Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. Xasm

Xasm Well-Known Member

Я так розумію, ви маєте на увазі конкретний випадок... Можливо все пройшло і "без ускладнень" - так вон часто проходить... Але ніхто не думає, що в пацієнта зявились ті, чи інші сиптоми (наприклад жовтяниця, або висипка) від крові - то від аварії, від інших препаратів, від чого-небудь, але не від крові! І ніхто не задумується, що їх термін перебування в лікарні чомусь не такий короткий і про всякі неспецифічні симптоми, які були і які будуть, але не такі явні - організм знищує ту заразу яку внього вливають! Прочитайте мій допис повністю, почитайте енциклопедії, медичну літературу, поцікавтесь дослідженнями - знайдіть мені хоч кілька аргументів на користь донорської крові!

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

не сперечаюся, а якщо його нема, то як? Хай вмре?

---------- Додано в 20:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:44 ----------

Хто вас накормив такими нісенітницями?

3. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Xasm, я лише кажу, що коли б був вибір я б погодилася у користь синтетичних препаратів. Однак, якщо б справа трапилась в якомусь захалусті, де немає повного забезпечення медпрепаратами, то я не бачу релігійних упереджень,щоб врятувати людину переливанням крові чи її компонентів. Ба більше, я в Біблії бачу до того ще й заохочення.

4. Xasm

Xasm Well-Known Member

На щастя, замінники дешевші і доступніші за донорську кров...
    Просто нема слів... Я наводив приклад про міста і плати - почитайте, може хоча-б трохи логіки простежите...

---------- Додано в 20:56 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

Coffe13 А кров є всюди? Всі захалусти завалені кровю... :)

5. Coffe13

Досить того, що всюди є люди. Хоча і людиська трапляються :sorry:

... і дай вам Боже ніколи не стояти перед вибором.

6. Xasm

Xasm Well-Known Member

Дякую, але мені треба буде робити рішення за тих, хто не в змозі зробити його сам і воно має бути правельним...
    Люди-то є, але щоб просто визначити групу крові тре провести простий тест, що не завжди доступний, а навіть якщо доступний - займає деякий час, якого може не бути... А зімінник - він всім один, не потребує таких специфічних умов зберігання, має довший термін придатності і дешевший!

7. Coffe13

Тоді хай Бог дарує вам мудрості.

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Давно хтів спитати шановних свідків,а пересадка органів для порятунку життя теж є табу?
    Чи лише кров?

9. Xasm

Xasm Well-Known Member

Coffe13Дуже дякую!
    Біблія нічого не говорить про схожі процедури, тому кожен має вирішувати це питання самостійно і ніхто не вправі його судити! Ми бачим, як Бог виділяє кров в певну особливу групу - вона є священною!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не відчуваєте, що це неправда? Замінники почали робити із-за нехватки натуральної крові, як може їх бути більше? Особливо в укр. умовах?

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:44 ----------

При чому тут всюди? Кров знайти набагато легше замінника.

11. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да ну ??? это откуда такие выводы ??? тем более если ваш пример на вашу же логику то ребенку говорят "не пхай в розетку пальцы и предметы имеющие в составе токопроводящие материалы ..." скажите своему ребенку такое и он в ужасе убежит в другую комнату, так вот почему же вы, свои выводы от прочитанного преподносите как написанное, в Библии не сказано про эритроциты, лейкоциты и другие ... цтиты, так вот если там написано - "не пей кровь" то это означает не надо пить кровь (оно и верно здоровья это не прибавит) а все отсуды идущие выводы - про переливание, кровяную колбасу и т.д. - есть ересь, в Библии про сие не сказанно , или нет ???
    угу, один из пунктов - не можна врать ...

который делается из той же крови ???

о как, а почему только кровь? может все жидкости организма канонизируем ??? и когда , пардон происходят эти душещипательные "видения" ???
    как на меня - явный перегиб рожденный во времена борьбы с прогрессом в медицине, с вакцинацией тоже очень сильно боролись некоторые граждане ... интересно что сия ересь пережила своего автора ... кстати кровь как никак создал - Бог а вот заменители - люди ...

