Інтелектуали між двома культурними ідеями

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Інтелектуали між двома культурними ідеями

міг би й не коментувати, але все таки...
    1. для того, щоб з вами вести можна було дискусію — спочатку треба (як мінімум) зареєструватися...
    2. перед тим, як когось ображати — потрібно хоча би аргументувати свою позицію... на нашому форумі "дурак — сам дурак" не діє...
    3. за комуністів чи за більшовиків я?!!

2. duncan

даруйте, вам не сподобалося те, що написав стєпанич?..
    зареєструйтеся на форумі і зможете подискутувати з цим паном, в іншому випадку яким чином ви хочете донести до всіх форумчан свою думку?..
    тим, що назвете пана стєпанича дурнем?..
    як ви гадаєте: йому від цього холодно чи жарко?...
    :)

3. ugra

ugra Well-Known Member

Всё верно, никто и не против, лично я только ЗА если украина войдет в ЕЭС. Однако всё надо делать достойно. А не поливать помоями тех с кем недавно жили бок о бок. Надо различать и понимать интересы ЕЭС и НАТО, они не всегда совпадают. Для старой европы выходки новых членов ЕЭС иногда настоящая головная боль. Например закрытие русскоязычных школ или установка памятников солдатам СС в латвии или размещение ПРО в Польше (без согласования с ЕЭС). Эти страны формально интегрировались в ЕЭС, а по большей части они просто легли под США. Так вот, я бы хотел чтоб Украина была по настоящему европейской страной, а не на побегушках у янков.
    А пока есть парламент, который представляет волю народа (парламентское большинство) и президент, который исполняет волю своего хозяина. Да, совсем забыл! Ещё есть "женщина с косой" - эта особа представляет интересы исключительно своего кашелька.
    Разве это неочевидно?

4. OldMan

OldMan Well-Known Member

Не могу согласиться.
    И по сути и по исполнению и по наполнению статья плохая.
    Долго не буду распростаняться, не хочу тратить время. Только из уважения к Вам.
    1. Я не воспринимаю статьи как серьёзные, если в них применяются явные фельетонизмы:
    Выделено мной.

2. Она проста, как сказка для малят. Все кто с нашими - хорошие, все кто с ненашими - плохие потому, что плохие и всё.
    Судите сами:
    Сначала утверждается, что никто из известных, а потом правда, вспоминается, что были таки, но очень сомнительные академики, которые и не академики вовсе, аккордеонисты это скорее балалаечники, певцы и певицы вроде как и не певцы и певицы.
    3. Я считаю, что в качестве аргументов использовать право на выбор известных людей - это неэтично.

Можно было бы и ещё пару тройку тем затронуть, но не буду бо я надзвичайно розумна й інтелігентна людина.

5. OldMan

OldMan Well-Known Member

Была такая мысль. Но после этого Вашего:
    не буду. Потому как возникли сомнения в том, что Вы понимаете прочитанное.
    Перепрошую.

6. duncan

Перепрошую, але на ЦЬОМУ форумі, допускаються виступи у анонімному режимі. До того ж я не пропонував Вам жодної дискусії.
    Я Вас попросив висловити своє ставлення до допису №32 від СтепанЬІча. Це - моє право. А чи Ви прислухєтеся до нього, чи ні, - то Ваше право. Ви так активно за цього СтепанЬІча заступилися... прямо ГРУДЬЮ його прикрили :) отож мені було цікаво як ви вийдете з цієї неоднозначної ситуації.
    не на форумі, а на гілці...
    Відверто кажучи мені в-лом реєструватися. Розумні люди мене "за стилем" впізнають, а з Дурнями я і не маю бажання нічого обговорювати.
    образи не допускаються...
    якщо ви реєструєтеся — можете відповісти стєпаничу і якщо хтось з вас когось образить — можна отримати "вітання"...
    якщо ж ви залишаєтеся анонімним — це нічого не міняє...

думаю що я висловив достатньо докладне обгрунтування цієї гіпотези у дописі № 36
    по великому рахунку ви відповіли на моє питання :)
    Там, взагалі-то у кінці був знак посмішки.
    Це був жарт. Жарт, який був дуже популярний на початку 90-х минулого століття.
    Зокрема його любив повторювати другий демократично-обраний мер Львова - пан Шпіцер.
    Пам'ятаєте такого?
    Він жив тоді на вулиці Дністровській. Це не зовсім поряд з Личаківською, але ж і не надто далеко.
    дністерській... зараз він сдпу(0)... і?
    Цим (третім) питанням, Пупере, я перевіряв ваш ВІК :) бо при реєстрації на форумі люди різне пишуть (якщо взагалі пишуть)... Реальний вік людини більш-менш точно можна встановити тільки за відповідями на "непрямі" запитання.
    так який мій вік, якщо для вас це так важливо?...

7. duncan

узагальнення на цьому форумі — звична річ...
    мені сподобалася стаття, тому що співпадає з тим, що я думаю...
    вибачайте, якщо це вам не подобається...
    не хочу навіть уявляти, що би було, якби до влади прийшов головний конкурент ющенка...
    можливо, що автор допустив нетактовностей у своїх роздумах, але моєї провини у цьому немає ;)...

