ДВОМОВНІСТЬ

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем Даяна, 18 лют 2010.

?

Чи запровадить Янукович двомовність?

1. ТАК

46 голосів
    25,7%
  2. НІ

133 голосів
    74,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. navav

navav Well-Known Member

Двомовність-передвиборний піар.За президенства колишнього гаранта гостював у друга в Чугуєві.І що ви думаєте не побачив страшних утисків російськомовнох.Місцеве ТБ російськомовне.газети російськомовні.говорять по-російськи.І практично всі проти Ющенка.Але найцікавіше ні слова про мову.Всі закиди на рахунок низького рівня життя і бідності.Думаю що тепер на сході зійде катаракта з очей.Це і покращення життя вже сьогодні і флот в обмін на дешевий газ \один дешевший з 1 серпня 2010.другий з1 квітня 2011 і так до світових цін\Ну зняли Бандері Героя ну приймуть закон про мову чи стане вам краще жити ?Я як говорив україською так і буду.хто говорив російською-також говоритиме.Прийде одне-це розуміння.що у 2010 ваші почуття і надії використали як і мої у2004.

2. Nevermind

Nevermind Просто персона

На сході все дійсно так. Ніхто не напружується мовним питанням. Кажуть по-російськи, і вдома, і на роботі, телебачення дивляться російське (НТВ, наприклад) або взагалі не дивляться, а просто качають російськомовні фільми з торрента. :) У кіно майже не ходять із тих пір, коли кінотеатри перейшли на українську, кілька кінотеатрів позакривались. Інтернет - російською (тут навіть без коментарів).
    А, забула, діти в школі все-таки якось там вчать укрмову... :)

3. Svjato

Svjato Well-Known Member

Навіщо усю правду зразу розповідати?
    Багато газет українською? (а ні, газет не читаєте...)

• Подобається Подобається x 1
  4. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

НЕ забивайте себе голову мусором!
    в других странах, если пятая (а порой ещё меньше) часть говорит на НЕ державной мове, то в стране несколько языков!! А на Украине русский язык это даже не язык меньшинств!! Какую статистику не смотри, но половина населения говорит по-русски и Вы думаете, что можно с мнением половины страны не считаться?? Только самый мудрый политик введёт двуязычие и будет на Украине покончено со спекуляциями на тему языка, уже давно хочется забыть эту тему она надоела!
    Вы вот гляньте - начали фильмы переводить на украинский, а теперь посчитайте на сколько меньше продали билетов в кино, насколько меньше продали дисков с фильмами ... и как следствие насколько больше появилось спутниковых тарелок и куплено пиратских дисков!
    так, что можете разбить себе лоб что-то доказывая, но ничего Вы не докажете!!

---------- Додано в 19:57 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

газеты это чистая коммерция - на каком языке больше покупают на том и печатают!!! Появится завтра спрос на газеты на молдавском языке - будет куча газет на молдавском!!!! Надеюсь это Вы не оспариваете???

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Не факт.
    10 знаків

6. obozrevatel

obozrevatel Well-Known Member

тут многое с ног на голову! тут порой когда не хватает аргументов берут и просто удаляют твои сообщения или редактируют!
    такое ощущение, что модератор этого форума старый КГБист!
    никакого инакомыслия! а главное так талантливо не обращают внимание на аргументы...

---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

о чём это вы???
    Когда у Вас нет аргументов Вы просто так что-то на клавиатуре набрали?

7. navav

navav Well-Known Member

А вы на счет аргументов спросите у полковникаюВ конечном итоге его аргументы заключаются в слове\рагуль\...

• Подобається Подобається x 2
  8. консультант

консультант Дуже важлива персона

Я за двомовність: українську і китайську, бо на нашому ринку зараз дуже багато китайської продукції, а ми навіть їх мови не знаємо. Думаю, що це не солідно з нашої сторони.

9. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Что ж. Попробую помедленнее...
    Дайте ответ на этот наводящий вопрос:
    Почему в Стрию, Львовской области, на шестидесяти-квартирном доме напротив моих окон, около шестидесяти спутниковых тарелок?

10. Nevermind

Nevermind Просто персона

Невже треба вчити китайську, щоб прочитати: "Made in China" ? :)

---------- Додано в 21:50 ---------- Попередній допис був написаний в 21:47 ----------

:good: Точно подмечено!

11. консультант

консультант Дуже важлива персона

Не в тім справа. Для чого нам англійська. Я ка з неї користь? Китай дбає про нас, як ніхто інший, навіть часник висилають. За мобільні телефони й мови не хочу вести, все їх. То вже в знак поваги до нього можна було б вивчити його мову. Вона складна лиш з першого погляду. Якщо поступово її вивчати, то нічого страшного немає.:)

12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Вчіть китайський - це скоро буде вигідно...

---------- Додано в 22:04 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

І ще одне!...

---------- Додано в 22:05 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Вони у вас хіба є?

13. Nevermind

Nevermind Просто персона

Зокрема мені потрібна англійська. Хоча б для того, щоб їздити за кордон.

14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Може й собі пригодиться - продати їм щось ;)

15. premium

premium Well-Known Member

"Завдяки українському дубляжу відвідуваність кіносеансів зросла на 46%"

ми з дружиною ходили цього року на 7 фільмів, знову виродки заберуть українську мову з кінотеатрів - буде "0"

16. dArt

dArt Well-Known Member

А если будут фильмы и на таком и на таком, тоже не будете ходить на украинский вариант чисто из принципа?

• Подобається Подобається x 3
  17. Nevermind

Nevermind Просто персона

У Західній Україні треба в кінотеатрах давати фільми українською мовою. У Східній Україні - на вибір: російська / українська. ІМХО.

18. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну нет, выбор, так везде выбор.....

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Може в США запропонуєте? Вібар?;) Російська/англійська. Чому б ні? Вібар,так вєзьдє вібар...:)

20. Полковник

Полковник миється в бані

Я знаю.
    Польшу ловят и другие страны евросоюза.
    Возможно, что даже австралийское телевидение.
    Верно?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)