ЩО там, за кордоном?

Тема у розділі 'Що у світі чути', створена користувачем Mazerati, 17 чер 2010.

1. coffeefan

coffeefan Well-Known Member

Ідеалізація велика річ, вона допускає до сприйняття тільки те, що підходить і відкидає все, що не пасує до намальованого в голові образу.
    Яке відношення до охорони самміту мають показані фото? Саме ці поліцейські брали участь у охороні самміту? По телебаченню показували інтерв*ю з поліцейськими, які там були. Тому і виникли подібні думки. З іншого боку, може вони при такій масі тіла добре бігають, я міг і помилитись, цікаво було б подивитись. Звичайно, більшість була нормального виду, особливо по периметру паркана.
    Взагалі мене дивує позиція деяких форумлян. Ви захищаєте побиття людей? У Торонто ці діі поліціі викликали однозначно негативну реакцію у населення і громадських організацій. У понеділок була демонстрація, по телевізору показують інтерв*ю з постраждалими. Невже ваша ідеалізація закордону така сильна, що ви не можете відрізняти грішне від праведного? Тут є багато прекрасних речей, які в Украіні не скоро з*являться, але цей конкретний випадок - треба ж мати адекватність. У такому випадку захищайте діі новоі влади в Украіні, вона робить так само, значить там - демократія.
    Патріку, у мене немає жодного бажання переконувати вас у достовірності подій, які відбулись. Можливо, я і сам би не повірив, скажи таке хтось інший. З іншого боку, задоволений можливістю "зазирнути" за куліси і побачити іншу сторону. Вчора перечитував британський емігаційний форум, люди набагати адекватніші від наших. Британська емігрантка, яка прайювала у канадській системі правопорядку і вже повернулась в Англію, пише про замовчування злочинів. Треба було зробити ксерокопію, хоча це навряд чи допоможе. Ідеалізація велика річ - все має бути файн. У 2008 році газети опублікували розгорнуті дані Статистика Канада про доходи канадців. Була там цікава цифра, що за останні 25 років дохід середньостатистичного канадця збільшився АЖ! на 50 доларв. Це при тому, що ціни на нерухомість, товари та послуги зросли у кілька разів. Особисто для себе я зрозумів, звідки з*явився міф про Канаду. Якихось 25-30 років тому за 5 чи 10 років можна було виплатити будинок (доходи такі як зараз, а ціни нижчі) і зрозуміло, звідки у покоління "бебі бумерів" по кілька будинків і земельних ділянок. Так от, показую йому ці дані, а він "не бачить". Тобто очі відкриті, а захисти до свідомості не допускають. Як же так, про його любиму Канаду написали речі, які відрізняються від сформованого у голові образу.

2. coolzak

coolzak Well-Known Member

Я тут якраз 10 років і наступного року моргидж виплачу-менше язиком таліпати а роботою зайнятись і все буде ок.А про "бідних "арештованих-на що вони чекали коли перлись в даунтаун де другий день машини палять і магазини товчуть-бесплатний попкорн?

• Подобається Подобається x 8
  3. coffeefan

Питання зняте. Чудовий приклад для украінськоі влади - товчіть украінців наліво і направо без розбору і посилайтесь при цьому на канадський досвід. Украінці вас підтримають, вони самі цього, як виявилось, потребують. Дискусію закрито.
    Для Патріка. У мене збереглась візитка поліцейського, який допоміг. Дякувати Богу, за походженням виявився преставником однієі з наближених етнічних груп. Ви не хочете визнавати цей випадок, справа ваша. Ніхто не говорить, що така вся канадська поліція.

4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Майже рік назад в нас була точно та сама дискусія.
    Я вас назвав лузером , ви образилися (бо я не дотягував до вашого рівня) ...і пішли писати книжку.
    Зараз почалося це саме....доречі , ви вже книжку написали?

