ЩО там, за кордоном?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Mazerati, 17 чер 2010.

1. Patrick

Patrick Well-Known Member

Не хочу спекулювати на смерті Вашого вуйка.Не знаю від чого він помер.
    Але сугобо від клімату тут не помирають в молодому віці.

Клімат дійсно сибірський.Такий самий як в південній його частині - в Томску , Омску чи Іркутську.
    Я маю на увазі Едмонтон і міста на північ від нього.
    Холодна , суха зима з середніми снігами.(минулого року було навіть - 46С).
    Літо сухе з помірно-горячими температурами(цього року було дощове)
    Короткі осінь і весна.
    Не бачу в тому нічого НЕ здорового.А навпаки.
    Коли ми жили в Торонто.Клімат там від озер сирий.То мою жінку часто поболювали ноги.Вона навіть до ревматолога ходила.Він
    їй якісь таблетки виписував.А тут це все як рукою зняло.

Не знаю чи залишимся ми Едмонтоні , нас тягне в Ванкувер або в Торонто , де ми жили перед тим.
    Але про повернення додому в нас мова не стоїть.Тут і є наш дім.

• Подобається Подобається x 7
  2. nastinka

nastinka відсутня

я теж помітила, у Львові так як волого я мала проблеми з суглобами, тільки переїхала в тропіки, хоча вологі також, але легше, буду в зеландії скажу, думаю там в данедіні, є всі пори року, і не дуже холодно. хоча там океан, навіть не знаю, що там з вологістю...хотілось би в сухе щось..
    вам там добре, там велика діаспора україномовних людей, і ви маєте друзів, ну я вже коли оселюсь, теж буду шукати свою, думаю, маю надію, що вона там є...бо трохи сумую.

• Подобається Подобається x 4
  3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Хлопці , не знаю що Ви собі уявляєте ...
    Але ведмеді по вулицях Едмонтона не ходять , в людських помешканнях тепло , сніг зимою чистять...і дуже-дуже оперативно , вулиці чисті і ввечері освітлені.
    В місті багато зелені.Найбільший і гарний парк називається Гавриляк Парк. На честь Вільяма (Василя) Гавриляка - мера міста в 50х роках.
    Як говорять він для міста тоді зробив дуже багато.
    В цьому парку вліті проходять - Геретич фестиваль , фестиваль де всі етнічні групи представляють свою культуру і кухню.
    Шекспіровські вечори - де читають твори Шекспіра в театралізованій формі . Ввечері на сцені літнього театру при освітленні факелів.
    Також в цьому парку є дні класичної музики , джазу.

Кілька років назад премудра торонтонська газета "Торонто Стар" назвала Едмонтон містом робітників , де тільки заробляють гроші і мало культури. То наш мер так образився що вирішив побудувати нову картинну галерею (стара теж є).
    Для цього він запросив якогось супер-пупер відомого архітектора з Лос Анжелосу який живе і працює в Парижі. І той взяв і побудував.
    Тепер газети обговорють , тобто хвалять або паскудять його "створіння" яке затягнуло на кільканадцять мілліонів долярів.

Форт Макмурі , це місто в якому (в його околицях) видобувають нафту з піску.Це вже місто більш робітниче.
    Вахтові робітники живуть на кемпах.
    Це будиночки , де кожний має свою кімнату. В кімнаті все необхідне - душ , туалет , телевізор , інтернет ...
    В цих будиночках чисто , тепло , НЕ МОЖНА КУРИТИ .
    За проживання на кемпах платить фірма до якої ці робітники належать.
    Харчуються робітники в цій кемповскій ідальні.Спосіб харчування - баффет (шведський стіл) .
    Майже на всіх кемпах "сухий закон" - тобто не можна бути пяним і шлятися/шуміти по коридорах і теритої.
    Побачить секюріті , закличе поліцію.І на другий день виженуть.Не має де жити - не має роботи....

Ще є місто Колд Лейк.
    Там знаходиться найбільша в НАТО льотна "учебка" . Де льотчики братніх натовських держав відпрацьовують спільні польоти.
    В місцевому торговому центі можна побачити всі льотні юніформи представників членів альянсу.
    Крім вже привиклих - бритійців , американців приємно бачити поляків , естонців , латишів .

Ще є i інші міста які я не згадав.

• Подобається Подобається x 14
  4. gvorn

gvorn Well-Known Member

Дякую за детальну інформацію, але я і не сумнівався що там так і є. Крім того, у мене родичі колись жили саме в Едмонтоні та й інтернет наразі ще не відмінили :)
    От тепер би ще хтось так детально розписав життя в Уренгої і тоді можна судити про впливи важкого життя на здоров"я

5. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Так для чого тоді міняти владу тут!? Адже кращого "ніде немає". :)))

---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ----------

Що скажете?

Білл Гейтс залишив своїх дітей без спадщини
    Друкувати
    CША, Сьогодні, 12:42

Один з найбагатших людей планети вважає, що, якщо залишити спадок дітям, то це не принесе ніякої користі ні для них, ні для суспільства.

Голова ради директорів компанії Microsoft і один з найбагатших людей планети Білл Гейтс заявив, що не бачить сенсу залишати свої статки у спадок власним дітям. Мільярдер вважає, що цей крок не принесе ніякої користі ні для них, ні для суспільства.

Відзначимо, що в 2008 році Гейтс залишив щоденну роботу в Microsoft для того, щоб зайнятися добродійною діяльністю. Разом зі своєю дружиною він організував Фонд Білла і Мелінди Гейтс. Його діяльність спрямована на боротьбу з хворобами і голодом у країнах третього світу.

