Сльози за Совком.

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Romko, 17 тра 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

1. Що значить "не совсем чистенькую"? Мама не була дочкою репресованих, а "під німцями" жила у свої 10-12 років.
    2. Кооператив ми не "получили", а купили - з виплатою на 15 років. До того жили в комуналці маючи саме "граничну норму" - 7.5 кв м на людину.

Ви забуваєте одну просту річ: якщо скалькулювати вартість усієї рухомості+нерухомості, яку совок відібрав у моїх предків - він (совок) мав би вчити усі наші покоління в Сорбонні та Оксфорді, а щодо медицини - присилати щодня масажисток - мулаток і тайок (кожному). Яке мені діло до проблем пермського пролетаріата?

Я за цей сервіс платив рівно стільки, скільки виставлялося у платіжці. Інша справа - чому це так по-дурному вирішувалося - спитайте в совка.

Можу тільки порадіти за Вас.
    Про освіту я відповів вище.

А мої бабусі не отримали вищої освіти - через їхні "анкетні дані. Попри це вони німецьку та французьку мови знали так, як не снилося випускникам совкових вузів.
    Вважайте "дану" мені та моїм батькам вищу освіту 5% компенсації совка по моїх рахунках.
    І подивіться уважно на фізіономії колишньої совкової та нинішньої ПР-івської номенклатури. ТАКИМ давати освіту - це злочин проти Держави.

• Подобається Подобається x 6
  2. Arthur

Arthur Well-Known Member

І це все??? о_О А що ви більшого не заслуговуєте???

• Подобається Подобається x 3
  3. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

А что же вы хотели-от совка???
    Ему кроме колбасы и гарантированной работы-с зарплатой на которую ни чего не купишь,более ничего не нужно,ибо другой жизни не видел и не знает,а судя по посту и не хочет знать!Болезнь называется- совкизм,ему надо кайло и кусок колбасы,остальное лишнее!;)

• Подобається Подобається x 4
  4. Patrick

Patrick Well-Known Member

Банк дає кредит на 25 років.
    Зараз процент коливається від 2.2% до 4.7% ...залежить від банку , на який термін ...т.д.
    Початковий внесок можна дати $0 , но не рекомендують через лишні "накрутки".
    Люди перший внесок переважно дають від 5% до 10% вартості.
    Ціни по країні дуже різні.Залежить від міста.
    Якщо брати середню ціну то вона буде $180-370тис. Це дуже приблизно.
    Мені ще залишилося платити 5 років.
    Це моє вже 3 помешкання.Раніше ми жили в Торонто.Там винаймали.
    Потім в Ванкувері.Там купили кондомініум (квартиру) , потім його продали.Переїхали в Едмонтон . В Едмонтоні поміняли вже 2 помешкання....Як цигани....

Стипендії тільки для дуже-дуже обдарованих.
    Всі решта працюють.Коли вчився я, то я був part-time студент (типу вечірник) . Працював шофером і вчився.
    Племінниця.Мої сестри дочка.
    Вона full-тіме студент ( стаціонарник , якщо так назвати). На кишенькові розходи підробляє в "Старбаксі"(кафе) 2 рази/тиждень по кілька годин.
    В червні поїде в студ/буд.загін на Юкон садити молоді ялинки..Це вже її друга поїздка, минулого року вона теж їздила.
    На другий рік в неї починається типу виробнича практика де вона буде біля якогось адвоката старша куда пошлють. Носити папери по офісі , і т.д. то і буде діставати зарплату.
    Ця робота може бути і круглий рік з більшою , або меншою кількістю годин , залежно від науки.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ніколай, Чітатєль не такий вже совок, яким прикидається. Може хіба щоб "таваріщєй" не підвести.
    Він справжній капіталіст, вже давно не працює на совкову зарплату.
    Наладив в Обухові випуск дуже потрібної для населення продукції. Впевнений, що і ви нею користуєтесь. Навіть я, недавно перебуваючи в Україні, часто згадував Чітатєля добрим словом.;)

• Подобається Подобається x 7
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

:haha::good:

От які довгоживучі на форумі додумування. :) Про той випуск Читателем "дуже потрібної для населення продукції" то такий самий анекдот, Педро, як про Вас Лейбовича. :) Читатель саме за совка працював на Київському картонно паперовому комбінаті інженером-електриком, де та продукція випускалася. :) А теперішній бізнес Читателя з цим не пов"язаний. Хоча пов"язаний з картоном. :) А за імідж "дуже потрібної для населення продукції" Читатель завдячує Борису, якого за це й певно дуже "любить". :)

7. Boris_Kiev

Олю, Ви трошки підзабули сучасну українську мову:
    У київських документах комбінат називається "картонно-паперовий", але продукцію його в Обухові усі називають "кардон". :)

Останнє редагування: 19 тра 2010
    • Подобається Подобається x 2
  8. NikolayLW

NikolayLW Well-Known Member

:scratch_one-s_head:
    Так и не удивительно!:)
    Хотя где вы сейчас найдете бывшего совка-тех кто при власти в то время был, или их детей-которые не стали бы настоящими капиталистами или политиканами?
    Возможно что он и тоскует за совком-потому как тогда без труда имел то же-за что сейчас надо пахать-ибо наладить своё прибыльное производство-не так просто как кажется-даже при наличии денег!:)

• Подобається Подобається x 1
  9. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Так и забывать, собственно , было нечего. Преподавали мёртвый, оторванный от жизни язык. Особенно, что касалось разговорной речи и произношения...:bazar:

10. Читатель_Обкома

Читатель_Обкома Well-Known Member

Патрик?А это не такая "хатынка"...из ДСП (древесно-стружечная плитка) с прокладкой из минеральной ваты во внешних стенах... обитых с наружи сайдингом...с внутренними гипсокартонным перегородками ?
    Отопление от газового котла....воздушное?