Ви починаєте перескакувати з дій поліції на самиті до особистих образ з переходом на погіршення життя в Канаді....
    АЛЕ ТИМ НЕ МЕНШЕ НІКУДА НЕ ЇДЕТЕ.І дальше продовжуєте користуватися благами цієї держави.
    Доречі , сьогодні День Канади - happy Canada Day!

Що ви мені хочете доказати?...Я в цій державі вже живу довший час. Більше як ви.
    Бачив її від Тихого до Атлантичного океану.Змінив багато робіт , 4 міста проживання від Торонто до Ванкуверу і 3 власних (куплених) помешкань.Знаю цю державу дуже добре... і знаю її сильні і слабі місця.

Ви тут недавно. Перебиваєтесь тимчасовими роботами , дальше Торонто нігде не були , автомобіля і навіть загальних водійських прав не маєте ( що зрозуміло з допису #164) , обізлені на всіх і вся ( видно ви людина не молода) , що "жизнь проходит мимо"...
    І тут пробуєте когось вчити.
    ???????
    Займіться роботою , здобудьте спеціальність (тут ніколи не пізно) , змініть місто проживання так як це зробив Кулзак , або я. ... в Торонто з добре оплачуєми роботами тяжче...
    ....змініть місце проживання. Життя в бейсменті , або в поганому апартменті негативно відбивається на настрої і психиці.
    Купіть помешкання , хай буде маленьке , але своє...І життя усміхнеться до вас .
    Ви відчуєте смак життя, зможете поїхати відпочити за зароблені гроші в Мексику або де інде , помогти своїй родині на Україні ....

• Подобається Подобається x 11
  5. Максим

Максим Well-Known Member

Дана тема - про життя за межами України. Деякі дописувачі відразу починають в таких темах шукати зачіпки, порівнювати з Україною, а потім самі ж звинувачують відвідувачів з-за кордону, що ті очорнюють Україну або возвеличують Захід. Це не тільки Coffeefan-a стосується. Або витягати якісь "жахи" про життя за кордоном.

Так, в кожній країні є якісь свої недоліки, а в кожної людини - власні пріоритети. Для декого (були тут і такі) Канада чи інша країна є неприйнятними вже тому, що тут не можна вночі вибігти до кіоску і купити пляшку горілки. Проте, на загал, для більшості людей - проблеми, які є в Канаді, Штатах, Європі - це не варті уваги дрібниці в порівнянні з тим, що вони повинні були вирішувати в Україні кожен день.

• Подобається Подобається x 14
  6. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  7. coffeefan

