День Перемоги - це свято?

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Полковник, 18 кві 2007.

?

Чи треба обговорювати питання святкування Дня Перемоги?

1. так

78 голосів
    44,3%
  2. ні

98 голосів
    55,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Я посмотрел. Немного по любительски, но пусть человек поинтересуется. Сссылок у него на источники маловато.

В принципе вы написали следующее.

Начнем с простого. Вот все таки, каково полное соотношение потерь немцев, и СА за весь период войны ? Вы знаете ? Собственно просто, найдете через Гугл цифры потерь и тех и других, и посчитаете соотношение. Сможете или стереотип важнее ?

Останнє редагування: 11 січ 2009
  2. Letot_Nsk

Letot_Nsk Well-Known Member

Тут я с Вами погоджуся:) Звичайне, це не лаковане видання "подвиги советского народа" і, навіть не дитяча книжка "сто рассказов о войне":) як би Вам хотелося. Але цифр там - більш ніж достатно. Розумний - зрозуміє:)
    А ті що є Вам не подобаются, так? Почитайте Ісаєва - цього добра як грязі:) А висновкі - те ж.
    Я Вам цифри привів - говорите "не подобаються". Ну так покажіть свої - з нормальних джерел, а не рапортів до "очередного съезда".
    Стереотипи чого?:dntknw: Те що під час війни втрати СРСР були у декілька разів більше - це недостатній аргумент?:sad: Або Ви як дитина "хасю, хасю, хасю".
    Хоча-а-а-а, цікаво б почути Вашу "версію" - за Вашими підрахунками, які втрати з кожного боку? Не порахуйте за працю, приведіть дані:)

• Подобається Подобається x 1
  3. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ех , таку "заніматєльную " баталію пропустив поки в горах відпочивав і дитину свою на нартах вчив їздити.

1.А в час коли перестрілок не буде - співати пяним москалям -ахфіцерам украіскіє пєсні і танцювати на столі в вишиванці.

2.До Полковника , як зрештою і до якого небудь Вані з Сібірі - етнічного руского сильних притензій не буде.Женевська конвенція по PWO (військовополонені) буде до них виконана . На гуманну поведінку і їду вони можуть розраховувати.
    Куда гірше буде етнічним "украіцам".Які будуть збиті в повітрі , або взяті в полон з зброєю в руках...ті точно пожаліють що залишилися живі.
    Абу- Ґрейб , порівняно з тим фільтраційним табором , де вони попадуть - буде санаторієм.

В Полковника є завєтная мєчта - вадрузіть красноє знамя над Капітолієм.
    В мене (не буду мовчати), теж є мрія- індентично, діаметрально -протилежна.
    Думаю цей час не загорами , що чиясь мрія здійсниться....
    Чия?...кожний вірить в своє.
    В мене так як я молодший є більше шансів це побачити....і навіть(!) поприймати участь.
    В якості прайвет (рядовий) - резервіста PPCLI - піхотного полку Першої механізованої бригади.

P.S. Не знаю як сприймуть жителі Вашінґтону "асфабадітєлєй", а жителі Москви американським/канадським etc. содатам будуть раді. Асобєнна масковскіє дєвкі.

• Подобається Подобається x 4
  4. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Ну что ж первый уровень прошли.

А вот выбирайте. Даю две ссылки. Какая правильная ? Или так, как самому найти истину ? или как себя ведет разумный человек, пока еще сомневается ?

http://www.infran.ru/vovenko/60years_ww2/demogr8_2.htm

http://www.contr-tv.ru/common/676/

Как было бы здорово, если желания совпадали с возможностями.

PS. Из истории об одной маленькой птичке. Она же тост.
    Патрик, ну зачем фантастику расказывать. То что вы описали для себя и Полковника, это ваше понимание его и своих желаний. Ночных. Подсознательных.

Чуть не забыл. Среднестатистический Ваня с Сибири - это на 50% украинец, он же русский. На Камчатке есть прямые потомки Т.Г Шевченко. Запишем в (по Оле) в хохлят, нащадков не тех, кого надо или "пятую колонну" ?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ох лукавите, Чорнобильцю! Лукавите! Ви ж добре знаєте, що Патрик правий на 100%.
    Ось, приміром, Ви не захотіли ні Вологди ні Воронєжа, навіть Москви, а вибрали праклятиє Саєдіньониє Штати на ПМЖ.
    І скільки Ви тут не будете розпинатися про любов до Росії і вихваляти як там добре - ніхто Вам не повірить.
    В цьому випадку я мабуть перший раз в житті згідний з Марксом - бітіє апрєдєляєт сазнаніє.:mocking:
    І Ви знаєте, я не помилюся, що переважна більшість росіян з великим задоволенням помінялася б з Вами місцями. Я маю на увазі ПМЖ.

• Подобається Подобається x 3
  6. Patrick

Полковник прийде ,то він краще розкаже про свої грьози....

