Хочу зробити батькові презент - купити комп. Прошу порадити, які вікна на Вашу думку кращі - ХР чи 7. Здогадуюся, що багато хто рекомендуватиме сімку, бо вона буцімто швидша, але я зможу налаштувати і ХР на максимальну швидкодію, тому для мене це не ключовий показник. Що би ви мені порадили? І що би обрали собі?
В мене зараз Сімка стоїть. До цього була Віста. Багато користував ХР. Не скажу, що Сімка відчутно швидша за ХР. Зовсім ні. Але по зручності й дизайну однозначно дає фору. Мене влаштовує повністю. Єдиний недолік, по словам друзів, проблеми з сумісністю деяких ігор. Та я далеко не геймер і мені то не важливо, як, думаю, і Вашому татові.
швидша хіба при конфігурації 4Г рами і вище (в ХР туго з підтримкою сучасних ресурсів, навіть в 64-бітних). Від 1Г до 4Г - швидкість однакова, до 1Г таки швидша ХР. Але по зручності, імхо, і правду 7-ка дає фору. В мене 7-ки вже майже рік стоять (до листопада правда переставляв часто - виходили часто нові релізи), з листопада фінал - політ нормальний, з сумісністю і драйверами проблем немає. На роботі і вдома Enterprise - трохи оптимізованіша версія за Ultimate, і не використовуються кряки для активації (мало що за код прописали в тих кряках). Єдиний недолік - треба поновлювати активацію (вроді раз в півроку), але то не важко
Microsoft на таких энтузиастах как Вы только деньги выкачивает! Я говорю как Вы, я имею ввиду, что в других странах любопытные за это деньги платят!! Microsoft когда-то выпустил Windows ME, потом даже не стал в нем ошибки исправлять, забросил его не доделав! Wista глючная недоделка, а "7" ещё то же не известно когда доделают! ХР сейчас самое оптимальное, а лишние ресурсы компьютера (частота процессора, память и пр) лучше тратить на свои нужды а не на потдержку новых аппетитов новых операционных систем!!!! Если бы Windows 98 всё потдерживал я бы его поставил! при работе в Corel, из 98 на печать отправлял - печатать принтер начинал сразу, из ХР какое-то время думает принтер, хотя комп тот же и файл распечатывал тот же......
До речі про дизайн - у мабуть всіх компах, які бачив з сімкою - якісь розмиті і великі іконки на робочому столі - це не напружує? Чи це я щось не то бачив?
Як на мене, то важливо хто і з якою метою буде використовувати. Якщо включив - виключив (як для американців) то краще сімку валити, в ній вроді є драйвери для всього, що треба.
Ну якщо поставити 2048*1536 то не такі вже й великі Правда мені все рівно - на робочому столі є тіко корзина, і та схована за віджетом "Календар". П.С. Думаю є якісь методи зменшити розмір піктограм на роб.столі, як треба - можна погуглити.
хе хе Обводим пиктограммки мышкой и удерживая контроль крутим колесо мыши. При желании можно все сделать разного размера - одни больше, другие меньше.
ага Ставить ХР на современній компьютер точно никакого смысла нет. Это все равно что прийти в автосалон и требовать такую же тойоту, но на карбюраторе.
А чи можна дізнатися більш аргументовано? Ну окрім того, що це новіше. Що саме у сімці краще? P.S. Вибачте за офтоп, але карбюратори зараз ставлять на багато спортивних машин з огляду на більшу від електронного інжектора продуктивність, хоч і гірші екологічні показники. Для моїх батьків продуктивність і простота теж можуть стати потрібнішими ніж інформація про рік випуску ОС чи які шильдіки присутні на робочому столі.
В семерке полностью переписаны сетевые алгоритмы, сеть более защищена (безопасна), есть поддержка IP6, которой нет в ХР. ХР не поддерживает ДиректХ10, т.е. все новые игры (а также любые другие программы которые его хотят) допобачення. Более удобный интерфейс я бы тоже не списывал со счетов. Поддержка современного железа и ПО. Лучшая защищенность от вирусов. и т.д.
яка різниця лучча чи не лучча, якщо все одно недостатня... На мою думку, краще гарно заточити ХР, бо в сімці надто багато зайвих фіч, які неможливо обрізати
??? Ну во первых ломать не строить и довести севен до внешнего вида ХР не проблема абсолютно (только зачем)? А насчет недостаточной защищенности от вирусов я не согласен. Одно дело когда зацепил модного вируса, а другое дело когда компьютер сдыхает от любой чепухи. А насчет "гарно заточиты" такое дело, хорошо тюнингованая девятина или хонда без тюнинга =) На сегодня нет уже ни малейшего смысла цепляться за ХР. Продолжая тему тюнинга можно подумать и о хорошо заточеной Вин95, по Вашей логике она будет просто летать!
Якщо за картоплею на дачу, то краще дев"ятка Та і перевагу ХР я віддав, бо топікстартер казав про подарунок батькові а не про порівняння модних фіч
Дивно, про ціну на XP vs 7 ніхто навіть не згадував Якщо правильно пригадую 7 Home Edition біля 180$. А XP ще десь продається? Скільки коштує?