Точну назву літопису можуть підказати постійні дописувачі (про це вже йшла мова). Пам"ятаю саму фразу. Мова йде про чиюсь смерть і пішов коментар:"...і плакала по нем і (така-то) украіна, і (така-то) украіна...". Така-то - це йдуть назви земель. Справа в тому, що термін "Україна" трактується чомусь весь час с точки зору вже сформованої російської мови, хоча опонентам я зазвичай відповідаю: невже класична фраза "Здесь моя деревня, здесь мой КРАЙ родной" має на увазі якусь ОКРАИНУ ?
Ми з Рибкою майже однолітки. Я не галичанин, а подолянин, тому відповім. Бачив ці фільми не погані, але вони створені для радянських людей. Правда є люди в Америці, котрі жалкують за "Золотою добою" американського кіна. Чесно, у мене нема жодного улюбленого фільму, який зняли в сучасній Росії. Нема держави СРСР, хоча фільми залишилося, але їх вважати російськими - це смішно... Ви зараз привели фільми, які індефікують РАДЯНСЬКИМИ людьми. Мені дотепно, що людина, яка є громадянином Росії переконує УКРАЇНКУ, яка народилася в незалежній УКРАЇНІ, які фільми для неї є рідними. Я виріс на мультах радянської та української радянської анімації, також на діснеївській та американській (яка відрізняється від школи Діснея). Улюблений серіал мого дитинства "Альф" та "Германова голова", також дивився "Трансформери". Вже у підлітковому віці мені сподобалися фільми Кустуріци, Єжи Гоффмана (не тільки Вогнем і Мечем )) ), Кріса Коламбуса (особливо "200-літня людина"). Також кінокартини, зняті на твори Стівена Кінга та Айзека Азімова (вже казав про "200-літню людину"). Також польські і французьські комедії, а також українське поетичне кіно.
Да был уже и нравится Только не могу понять, почему вы Дудаева больше Тургенева уважаете? Что он, больший вклад в мировую культуру внес, чем автор "Отцов и детей" и "Записок охотника"? Левандивка, как часто вас называли здесь хохлом (В России)? Если я так понимаю, здесь вы говорили в основном на русском, и скорее всего, никого "москалюгами" не называли? Возможно, у вас даже была "московская прописка", тогда вы, наверное, вообще были царь и бог. Ответьте, пожалуйста, ужасно интересно. Потому что туда люди приехали, чтобы строить государство Израиль. Не знаю, может и так, только у этой женщины есть небольшое раздвоение личности, по-моему, может и ошибаюсь. Ну остается в это верить! Надеюсь, что так и будет.
Ось Ви самі дали відповідь на своє ж питання. Є регіональна мова а є державна. Знання державної мови обов'язкове а регіональної по бажанню... А таким нахрапним методом нав'язування використання російської мови на Україні, який є у Вас, Ви тільки прискорюєте прийняття рішення двомовними громадянами України використовувати у спілкуванні тільки українську мову. Як метод самозахисту української мови.
100%! Как и обратное - нахрапный метод в украинизации вызывает такое же отторжение насчет украинского! (((((
Саме так. Бо незначна кількість народу вірить та ведеться на гіпноз шарлатанів ( Кашпіровський , Чумак, Ольга, т. щ.), більшість це обурює та викликає супротив.
Ось зайшов до операторського центру - дивлюся - інтелігентний хлопець, мій вихованець, підключився до кількох російських трекерів і качає кілька серій "Прожектор періс хілтон". Я здивувався - що сталося з твоїм естетичним смаком ? Він відповів - "подивіться, там двоє росіян роздають і 690 (!) росіян тягнуть. Ідіоти ідіотами, але з моїм швидким каналом я заробляю "рейтинг" (співвідношення) для роботи з "елітарними" матеріалами. Такої кількості зацікавлених жоден футбольний матч не набирає." Наша раша рулить...
Я прочитав цю довжелезну вітку і ніяк не можу второпати, чому таваріщю с Ульянавска, причому наполовину чувашу, так залежить на стану російської мови в Україні. Я ще можу зрозуміти Муравєвєда, Гайтавера і інших преставників 5-ї колони. Ну бракує розумових здібностей осилити таку "важку" мову як українська. А таваріщю с Ульянавска?! Вивчіть краще свою другу рідну мову - чувашську. А як хочете єдінєнія народав - то і українську на додачу...
Добродію! Вам на "канікули" завдання - вивчити правильне написання, якщо плануєте і далі на нашому Форумі бувати. Ви що, волієте, щоб товаріщ далі сам з цим у всіх гілках чіплявся до форумлян? ІМХО, луччє тут...
Педро, дякую за розуміння! ))))) Я теж розумію Вас, та інших представників 5-ї колони! Бракує розумових здібностей таку важку мову як російська вивчити, ну що поробиш, не всім дійсно дано!
До речі, SFO, Ви якось писали, що до 16 (?) років жили... пам"ятається десь у середній азії. А місцеву мову Ви знали? Хоча б із цікавості.
Ось і українська прорізалася! Вітаю! Значить, ще не все втрачено... Ось тільки не розумію, для чого мені в моєму місці проживання російська мова. Тут її важливість рівна нулю. Хіба що як піду на пенсію, буду якесь кенґуру вчити.
Природний, тому що аудиторія значно більше. Теж саме у випадку ЄС: ніколи не будуть відомі у ЄС ті гурти, які співають мовами, які ніхто не розуміє. Хочеш - співай українською в Україні чи російською в теренах колишнього СРСР чи англійською для Європи. Теж саме з письменниками. Це ж бізнес. Більше аудиторія - більше грошей. Підкажіть щось на кшталт Дереша, бо колись він захопив мене, але я всі його твори прочитав за місяць. Навіщо? Важко вивчити англійську мову і для цього треба державна допомога? Тепер вже аби-яка освічена людина їй володіє...
Конечно, только это было не в Средней Азии, а Поволжье, в самом центре России, в самом многонациональном регионе. Я жил в республике Татарстан. Местный язык я учил в школе со второго класса по 10 (в 11-м переехал в Ульяновск). Мог понимать, общаться. +++ Учили все. Но все также быстро забывали. Знаете почему? Потому что татары с нами на нём никогда не общались. [QUOTE='Boris_Kiev;476683"] 'Прожектор періс хілтон". Такої кількості зацікавлених жоден футбольний матч не набирає." Наша раша рулить...[/QUOTE] Вы смотрели "Прожекторперисхилтон" и "Нашу Рашу"? Если разницы не заметили, мне вас жаль. + LEVANDIVKA что-то замолчал, как спросили о его 15 годах на "вражеской территории"...
Цілком згідний. Ну не навчилися наші політики бачити все різномаїття кольрів. У них тільки два кольори: чорний та білий. Це навіть не політичний дальтонізм. Це відсутнісь здорового глузду. І питання української мови, як державної, лежить в площині її популяризації, обов'язковасті спілкування у всіх державних установах, і в той же час розвитку регіональних мов. Але знання регіональної моли не відміняє знання державної. Мене, наприклад, дивує що наша Верховна Рада є двомовною. Хоча закон про державну мову затверджений нею ж. А смисл? Знання "вєлікого і могучєво" дає право більше ніяких мов не вчити...
Ну навіть на цьому форумі це не першій мій допис на українській, просто не бачили мабуть? ))))))))) Проте якщо у Вас є таке бажання, то можете собі то в здобуток поставити, мені не шкода! ))))))))) А в моєму місці проживання російська мова важлива Та й рідна вона для мене, як не крути ))))))