А розкажіть про своє щасливе дитинство?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Milongera, 4 лют 2009.

1. NorthWind

NorthWind Дуже важлива персона

Морозным воскресным вечером в замок от входной школьной двери налили воды. Утром в понедельник сотни счастливых дураков наблюдали тщетные попытки учителей открыть двери...

• Подобається Подобається x 15
  2. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я батькові у карман куртки сховала варені пельмені.

• Подобається Подобається x 12
  3. NorthWind

Помню, как на улице прорвало трубу с горячей водой и вся улица была в густом-густом тумане. Мы с мальчишками с помощью палки и тряпки сделали что-то вроде приведения, спрятались в подворотне и, услышав шаги прохожих, с криком выставляли его перед самым носом. Было весело, пока не напугали так милиционера - убегали так, что один из нас споткнулся и с чувством проехал лицом по асфальту...

• Подобається Подобається x 13
  4. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

А я пам"ятаю як в сусідки по дачі нарвали зеленої цибулі і зарили її в купу піска біля воріт .Хтось нас налякав,що скажуть ментам, то ми на пічі за фіранкою просиділи весь день:)

5. NorthWind

Что-то воспоминания о детстве нахлынули...

Рядом со школой был прядильно-ниточный комбинат. Бракованные нитки на больших катушках сваливали в кучу и затем куда-то вывозили. Мы таскали эти катушки, вечером в парке натягивали их паутиной между деревьями, скамейками, кустами, фонарями. Короче, создавали лабиринт. Если человек попадал в него, то выбраться было архисложно. Интеллигентные дяденьки начинали так изощренно материться! Зато как нам - дуракам было весело...

• Подобається Подобається x 11
  6. terRen

terRen Дуже важлива персона

7. comanche

comanche знайшовся

Збережена оригінальна мова, слова та звороти.

-ну... ще трохи...ще хоча б 0,5 літри..
    Вже було далеко за 12-ту ночі... окрім мене навколо труби у якій усе село черпало ропу (нафта, прим. авт.) нікого не було, але це якраз мені на руку..
    у каністрі уже 7 літрів є, ще доберу оцю банку фарби, перелию, та й додому... Ніч сьогодні тепла... липень на дворі... на небі хтось щиро насіяв зірок, дрібних та не дуже... місяць слугував мені у якості ліхтаря... село уже спало, лише де не де, по хатах (а їх мені було видно добре, оскільки труба з ропою була навпроти гори, на якій розташувались хатки). Шум води у річці попід горою, доповнювався прохолодним вітерцем, який заколихуючи дерева грався поруч зі мною, наче мій останній вірний компаньйон.

-Багато накачав? пролунав знайомий голос у мене за спиною, який мене не стільки злякав, скільки розізлив...
    -А ти де лазиш?!! - гаркнув я на брата... який прийшов із 2-ма нашими сусідами...
    -Давай переливай і пішли... вже ніч темна...

Здалось би не хитра штука перелити з банки в каністру, та не так все легко як здалось на перший погляд... Банка, у яку я качав ропу дісталась мені від людей, що качали переді мною, звичайнісінька собі 3-ри літрова банка від фарби, з тоненьким горлом і дуже широка в діаметрі (колись у таких фарбу продавали, закривалась вона маленькими 7-8 см кришечками, тоді як сама банка була в діаметрі 20-25см, прим авт). В день, перелити проблем не складало... зате ввечері, коли область видимості зменшилась до мінімуму, виникла проблема, яка штовхнула нас на дуже дивний крок...
    -Давай.. я посвічу зажигалкою...
    -Тримай її десь подальше, а то як загориться... краще про це не думати...
    Юра з Ігором (наші сусіди), товчуться позаду мене, брат запалює вогник, а я намагаюсь перелити ропу....

Не знаю як сталось так, хоча це мабуть не коректне запитання, швидше я б здивувався якби цього не сталось :)

приходжу до тями з розумінням що тримаю в руках банку з ропою котра палає
    -Туши каністру!!! - встигаю почути крик брата та бачу як у напрямку річки, котра тече попід горою летить палаюча каністра, одночасно викидую із рук палаючу банку та помічаю як горять руки і ноги, стан шоку... але дивно що нічого не пече (до сьогодні не можу зрозуміти, чому від того щасливого дня не залишилось жодного сліду, навіть нічого не пекло... у мене справді палали руки... і ноги... хоча на ногах були гумаки... які до речі, поплавились)
    Юра з Ігором в один момент опинились уже десь біля річки, щось викрикуючи...
    Розвертаюсь у напрямку ріки та намагаюсь бігти туди, як чую крик брата:
    -Важай!!!!
    Встигаю помітити банку, яку кілька секунд я викинув з рук, котра тепер палаючи летить у мене.... Мої навики гри у футбол дали своє, тому що відточеним рухом "пасую" вогняний м'яч у сторону тієї ж річки, де з криками:
    -ТА НЕ НА МЕНЕ!!!
    виявився Юра....
    Нарешті добігаю до потічка, який впадає в ріку... бачу догоряючу банку з ропою, хватаю її... та забуваю вилити ропу, зачерпую води і біжу гасити пожежу, якою до цього я не переймався.... Підбагаю до вогню, який розгораючись підлізає все ближче до труби... і... виливаю вміст банки....
    Зрозумівши що зробив тільки гірше... біжу в потічок ще раз, щоб загасити палаючі гумаки....

