ПРИХИЛЬНИКАМ ТЕРПСІХОРИ

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем polonyna, 1 кві 2009.

1. polonyna

polonyna New Member

Була собі колись одна така Муза, котра звалася Терпсіхорою. Інших вісім її сестер пригадуєте? Але не про них мова. Я власне чому про Терпсіхору згадала? Вона - Богиня Танцю. А тут на ЛФ цей вид мистецтва незаслужено забутий. От я й вирішила цю справедливість відновити. І саме у день 1 квітня.
    Мій перший пост сюди із фантастично танц.шоу Майкла Флетлі ( є такий ,у Чікаго народжений, ірландець Celtic Tiger, якого називають Королем сучасного танцю).
    А номер сам раз на перше квітня : про відомого ганстера Аль Капоне. Клааааас!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=p-wcWkQFdeM

• Подобається Подобається x 7
  2. Чупага

Чупага Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  3. polonyna

polonyna New Member

Дуже прошу, пане Чупага!;)
    Дякую вам за ваш пост. Якщо ще признаєтеся, що це ВИ ТАК ТАНЦЮЄТЕ, то моєму захопленню не буде меж.:good:
    А на разі продовжую тему чоловічих танців. Ось тут шедевр - знаменитий "Повзунець" Вірського. Може, трохи гірша якість відео, але танець від цього не страждає, правда?
    http://www.youtube.com/watch?v=wBK_8cOrtUE&feature=related

• Подобається Подобається x 2
  4. Чупага

Чупага Well-Known Member

Танцює пан Арон С. з Нового Йорку.За Ароном можу повоторіть форму, як кажуть: порожня форма без змісту, без живого вчителі погано.:)

V
    Як на дідуся це чудово
    http://www.youtube.com/watch?v=dcPsViG_hIc&feature=related

5. polonyna

polonyna New Member

Направду, то вже дуже добре, бо там форма технічно непроста.вітаю!

А про цього дідуся, то я прочитала, що він 1903 р.н.(!?) Далі не все зрозуміла з мадярської. Коли той запис був зроблений? Танцює він файно. Автентично!

Мені теж захотілося трохи автентики сюди дати. Он щойно відшукала правдивий "аркан"( чоловічий танець), який народ "гуляє" на сучасному весіллі в Рунгурах ( Гуцульщина). Танцюють дуже файно і злагоджено. Аж кров в жилах кипить:
    http://www.youtube.com/watch?v=X5dMLSt36e0&feature=related

• Подобається Подобається x 1
  6. Чупага

Чупага Well-Known Member

Запис 1974 року, пан Янош ще жив ,на мою думку.
    Мені угорські (карпатські )форми здаються технічно не такими складними як козацькі.

Як би цалу тему сьогодні не завершити треба щось то на десерт залишити (Фреда Астера наприклад)
    Ще трансільванські "бандити".
    http://www.youtube.com/watch?v=tMcNMy33smk&feature=related

7. polonyna

polonyna New Member

• Подобається Подобається x 3
  8. helmut

helmut Member

своєю появою брейк-данс завдячує ...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/KoQb8vb4blA&hl=ru&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/KoQb8vb4blA&hl=ru&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

9. helmut

helmut Member

10. Чупага

Чупага Well-Known Member

11. Lika20

Lika20 Well-Known Member

Чічьотку відбивати це щось, пам"ятаю тато в дитинстві мене намагався навчити....:)
    Цікаво, а у Львові нема такого гуртка?

12. polonyna

polonyna New Member

А тут трохи хореографії-пластики із чудового мюзикла " Ромео і Джульетта". Дивимося і ..танцюємо:):
    http://www.youtube.com/watch?v=FNG6qXBcLkY

13. Чупага

Чупага Well-Known Member

14. mavka

mavka Well-Known Member

еге ж , еге ж !
    Lord of the Dance якраз гастролюють в нашій частині півкулі.

нещодавно були в Клівленді (через 2 тижні знову поблизу будуть), то все село ходило дивитись шоу - є в мене тут кілька приятелів-професійних танцюристів, вони б не пробачили б собі, коли б пропустили таке видовище: піротехніка, світло, костюми, хореографія, - все разом підіймають десь з темної глибини душі таку силу й таку владу, яку в "будній день" кожен, хто її відчуває, намагається якнайсильніше контролювати й не відпускати на волю (кельти - діти Сонця), у них часто в декораціях сонячні символи. Але сам Майкл Флетлі вже не виступає, в нього проблеми з колінами. :sad:

в цьому кліпі він мені якогось дикого кентавра нагадує :

а от тут якраз видно розмах та масштаб самого шоу:

проютубити Riverdance - теж багато кліпів можна побачити.