У мільярдера троє дітей - 14-річна Дженніфер, 11-річний Рорі і 8-річна Фібі. За словами бізнесмена, він віддасть своїм дітям частину грошей, але ця сума не буде значною частиною його стану. Як вважає Гейтс, його діти повинні працювати і самі досягати успіху, але при цьому відчувати батьківську турботу.

Нагадаємо, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс придумав собі нове заняття. Його зацікавила ідея створення рослини, яка містить в собі всі необхідні для людини вітаміни і мінерали.

В якості основи для цієї рослини, що вже отримав у світовій науці назву "супер-їжа", обрана сорго - злакова культура, яка використовується в сучасному сільському господарстві. Кілька груп вчених вже ведуть роботу над тим, щоб отримати новий вид сорго, здатний замінити всі інші продукти харчування.

---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:21 ----------

А міг би назвати Кіло, Мега і Гіга... :haha:

• Подобається Подобається x 7
  6. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Да, приходится краснеть, но брацлавские хасиды это ещё не весь Израиль...;)

• Подобається Подобається x 8
  7. nastinka

nastinka відсутня

а шо? хай йдуть працюють, вчаться заробляють, хай лише їм гроші на навчання і прожиток, і всьо, якшо мають мозги то самі зароблять, особисто я так живу, маю все, але не маю нічого)) доки сама чогось не досягну.

• Подобається Подобається x 3
  8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Якраз в тему почув - щойно:

Янукович щойно сказав про ТСН - українці поки не побачуть власними очима, не попробують - не повірять ...
    (На відкриті нового терміналу)

9. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

А чого красніть за хуліганів? Поліція в Ізраілі з ними розбереться, впевнений - бо вже бачимо, яка швидка реакція. Я це повідомив як зразок швидкості дій поліції. Просто разом з хасидами приїхали звичайні молоді хулігани. Проти хасидів тут ніхто нічого не має проти, я думаю. Крім тутешніх відморозків, яких в Умань ніхто не пустить, поки триває єврейське свято (чи паломництво - я в тому не розуміюсь). Але відморозки є скрізь, в будь-якій країні. Надіюсь, що ізраїльські хулігани сюди також більше не потраплять.

• Подобається Подобається x 5
  10. Otsoa

Otsoa Well-Known Member

Як нема що загубити - то чого ні? А от як би мені назад "відкрутити" життя, ні за що нікуди б не поїхала.

• Подобається Подобається x 1
  11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Думаєте, як би зосталися - все склалося б набагато краще?

• Подобається Подобається x 1
  12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Розкажіть детально - всеодно вас ніхто тут не знає (адже так?). Може, то допоможе комусь прийняти рішення...

13. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Спитаю ради інтересу. Як ситуація з роботою у Кваебеку?
    Просто мені теоретично "світить" поїхати тільки туди, так як добре знаю французькку і непогано англійську. Чи є туди якісь програми? Чи варто з цим зв"язуватися, взагалі?
    Скільки грошей приблизно треба мати щоб виїхати?

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

А от це "по нашому"! А чого, молодець. Правильний підхід!!!
    Не те, що наші олігархи, "наплодили" золотої молоді, а ті вже з пеленок мають "повний пансіон" (машина, вілла, інститут, робота), не цінять нічого в жттіганяють на крутих лєксусах, "бмв" і феррарі, роблять ДТП і взагалі, для суспільства, тільки шкодять :sad:

14. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та ні то не на добре. Мажори гроші потратять - хтось заробить. А той фонд скалатав і нікому не дає :)))

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

16. Un.Known

• Подобається Подобається x 2
  17. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Ну, не знаю. Наразі з того, що бачив і чув (син Анни Герман, синок попереднього президента, синок нинішнього президента і це тільки "вершина айсберга") їхні діяння нагадують лише "прожиганіє жізні". Зрештою, то їхня справа, тільки би люди біля них не страждали :sad:

18. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Білл Гейтс не залишає дітей без грошей. Маючи свої десятки мільярдів, він витрачає їх на благодійність і геостратегічні проекти (вирішення проблеми голоду в бідних країнах), а своїм дасть дітям по мільйону доларів. Може, по два. Помруть вони з голоду? Ні. Житло матимуть? Так. Авто матимуть? Так. Гроші на випадок хвороби? Так. Гроші на навчання? Так. Ну і все. Далі вже самі - вчіться, працюйте, як татко, і майте більше.

Надзвичайно розумний, МУДРИЙ крок Гейтса. Невже діти Гейтса мають бути паразитами? До речі, до його десятків мільярдів у фонді приєднали свої статки дуже багато мільярдерів. Один з них, Уоррен Баффет, пожертвував найбіьше - 37 мільярдів доларів, до 26 мільярдів Гейтса.

Фонд Білла Гейтса надав Україні в 2009 році грант на суму 25 мільйонів доларів, на інтернетизацію 1000 українських бібліотек. Фінансуються також програми боротьби зі СНІДом та туберкульозом тощо.

19. Un.Known

:)

Отож.

Все відносно.

Ґейтс добре усвідомлює, що добре жити можна і "всього лиш" з двома мільйонами доларів, котрі для нього "не статки".

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Маємо протилежний приклад. Пан Гілтон дав для своєї дочки Періс все.
    І результат? Посміховисько на цілий світ і невичепрний матеріал для таблоїдів.

• Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)