А чи комфортно російськомовним?

Тема у розділі 'Мовне питання', створена користувачем nirvanka, 28 гру 2009.

?

Чи комфортно Вам у містах з переважаючою мовою спілкування українською?

1. Комфортно

63,9%
  2. Некомфортно

10,8%
  3. Не звертаю уваги

25,3%
  1. Svjato

Svjato Well-Known Member

То ще коли було... 91-го?...Багато води стекло. Людей ще більше. Про рідну мову не питали, тільки національність. Ось Ви білорус. Часто користуєтеся білоруською? Що б Ви написали в анкеті? Національність - білорус. Рідна мова - російська. ? :bazar:

• Подобається Подобається x 1
  2. borkhes

borkhes Дуже важлива персона

Питання не до мене. Це ще Бісмарк сказав колись - погугліть будь ласка, якщо цікаво.

3. kron

kron Well-Known Member

Переписи в Украине когда проводились?Неужто в 1991 последний раз.
    В анкете в прошлом году написал переписчик с моих слов национальность белорус,родной язык русский.Хотя по слухам переписчики были проинструктированы активно подсказывать людям указывать родной язык белорусский.

• Подобається Подобається x 3
  4. Geograf

Geograf Меломан

Статистика буває різна (різні джерела інформації, методика і сумлінність збору інформації, правильна обробка даних і т. д. іт. п.), в правдивості нашого держстатуправління переконувався уже не раз

5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Тяжко сказати, бо бувають такі, хто родом з рос. мовної родини, вдома спілкується російською, а з укр. мовними знайомими - українською так добре, що непомітно рос. походження. А бувають і з укр. мовних сімей, які люблять переходити на рос. мову, спілкуючись в рос. мовному товаристві.
    Але все таки думаю, що третина - то може забагато. Думаю, відсотків 20%.
    Мені теж раніше видавалось, що десь третина. Але це тому, що рос. мова вловлюється мною як "інша", тому більше уваги на неї звертається. Якщо йти по вулиці і почути 10 укр. мовних і 2 рос. мовних, то більше уваги на них піде, тому і видається, що рос. мовних багато.

6. kron

kron Well-Known Member

Янукович неспроста президентом стал.Русский государственным языком обязательно станет.Тогда на западе Украины резко увеличится число русскоговорящих.Украинский язык законодательно огражден от русского,при равных условиях разгром:flag_of_truce:

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Тоді Хартія про мови все ще повинна застосовуватись до вимираючої російської на Україні? Чи в світі повинні лишитися 3 мови - англійська, російська, китайська?...

---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 09:24 ----------

Ну, Україну хтось би хотів поділити, хтось продати, хтось знищити. Ваше ставлення до української зрозуміле. Ви - раб ситуації. Вам скажуть стрибати, а Ви як в армії лише спитаєте:

8. mademan

mademan Old School Gamer

В и-нете как-то так сложилось, что русский стал родным, большинство знакомых русские тут, москвичи , питерцы и дальше... Общие интересы, дела.. форумы...
    А в побуті переважно українською, 70 на 30* в % ( *то % російської в спілкуванні))

А чи комфортно ... Ну отвечу так) В большинстве случаев каждый сам становиться ответственным за свой комфорт или дискомфорт, как себя поставишь... так и с тобой будут обращаться.. или более совершенные слова : "Поступай так, как хочешь, чтоб поступали с тобой". А... а мне лично комфортно :)

• Подобається Подобається x 4
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не надійтеся, Янукович цього не зробить, я вам гарантую. Навпаки, якщо він це зробить, то місцеві ради на Західній Україні заборонять російську. Це я вас гарантую.

Я думаю, це зробить лавину. Західна і Центральна Україна просто заборонить використання на місцевому рівні російську мову.

І це буде підтримувати місцеві ради і політичні сили у них... Я згадую надання регіональної у деяких регіонах.

Тому не радійте, навпаки, на Сході і в Півдні українська буде в гето і так само на Заході і в Центрі російська теж.

Зараз умовна рівновага, коли її порушити почнеться принцип доміно.

• Подобається Подобається x 2
  10. Та ніхто не зробить російську державною хоча б тому, що влетить у великі гроші.

11. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Прислушаемся к разумным словам молодежи. Хай буде державна - українська. Однако - государственный - это тот язык. которым государство общается с гражданами.Не вопрос - уж слишком дремучие граждане не знают или не понимают украинский в достаточной мере. А вот как гражданин общается с государством - это не государства дело - пусть напряжется, чтобы понять. Или - призывает переводчиков. Или - если дорого призывать переводчиков - наймем ТАКих госслужащих. которые поймут своих сограждан. А кричащих = тільки державною - отправим в частный бизнес - пусть там покупателю доказывают, как он должен говорить...если смогут... ;)

• Подобається Подобається x 3
  12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 9
  13. borkhes

Це як? У кутузку будуть тягати якщо замість краватка скажеш галстук? :mocking:

14. Bogun

Bogun Well-Known Member

Побачите :), в Чехії - це вже було. Тоді справді утвориться дві України...

15. borkhes

Не дуже зрозуміло чому ви так радієте. :dntknw:

з.і. Я вже вивчив слова "краватка" та інши, вмію відповідати яка година... У мене все буде гаразд. ;)

• Подобається Подобається x 2
  16. Мікі

Мікі Well-Known Member

O, santa simplititas... О, свята простота...о_О

17. alonso

alonso New Member

Буває, що у перший день перебування у україномовному місті трохи важко переходити на українську.А взагалі - почуваю себе комфортно.

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Вам у Москві буде комфортно... :)))

Я радію? Пригадую слова з біографії великого українського поета Чехова: ""Женой Егора была украинка Ефросиния Емельяновна (бабуся Чехова), урождённая Шимко. Впоследствии она оказала заметное влияние на раннее творчество и мировозрение Чехова, вплоть до того что в перепеси населения он писал "национальность - малоросс"[3] Муж выбил из неё смешливость, жизнерадостность. Она была так же смурна, как и супруг, с которым прожила 58 лет."

Останнє редагування: 14 лют 2010
  19. Полковник

Полковник миється в бані

А ежели сделать вторым английский или грузинский?
    Тогда в копейку не влетит?

20. Влетит. Вывески, учебники, законы - всё на двух языках.

а де твій аватар? :)