Чи боїтесь Ви...смерті?

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем JaguaR, 19 жов 2009.

?

Чи боїтеся Ви...смерті?

1. Я її чекаю

4,7%
  2. Ні

25,4%
  3. Бувають такі моменти

23,1%
  4. Мені байдуже

5,9%
  5. Інколи інстинктивно

21,3%
  6. Так

11,8%
  7. Ненавиджу її

1,2%
  8. Не розумію запитання (інше)

7,1%
  1. JaguaR

JaguaR щасливий

а.... і.... що далі?..

Ну, за християнським вченням - в момент злиття двох клітин. Інших точок зору не чув..

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Хтоб знав...
    Хтоб розказав...
    Прийде час дізнаємось...

• Подобається Подобається x 3
  3. Olesinka

Olesinka миється в бані

ну мабуть, коли зароджується життя...

це все таїнства...ми не можемо всього знати...

Останнє редагування модератором: 23 жов 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. von Philip de Conopel

von Philip de Conopel Well-Known Member

Пане Ягуаре! Вам би в святій інквізиції працювати! Найпоміркованішого загнали б на слизьке.
    Хіба я щось казав про реінкарнацію? Це ж Ви кажете!!!
    Я хотів таке бачення показати, що Творець цілеспрямовано розвиває людей, плекає у тих десятках кілограмів м"яса хоч би кілька міліграмів чистого Духу. Але для цього потрібно воїстину нелюдського терпіння і любові. Це можна порівняти з видобуванням алмазів у Південній Африці, де заради пари каратів алмазів потрібно процідити кілька тонн багна.
    Людина у своїй еволюції і справді робить великі успіхи. Адже якщо Старий завіт намагався встановити закони Справедливості, то вже наука Христа - це Любов. Причому, такого рівня, щоб без внутрішнього протесту любити навіть і ворогів. Але оскільки це дуже трудно для переважної більшості з нас, то й наша еволюція потриває ще не одне тисячоліття.
    Що відбувається з душею людини, що закінчила земне життя? Не знаю! То не мого рівня проблема.
    Поживем - побачим ("шутка")

5. nastinka

nastinka відсутня

не боюсь...бо я потім стану леопардом))
    хочу бути леопардом..

• Подобається Подобається x 1
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Ходили в цирк Никулина на Цветном бульваре.
    Перед представлением предлагают сфотографироваться с дикими зверями.
    Супруга с сыном сфоткалась с леопардом.
    "Как же от этого зверя г... воняет"- сообщил мне сынуля.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо Ви не знаєте "що відбувається з душею людини, що закінчила земне життя", то спасіння душі через віру в Христа втрачає для Вас усякий сенс, Ви і не будете знати від чого її рятувати.

В Біблії чітко написано що чекає нашу душу після фізичної смерті- або вічне життя з Богом, або вічні муки... Я би сказав, що це є фактично, головною темою Святого Писання...

8. cap

cap Well-Known Member

Особисто я боюся смерті не через те, що маю страх за своє життя. Це мене майже не хвилює. Єдине, що хвилює мене - це як житимуть без мене дружина та діти. Світ жорсткокий та несправедливий на жаль...

9. von Philip de Conopel

Ну це зрозуміло! Але, що саме означає ТЕ життя?
    Чи лежати в затінку під грушкою і чекати поки чорноброва ангелиця принесе вареників?
    Чи отримати якесь захоплююче творче завдання: наприклад президентські вибори в Україні.
    От в чім питання! От чого нам не дано знати!

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ге,шановний... Ви,або про Бога...або про президентські вибори....це ж полярно протилежні речі....:nea:

• Подобається Подобається x 5
  11. Yur

Yur Well-Known Member

Прямо по стопам поручика Ржевського :)))

12. von Philip de Conopel

Та ні, Ви ж не так зрозуміли! Це я для прикладу: що ймовірно будемо робити ТАМ. Адже все, що відбувається - якось регулюється ЗВІДТАМ. І очевидно через (грубо кажучи) ангелів, у яких можливо нам доведеться перекваліфіковуватись.
    Ну і такої роботи - буде повно. Залежно від здібностей: кому доведеться стати ангелом охоронцем якомусь пиякові, щоб не потрапив під авто. А інший - осінятиме уми народних обранців геніальними ідеями. Мабуть і грішникам якісь доручення буде призначено - наприклад пустити чорну кішку у салю, де зустрічаються вожді братніх народів...