Патріку, я вас прошу, не розпочинайте переходити від розгляду конкретного випадку до узагальнень. Ви тут стільки викинули з себе наболілого та неусвідомленого. Все, що ви там написали, називається словом проекція, яка полягає у приписуванні іншим того, що властиве саме вам. Доволі однозначно трактується і добре описано. Людина намагається називати лузером інших, тому що сама така. Назвавши так іншого, вона думає, що такою не є. Для солідності порівняння вона вигадує, приймає за дійсність і навішує іншим бейсмент, відсутність прав, незнання Канади і т.д. Якщо вже переходити на вашу мову, то багато украінців, які побудували Канаду у себе вдома, вважають невдахами саме деяких емігрантів, які не змогли нічого досягнути на своій землі. Не змогли вивчитись, не мали розуму для бізнесу, не змогли зробити кар*єру. За кордоном у матеріальному плані вони, можливо, чогось добились, але у соціально-культурному та психологічному так і залишаться невдахами. Украіна без таких емігрантів обійдеться, а чи обійдуться вони без Украіни? Краще бути реалізованою людиною в себе вдома, ніж вічно чужим за кордоном. Хоча тут треба добре знати "систему координат" і позбутись типово украінського комплексу меншовартості. Довелось одного разу спостерігати на Украіні, як студент американського коледжу, який ще нічого у житті не добився і вчиться там на гроші тата з Украіни, під час приізду на канікули високомірно повчав украінського підприємця (будинок на 1,5 млн.дол по американським міркам і два авто) - "як ви взагалі тут на Украіні можете жити?". А бідний підприємець, який ніколи не був у Штатах, опустив очі і напевно думав - "це ж який там рай, якщо ці моі здобутки нічого не варті". Міф закордонного раю має вплив не тільки на простого пересічного украінця, а навіть і на реалізованих вдома людей.
    Патріку, подібних дискусій ви не знайдете на британських еміграційних форумах, люди там набагато адекватніше говорять як про переваги, так і про недоліки, як Англіі так і, наприклад, Канади. Британцям подобаються більші будинки у Канаді, спокійніший спосіб життя, менша злочинність. Британці жаліються на пресловутий канадський networking та experience, і на те, що у порівнянні з Англією тут після включення сигналу повороту не дають змінити полосу на дорозі, і про негативну реакцію місцевих на британський акцент, і про обдирання страховими компаніями і ріелтерськими фірмами, і про відпустку у всього 14 днів.Там не вживають таких слів як "херня" і "лузер", там не кидаються заперечувати реальні подіі, толерантні до виборів інших. А от мені цікаво, як би ви дискутували з британцем? Або канадцем, який під час сидіння на асфальті та співання гімну Канади отримує гумовим кийком по спині, а потім показує його телерепортеру зі словами "а я думав Канада - це демократична краіна". Може вони це вигадали? Проблема неадаптованого у соціально-культурному та психологічному плані (адаптований тільки матеріально) емігранта полягає у тому, що у нього деформована "система коррдинат", порушене сприйняття себе та оточуючого світу. Якщо йому запропонувати написати 20 переваг і 20 недоліків новоі краіни (а іх має кожна краіна ), то з недоліками буде проблема, вони заперечені та витіснені. Багаторазово перевірено. А масивне використання психологічних захистів якраз і говорить про соціо-культурну та психологічну неадаптацію чи дезадаптацію. Чи можна з цим жити? Звичайно можна, тільки внутрішній конфлікт вимагатиме постійного використання цих захистів у вигляді паплюження Украіни та всього украінського(реактивне утворення), називання інших лузером (проекція), заперечення якихось реальних фактів, які не подобаються (витіснення та заперечення).

• Подобається Подобається x 1
  8. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Хороша фраза
    Але після неї не варта писати, що
    Бо автоматично в голову приходить та сама проекція, про яку Ви говорите.

• Подобається Подобається x 7
  9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Вітаю! У нас в неділю День Незалежності!

---------- Додано в 18:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:59 ----------

вуйку, якщо ви і сьогодні купите будинок за 80 тисяч маючи добру роботу ви і сьогодні його сплатите за 5 років. А купите за 500 тисяч і захочете платити по-мінімуму то будете виплачувати 30 років, а потім захочете ще на себе гроші потратити і знову візьмете позичку під вже існуючу то ще на екстра 5 років продовжите свій зашморг і так можна брати, брати і брати аж вам боком полізе.
    Або тратите на себе не по можливості або працюєте тяжко і сплачуєте все як має бути. Ми он коли брали машини на виплату здавалось що це навічно, а пройшло кілька років і все вже виплачене, тепер тішся і насолоджуйся. А хата у нас дорога, бо місто дороге і штат такий. Зате у нас добрі школи. І це, при тій величезній позичці ми її перефінансували тепер на 15 років, бо не знаю чи доживу до пенсії а так хоч діти може хату дістануть в спадку виплачену.

Так що, як собі постелите, так спатимете.

10. coffeefan

Маруся-мама, ну навіщо вводити людей в оману ? Ви хоч розумієте, як це сприймуть люди, які ніколи не жили у Канаді? Поідуть в еміграцію з наміром жити у будинку за 80 тисяч. Ще напишіть, що будинок з басейном. Має ж бути якась відповідальність за своі слова. Будинок в Канаді за 80 тисяч?! Ну хіба Нюфаундленд обо Лабрадор - це як Колима у Росіі. У великих містах треба розраховувати найменше на 300 тисяч. У якійсь глухомані буде дешевше, але спробуйте там знайти роботу і виплатити ту меншу ціну. Хіба що привезете з Украіни, знаю такі випадки.

