Чистилище

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Yur, 6 чер 2010.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Зате є сенс розмовляти з людиною яка не помічає нічого, що викриває науку церкви, навіть коли вона суперечить здоровій логіці і Біблії.
    2. Мене цікавить досвід церкви. Розкажіть детальніше про методи отримування зізнань й камери для тортур які використовувала "Христова" церква.
    Ще мене цікавить така річ скільки мучелась людина, котру спалювали на багатті за наказом церкви.
    Що можна було купити за індулігенцію? Кілько пацят?
    Цікавить також христова любов котра була присутня у всіх інквізиторів.
    Цікавить як білі і пухнасті папи збирали армії хрестоносців?
    Цікавить заборона перекладів біблії.
    3. Нє, вам дають посилання на веди, чи що? Себто ви зрозуміли що не в змозі захищати абсурдні теорії папської церкви. То так і скажіть.

• Подобається Подобається x 2
  2. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Ну так, звичайно. І почалося це царство в 1914 році НЕВИДИМИМ другим приходом Ісуса Христа. Тому даремно Біблія пише дурниці про те, що Ісус був Царем ще в 33 році н.е.:
    «Ісус же приступив і промовив до них: "Дана мені ВСЯКА влада на небі й на землі" (Мт.28:18). Ісус, звичайно, мав на увазі зовсім інше. Він говорив, що влада Йому дана, але тільки з 1914 року.

Ну а про НЕВИДИМИЙ другий прихід Біблія вже взагалі забрехалася:
    "І сказавши це, коли вони дивились, знявся угору, і хмара Його взяла з-перед очей їхніх. І як вони дивилися пильно на небо, коли Він відходив, два мужі стали коло них у білій одежі і сказали: “Мужі галилейські! Чого стоїте, дивлячись на небо? Оцей Ісус, який від вас був взятий на небо, ТАК САМО ПРИЙДЕ, як його ви бачили відходячого на небо” (Ді:1:9-11).
    Як бачимо з Діянь апостолів, Ісус відходив ВИДИМО і так само мав повернутися, але ж ангели нічого не знали про 1914 рік, тому й сказали апостолам такі дурниці, правда?

А колода у власному оці вас ніколи не цікавила?

• Подобається Подобається x 1
  3. ABDURAKHMAN

Я ніколи себе не вважав святим, а швидше навпаки.

4. Oxid

Oxid Well-Known Member

Наука церкви - це і є біблійна наука, бо біблія - церковна книга, тому будь-які позацерковні коментарі неавторитетні. про інквізицію з індульгенціями, і про пацят з хрестоносцями і "білими пухнастими папами" - флуд..моська гавкає...:mocking:
    Недарма Ісус казав - Не давайте святого псам, і не розсипайте перел своїх перед свиньми, щоб вони не потоптали їх ногами своїми... Отак буває, коли біблія потрапляє в руки борців з церквою..:bad: Це найсправжніша локшина - біблії мовляв вірю, а церкві - ні..

• Подобається Подобається x 3
  5. plastic

plastic Well-Known Member

Я не підтримую вчення Свідків що царство Христове почалося в 1914 році. остаточно все звершиться в Об явл 21/6

6. majolika

majolika Well-Known Member

ну то від мене теж порція "локшини" - бо я Біблії вірю, Богу вірю, а церкві - ні

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

До суду Бог виливає Свою любов на кожне живе створіння і "наказує сходити сонцю Своєму над злими й над добрими, і дощ посилає на праведних і на неправедних". Після Суду дехто буде полишений Божої любові і залишаться з ним самі гріхи і неправедні діла. Як така людина має себе почувати? Бог не нищить нікого, а просто залишить згідно з вибором самої людини. Якщо така розлука тимчасова - то це чистилище, якщо вічна - пекло, "де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь" Марка 9:44.

