Не хочу спекулювати на смерті Вашого вуйка.Не знаю від чого він помер. Але сугобо від клімату тут не помирають в молодому віці. Клімат дійсно сибірський.Такий самий як в південній його частині - в Томску , Омску чи Іркутську. Я маю на увазі Едмонтон і міста на північ від нього. Холодна , суха зима з середніми снігами.(минулого року було навіть - 46С). Літо сухе з помірно-горячими температурами(цього року було дощове) Короткі осінь і весна. Не бачу в тому нічого НЕ здорового.А навпаки. Коли ми жили в Торонто.Клімат там від озер сирий.То мою жінку часто поболювали ноги.Вона навіть до ревматолога ходила.Він їй якісь таблетки виписував.А тут це все як рукою зняло. Не знаю чи залишимся ми Едмонтоні , нас тягне в Ванкувер або в Торонто , де ми жили перед тим. Але про повернення додому в нас мова не стоїть.Тут і є наш дім.
я теж помітила, у Львові так як волого я мала проблеми з суглобами, тільки переїхала в тропіки, хоча вологі також, але легше, буду в зеландії скажу, думаю там в данедіні, є всі пори року, і не дуже холодно. хоча там океан, навіть не знаю, що там з вологістю...хотілось би в сухе щось.. вам там добре, там велика діаспора україномовних людей, і ви маєте друзів, ну я вже коли оселюсь, теж буду шукати свою, думаю, маю надію, що вона там є...бо трохи сумую.
Хлопці , не знаю що Ви собі уявляєте ... Але ведмеді по вулицях Едмонтона не ходять , в людських помешканнях тепло , сніг зимою чистять...і дуже-дуже оперативно , вулиці чисті і ввечері освітлені. В місті багато зелені.Найбільший і гарний парк називається Гавриляк Парк. На честь Вільяма (Василя) Гавриляка - мера міста в 50х роках. Як говорять він для міста тоді зробив дуже багато. В цьому парку вліті проходять - Геретич фестиваль , фестиваль де всі етнічні групи представляють свою культуру і кухню. Шекспіровські вечори - де читають твори Шекспіра в театралізованій формі . Ввечері на сцені літнього театру при освітленні факелів. Також в цьому парку є дні класичної музики , джазу. Кілька років назад премудра торонтонська газета "Торонто Стар" назвала Едмонтон містом робітників , де тільки заробляють гроші і мало культури. То наш мер так образився що вирішив побудувати нову картинну галерею (стара теж є). Для цього він запросив якогось супер-пупер відомого архітектора з Лос Анжелосу який живе і працює в Парижі. І той взяв і побудував. Тепер газети обговорють , тобто хвалять або паскудять його "створіння" яке затягнуло на кільканадцять мілліонів долярів. Форт Макмурі , це місто в якому (в його околицях) видобувають нафту з піску.Це вже місто більш робітниче. Вахтові робітники живуть на кемпах. Це будиночки , де кожний має свою кімнату. В кімнаті все необхідне - душ , туалет , телевізор , інтернет ... В цих будиночках чисто , тепло , НЕ МОЖНА КУРИТИ . За проживання на кемпах платить фірма до якої ці робітники належать. Харчуються робітники в цій кемповскій ідальні.Спосіб харчування - баффет (шведський стіл) . Майже на всіх кемпах "сухий закон" - тобто не можна бути пяним і шлятися/шуміти по коридорах і теритої. Побачить секюріті , закличе поліцію.І на другий день виженуть.Не має де жити - не має роботи.... Ще є місто Колд Лейк. Там знаходиться найбільша в НАТО льотна "учебка" . Де льотчики братніх натовських держав відпрацьовують спільні польоти. В місцевому торговому центі можна побачити всі льотні юніформи представників членів альянсу. Крім вже привиклих - бритійців , американців приємно бачити поляків , естонців , латишів . Ще є i інші міста які я не згадав.
Дякую за детальну інформацію, але я і не сумнівався що там так і є. Крім того, у мене родичі колись жили саме в Едмонтоні та й інтернет наразі ще не відмінили От тепер би ще хтось так детально розписав життя в Уренгої і тоді можна судити про впливи важкого життя на здоров"я
Так для чого тоді міняти владу тут!? Адже кращого "ніде немає". ---------- Додано в 17:21 ---------- Попередній допис був написаний в 17:14 ---------- Що скажете? Білл Гейтс залишив своїх дітей без спадщини Друкувати CША, Сьогодні, 12:42 Один з найбагатших людей планети вважає, що, якщо залишити спадок дітям, то це не принесе ніякої користі ні для них, ні для суспільства. Голова ради директорів компанії Microsoft і один з найбагатших людей планети Білл Гейтс заявив, що не бачить сенсу залишати свої статки у спадок власним дітям. Мільярдер вважає, що цей крок не принесе ніякої користі ні для них, ні для суспільства. Відзначимо, що в 2008 році Гейтс залишив щоденну роботу в Microsoft для того, щоб зайнятися добродійною діяльністю. Разом зі своєю дружиною він організував Фонд Білла і Мелінди Гейтс. Його діяльність спрямована на боротьбу з хворобами і голодом у країнах третього світу. У мільярдера троє дітей - 14-річна Дженніфер, 11-річний Рорі і 8-річна Фібі. За словами бізнесмена, він віддасть своїм дітям частину грошей, але ця сума не буде значною частиною його стану. Як вважає Гейтс, його діти повинні працювати і самі досягати успіху, але при цьому відчувати батьківську турботу. Нагадаємо, засновник компанії Microsoft Білл Гейтс придумав собі нове заняття. Його зацікавила ідея створення рослини, яка містить в собі всі необхідні для людини вітаміни і мінерали. В якості основи для цієї рослини, що вже отримав у світовій науці назву "супер-їжа", обрана сорго - злакова культура, яка використовується в сучасному сільському господарстві. Кілька груп вчених вже ведуть роботу над тим, щоб отримати новий вид сорго, здатний замінити всі інші продукти харчування. ---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:21 ---------- А міг би назвати Кіло, Мега і Гіга...
