Сімейний бюджет

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем poetka, 1 бер 2010.

?

Чи плануєте ви особисті фінанси?

1. Звичайно, куди без цього?

3 голосів
    33,3%
  2. Планую тільки великі витрати.

2 голосів
    22,2%
  3. Не планую, але знаю, що це важливо.

2 голосів
    22,2%
  4. Це не для мене, живу сьогоднішнім днем.

0 голосів
    0,0%
  5. Та що планувати з моїми то доходами?

2 голосів
    22,2%
  1. правда, пріорітети також відіграють велику роль :good: і ще важлива сила волі :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Locke

Locke невиправний реаліст

Хочу додати до вище сказаного, що часто кризою безсовісно користуються роботодавці. Знаючи, що зросло безробіття і на ваше місце чекають мінімум 10 чоловік, зменшують людям зарплати, переводять на пів ставки при повному робочому дні і тому подібне. Фірму, на якій я працюю, безумовно теж торкнулася криза, але не в такій мірі як нам про це говорять. Зарплати зменшилися, затримки по виплаті зарплати від 2-х до 4-х місяців. Проте власника криза торкнулася мало, він продовжує обідати в ресторані за кількасот гривень, курити дорогі сигари, ходити в боулінг і нічні клуби, купив дороге авто в салоні. Тобто економить на нас, а не на собі. Кому каже не подобається - допобачення. А пристойну роботу знайти тепер ой як важко. Особливо, якщо тобі 45 або більше. В такому віці заледве можна знайти роботу сторожа на будові чи вантажника, не дивлячись на освіту, кваліфікацію і досвід роботи. Хто не вірить - не полініться зайти на сайти з вакансіями. Я не раз вже висилав резюме і по телефону мені казали: "Приходьте на співбесіду, ваша кваліфікація в 3 рази більша, ніж ми вимагаємо. Такі люди нам потрібні". А на співбесіді після першого питання: "Скільки вам років?" відразу казали: "Йдіть звідси і не морочте нам голову, нам потрібні молоді". На посаду генерального директора чи топ-менеджера серйозного підприємства потрібні люди, які мають крім інших чеснот - досвід роботи на подібних посадах не менше 5-10 років і вік не більше 30, ну максимум 35. Про інші посади я взагалі мовчу. Хіба то не смішно? Було б може смішно, якби не було так сумно...
    Що до додаткової роботи - це може бути тимчасовим виходом із ситуації хіба лиш у випадку, коли ви працюєте неповний день на основній роботі. Перебиваючись невеликими додатковими заробітками, просто не буде часу ні на сім'ю, ні на відпочинок, ні на пошуки нової кращої роботи. Потрібна одна робота, але добре оплачувана.
    Як каже народна мудрість: "Хто багато працює, той просто не має часу заробляти гроші".

• Подобається Подобається x 7
  3. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

А ми теж вибрали пріоритет- збираємо гроші на переїзд до Львова. Правда, ще не знаємо скільки потрібно буде на перший час.
    Стосовно теми - можу порадити купувати одяг, взуття, техніку на розпродажах. Наприклад, осінні туфлі у нас в одному й тому ж магазині в грудні на розпродажу коштували 60-90 грн., а зараз 400-450. Те ж саме з одягом. Та й холодильники - кондиціонери влітку мабуть дорожче ніж зимою ;)

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:55 ----------

І ще - у нас при вході в тролейбусне депо (поясню, що там зарплатню не отримують близько 4 місяців,оплата праці чи не найнижча в місті, умови теж чекають кращого) висить здоровенний красивий лозунг: "ЦІНИ РОБОТУ! ІНШОЇ НЕ БУДЕ!" То, як кажуть, без коментаріїв :)

• Подобається Подобається x 4
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Слухайте!!!!!!!!!!!Від того так сумно стає,аж плакати хочеться.
    Крутять нами ті роботодавці.............а ми як мишка в колесі,і доки то так буде?
    Мій чоловік,кожного вечора приходе з роботи такий знервований,шо краще його не рухати,каже: працюю на видих..............а зарплати знижують,та щей штрафи попридумували (щоб останню сорочину здерти) Був би так працював закордоном ціни не було б.........а у нас ще й копняка дадуть.Не цінують.

• Подобається Подобається x 2
  5. Ninulya

Ninulya Well-Known Member

вибачте за оффтоп, але все ж наспілюсь спитати - а де чоловік працює?

6. Locke

Також одяг і взуття можна купувати в стокових магазинах, яких тепер у Львові досить багато. Там продають нові речі відомих світових брендів за копійки. Знайома якось навіть натрапила на дамську сумочку від Луї Вітон за 60 грн. Думаю що справжня, але навіть якщо і підробка - то супер якісна, надзвичайно добротно зроблена. Правда мала невеличкий дефект - десь загубився один гвинтик, який тримає ручку. Якшо руки не ліві - такий дефект виправляється за 15 хвилин. І ціни на фірмовий одяг і взуття в рази нижчий, ніж на ринку Південний, хоча якість набагато вища.

• Подобається Подобається x 3
  7. poetka

Це що секонхенд?

