Порадьте, майстре...

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем poetka, 28 лип 2010.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Можу порадити не майстра а лікаря...

• Подобається Подобається x 1
  2. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Бо про ашипкі і все, що погано зроблене і ламається, треба писати тільки російською. :haha:

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ----------

Ну, якщо її прибили цвяхами... :))) То для жінки нереально. Для вмілого міцного хлопа з доброю сокирою в руках нічого нереального немає. :)))

Напівжартую. Якщо дійсно її там не заклеїли зі всіх сторін тим ДСП, а закрутили на рознімні з"єднання, то витягнути її не просто можна - потрібно. Бокові стінки точно відкручуються. Потім її треба ввімкнути і подивитися, звідки ж підтікає вода. Жаль, що я не у Львові... :)

Майже впевнений, що електричних поломок у вас немає, та й запчастини до посудомийки, скоріше всього, не знадобляться. Тому, коли полагодите - попросіть майстра сказати, що сталося, ретельно запишіть і повідомте на форум - багатьом буде цікаво, а комусь - буде ще й корисно. А ви зробите маленьку добру справу.

І ще одне - якщо у вас на кухні випадково дерев"яна підлога чи навіть ламінат - потурбуйтесь про те, щоб при ремонті на підлогу не потрапила вода, бо то її може зіпсувати.

------

Якось наша нова і недешева пралка через місяць після покупки почала видавати дивні звуки, наче щось десь чіпляє при обертанні. Я подзвонив у сервіс. Мені сказали "ви перевантажили машину, там деформація, випадок не гарантійний, але поремонтуємо - 400 грн запчастини, 80 робота".

Я розібрав пралку сам і виявив, що одна з внутрішніх пружин-амортизаторів чіпляє за направляючу і просто мерзотно скрипить. Змастив направляючу мастилом для пластику, витративши кілька гривень, і забув про проблему назавжди.

В родині доводилося ремонтувати жінчину швейну машину, напхану електронікою, кухонний комбайн, парасолі, взуття, хлібопічку, механізм металопластикового вікна тощо. Головне - застососувати правильні інструменти і ретельно занотовувати положення деталей під час розбирання. Всі поломки в 90% - дрібні, і не потребують витрачання часу і нервів на "офіційні" сервіси. Можна розібратися самому. Мені це навіть дає задоволення.

Так само у вас - якась дрібниця - всього-навсього може підтікати якесь гідравлічне ("водяне") з"єднання.

Але якщо немає кому розбиратися - то без майстра не обійтися. Бо потім буде значно дорожче. :)

• Подобається Подобається x 8
  3. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Я чомусь анекдот пригадав про автослюсаря, який перед тим працював гінекологом і ремонтував машини через вихлопну трубу :)))
    poetka, не хочу Вас засмучувати, але машинку прийдеться всеодно витягати на білий світ, тому що "майстри-гінекологи" водяться лише в анекдотах. А то що прийдеться ще розбирати меблі і збирати їх потім, а це займе ледве не половину дня, вплине на вартість роботи. Я думаю що і Мих_овий знайомий теж візьме за то оплату, оскільки витратить на то купу часу. Так що як не крутіться, а витратитись прийдеться. Мусите з цим змиритись.
    З.І. Про нестандарт побутової техніки швидше схиляюсь до думки, що то меблярі свій промах замилювали
    З.І.І. Для економії часу і грошей на майстрові можу позичити якийсь нехитрий інструмент зі свого арсеналу, нехай Ваші чоловіки розберуть меблі до приїзду майстра, в т.ч. можу виділити пів-години на визначення послідовності розборки. Навіть, після того як дістанете ПММ, спробую перевірити датчики, якщо на машинці нема гарантійних пломб :)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Поетко, вам поремонтували посудомойку, шось ви ніц не пишите.

5. Picasso

:)))

• Подобається Подобається x 4
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

То-то на ЛФ не виходить, нє?

7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На пляжі мити посуд? о_О

8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Ні в якому разі. Тра просто прикопувати. :haha:

Колись давно (років надцять тому) поїхав з родиною в Крим, на якусь "стрєлку". Всі туди заїжджали автівками, ну то і ми вирішили заїхати... Їдемо по пляжу... Раптом в невеличкій автоколоні прямо переді мною різко провалилсь і практично лягла на бік автівка з Росії - вони колесом потрапили у страшенно смердючу вигрібну яму з метр глибиною... І це прямо на пляжі! Бо там жила днів з 10 величенька весела компанія з Пітєра, і вони "отгрохалі" полєвой туалєт тіпа пудрклозєт з толю (рубероїду). А потім вночі перед від"їздом вони все присипали пісочком і гарненько зарівняли. І зверху проклали відкрученим автомобільним колесом "сліди від автівки"... "Рекультивацію" зробили. Тіпа "залишили все, як було". "Екологи", мать... :ireful1::bad:

• Подобається Подобається x 5
  9. deva

deva Well-Known Member

Привіт, в мене проблема з холодильником "Атлант". Морозильна камера морозить, а холодильник ні. Визвала майстра, він скзав, що це проблема "Атлантів", що там щось забито треба почистити, повипускав щось з заді холодильника, потім напустив, запаяв, дав 1 рік гарантії, заплатили за пів години роботи 430 грн, поїхав. Холодильник попрацював ( але вже не так холодив, як раніше, а морозилка працює) і вчора вечером знов сюрприз-не холодить. Подзвонила майстру, пообіцяв приїхати. То в мене питання до знаючих, чи цей процес ремонту може буде безскінечним чи є надія, що дала проблема справляється?