11. coolzak

Хата яка зараз 350000 десять років назад була 220000.Якщо люди не дурні і не ліниві то 80-120 тис на сімю реальний дохід і за 10 років можна виплатити.в канаді не є 100 відсотків власники житла-десь 50 тільки ,решта винаймає і так було завжди і в 50 тих і в 90 тих роках.Щодо успішних бізнесменів в Україні то чого їх рівняти до середніх канадців-давайте рівняти рівень життя електрика сантехніка лікаря чи медсестри.і тоді буде більш зрозуміло де зле а де добре.канада не є рай на землі і ніхто такого не каже але для середнього класу-тобто людей хто живе працею рук і голови умови навіть нема що рівняти.Тут було про жаління англійців що треба канадський експіріенс-правильно що треба бо хоч Канада домініон то стандарти інші і без перекваліфікації не вийде.
    Питання -коли вже кофеман буде писати зі Львова де так добре а не нити про погане життя в Канаді пописуючи з Торонто

• Подобається Подобається x 6
  12. Patrick

Бла-бла-бла-бла... і знову словесні розвільнення так як рік назад.
    От для чого так багато писати?
    ....Ви мені скажіть , в чому я не правий по відношенню до вас?
    І до чого тут Україна? ....
    Я про неї погано не відзиваюся...
    ...та і не попадаю я під ваші шаблони як і в загальну так і щодо України конкретно.
    В Україні я ніколи не працював (крім студ. будзагону) , в мене навіть трудової книжки там не було . Відношень трудових не знаю , та і думок щось там відкривати не мав.
    Туди люблю приїзжати , але жити НІ (може на пенсії)....тим більше що моя жінка не з України...та і дитина моя англомовна.

З англійцями я працюю на роботі ( в мене на фірмі їх багато) і ми деколи говоримо.
    Декому тут подобається більше , декому менше...хтось хоче залишитися тут на завжди .. а хтось мріє дочекатися до пенсії і на наступний день продавши все , повертатися до Південного Гемптону....
    Але ніхто цю країну не паскудить . Всі називають її доброю для емігрантів і нового життя.

А що до канадійців які співаючи Гімн дістали кійком по голові...то сорі, таких знайомих в мене не має.
    Мої знайомі ходять на хокей/футбол/бейсбол , НО не на мітинги ...тим більше в робочий час.
    Проводять час з сімєю , займаються спортом. Працюють довгі робочі дні з суботами і деколи з неділями включно.

А взагалі то . пане професор-фільозоф , я вам трохи завидую. Вірніше наявністю вільного часу в вас.
    Писати допис в 10:51 ранку (за Торонтонським часом) в робочий день , це таке можна помріяти.

Останнє редагування: 3 лип 2010
  13. coffeefan

Маруся-мама і Coolzak, у гарячому запалі доказування думайте, що пишете. Будинок за 80 тисяч і річний дохід 80-120 тис доларів. Відповідайте за своі слова. Уявіть, у скількох украінців може виникнути бажання іхати у Канаду. Я б ім порадив після приізду звернутись особисто до вас, щоб ви гарантували ім написане. Тільки, чур, у поліцію не дзвонити. Тоді все буде по-чесному.
    http://www.cbc.ca/money/story/2008/05/01/censusfeature.html
    http://www.theglobeandmail.com/archives/article682203.ece
    Дані опубліковані у травні 2008 року, а зараз ситуація погіршилась, багато народу звільнили або перевели на пат-тайм. Бажаючим іхати варто звернути увагу на динаміку. Порівняйте доходи канадців і емігрантів. Ваше місце буде навіть не серед емігрантів зі ступенем і повною занятістю, а набагато нижче, щонайменше на кілька перших років. Хай вас не радують відносно великі цифри доходу у порівнянні з украінськими, тому що ви не уявляєте тутешніх росходів. Якщо привезете мало грошей з Украіни і тут доведеться відразу працювати, то на навчання часу не буде і можна "зависнути" надовго. Найкращий варіант - це навчання у коледжі або універі, тоді років через 3-5 можна розраховувати на більш-менш пристойну роботу. Хоча освіта нічого не гарантує, знайомий підробляє пат-тайм у супермаркеті, так там майже увесь підсобний персонал з дипломами університетів. Якщо погано знаєте мову, а таких приіжджих більшість, то до цього сроку добавляйте ще як мінімум 2 роки. На Патріка не дивіться, він у Канаді вже давно і повинен порівнюватись не з емігрантами, а зі своєю "ваговою категорією" - іншими емігрантами з таким же стажем перебування або канадцями.