8. Locke

Ні, це не секондхенд. Це привозять з Європи нові речі, які там пролежали на прилавку сезон і не були придбані, або ж фірма банкротує і розпродується весь товар і майно, також бувають речі з дуже незначними дефектами.
    Хоча і в магазинах секонд хенд зранку в перший день завозу товару (в кожному окремому магазині це свій день тижня) багато нових товарів з етикетками, особливо у відділі "Ексклюзив", де речі не на вагу, а оцінені поштучно. Там можна купити від дитячих іграшок до зимового одягу. Багато торговців з ринку займають чергу ще до відкриття і змітають все оптом, щоби потім перепродати в кілька разів дорожче.
    Звичайно, що ви не купите відразу того що треба негайно - просто не буде тої речі чи не підійде розмір чи просто не сподобається. Хочете куртку - може попастися вечірнє плаття чи джинси, чи дитячий комбінезон. але якщо відвідувати більш-менш регулярно - то купите практично все, що бажає душа і тіло :) і будете вдягнені, як із найкращого дорогого бутіка, причому при любій (!!!) зарплаті.

9. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

:good:Amen. Абсолютно точно.

:sad:
    Без книжок -- то точно не життя

Саме "на чорний день", може, i не треба, але вмiти створювати резерви все ж потрiбно, iмхо. Хоча б на зворотнi випадки -- на "веселi днi": подорожi, свята, великi придбання etc.

2_All: Вже по темi прозвучало -- записувати витрати. Приєднуюсь однозначно. Причому записувати не постфактум i потiм жахатися о_О, а складати бюджет заздалегiдь (наприклад, перед днем отримання з/п, якщо вона регулярна). Як-не-як, а дисциплiнує, та i проаналiзувати, на що витрачається, потiм значно легше. Єдина тут проблема -- не забувати занотовувати грошовi рухи щодня. Для цього треба, мабуть, певнi риси характеру або професiйну звичку.

10. Персі

Персі La mafia è immortale!

то нерозпродані речі з західних бутіків, часто брендові. Або речі з неповних колекцій. Нові.

11. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

А ше собі нагадав. Не дуже ходіть по супермаркетах.
    По-перше тем далеко не завжди дешевше.
    Я в барвінку бачив швабру на 20 грн дорожчу ніж така самісінька в маленькому магазині за 2 кроки рядом.
    По-друге там такі штуки використовуються шо ви купите річ навіть якшо вам її і не конче треба.

Базар наше всьо.

12. poetka

І де то у Львові таке є?:dntknw:

13. Вадюшка

Суто заради справедливостi: кiлька рокiв тому, пiд час буму, була зворотня ситуацiя -- безграмотна студота, щойно проплативши диплома, брала за горлянку роботодавцiв, аби платили їм багато бабла "тому що усiм кругом багато платять i взагалi я вже взяв кредит на новенького форда, треба бабок"... :ireful1: Тож маятник просто гойднувся в iнший бiк, як завжди :pardon:

Проблема в тому, що вiд цього також страждають i нормальнi робiтники, трудовi конячки, яки i в пiдйомнi-то часи не надто зиску мали (бо заделiкатнi йти до керiвництва i витискати бонуси за нiщо). От їх наразi реально шкода.

14. Персі

Персі La mafia è immortale!

Точних адрес не скажу, "на око". Є в Новому Цумі, є на Чорновола за Домотехнікою і ще на площі Митній. З тих, що знаю, може ще хтось де знає.

15. Вадюшка

:good:
    Якщо не секрет, за якою спецiальнiстю плануєте працювати? Бо я б також замислився про переїзд до Львова, якщо б був впевнений у затребуваностi "наших" фахiв i пристойнiй їх оплатi.

---------- Додано в 11:52 ---------- Попередній допис був написаний в 11:51 ----------

:)))

Хоча директору депа дещо бракує чорного гумору, бо iнакше б вивiсив сакраментальне "Arbeit macht frei" :crazy:

16. Locke

Є ще на Сихові стокові магазини: в житловому будинку на пр. Червоної Калини навпроти Арсену, біля базару на торговому центрі Іскра (там де аптека, на 2-му поверсі) А "секондів" там взагалі "нємєряно", кожного дня тижня в якомусь з них "день завозу". Хто має час і натхнення, можна щодня відвідувати зранку і завжди буде щось новеньке.

17. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

на Дорошенка багацько їх,ще на Князя Романа,в Скрині на Привокзальній....

18. Locke

Якщо мені не зраджує пам'ять - Ви працюєте в банківській сфері. Там повний облом, пройшли страшенні скорочення, причому цілими підрозділами. Хоча останніми днями на сайтах працевлаштування пішла тенденція пропозицій роботи в банківській сфері.

19. upi

upi Member

Не сказав би, потрібно було купити простий замок до хати, в новій лінії були 40-50 грн кілька моделей... Думаю, ану піду на базар, на Провесні облазивши весь базар, точно такі самі замки по 60 грн. Я прифігів чесно кажучи.

Вони напевно в новій лінії купляють а на базарі перепродають.

20. Locke

Часто так і є. Якщо я збираюся купити щось простеньке і дешеве, то не буду цілий день "вивчати ринкові пропозиції" щоби зекономити 1-2 гривні. Якщо щось більш-менш серйозніше - то звичайно буду придивлятися і прицінятися. Принаймі подивлюся в Інтернеті приблизну ціну, зайду в обідню перерву в кілька магазинів, потім подивлюся на базарі.

а де твій аватар? :)