Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Forpost, 23 лис 2006.

1. Viktoria Jichova

Viktoria Jichova Well-Known Member

Відповідь: Цнота і телегонія-церква про генетичні інверсії

Цитата:
    Допис від Viktoria Jichova
    Як можна в такому випадку думати про те, що який у тебе буде вигляд?????

Миху, але це ж не моя думка, але STELS.;)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме для STELS +1.

3. Viktoria Jichova

Ну то чому Ви тоді зацитували мій нік, якщо знали, що це думка STELS? Дивно.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так сі стало....:)

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

отож-бо;) мабуть, тому цей "перший раз" і має бути тільки з великої любові, а не "з нагоди повноліття":eek:

6. Viktoria Jichova

Я з вами згідна.:) Бо любов не може спричинити чогось поганого для майбутнього. Гадаю, що людина має право на любов і споводоване нею фізичне кохання (а чи до шлюбу, чи після) - головне, що люди кохають один одного і це суто їхня справа. Звісно, коли вони це роблять з великою відповідальністю один перед одним та не плутають таке прекрасне почуття з якимись іншими інстинктами.:) :)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все це називається одним словом - розпуста.

8. Viktoria Jichova

Миху, якщо для Вас таке світле поняття яким є любов розпуста - це Ваше бачення. Тут вже і говорити нічого.;)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

10. Viktoria Jichova

Мені теж смішно, Миху.;) :p Та трішки з інших причин.:D:D

11. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Чому ж він язичницький, якщо дуже часто практикувався в християнській Європі?
    Але чому телегонія це ius primae noctis? Це ж різні речі. Телегонія - це природний факт, а "право" - це традиція, право, тобто річ виключно субєктивна.

12. Ksani

Ksani Well-Known Member

Миху, ми тут з Вікторією дійшли до теоретичної можливості телегонії, а ви і не помітили:p

13. Viktoria Jichova

Я теж казала, що це все теоретично і що це можливість поки що, але не факт у даний момент.;) :)

14. Viktoria Jichova

Кabminere, а хіба, наприклад, і в Україні мало ще збереглося язичнuцьких звичаїв, не дивлячись на християнство? Аналогічно і в Європі такі язичницькі звичаї збереглися (i здебільшого між простими людьми).
    Ну, а щодо права - та це ж латинський термін цього звичаю. Але коли цей звичай практикується масово - то це вже не право у класичному його розумінні.
    Просто мені видалося, що прагнення застосовувати "телегонію" в реальному житті може частково віддзеркалювати те, у що вірилося та на що люди сподівалися під час практикування звичаю "права першої ночі". Бо вбачаю у тих поняттях деякі схожості.:)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, те, що мені не вдалося з місяцями, Вам - за півгодини. Віка просто не розуміє, що таке любов. ... справжня, нє?;) :p

• Подобається Подобається x 1
  16. Viktoria Jichova

Я прекрасно розумію, що таке справжня любов, а не декларована та зашнурована у якісь догми, не надто в реальному житті застосовуваних.:) :)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я переконався, що не знаєте.;) Вільна любов - це не любов.

18. Viktoria Jichova

У кожного поняття справжньої любові (не вільної як трактуєте Ви, Миху;) ) є інше, і, гадаю, має на це право, щоб йому ніхто не втручався у життя з моральними проповідями. Оскільки після довершення повноліття людина перш за все відповідає сама за себе - як і перед суспільством, так і перед Богом, тож гадаю, вказувати комусь хто і що має робити, не має найменшого права, оскільки є теж людиною рівною іншій (і це, нащастя, є гарантовано Конституцією).:) Тож навіщо така зверхність по відношенню до собі ж рівних? ;) :)

PS: І як можна ось так переконатися, абсолютно мене не знаючи? ;) :)

19. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Але для чого ж підкреслювати їх язичницький характер? Крім того, я не впевнений чи був такий звичай в наших предків-язичників, чи може він був принесений зі Сходу, як і християнство?

Думаю, що тут можна говорити про те, що окремі особи хотіли використати знання (умовно кажучи наукові) на практиці.

20. Viktoria Jichova

Кabminer, стосовно цього язичницького звичаю християнство нічого не каже і не підтримує його. Просто цей звичай зберігся ще до 20 ст. і практикувався впродовже цілих віків, не дивлячись на християнські станови, і, якщо я не помиляюся, то ще в Австрії поблизу Відня на початку 20 століття востаннє в Європі був зареєстрований факт практикування "права першої ночі".
    Я колись читала, що в бувшій Російській імперії практикувалося щось інше з кріпачками, і це вже ніяк не називалося так офіційно "правом першої ночі" (котре є доречі, на добровільній основі згоди між селянами та їхнім паном), а було просте зловживання свого аристократичного стану щодо беззахисних селянок чи служниць.

а де твій аватар? :)