• Подобається Подобається x 3
  12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Перечитайте останні сторінки цієї гілки, де мова йде про кров. І ви зрозумієте характер тоталітарної секти.
    Я не даремно нагадав що переливання крові "заборонив" Натан Кнорр в 1953(!) році.
    До цього часу це було ОК аж нарешті Бог особисто зателефонував до товариша Кнорра і заборонив. Але це ще нічого, мало яка думка стрілить до голови. Але після того 100% єговістів зі слиною на губах захищають це твердження підводячі під нього можливі і неможливі біблійно-науково-медичні бази. А що буде, коли якийсь новоявлений Кнорр завтра дозволить переливання крові а натомість заборонить, скажімо, антибіотики?
    Цікаво, а в кожного голова на плечах(і Біблія на столі) є? Чому ж їх не використовувати?

• Подобається Подобається x 4
  13. Witness

Witness Well-Known Member

Очень странно сегодня видеть "христиан", которые готовы спасти свою жизнь всеми абсолютно методами... Это не по-христиански. Христиане вначале смотрят на мнение Бога, а затем принимают решения. Приведу примеры - извините уж за то, что они не очень красивые:

1) в блокаду Ленинграда у матери для ее грудного ребенка не осталось совсем ничего из еды. Они приняла решение: накормить ребенка кровью из своей вены (реальный случай). Вопрос: а как быть христианину?

2) если из еды не осталось ничего, кроме кровяных колбас? Если ставится вопрос: съесть кровяную колбасу или умереть - как быть христианину? (это происходило с христианами при Тертуллиане)

возьмем случаи иного рода:

3) перед христианкой встает выбор: отдаться насильнику (террористу) или прямо сейчас умереть - как быть? Жизнь важнее всего? (Что если насильник грозится лишить жизни ее ребенка?)

4) те же террористы предлагают христианину похулить христианского Бога, либо он тут же умрет - как быть? Жизнь важнее всего? Ведь подумать: это всего лишь слова! Какие-то звуки могут спасти жизнь. Так может произнести их?

5) Я приводил уже этот пример: что если бы сатана сказал Еве, что достаточно выжать сок из запретного плода, а не кушать его? Можно пойти на это? А если он скажет, что просто необходимо для ее жизни и счастья ввести себе в вену несколько капель сока запретного плода? Нарушает ли она закон Бога?

---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ----------

Самый распространенный "заменитель" есть везде и не делается не из какой крови: соляной раствор. Он увеличивает объем крови, помогая организму доставлять кровь до всех клеток. Как известно, люди чаще всего погибают именно из-за потери необходимого объема.

---------- Додано в 17:14 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

думаю, что во всяком захолустье есть соляной раствор. Кстати, кровь часто сдают кто? Верно: наркоманы и пьяницы, ибо за кровь дают деньги. Приведу реальный пример: у моей жены есть родственник - почетный донор (!) Так вот, он пьяница и переболел почти всеми венерическими заболеваниями, но кровь у него принимали. Не удивительно, что врачи, зная все это, не хотят лить кровь своим детям.

14. Xasm

Xasm Well-Known Member

:haha: Ви серйозно? Бо то просто смішно!!! Замінники можна в багатьох аптеках купити, а кров зберігається в спеціальних банках. А про ціну навіть говорити не хочу...
    Я вже писав що не легше і зберігати її набагато важче! Крім того, на рахунок визначення групи крові - це не завжди доступна процедура...
    А взагалі, попробуйте не піднімати питань, на які я вже відповів...
    То елементарна логіка... Взагалі, я тут більше говорю про реальну шкідливість тої процедури - не хочу ввязуватись в глибокі дискусії "шо там малось на увазі" - все просто: "мтримуйтесь," значить стримуватись - ви собі вирішуйте що воно для вас означає, а для мене це значить не приймати ані кров, ані основні її компоненти в любому значенні цього слова.
    Довгий список, мабуть, вийшов... А вас думати не вчили? (я маю на увазі чи вас не зохочували до роздумів) Ви трошки знайомі з поняттями "аферентний синтез," "індукція," "дедукція" - то нормальні процеси людського мозку! Якщо вам казали "не можна врать ..." - то вам перечисляли всі методи брехні? Це просто нереально - вам сказали принцип узагальнений, а ви доходите, по ньому, до висновків конкретних (дедукція).
    Так, деякі замінники зроблені з окремих фракцій крові, які людина може вирішити приймати чи ні і ніхто не вправі її судити, бо назвати ці компоненти кровю, або сказати що вони є виключно в ній неможливо...
    Ви десь читал в Біблії за інші рідини організму, шоб було сказано що вони священні? То не плід моїх роздумувань - Біблія не раз говорить про кров як про щось дуже особливе, явно виділяючи її з-поміж усіх рідин... Доречі, це власне ті хто "за переливання" тормозять медицину! На сьогоднішній день це вже "дідівський метод" і це вже не раз доводилось! Взагалі, переливання обстоюють ті медпрацівники, які не люблять нового, які думають що все знають і прогрес не потрібен! В СРСР розробка замінників сильно тормозилась - академіка Бєлоярцева довели до самогубства за те що він відкрив "голубу кров!" Може ви ще скажите що все знаряддя операційної тре зробити з дерева, кісток мяса і шкіри - бо їх Бог створив, а залізо, пластик, скло - то люди поробили? Тоже-мені, науковий прогрес...