---------- Додано в 19:56 ---------- Попередній допис був написаний в 19:53 ----------

Да ничего вроде бы...со студенческой скамьи...не пользовался немецким..да вроде на 30-40% понятно о чем речь..не давно во Франкурте общался с немцем...поняли друг дружку....
    Зря Вы так про советское образование...:cry:

11. Boris_Kiev

Німець: Хайль Гітлер!
    Читатель: Гітлер капут!
    Німець: Бір ?
    Читатель: Шнапс!

12. Читатель_Обкома

:good::good::good:
    Ага.....:haha::haha::haha:

• Подобається Подобається x 1
  13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Був малим. Поїхала наша сім'я на море. Купили мені в Одесі підтяжки. (Такий був я тлустий, що штани злітали :) ) Так ось на тих підтяжках були прапори різних країн - соц табору і Куби. Такий собі Інтернаціоналізм! Як вчителька вгледіла - така катавася почалась..:dntknw:
    То до директора ,то батьків визивали, то в міліцію вже хотіли здавати , ...:haha:
    Короче то 2 дні варилось - і мені заборонили їх носити. Вердикт обговоренню не підлягав. Не було ради - прийшлось обернути їх на виворіть. Не викидати ж добро.

Одним словом совок :bad:

Інтернаціонал :)))

---------- Додано в 22:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:05 ----------

Ги-ги-ги! :haha:

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:08 ----------

По трупах! :haha:

---------- Додано в 22:16 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

:good:

Що говорити - будівельники отримували найшвидше (із смертних) і то чекали по 15 років...

• Подобається Подобається x 7
  14. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Лапшу не вішайте... Розкажіть свою житлову біографію... Впевнений, що там немає такого розділу як - жив три з половиною роки на вокзалі, поки не купив палатку...

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

І в колгосп чомусь не записується. Нє?

---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 22:26 ----------

:good:
    Учительница никак не могла понять моего чисто английского произношения: "The table" (Задорнов)
    :)))

16. Patrick

Patrick Well-Known Member

Така ,така ...

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=545800&postcount=772
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=625245&postcount=146

Отоплення газове -теплим форсуючим повітрям , що йде через жалюзі в стелі + газовий камін.
    Для горячого літа - водяний кондиціонер.Принцип роботи подібний.Холодне повітря під тиском поступає через ці самі жалюзі.
    Насос перекачує воду , щоб була холодна.
    Займає довше часу охолодити приміщення ніж фріоновим кондиціонером , але екологічно чистіший і дешевший на елетрику.

Якщо надумаєте будувати такий самий будинок над Стугною , або в Тацанках , то рекомендую.
    Взимку добре тримає тепло. Коли в нас на вулиці є -36 -40С , в хаті термостат виставлений на +23 , то фурнес (отоплення) включається автоматично 2-3 рази за ніч. В основному користуємся каміном , потім виключаєм його і будинок тримає тепло.
    Не знаю як зараз , але це було рік назад.
    1 термінал - далекі рейси через океан - Америка , Австралія.
    2 термінал - Європа , Ізраель
    А 3й термінал - "інша" Європа - Україна , Белорусь , Молдова ....Росія тут теж , аякже...а також Іран , Ємен , проблемні країни Африки..
    Коли переходити з першого терміналу на другий , з 2го на 1й, або з 1го і 2го на 3й - то ніхто нічого не провіряє.
    Але коли переходити з 3го на 1й і 2й то провіряють паспорт і розглядають уважно фейс.

Взгаліто проти німців я нічого не маю, але говорю з ними по-англійськи. Навіть і не пробую ліпити німецькі слова.
    І знаєте , це дає бажаний результат.По лиці вони не дуже задоволені (деякі , а багато сприймають ок) але переходять на англійську , або ломану англійську. І тоді я дістаю таке саме відчуття напевно як "асвабадітєль-москаль" в Львові.

---------- Додано в 21:46 ---------- Попередній допис був написаний в 20:54 ----------

щось подібне було...ставили на чергу і коли вона підходила треба було якусь певну кількість годин на будові відробити.
    Так мій один родич в Львові , коли на Маршала Рибалко квартиру діставав , робив підсобником ( хоча сам кандидат тех.наук)

17. Читатель_Обкома

Так все остальное я сам заработал :)
    Нет уж...нет уж...за такие бабки:
    Я в Обухове дворец каменный,двухэтажный с каменной изгородью и нормальными гаражными воротами построю...:preved:

18. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

19. Turkul

Turkul Well-Known Member

Утерли нос всем!
    Помните, господа...только такое прошлое может быть залогом хорошего будешего!(с)

Песня о Гагарине

20. KLIBERN

KLIBERN Status Quo

Когда вы наконец поймёте, что не надо никому "утирать нос", а жить, как все люди. И что советские достижения это достижения всего человечества. И Вернера фон Брауна в том числе... Наверное никогда.

Останнє редагування: 25 тра 2010
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)