• Подобається Подобається x 5
  8. ABDURAKHMAN

Через 10 років чистилище піде в небуття слідом за Лімбом, що тоді скажете?
    Церква сама ввела 7 смертних гріхів, через які церковники відсилають всіх до аду. А от 10 заповідями, котрі дав нам Бог відверто нехтують... І ради на то немає. Непомильні: що хочуть теє й чворять.
    Але якщо я помиляюся й наука церкви є абсолютно правильною й логічною і найголовніше - відповідає Біблії (в крайньому випадку аби тільки їй не суперечила) то прокоментуйте цитату з Біблії, 1а й 2а Заповідь:
    1 І Бог промовляв всі слова оці, кажучи:
    2 Я Господь, Бог твій, що вивів тебе з єгипетського краю з дому рабства.
    3 Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
    4 Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
    5 Не вклоняйся їм і не служи їм,
    бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене,
    6 і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
    [Вихід 20:1-6]
    І ще з Нового Заповіту:
    24 Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба й землі, проживає не в храмах, рукою збудованих,
    25 і Він не вимагає служіння рук людських,
    ніби в чомусь Він мав би потребу, бо Сам дає всім і життя, і дихання, і все.
    26 І ввесь людський рід Він з одного створив, щоб замешкати всю поверхню землі, і призначив окреслені доби й границі замешкання їх,
    27 щоб Бога шукали вони, чи Його не відчують і не знайдуть, хоч Він недалеко від кожного з нас.
    28 Бо ми в Нім живемо, і рухаємось, і існуємо, як і деякі з ваших поетів казали: Навіть рід ми Його!
    29 Отож, бувши Божим тим родом, не повинні ми думати, що Божество подібне до золота, або срібла, чи до каменю, твору мистецтва чи людської вигадки.
    30 Не зважаючи ж Бог на часи невідомости, ось тепер усім людям наказує, щоб скрізь каялися,
    31 бо Він визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши.
    [Дії 17:24-31]

Останнє редагування: 25 чер 2010
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Нарешті потроху починаю розуміти про чистилище.
    Іншими словами можна сказати, що чистилище, це випробовування, котрі Бог допускає в наше земне життя, для того, щоб змінити нас на краще. З таким трактуванням чистилища можна погодитися, це Біблійно.
    То виходить, саме це має на увазі церква???:scratch_one-s_head:
    Чи щось інше, тобто що чистилище люди проходять після своєї фізичної смерті?
    п.Олено, допоможіть розібратися, будь-ласка.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

"Жєлєзная логіка"...........:)

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ----------

То чого ж просите про Армагедон?

11. ABDURAKHMAN

хто? я?
    Нащо воно мені здалося?
    Але в будь-якому випадку гірше ніж є вже не буде.
    Або цілковите знищення, небуття.
    Або той во, з левиками бігати й травичку скуbати, себто живитись.

12. Saszko

Saszko Well-Known Member

Ага, після фізичної смерті людина попадає не в ад і не в рай, а в тимчасове місце, в котрому очищається від нерозкаяних дрібних гріхів очисним вогнем, а також в цьому вогні людина страждає, чим приноситься сатисфакція Божій справедливості за гріхи, в котрих та покаялась, але не вспіла принести належних плодів покаяння (тобто виправити, згладити, компенсувати шкоду, нанесену через гріх, вернути попередній стан). Бо ніщо нечисте не може бути в раю, тобто в Бозі. Так, католики?
    Це ніби відновити справедливість, тобто свого роду помста, відплата.

---------- Додано в 00:35 ---------- Попередній допис був написаний в 00:29 ----------

13. ABDURAKHMAN

Молчание - знак согласия?!
    Я так і думав.

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

по ходу да:)

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Iсус витерпiв страшнi духовнi i фiзичнi муки, покинутiсть Отцем - за НАШI грiхи.
    Людина теж повинна спокутувати свої грiхи якщо не тут на землi, то потiм у чистилищi, свiдомо жертвуючи свої страждання Боговi i наслiдуючи Христа.
    До Божого Царства потрiбно входити в бiлих одежах без жодних плям.

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

Про яку покинутість йде мова? Ніхто нікого не покидав. Вони завжди були, є і будуть разом, Одним цілим. Інакше сенс Святої Трійці втрачається.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Я нічого не маю проти того, щоб наслідувати Христа, щоб жертвувати себе заради інших людей, як і Христос жертвував і служив людям- це добре, так нам християнам і потрібно жити...

Але Христос хіба за Свої гріхи страждав?
    Він страждав за НАШІ гріхи!
    Він постраждав, щоб МИ уже не страждали!

Отже, якщо Він постраждав уже за НАШІ гріхи, то чому, нам ще потрібно страждати за свої гріхи і спокутувати їх... Не розумію такого...:dntknw: Та й в Слові такого нема. Навпаки, написано в Євреїв, що Христос один раз за нас постраждав, простив нам гріхи і що ніякі жертвоприношення за свої гріхи уже не потрібні:

Євр.10:18
    А де їхнє відпущення, там нема вже
    жертвоприношення за гріхи.