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Якщо хочете приймати участь у президентських виборах ЗВІДТИ..то доведеться перекваліфікуватися в антипків....а не в ангелів...:nea:

• Подобається Подобається x 4
  14. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

одна людина сказала, що серті бояться всі! причому найбільше її бояться ті (зараз мене заплюють деякі форумчани :) ), хтосильно кричить, що смерті не боїться...
    страх смерті сидить у кожному з нас дуже глибоко... на підсвідомомму рівні, саме тому деколи, почувши незрозумілий звук поряд, людина здригається. Саме тому, коли помирає хтось дуже близький, ми плачемо або просто сумуємо.
    Страх смерті - то є велика сила, яка декого просто таки примушує вірити або хоч звертати до Вищої Сили свої думки.
    НЕ бояться смерті тільки одиниці на цій грішній землі. Чому? Бо вони вже тут не живуть... тут тільки тіло їхнє перебуває до того часу, який відведено людині. (Ну а душа вже вільна від тіла, хоча і зв"язана із ним так званою "срібною ниткою")

15. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

:)
    Гаразд... несіть свій хрест.У кожного він є у когось легший, у когось тяжчий, але якщо Ви усміхнетесь і нестимете його зі щасливим обличчям, то відчуєте як він легшає і, зрештою, зникає... Я знаю як це стояти на краю пропасті і не бачити уже нічого окрім кінця, але виявилось що він не є порятунком. Якщо Ви хороша людина, то станеться щось що змінить Ваше життя на краще, але при цьому не можна складати руки.Полюбіть своє життя таким яким воно є і Ви тоді точно будете щасливі.Обіцяю (перевірено не лише на власному досвіді)

16. pozytyvchyk

pozytyvchyk Well-Known Member

Релігійне служіння.

Добре хай буде змагаються, але хто переможе у результаті залежить від нас!

А я вірю що все ще можна переграти краще ж пізно ніж ніколи зрозуміти свої помилки.

17. von Philip de Conopel

Бачу, що вибрав надто драстичний приклад.
    Мені часом являються уві сні близькі люди, котрі вже не живуть на Землі і щось намагаються підказати у життєвих ситуаціях. Тому я припускаю, що найближчим дорученям людини після фізичної смерті може бути роль ангела-хоронителя.
    А що вжив для наочної ілюстрації такої події, як вибори - то така подія, власне, і є хорошим випробуванням для особистості щодо сумління. От взяти хоча б плеяду артистів, що безкорисно кохають "Вону". Цікаво, що їм вночі ввижається?

18. JaguaR

JaguaR щасливий

Пане Полковнику, то Ви так хочете сказати, що смерті не боїтеся? :)):haha:

Ви там про "народження вдесяте" писали, то я і подумав. Дуже добре, що я помилився!

:)) ого

Кг-кг, і Ви потім кажете, звідки я про реінкарнацію пишу...

:nea: якаж-то цікаво

19. Volodarka

Volodarka Well-Known Member

Узнаем, всё узнаем, но уже никому не расскажем. Увы...

20. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

якщо бути точним, то я це чув у лекціях Олега Геннадійовича Торсунова (також чув у лекціях Тунєєва Вадима Михайловича), але він не вигадує сам :) бере інформацію з давніх джерел (пошукайте, в інеті є його офіційний сайт).
    Чому мене ця інфа зацікавила, тому що просто випадковостей не буває, а інфа явно перегукується з ідеями багатьох світових релігій...
    Випадковості - це ті закономірності, які просто ми не можемо пояснити

а чому ви вважаєте доброю помилку стосовно реінкарнації? що в цій ідеї поганого чи, точніше, чим вона неприйнятна? чому вона не має права на життя?

Між іншим, СТРАХ СМЕРТІ - ЦЕ одне з ПІДТВЕРДЖЕНЬ ТОГО, ЩО МИ ВЖЕ НЕ РАЗ ПОМИРАЛИ :)

а де твій аватар? :)