Останнє редагування: 26 кві 2009
  15. mavka

mavka Well-Known Member

пс....
    а чого пост такий кривий вийшов ?......... ніби субота, а не "п"ятниця, 13."...

16. Чупага

Чупага Well-Known Member

Meine Damen, ви бачили вірменські танці та вірменські кам'яні хрести?
    Треба буде знайти зразок, щоcь у в них є спільне з кельтамi ( музика вже- схід). Може ця танц культура ще докельтська?

17. mavka

mavka Well-Known Member

вірменські танці бачила, хрести - хіба у Вірменській церкві ( у Львові... Ви там були ? :) ) так, сумніву нема, що танц.культура - докельтська. мені вона нагадує нашу... чи , скоріше, наша мені перегукується з кельтською. ;)
    "....Існує думка, що грецьке слово «keltoi» означало «люди, які живуть скритно (потай)». Асоціації з прихованим (потайним) способом життя, очевидно, виникли завдяки тому, що хоча ці племена і були знайомі з писемністю і навіть залишили в давнину окремі написи, зокрема на надгробних каменях і кераміці, вони вперто не посвячували нікого в таємниці своїх легенд і переказів і аж до VІ ст. н. е. ніколи не записували їх. Очевидно, у кельтів існувала заборона на запис будь-яких відомостей, накладена на них друїдами, які в культурі кельтів виконували роль жерців. [2 : 527].

Як пише Теренс Пауел, кельтська Ірландія була західним оплотом індоєвропейської культурної традиції, арійська Північна Індія замикала сферу її впливу на сході. Розділені величезними просторами, кельти і арії довгий час зберігали цю традицію, вже після того як зникли в безвість її творці – їхні спільні предки. [1 : 67]."

цікавитесь , може ? я - дуже.

18. Чупага

Чупага Well-Known Member

Щось таке рідне відчуваю і коли чую шотландських волинщікiв.

Як сказав один з наци-пам'ять крові-взагалi він багато плупот говорить, але в цьому може i має рацiю.
    Може кельти не писали тому щоб пам'ять не згасла?

Дивлюся в магазин не стари прііходять і дзвонять додому
    - Хліб купив, що тi ще просила сиру та масла? Зовсім народ деградував трьох речеi запам'ятати не можуть, і їм ще телефони.

19. polonyna

polonyna New Member

Пощастило вашим приятелям! А я не в живу, а лиш на DVD бачила двохгодинне шоу Майкла Флетлі - і дивилася його енну(!) кількість разів. Вартує! Враження фантастичні! У фільмі не тільки саме шоу , а й багато чого відзнято за лаштунками. Ці всі його супер танцюристи - це молоденькі дівчата і хлопці, які настілько органічно вживаються у танці в образи древніх кельтів, що .... що ЇМ ВІРИШ! Енергетика від тих танців справді колосальна. І музика , звичайно! А саме шоу - це грандіозний спектакль із світлом, піротехнікою, чудовими декораціями. Музиканти оркестру - всі справжні віртуози. Особливо пара-друга молодих довгоногих скрипальок, які грають, як богині , у своєму сольному номері. А сам Майкл в іншому номері сам грає на флейті.
    Взагалі, те шоу наскільки сильне і високопрофесійне , що його не можна забути. В танцях Riverdance - їх теж дивилася неодноразово на відео, можна побачити древнє мистецтво . А Майкл Флетлі у своєму шоу не тільки виступає, як талановитий танцівник, але й хореограф-постановник.. Він сміливо поєднав і древнє, і сучасне .
    Хочу колись ... побувати на такому концерті. Сміливо? Але ж мрії наші мають здатність збуватися. От я мрію вже 2 роки:)

20. polonyna

polonyna New Member

я бачила. у Єревані, в Ечміадзіні і у ...Львові. Мавко, правду кажете. Є на подвір"ї Вірменської церкви хачкари. Хачкар - так називається вірменський кам"яний хрест. я не помилилася, пане Чупаго?

а де твій аватар? :)