10. Picasso

Нехай промиє (а не продує) систему і фільтр поставить новий :) Хоча в тоті 430 грн мала б входити промивка. За що він взяв тіко? Зараз як прийде, нехай розпише Вам в чеку що робив і що міняв. документ якийсь про оплату обов'язково візьміть, щоб було до кого апелювати
    З.І. В моїх знайомих (і в мене в т.ч.) Атланти вже по багато років стоять, описаних (озвучених майстром) проблем ще не зустрічав. Лиш одного разу в брата в Атланті плата керування глюкнула , і ту поміняли по гарантії ;)

• Подобається Подобається x 3
  11. deva

deva Well-Known Member

Та в нас також Атлант вже з 2003 року і не знаю, що сталось. Правда, перед тим поставили в холодильник каструлю з теплим компотом, може це вплинуло. А велика морозильна камера Атлант в мене вже взагалі десь 13 років і все (тьфу,тьфу) слава богу працює. Зараз має прийти той майстер, то я в нього все випитаю, бо тоді коли він справляв, то чоловік з ним був

12. Picasso

Двокомпресорний чи однокомпресорний?
    Майстер має течешукач фреону? Чи хоча б мильним розчином промастив трубки?

• Подобається Подобається x 2
  13. deva

deva Well-Known Member

В цьому не дуже розбираюсь, але в гарантійному написано- МХМ-2712

Він мав з собою якісь балони, щось там випустив, потім щось прочищав.Сказав, що знов була пробка, і якщо ще таке повториться, то або забере в майстерню або поверне гроші. Я йому задавала питання, але він все робив (на перший погляд дуже вправно і впевнено, казав стаж 24 роки)мовчки. Зараз холодильник на 1 (він так казав до завтра тримати) а потім можна температуру поставити на 2 або 3.Морозилка як морозила так і морозить. В холодильнику на задній стінці появився іній. Але щось він не виключається. Короче, цирк якийсь))) Дочка приїхала на місяць, а я її неможу навіть нічим смачним порадувати, бо може бути проблема з зберіганням.Дякую, що не байдужа Вам моя проблема))

14. Picasso

оце вже схоже на нормальний сервіс. Нє? :)
    значить прочистив капіляр таки. Іній то від того, що повітря з кімнати було, от і конденсує вологу. То не страшно

Так поки не набере температуру, то буде маслати.
    Тішить то, що майстер розуміє проблему і не перекладає на клієнта, хоча я би на його місці впаяв би фільтра

:)))

15. deva

deva Well-Known Member

QUOTE='Picasso;688436']значить прочистив капіляр таки. Іній то від того, що повітря з кімнати було, от і конденсує вологу. То не страшно[/QUOTE]
    та він і прошлого разу щось чистив, але казав що якась пробка утворилась знову. А на рахунок інію, то він тоді також був. Надіюсь, що все буде добре на цей раз.

Та, вроді розуміє проблему, але чомусь мовчки все, хочеться почути що і як.;) Можливо він думає, раз жінка, то нічого не розуміє. На рахунок фільтра я його забула запитати. Може все буде добре.

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ----------

16. Picasso

Ну там така тоненька трубочка є, після якої кипить фреон і, відповідно, знижує температуру. От вона і забивається. Переважно або окислами від паяння, а ще частіше вологою (замерзає капелька води в ній). От для того ставлять фільтри, а від вологи ще й добре звакуумувати систему та опресувати азотом. Але є але. Переважно стандартна поведінка і старперів і новачків що одні не знають нащо то робити, а другі рахують за непотрібне, оскільки в 9 з 10 випадків система після перезаправки працює деякий час нормально

• Подобається Подобається x 3
  17. deva

deva Well-Known Member

Дуже дякую за поради. Маю надію, що все буде добре. Зараз холодить. Я рада)))

18. Varvar

Varvar Well-Known Member

Недавно на городі (теоретично-гіпотетично то є ділянка під забудову) провели воду - врізка у водогін.
    Так от питання - як утеплити трубу, щоб не замерзла взимку. Зокрема у землі і у бетонному кільці, з якого з часом, знову ж таки теоретично-гіпотетично буде підводитись вода у будинок. Труба пластикова, дюймова.

19. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

1.Труба повинна бути прокладена нижче глибини промерзання грунтів. Для України це приблизно 1 метр, краще - трохи глибше. Тоді вона ніяк замерзнути не зможе.
    2.Труба має бути утеплена, різних теплоізолюючих матеріалів - навалом. Не використовуйте мінеральну вату та склотканину. Вона досить швидко насичується грунтовою вологою і перестає теплоізолювати.
    3.Бажано забезпечити щоденний "розход" води через трубу. Тоді не замерзне.Тобто, трубою треба користуватися, проганяти через неї воду, якщо труба не "суха", тобто законсервована.
    4.Трубу теплоізолювати, бетонне кільце можна засипати керамзитом.

Останнє редагування: 14 вер 2010
  20. Svjato

Svjato Well-Known Member

Можна зробити і так: Вздовж труби прокласти тепловий кабель - аж до врізки (метобом простого обмотування) і утеплити звичайно. Кабель не з дешевих ,але завжди можна розігріти трубу :)

а де твій аватар? :)