поїхав після роботи на ровері по лісі поскакати. відвалилась педалька (гайка відкрутилась сабака). присобачив пальцями, їду додому. з-за повороту вискакує баба, бачить мене, приторможує, матюкається і верещить, їде далі. від мене до трафіку її авто добрих два метра. хмикнув носом, погріб додому на першій. сьодні в лотерею виграв 5 грн. на всі гроші купив кіфір. був надзвичайно смачний і пітатільний (поживний вроді, але джинси його впітали швидше )) ) шукав ключ на 14 торцьовий, нашов кубік рубік. про підальку забув, годину копіював барана і ворота. завтра пятниця. і це добре
На їх сайті написано, що працюють 7:00-17:00 А мені туди майже годину добиратись.. Ну на ровері буде хвилин 40. А, блін, який ровер до спідниць?! Бу..
так то може взагалі фірма так працює (ну дехто з 7 до 15, дехто з 8 до 16, а решта з 9 до 17). В Польші, на скільки мені відомо, робочий день триває не більше ніж 8 годин, і за кожну додаткову годину роботодавець повинен додатково платити працівникові, або ж додаткові відпрацьовані години можна обміняти на вихідні дні (це вже залежить від установ даної фірми).
Так повинно бути, але є різні тонкощі. Нп. фірма влаштовує у середині дня годину на lunch, що не рахується до часу праці. Ну хотив не хотив - сидиш у роботі не 8 а 9 годин... Ну і ще багато фірм за додаткові години не платить працівникам у офісах, а тільки тим що працюють при виробницьтві... А остальні - залежить від організації у данної фірму. Якщо відносини здорові - раз посидиш должче, раз вийдещ раніше. Але по різному буває - краще поговорити з людьми, що фірму троха знають.
Спробую сьогодні мати незвичну нічку,бо вперше за 2,3р.лягаю спати в окремій від синочка кімнаті (хоча,майже 100% не засну)))
Була я на співбесіді. Фірма велика, відома, понад 100 років на ринку. Дуже гарна будівля з офісами. Співбесіда пройшла гарно. Питала чи їм підходжу. Відповіли, що дуже сподобалась і будуть рекомендувати скорше всього. Протягом тижня будуть проводити співбесіди, а потім відберуть кілька кращих претендентів і з ними вже буде розмовляти директор. Але я щось не дуже туди хочу, бо деколи треба щось написати вручну польською чи російською, а я це роблю з незначними помилками. А це недопустиме. Не хочеться людей підводити. Сказала про це на співбесіді. А мене почали переконувати, що якщо я за 2 роки вивчила польську практично сама настільки, щоб зараз вільно молоти язиком, то зі всім впораюсь. І виглядало на то, ніби я їм потрібна більше, ніж мені робота. Тож в мене сумнівні відчуття. Подивимось як складеться.. Взагалі якась тепер така каша у всьому.. Страшенно не люблю невідомості. Але знаю, що доля все за мене розкладе по поличкам
Нірванко, "я Вас умоляю". У нас в деяких областях пишуть українською з помилками в кожному рядку. А я пишу англійською взагалі "без граматики" - і нічого, проходить.
В точку. Человек (любой) всегда испытывает страх перед непонятным. Это не у Вас одной - у всех. К тому же у женщин очень развита интуиция. Женщины, по жизни, подлянки за версту чуют. Мужику, как правило, надо упереться лбом, чтобы понять, что опасно ... подставят. ---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:23 ---------- Ну.....На Бога надейся, а ишака привязывай.
Та я знаю. Поляки теж часто роблять помилки. Але погодьтесь, що для секретарки дійсно поважної фірми робити помилки в офіційних документах не годиться
Послушайте Борю, он говорит дело. В конце концов, есть в компе редактор...пусть работает...зачем поставили? Глазки строить?
а я тепер на новій роботі маю дуже багато перекладів з російської на польську і навпаки. Мови російської ніколи не вчила, тому знаю, що є прблеми трохи з граматикою...але на то вони є словники, інтернет пнреводчики і подібні сторінки у просторах нету. Згідна, що це займає у двічі більше часу, але думаю згодом можна буде на пам"ять вивчити як пишеться більшість слів. (Недавно "pieczarki" перевела як "печерицы" замісь "шампіньйони" але щось мені то слово не підходило і добре, що вчасно перевірила в словнику )
Це ще нічого... Недавно ми робили одне замовлення, так на етикетці шипшинового чаю в російському варіанті стояло "Бедро", а спосіб приготування вбив наповал, цитую:"2-4 ложки средства насыпать в шарф, залить горячей или холодной водой, минута возбуждения.... готово!"
Знайома писала перепис торта і "горішки" переклала як "горєшкі" І "конік-стрібунєц" було замість "кузнєчік"
А я свого часу (то зараз так встидно) коли спілкувалась з клієнтами (вони з Санкт-Петербургу)відповідно української геть не розуміли,попросили їх прийти в нєдєлю,кажу ...ми працюємо,а вони када,када прити?Регіт стояв невимовний
На компі я пишу без проблем. Але я ж написала, що треба час від часу писати від руки. І тоді не буде чим перевірити правопис. Тим більше, коли пишу на компі, то роблю помилки. Перевіряю їх програмками і помилок меншає. Таким чином знаю, що якщо писатиму на папері, то помилки будуть. А не хочеться працювати ляп-тяп, лиш би гроші платили. Я так не можу.
Саме вмер пралат Генрик Янковський опора гданьської Солідарності і Леха Валенси лично в найважчих роках "стану воєнного". Знову кінчиться черговий розділ історії...
і що ви думаєте? коли я вже думала, що все - капець, мені подзвонили і запросили на тестування з англійської.:dance2:. Якщо я його не провалю, то моя мрія здійснилась!!!УРА! дякую ЛФ за підтримку!!!
У мене був чудовий і святковий день сьогодні. Одному малесенькому божому створіннячку, моїй коханій похресниці виповнився РОЧОК! Набавилась з нею нині і натішилась, таке то вже миле дитятко!!! Діти - це щастя і радість, а в такому віці вони справжні ангелята...
Купила я сьогодні ноутбук для брата в подарунок (він ще про це не знає і получить його можливо в вересні, якщо вдасться мені до Львова рванути на кілька днів...). Це в мене перший в житті цього типу закуп за власні гроші А й справді робити комусь подарунки на багато приємніше ніж їх отримувати Сижу і радію з того, як радіти буде він :gamer: От такий от день...і навіть видався зовсім не важким як на понеділок