7. Max_

Max_ кл. москаль

А чево, прикольно ! ))))

8. Letot_Nsk

Друга - чистої води демагогія. Ви і самі це знаєте, на джерело статті подивитеся: www.kprf.su:good:
    Перша - підтверджує все мною сказане. Про людей, патрони і унтера Жукова:

"Интересно проследить хотя бы примерное соотношение потерь сторон по годам войны...Соотношение во всех случаях получается в пользу вермахта: 1941 г. - 18,1:1, 1942 г. - 13,7:1, 1943 г. - 10,4:1, 1944 г. - 5,8:1, 1945 г. - 4,6:1....В то же время в войне против западных союзников в 1943-1945 гг. по нашим оценкам Германия теряла больше противника. Даже по погибшим соотношение в целом оказывается 1,6:1 в пользу союзников, не говоря уже о превосходстве их по числу пленных в десятки раз....Отметим также, что в германской армии до конца 1944 г. на 2496 тыс. погибших (по нашей оценке) из состава сухопутных сил приходилось 5026 тыс. раненых, подвергшихся эвакуации,{76} что дает соотношение равных и погибших 2,0:1. В Красной Армии, по нашей оценке, соотношение числа пораженных в боях, подвергшихся эвакуации, и числа погибших было почти равным - 1,1:1. Значительно большее число погибших по отношению к раненым на советской стороне можно объяснить безжалостным отношением советского командования к своим солдатам, когда в бессмысленных лобовых атаках на неподавленную систему германской обороны целиком погибали полки и батальоны....Отметим также, что безвозвратные потери армий СССР и Германии представляют собой разно-порядковые величины. Поэтому, если наши оценки германских потерь могут отклоняться от истинной величины в ту или другую сторону в пределах 200-300 тыс. человек, то в случае с Красной Армией подобное расхождение может исчисляться миллионами человек"

Що далі?:dntknw: Чергове підтвердження того, що радянський режим по суті своїй є людожорский? Так у мене обидва діди воювали - я їх розповіді і так памьятаю. Повірте, в порівнянні з ними, я ще "мягко" висловлююся:sad:

9. Шурави

Шурави Well-Known Member

В львівскому розумінні українського.

Здорово, ничего не скажешь, высший пилотаж подлога. К потерям армии добавить потери мирного населения.

10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

По-моєму, тут ніхто з цим не сперечається. Будь-який режим, в основі якого лежить прагнення втілити у життя якусь ідею, є людожерським.

11. Letot_Nsk

Ви, шановний, упустили суть. Тут не про ідеологію размова. А про військову науку і уміння воювати. У Німеччини режим був не більш людинолюбний, проте втрати Німеччини на порядок менше ніж у СРСР:scratch_one-s_head:

12. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І анархізм теж?

А Ви нам пітерську версію пропонуєте прийняти? Конкуруєте з Путіним? :mocking:

13. Шурави

Шурави Well-Known Member

Я вообще-то, родом из киевщины. :)

14. Фесько

Фесько Well-Known Member

А взагалі, зминилося б щось..

?

За правління комуністів вбито людей більше, ніж за правління нацистів. Візьміть хоча б 60 мільйонів винищенних мао-китайців, цього буде достатньо.

• Подобається Подобається x 4
  15. Pedro

Кожна країна, кожен режим в своїй основі має якусь ідею. Але не всі режими є людожерними.
    Приклад. Колись читав книгу Омара Бредлі, американського генерала часів Другої світової "Записки солдата".
    Знаєте, яке питання номер один ЗАВЖДИ стояло перед плануванням бою?
    Як уникнути людських втрат.
    Коли-небудь виникло це питання перед червоними генералами? Риторичне питання. "Вісата далжна біть взята!" І все. Проте себе вони ох як ховали, починаючи від Сталіна. Смерті боялися страшенно...

• Подобається Подобається x 5
  16. Patrick

Я вже колись писав про це.
    Генералу Патону французи поставили памятник, італійці назвали вулицю в Палермо , бо він звільнив Сіцілію.
    Чи є якому небудь совєтскому генералу/маршалу памятник поза межами бувшого СССР?

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ні, суть я вловив і у даному випадку з Вами погоджуюсь в принципі. Щодо "на порядок" - не впевнений, але що німці воювали в цілому краще - згоден. А думку свою висловив виключно на Ваш конкретний допис.
    Та тут така справа, ІМХО. Ідея може бути людожерською, а може бути і цілком гуманною. Наприклад, комуністична ідея. Невже Ви не хотіли б жити при комунізмі? Але режим, який встановлюється з метою втілення у життя ідеї, БУДЬ-ЯКОЇ ідеї, завжди є людиножерським. Це ж стосується і анархії. Не дуже собі уявляю суспільство, яке живе в анархії. Але якщо хтось захоче таке суспільство створити, він спочатку створить людиножерський режим для досягнення своєї цілі.

Ми говоримо про різні речі. Я пишу про
    А Ви, наскільки я розумію, про стале суспільство.

Останнє редагування модератором: 11 січ 2009
  18. Letot_Nsk

Не все:sad: Ще: "патроньі бєречь!":sad:
    За що Ви так людьми?о_О Ми ж не таргани, ми при комунізмі не виживемо.:nea:

• Подобається Подобається x 6
  19. Pedro

Справді? А що ж примусило продатися за кусок кинутої кістки? Тобто стати манкуртом-яничаром?
    Таким в Україні завжди було вічне прокляття.

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Так то НАШІ стали ВАШИМИ. :crazy:Історію треба читати. Турки захоплювали українських дітей і до повноліття муштрували їх в ненависті до свого українського народу. А тоді засилали на боротьбу в Україну. Є свідчення, що яничари були набагато безпощадніші до українців, ніж самі турки.

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)