а шо? хай йдуть працюють, вчаться заробляють, хай лише їм гроші на навчання і прожиток, і всьо, якшо мають мозги то самі зароблять, особисто я так живу, маю все, але не маю нічого)) доки сама чогось не досягну.
Писав тому, що складається вражіння, що багато хто не вірить в те, що ви (емігранти) описуєте, хоч ставлення бюрократії до простої людини фотками не передаш... Якраз в тему почув - щойно: Янукович щойно сказав про ТСН - українці поки не побачуть власними очима, не попробують - не повірять ... (На відкриті нового терміналу)
А чого красніть за хуліганів? Поліція в Ізраілі з ними розбереться, впевнений - бо вже бачимо, яка швидка реакція. Я це повідомив як зразок швидкості дій поліції. Просто разом з хасидами приїхали звичайні молоді хулігани. Проти хасидів тут ніхто нічого не має проти, я думаю. Крім тутешніх відморозків, яких в Умань ніхто не пустить, поки триває єврейське свято (чи паломництво - я в тому не розуміюсь). Але відморозки є скрізь, в будь-якій країні. Надіюсь, що ізраїльські хулігани сюди також більше не потраплять.
Як нема що загубити - то чого ні? А от як би мені назад "відкрутити" життя, ні за що нікуди б не поїхала.
Розкажіть детально - всеодно вас ніхто тут не знає (адже так?). Може, то допоможе комусь прийняти рішення...
Спитаю ради інтересу. Як ситуація з роботою у Кваебеку? Просто мені теоретично "світить" поїхати тільки туди, так як добре знаю французькку і непогано англійську. Чи є туди якісь програми? Чи варто з цим зв"язуватися, взагалі? Скільки грошей приблизно треба мати щоб виїхати? ---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ---------- А от це "по нашому"! А чого, молодець. Правильний підхід!!! Не те, що наші олігархи, "наплодили" золотої молоді, а ті вже з пеленок мають "повний пансіон" (машина, вілла, інститут, робота), не цінять нічого в жттіганяють на крутих лєксусах, "бмв" і феррарі, роблять ДТП і взагалі, для суспільства, тільки шкодять
Фігня це. Не можу собі уявити, як я, обділюючи дітей своєю увагою і часом, у сназі заробити найбільше, не дам їм потім ані тих грошей.
Та ні то не на добре. Мажори гроші потратять - хтось заробить. А той фонд скалатав і нікому не дає ---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ---------- Які там гроші?? Акцій на 2 міліончики - то вже дав напевне. Думаєте його діти під церквою харчуються ?
Чесно - якось не задумувалась. Мене не так дії мільйонерів зачіпають, як ті, хто їх обговорюють. А особливо ті, хто їх ганить. Мені це нагадало ситуацію на рокфесті, коли одна дівчинка дуже ганила вокалістку Animals Session, мовляв, голос писклявий і сама страшненька. На що я їй відповіла, що найбільш об'єктивною вона буде, коли заспіває на тій самій сцені третій рік поспіль і буде мати певне коло прихильників, як Саша. Так і тут - слова "молодець, я б так також (не) зробив", мене смішать. Бо знати, що б ти зробив можеш тільки коли пройдеш іспит тими самими грошима і славою.
Ну, не знаю. Наразі з того, що бачив і чув (син Анни Герман, синок попереднього президента, синок нинішнього президента і це тільки "вершина айсберга") їхні діяння нагадують лише "прожиганіє жізні". Зрештою, то їхня справа, тільки би люди біля них не страждали
Білл Гейтс не залишає дітей без грошей. Маючи свої десятки мільярдів, він витрачає їх на благодійність і геостратегічні проекти (вирішення проблеми голоду в бідних країнах), а своїм дасть дітям по мільйону доларів. Може, по два. Помруть вони з голоду? Ні. Житло матимуть? Так. Авто матимуть? Так. Гроші на випадок хвороби? Так. Гроші на навчання? Так. Ну і все. Далі вже самі - вчіться, працюйте, як татко, і майте більше. Надзвичайно розумний, МУДРИЙ крок Гейтса. Невже діти Гейтса мають бути паразитами? До речі, до його десятків мільярдів у фонді приєднали свої статки дуже багато мільярдерів. Один з них, Уоррен Баффет, пожертвував найбіьше - 37 мільярдів доларів, до 26 мільярдів Гейтса. Фонд Білла Гейтса надав Україні в 2009 році грант на суму 25 мільйонів доларів, на інтернетизацію 1000 українських бібліотек. Фінансуються також програми боротьби зі СНІДом та туберкульозом тощо.
Отож. Все відносно. Ґейтс добре усвідомлює, що добре жити можна і "всього лиш" з двома мільйонами доларів, котрі для нього "не статки".
Маємо протилежний приклад. Пан Гілтон дав для своєї дочки Періс все. І результат? Посміховисько на цілий світ і невичепрний матеріал для таблоїдів.