На допомогу підбіг брат, який почав гасити вогонь біля труби....
    Юри з Ігором уже і слід простиг...
    Побачивши що ми відвернули основну загрозу від труби, починаєм, утікати від місця події... У слід чуючи лише сварливий крик людей... які уже повиходили із своїх будинків....

прим. Виділеним показується трикутник, на якому розміщена труба.

• Подобається Подобається x 11
  8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Згадала свою зелену безрукавочку, яку баба зв'язала мені колись давно-давно :) А потім, коли я з неї виросла, вона перетворилась в шкарпетки :)
    І ще згадала моду на "хомути" :bad: Яке то було кусюче! І ще був кусючим синій шерстяний костюмчик, в якому я ходила в першому класі. На щастя, вилила на светр випадково клей і більше в ньому не ходила :)))

• Подобається Подобається x 14
  9. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Одна з дитячих згадок... довелось повалятись в Брюховицькій дитячій лікарні, до сих пір згадую, як казку...

А ще згадую поліські мініатюрні ставки у кожній ямці ("сажалки"), табун коней і зорі... Крушельницю і стрийську річку...

Я була дуже чемна дитина. Помічниця. Одного разу бабуся купила курчат, нарізала яєчка і пішла на город. Мене курчача метушня дивувала і я вирішила їх покласти спати.

Через 15 хвилин пішла на город до бабусі сказати, що курчата наїлись і сплять. Бабуся, зачувши недобре, пішла подивитись. Внучка не збрехала. Двадцять курчачих тілець спали в рядок. Мертвим сном...

• Подобається Подобається x 9
  10. poetka

poetka Дуже важлива персона

То я так горобців виловлювала на селі і теж вгрівала....спати вкладали,хустинки на голови їм зачіпляла,була в мене так слабкість до всього птацтва:)))

• Подобається Подобається x 9
  11. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

нагадали ви мені тими курчатами і горобцями як я в селі у бабусі годувала курчат.І зараз моторошно,може через те і не люблю ніякого птацтва.Послала баба у загородкуде курчата були їх погодувати..я присіла біля них,а одне підлізло мені під ногу...довго в моїх вухах ще стояв той хрускіт..бррррр.

• Подобається Подобається x 6
  12. XrustunkA

XrustunkA Дівчина із іншого життя..

А ми з братом ,червяків дощових і всіляких мух, спершу замордувала,а потім їх хоронили,могилку робили,квіточок туди пониносили.

• Подобається Подобається x 10
  13. nirvanka

nirvanka просто фотограф

З села пригадую, як сусід приніс з поля куріпок. Він траву косив, не побачив їх, то маму косою забив, а малі лишились. Ми їх в коробку поклали, я там сіна насипала, травички, черв'ячків, хлібчика, мушок - всьо, що могло бути їстівним. Але вони ж не вміли ще самі їсти. Нічку пропікали, а потім здохли :sad:

• Подобається Подобається x 2
  14. Полковник

Полковник миється в бані

А курица как цыплят кормит?
    Никогда не задумывался над этим.
    Как?

• Подобається Подобається x 1
  15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Дзьобиком, напевно, як птахи. Але коли мені було років 5, то ще не задумувалась про таке :)

• Подобається Подобається x 1
  16. Filosof

Filosof Well-Known Member

Як тільки те курча клюне зерна - сдохне одразу.

17. Яруська

Яруська Well-Known Member

О, точно, хомути( здається вони знову в моді). А чого кусючі?
    Мені мама зв"язала такий гарний і лагідний, рожево-біло-блакитний...так любила я його.

18. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Мій двоюрідний брат (у нас 4 роки різниця у віці) живе у Винниках, але все своє дитинство проводив у нас у Львові..ми з ним багато чого чудили, але саме більше запам'ятався випадок...Я живу на 6 поверсі, а у сусідів на п'ятому було весілля...і всі пляцки та торти вони повиставляли на балкон...ми з братом тільки заглядали зверху і облизувалися яке ж то все файне...а потім довго не думаючи взяли шнурочок і прив'язали до нього камінчик..той камінчик спускали в ті тортики, витягували і облизували крем...батьки нареченої коли прийшли за солодким додому були (мягко кажучи) в шоці...і мої теж...бо нашу "хитру схему" зразу розкусили...ми так нализалися того крему, що "Вещдок" (шнурочок з камінчиком) так і залишили в якомусь торті...ось так нас і вичислили..

19. olya_d

olya_d Well-Known Member

пригадалось, коли мені купляли чи дарували нову ляльку, я одразу йшла їй голову мити. Так не одну понищила, мама ніяк не могла мене впильнувати.

• Подобається Подобається x 8
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

В мене або був з кусючої шерсті, або просто якийсь кусючий.
    :haha: :haha: :haha: Ну ви даєте :haha:

А ще мені пригадались валянки і калоші. Але не пригадую, щоб я в них ходила.. Так ніби бавилась тільки.. Цікаво чиї то були і скільки мені тоді було. Треба буде в мами спитати.

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)