14. coolzak

Мені що тут такс асесмент вивішати-в супермаркетах вибачте лузери працюють і студенти.А те що 2-3 роки буде тяжко то само собою-ПИШУ ДЛЯ БАЖАЮЧИХ БАЧИТИ_В КАНАДІ НЕМА ХАЛЯВИ.і не буде .sweat and faith повинно бути написано в Пірсоні для новоприбулих.Мені зайняло 2 роки щоб почати працювати по спеціальності за хорошу ставку.жінці десь 2.5

• Подобається Подобається x 4
  15. nastinka

nastinka відсутня

головне не будувати собі ілюзій, що краще там, де нас нема.
    ми самі ковалі свого щастя, і можемо бути щасливими будь де, головне у це вірити. :)
    ЧАСТІШЕ ПОСМІХАТИСЬ!
    :)

• Подобається Подобається x 3
  16. Patrick

Внесу деякі ясності.І постараюся бути максимально обєктивний.

- $80 тис. за помешкання.

Зараз такого вже не має.Кілька років назад до 2005р. в Едмонтоні можна було купити 1но спальневий (2 кімнати) маленький кондомініум (квартиру) в будинку без "лишніх наворотів".
    "Лишні навороти" в будинку це як правило, кондомініуми будуються з підземним теплим гаражем , спортзалом .Часто є басейн і сауна.
    Зараз ціни виросли майже ще раз так.
    В Торонто/Ванкувері/Монтреалі ціни значно дорожчі.

- Зарплата $80-120 тис.

Візьму нижчу планку -$80 тис. Це якщо по $40 тис. на члена сімї , то виходить -приблизно $19/год.
    Це зарплата фахівця -початківця.Або з невеликим стажем різноробочого.
    В Торонто де великий наплив людей (є з кого вибирати ) це рахується добрі гроші. (на початок)
    В зах. Канаді -еееее.....так собі...люди надіються на більші.

- Фахівець працює в супермаркеті.
    Таке буває. Але знову ж таки в Торонто.Хочете жити в великому місті, користуватися його культурними благами- треба чимось пожертвувати.
    В цій же зах.Канаді люди знаходили роботи , будучи ще студентами останніх років (курсів) коледжів/університетів.Це було до часу коли економіка почала спадати. Зараз це трохи сповільнилося , але все таки , не так погано як на сході ( Торонто) Канади.
    Багато молодих людей знаходять роботу в нафтовій/газовій галузі.
    Основне нафтове місто-Форт Макмурі. "Канадський Уренгой". В місті культури мало , але є гроші.

Ось по цих пунктах думаю що я був обєктивний.
    Починати еміграцію/нове життя з Торонто якщо Ви приїхали без великої суми грошей - однозначно тяжко і погано.
    В Торонто добре тратити гроші , но не заробляти.