---------- Додано в 12:22 ---------- Попередній допис був написаний в 12:14 ----------

Ви не раз нагадували мені про повагу, чому самі своїх принципів не додержуєте? Проявіть свою "вищість!"
    Вас, чомусь, не турбує те що раптом церква спростила обряд хрещення і що (це зовсім свіже) було "заборонено" використовувати Боже Ім'я в літургіях - це теж дзвінки від бога? А як бути з інквізицією, індульгенціями, звязком з політикою і комерцією - воно вас не турбує? То такі ознаки праведності і воно дає вам право судити і принижувати інших? Чому вас не турбує нехтування простими принципами гігієни, коли масса людей цілує один хрест? І справді, "в кожного голова на плечах(і Біблія на столі) є? Чому ж їх не використовувати?" Для чого тоді передання придумували? Для чого в школах впроваджують ""християнську" етику" і проводять катехизацію?

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

А про уринотерапію свідки якої думки?

16. Xasm

Xasm Well-Known Member

То дуже широке поняття - що саме ви маєте на увазі: полосання, взивання васередину, аплікації? Взагалі, цей метод не є основним при жодному захворюванні, тому можна спокійно обійтись і без нього, але це питання кожного особисто - Біблія не каже що сеча є священною...

17. Witness

А причем здесь уринотерапия? Если интересно, то была как-то небольшая заметка на эту тему:

Нормально ли для христиан в медицинских или лечебных целях пить свою мочу?

Вот уже веками люди прибегают к бесчисленным оздоровительным системам и лекарствам. Доля из них — это общепринятые медицинские средства лечения. Иные — народная медицина, вполне объяснимая наукой (1 Тим. 5:23). Однако есть из них и такие, которые явно отражают личные предпочтения и нисколько не улучшают здоровье. Каждый христианин сам решает, как поступить, но было бы разумно подходить к вопросам лечения с рассудительностью и с осторожностью (Иак. 3:17; сравни «Сторожевую башню» от 15 декабря 1994 года, страницы 17 и 18).

Некоторые говорят, что пить мочу — полезно для здоровья. Однако, по мнению большинства христиан, моча и испражнения (даже свои) — это выделения организма, которые следует не принимать, а удалять. Иисус сказал, что «все, входящее в уста, проходит в чрево и извергается вон». Сказанное им было в согласии с Божьим законом для израильтян, который требовал от них как следует убирать за собой выделения организма; закапывать выделения было полезно с точки зрения гигиены, и к тому же стан народа Бога содержался в святости (Матф. 15:17; Втор. 23:12—14).

Христианам нужно быть начеку, чтобы не попасть в сеть разных нетрадиционных методов лечения, даже если многие люди их нахваливают (Пр. 14:15). Чем слишком занимать этим свои ум и сердце, христиане сосредоточиваются на служении, несущем жизнь. Они осознают, что даже в личных делах, важно поступать так, чтобы не прослыть людьми со странностями и никого не претыкать (2 Кор. 6:3; 7:1).

разумно! :good:

---------- Додано в 00:00 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:47 ----------

У меня еще один вопрос: Библия говорит о назореях, что назорей "должен воздерживаться от вина и крепких напитков. Он не должен пить уксуса, сделанного из вина или крепкого напитка, не должен пить никакого напитка из винограда и не должен есть ни свежих, ни сушёных виноградных ягод. Все дни своего назорейства он не должен есть ничего из того, что даёт виноградная лоза, ни неспелых ягод, ни даже кожицы" (Числа 6:3–4).

