені ту дорогу, а на іншій було б менше ям і каміння,а в інших легші дороги... і т.д"
    - А може йти поруч, робити якісь свої справи, радіти приємностям на шляху ділитись радощами з татом, і коли на дорозі буде яма чи камінь - простягнути татові руку і сказати - "Поможи..." а потім "Дякую..."

Як на мене, це питання з опери " Чи відвертається Бог від людини?" Думаю "Людина відвертається від Бога" А на тім... людина, йдучи проти Волі Божої, йде проти себе самої... :dntknw:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  15. levandivka

+1.
    І нарікати (якщо не терпиться понарікати) треба на себе, на свій вибір.

16. Romko

А мені в голові не вкладається,ЯК можна йти проти Божої Волі.
    Я не є знаток теології і не люблю сипати цитатами СП,та згадую одну фразу:
    -І волосок не впаде з голови без Божої Волі на те.
    Зрештою,про то багато говорено в інших гілках...я своєї думки не змінив...
    Просто проциту,що вже казав і в чім переконаний.

І найголовніше:

Це всього-навсього лиш мої думки,дим рудиментів мозґів середньостатистичного,тупуватого люмпена-недоучки,українського самашедшого,які не претендують на звання істини в останній інстанції.
    Прошу кидатися,по можливості тапками,а не чобітьми...
    Але,на все Божа Воля.

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:15 ----------

Згадав вірш....

17. levandivka

Щодня?

доки коліна не стерпнуть.

Просто?
    А кому щас лєхко? (с)

Ним, +1.
    Але після кожного "дане" іде розв'язок задачі, відповідь. Потім оцінка. :)

Варіанти тих самостійних робіт троха різняцця. Не сперечаюся.

---------- Додано в 12:07 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Ми почекаємо. :)

18. Romko

Процитую знов свої люмпенські диміння рудиментів.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ой-йой!!!!!! Та приїдьте в Україну... тут того... нємєрєнно.

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

О, все-таки наших! Значить і від нас щось таки залежить.

• Подобається Подобається x 4
  20. консультант

консультант Дуже важлива персона

Бог - це Любов, а не зло. Якщо людина все віддає на Волю Божу і чинить все згідно Закону Божого, йому боятись нічого. Якщо хтось боїться Волі Божої, значить чує за собою грішок і тому усвідомлює неминуче покарання за нього. Слова "хай буде Воля Твоя, як на небі. так і на землі" ясно кажуть про те, що ми прагнемо Волі Божої на землі такої, як є на небі. На небі немає такого безладу та несправедливості, як на землі...

• Подобається Подобається x 5
а де твій аватар? :)