8. OldMan

OldMan Well-Known Member

Да, не нравится. Потому, что это шаблон, матрица.
    Постарайтесь думать не как все. Постарайтесь думать сами.
    Тем более не соглашайтесь с ходу с такими статьями. Потому, что это написано в лучших традициях так нелюбимого Вами совка. Пупер, поймите - это и есть совок. Бойтесь его.
    Не обижайтесь, я не хочу Вас обидеть. Просто писатель из меня неважный, наверно не всегда правильные слова нахожу.
    Не бойтесь страхов выдуманных, бойтесь реальных.
    И не давайте никому управлять Вашими страхами.
    И в мыслях не было Вас обвинять. :)

9. duncan

прийшов, нагрубив, пішов...
    майже веді, віні, віци...

10. duncan

Да, не нравится. Потому, что это шаблон, матрица.
    Постарайтесь думать не как все. Постарайтесь думать сами.
    Тем более не соглашайтесь с ходу с такими статьями. Потому, что это написано в лучших традициях так нелюбимого Вами совка. Пупер, поймите - это и есть совок. Бойтесь его.
    Не обижайтесь, я не хочу Вас обидеть. Просто писатель из меня неважный, наверно не всегда правильные слова нахожу.
    письменник з вас хороший...
    викладаєте думки чітко і зрозуміло...

Не бойтесь страхов выдуманных, бойтесь реальных.
    И не давайте никому управлять Вашими страхами.
    И в мыслях не было Вас обвинять. :)
    у мене є знайомі, які голосували за януковича (і україномовні і російськомовні)....
    і я не розумію причини цього, не розумію, а вони мені пояснити не змогли... "він правий" — не аргумент...

11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Приємно, що з великої літери!:D
    І чого мої дописи так Вас розлютили? Підозрюю, що я Вас знаю. Ви на цьому форумі були, але під іншим ніком... віршики писали...;)

12. Степаныч

Даруйте, що встряв... Але уточню. Я не переношу статті Лемка... Вважаю їх дурними і провокаційними. Але я не знаю Лемка і тому не можу його "на дух не переносити". Можливо, він людина і розумна. І приємна. Не знаю... Але писати те, що пише він, міншою мірою неправильно.

13. Степаныч

У чому гумор?

14. duncan

дякую, за таку увагу до моєї скромної персони... :)
    Звичайно що це важливо. За рівнем врівноваженості...
    :) і на що це впливає?..
    дізнатися мій вік можна на форумі, якщо це вас так цікавить...
    підозрюю навіть, що ви можете там бути зареєстрованим...

Тоді вона ще називалась Дністровською. Коли її переіменували (чи то пак
    - уточнили назву), він вже там не жив.
    Так, він стояв біля витоків львівської філії СДПУ(о), але тоді це ще не був той монстр, яким ця партія стала пізніше. Можливо навіть, коли він очолив львівський осередок, вона тоді ще не була (о).
    Але це так - ліричний відступ, жодного "і?".
    а ще пригадую, як він грав у теніс...
    гравець був такий самий, як і господарник...
    (даруйте, якщо це ображає якісь ваші почуття щодо цього пана)...

От власне... І з великою долею ймовірності можна сказати, що ви, Пупере, справді мешкаєте у Львові :)
    Може ви ще скажете як називалась при совітах теперішня вулиця Грушевського?
    дякую, що за "свого" вважаєте...
    ні, не пригадую вже (щодо попередньої назви)...
    а ви пам’ятаєте, як називалася раніше голубця?.. ;)

пропущу...
    по тій причині, що суті мого допису ви не зрозуміли...
    а суть в тому, що анонімно заскочивши на форум, де люди ставляться один до одного (повинні ставитися) з повагою і назвавши когось якимсь епітетом — не робить честі вам у першу чергу...

Бачите у чому річ, молодий чоловіче... я у форумному просторі - з весни 2002... і вже всіми цими "дитячими хворобами лівизни" давно перехворів. Ці всі дитячі забавки (додав-відняв-підписався-поскаржився) мене дуже мало хвилюють.
    Чи я буду зареєстрованим чи анонімним - це нічого не міняє. Але: за кожну реєстрацію (і відповідно за додатковий трафік) доведеться платити додаткові кошти і витрачати додатковий час. Оце - суттєво, а все інше - міфи.
    Самі ж знаєте, Галичани у частині "щедрості" можуть конкурувати тільки з Шотландцями.
    То навіщо платити більше? :)

для таких розмов є обсерватора форум...
    там "без цензури", без "додав-відняв-підписався-поскаржився"...
    тільки ніхто цього читати не буде, хіба новітні еллочки-людожерки, які знають десяток слів та ними й оперують, а ви хочете, щоб ваш допис прочитали і не просто прочитали, а й відреагували... ;)

15. Степаныч

Ви десь побачили протиріччя? Ільки - це люди, які пишуть подібні статті. Це образ. А Лемка я дійсно не знаю як конкретну людину. Історії відомі розумні, приємні у спілкуванні люди, які проте вчиняли негідні вчинки. Так зрозуміліше? Чи це для Вас надто складно? Порадив би Вам поцікавитись, у кого проблеми з абстрактним мисленням, та думаю, все рівно не зрозумієте.

16. OldMan

OldMan Well-Known Member

Я нашёл, правда только одно:
    Тут есть лапки (чи дужки?).
    А тут нет лапок (чи дужок?).
    Скорее грамматический.

17. duncan

а можна детальніше: чому вам не подобається?...
    слово "дурень" — не аргумент...
    дурнів у "львівській газеті" не тримають...

18. duncan

та шо вам той стєпанич?..

19. duncan

слава Богу, що в україні такого немає...
    за совітським союзом сумуєте?!!...

20. OldMan

OldMan Well-Known Member

Сфинктер со страхом справляется пока?

а де твій аватар? :)