Промовляй до Ізраїлевих синів, і скажи їм: Чоловік або жінка, коли вирішиться скласти обітницю назіра, щоб посвятити себе Господеві,
    то він стримається від вина та п'янкого напою, не буде пити оцту винного та оцту з п'янкого напою, і жодного виноградного соку не питиме, і не їстиме ані свіжого, ані сухого винограду.
    Усі дні посвячення свого не буде він їсти нічого, що зроблене з винограду, від зернят аж до лушпиння.

(Чис 6:2-4)

Вопрос мой прост до невозможности:

МОЖНО ЛИ БЫЛО НАЗОРЕЮ ВЛИТЬ ВИНО/ВИНОГРАДНЫЙ СОК СЕБЕ В ВЕНУ? Да или нет? :)

18. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

да я не жду особых откровений, с устройством и принципом действия сект тоже немного знаком, просто задаю - простые вопросы, иногда можно получить интересные ответы, например одни свидетели договорились до того что можно рассчитывать на царство божие и не входя в организацию СЕ другие что это не возможно, вот си и размышляю ... сам СЕ - не люблю, даже немного более того, но это мои эмоции, от этого интерес общения не пропал ...

---------- Додано в 18:39 ---------- Попередній допис був написаний в 18:37 ----------

это не заменитель ... сами ведь объясняете ....

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:39 ----------

угу, из-за того, что этот самый объем кислород клеткам не несет ...

---------- Додано в 18:42 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

э нет, логика - это проекция на наше сознание, что логично одному то может быть не логично другому, Закон или предписывающий акт должен быть однозначен ...

---------- Додано в 18:59 ---------- Попередній допис був написаний в 18:42 ----------

так антибиотики тоже вредные, ее сердешную переливают не от скуки а чтоб жизнь спасти, тут все очень просто когда вариант - вредно или смерть выбирают - вредно ...

если я вас правильно понял - то это ваша гражданская позиция, не имеющая никакого отношения к заветам Библии и следовательно не влияющая на "благочестивость" идивида- если так, то нет вопросов, просто раньше от СЕ я слышал иное, что переливание - это грех ....

неа, я про "священность" крови не читал ... только в вашем посте в формате - "и тут мы понимаем что она священна ..."

нет вопросов, но я уже говорил, что это не для "хай будэ" это для спасения жизни ...

разве что если сильно напьюсь или в СЕ вступлю, у меня нет "пунктика" по поводу "священности", как могу пользуюсь плодами прогресса и традиционное потребляем (речь не о самогоне ;) )

вы видимо не понимаете, что думать, я или кто другой может что хочет и о чем хочет, но, если говорить кому то что он что-то делает не правильно, основанием должны быть не "думы" а что то повесомее, в данном случае выдержки из Библии ..

лучше бы вы вместо формулировок - о значении задумались ...
    вот вам один из примеров лжи - вранья, выдавать свои "думы" и "логизмы" за содержание Библии ...

странно, перед этим кто-то про эритроциты теоретизировал, дескать вот это - кровь а вот это уже не кровь ... а теперь выходит каждый сам себе решает?

---------- Додано в 19:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:59 ----------

видите ли, с точки зрения элементарной логики и дедукции, вполне очевидно что каждый сам себе решает что можно что нельзя если это не конфликтует с повествованием писания адаптированно в современной интерпретации, преподносимой как догматическая составляющая бытия :wacko: (интересно меня бы за такой "прямой" не ответ в СЕ взяли ??? ) сомневаюсь что услышите что-то вразумительнее :))

19. Witness

установлено, что организм может перенести довольно серьезную анемию, в то время как маленький объем - никак. А потому, такой простой метод, как вливание соляного раствора намного лучше чужой крови, ведь он стерилен :)

Пока что я вижу, что задал правильный вопрос :) Он остается в силе

20. Rozynka

Rozynka Active Member

З імунологічної точки зору кров є неоднорідною антигенною фізіологічною системою. Антигенні детермінанти еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів, білків плазми відносяться до різних систем тканинних та білкових антигенів. При переливаннях донорської крові, сумісної за еритроцитарними антигенами A, B, резус-фактором, всі решта клітин і білки плазми практично є імунологічно несумісними і тому в організмі реципієнта секвеструються та метаболізуються. Це створює додаткове навантаження на системи гомеостазу і викликає імунологічну відповідь з негативними наслідками.
    ....

http://likar.org.ua/content/view/7778/438/lang,uk/
    Про ускладнення говориться практично у кожному підпункті, але загальний опис з 7.7

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)