Хто хоче піднятися швидше на ноги їдуть в Зах. Канаду.Погода в Зах.Канаді в провіції Альберта точно така сама як в Південному Сибірі.(Томск,Омск, Іркутск)

• Подобається Подобається x 7
  17. Romko

Romko Дуже важлива персона

УМГУ...:sad:
    ги-ги...:sorry:

• Подобається Подобається x 2
  18. coffeefan

Ми розглянули тільки частину матеріальноі складовоі еміграціі, де ой як далеко все неоднозначно. А от коли певні матеріальні здобутки досягнуті, людина може задати собі питання - "а чи подобається мені тут жити?". (Незадоволені вигуки в залі -"Як у Канаді може не подобатись жити?"). Адже живеться не заради заробляння грошей, кінцевим нунктом має стати стан загального благополуччя (well-being). А от з соціо-культурною та психологічною стороною еміграціі (які і формують цей самий стан well-being) ситуація ще більш неоднозначніша і вирішити іі не так просто. Недаром Канада займає одне з перших місць у світі по прийому антидепресантів на душу населення (Британія, до речі, теж). Я розумію, люди іх приймають щоб бути щасливими. А чому б і ні? Теж рецепт на щастя. Проблема полягає у тому, що не всі люди можуть заглянути у майбутнє і щось передбачити. Згоден, важко, але з адекватним поглядом на світ (без ідеалізацій і упереджень) можна. Тільки треба знати на що дивитись. Наприклад, після приізду дивитись не на будинки з машинами, а на психологічний стан емігрантів зі стажем. Знайома полька (до речі, поляки не так вразливі на подібні розмови) сказала - "Ну от гонилися ми з чоловіком 15 років, я вчилася, потім тяжко працювали. Ну є у мене будинок (ще не виплачений) і дві машини, а задоволення від життя немає". Варто прислухатись до досліджень психологів, які працюють з емігрантами. І це стосується не тільки Канади і не тільки украінців. Матеріально доробитися за кордоном середньостатистичному украінцю легше ніж вдома, але треба розуміти чим за це доведеться заплатити. Баланс далеко не однозначний, тут уже кожна людина робить свій особистий вибір, і за нього платить. Такі от речі написав фільозоф-професор, як сказав Патрік. Надіюсь написане допоможе адекватним людям щось нове для себе відкрити і подивитись на еміграцію під різними кутами зору. Психологи провели дослідження з потенційними емігрантами відносно іх очікувань від життя за кордоном. Результат - вони думають, що в соціально-культурному та особистісно-психологічному плані все залишиться як вдома, тільки заробляти вони будуть набагато більше. От тут "собака і зарита".

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

Coolzak, ви не зі мною дискутуйте. Для кращого розуміння реальноі ситуаціі почитайте внизу статті думки людей, які тут живуть. Розумію, я для вас не авторитет.

19. coolzak

В Україні люди би теж приймали та грошей нема.Проблема новоприбулих це те що вважають що їм Канада щось винна-статус добру роботу велику хату і тд.А тут ніхто нікому нічого не винен-цей соціалістичний дух в Торонто згубить Онтаріо.Мені набагато легше спілкуватись з людьми в Альберті-здоровий консерватизм тут превалює.Щодо веллбеінг-самокопання і жаління відкинути треба а ставити реальні цілі і добиватись їх і тоді психічне здоровя буде ок.Спортом занятись ,хобі якесь.
    PS.Не переношу людей які жаліються-є проблема то шукай як вирішити і РОБИ щось для її вирішення але не нити.
    Ок-треба йти-день почався треба дек закінчувати потім на озеро з дітьми а ввечері барбекю з друзями(депресованими канадцями) а завтра в гори і гоферів на фермі постріляти))

• Подобається Подобається x 5
  20. coffeefan

Ну, людині, яка сперечається зі всім підряд, навіть зі статистикою (краіни, де проживає) і науковими дослідженнями, well-being "не загрожує", це вже з іншоі області.
    Святкував Canada Day зі знайомими, які у Канаді вже більше 13 років. От відносно них у мене нема навіть краплинки сумнівів, Канада пішла ім на користь. Вони просто живуть реальним канадським життям, , нічого не знають про дискусіі на форумах і не беруть у них участі, не доказують, що ім добре та і загальний стан у них кардинально відрізняється від деких інших "щасливих канадців". От коли б так себе почували усі емігранти (а вони очевидно з такими надіями і ідуть), все було б ОК.

а де твій аватар? :)