А в сучасному перекладі ще зрозуміліше і чіткіше написано:

Євр.10:18
    Там, де гріхи прощені, приносити за
    них жертви немає потреби

Отже, "свідомо жертвувати свої страждання Богові", за свої гріхи уже немає сенсу.
    Чи не так?

• Подобається Подобається x 4
  18. ABDURAKHMAN

та ви вже, якось розберіться скільком богам ви сужите!
    Ісус - Бог
    дух святий - Бог
    Отець - Бог.
    Всі є різними абсолютно рівним й споконвічними особистостями в одній особі.
    Але то є не три Боги але один...
    Тяжко, то як, допетрати кільком богам ви служете: одиному чи трьом?
    Не бійтесь так слова 'політеїзм' - воно вам пасує.

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пригадалося з 1-го послання ап Івана - Кров Ісуса Христа очищає нас від УСЯКОГО гріха. Якщо по вірі в смерть Сина Божого ми очистились, тобто за наш викуп було заплачено ПОВНІСТЮ, то від чого ще чиститись?

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

І не допетраєте, Абдрахман. Я вже це пояснив Сергію.

20. Aquinas

Aquinas Well-Known Member

Пригадалося з Біблії, яку дехто опускає до рівня своєї черепної коробки:

– всі ми знаємо, що в Царстві Божому («на тому світі») не буде місця гріху і покаянню, бо гріх і смерть будуть остаточно знищені. Але ось що каже Христос: «І коли хтось каже слово проти Сина Чоловічого, йому проститься. Коли ж хтось скаже проти Святого Духа, йому не проститься ні в цьому світі, НІ НА ТОМУ» (Мт.12:32). Отже, навіть НА ТОМУ СВІТІ можливе прощення чи Христос просто обмовився?

– «Коли, отже, приносиш на жертовник дар твій і там згадаєш, що твій брат має щось на тебе, зостав там перед жертовником твій дар; піди, помирись перше з твоїм братом і тоді прийдеш і принесеш дар твій. Мирися з твоїм противником швидко, коли ти ще з ним у дорозі, щоб противник часом не віддав тебе судді, а суддя возному, щоб тебе не вкинули в темницю. Істинно кажу тобі: Не вийдеш звідти, доки не заплатиш останнього шага» (Мт.5:25-26).
    Цю притчу як розуміти? Христос розповідає про пенітенціарну систему давнього Ізраїлю? Він прийшов у цей світ, аби застерегти людей від земних ув’язнень? Чи йдеться про справедливий суд Божий після смерті?

– «Бо й Христос, щоб привести нас до Бога, один раз постраждав за гріхи наші: праведник — за неправедних, умертвлений тілом, але оживлений у дусі, в якому Він пішов проповідувати навіть тим духам, що в темниці» (1Пт.3:18-19)
    Це не та сама темниця, про яку говорив Христос у Мт.5:25-26?

– «Коли ж хтось на цій основі будує з золота, срібла, самоцвітів, дерева, сіна, соломи, - кожного діло стане явне; день бо Господній зробить його явним; бо він відкривається в огні, і вогонь випробовує діло кожного, яке воно. І коли чиєсь діло, що його він збудував, устоїться, той прийме нагороду; а коли чиєсь діло згорить, то він зазнає шкоди; однак він сам спасеться, але наче крізь вогонь» (1Кор.3:12-15).
    Про що тут йдеться?

– «Щоб перед іменем Ісуса всяке коліно приклонилося на небі, на землі й під землею» (Флп.2:10).
    «Під землею» – це де?

– «Та ніхто не міг – на небі, ні на землі, ні під землею – розкрити книгу, ні глянути в неї» (Од.5:3).
    Знову «під землею». Це де?

– «Тому й сказано: “Вийшов на висоту, забрав у полон бранців, дав дари людям”. А те “вийшов” що означає, як не те, що Він був зійшов і в найнижчі частини землі? Той же, хто був зійшов на низ, це той самий, що вийшов найвище всіх небес, щоб усе наповнити» (Еф.4:8-10)
    Там було «під землею», а тут – «найнижчі частини землі». Про що тут йдеться?

– «Як Йона був у нутрі кита три дні й три ночі, так буде Син Чоловічий у лоні землі три дні й три ночі» (Мт.12:40).
    «Лоно землі» – це тільки гріб? (запитання до протестантів, бо для Свідків Єгови це – гріб).

ЧЕСНА ЛЮДИНА - це та, яка читає ВСЮ Біблію, а не та, яка бере якийсь відірваний вірш і розписує свої "одкровення" :sad:

а де твій аватар? :)