12 жовтня понад 200 дітей узяли участь в акції-квесті “Бандерознай”, присвяченій 100-річчю від дня народження Степана Бандери. Повний текст
хехе дуже інформативний пост а коли серйозно.. Ну то їх історія, їх герой, нехай собі шанують. Ми не проти. Але свою дитину не дам тому вчити. Хочу, раз я даю змогу та не вмішуюся у справи заходу, щоб і вони не торкалися наших болючих тем. Усе. Все просто.
Ну а шо тут такого, Іспанка?! Ще не звикли за стільки літ до того парадоксу?! Мене приміром це вже давно не дивує і не злить. У нас різні релігії, різні мови, різна історія, різні герої, різні війни, які вважаємо народними, різні погляди на минуле і найголовніше - різні погляди на майбутнє. Їхні найбільші герої, возведені мало не в лик святих - наші найлютіші вороги. І навпаки. Тобто найголовніші критерії єдності народу різні, причому діаметрально різні - назад не склеїш і за двадцятиліття... І отих два різні народи живуть в одній странє. Але виглядає так, що ще недовго.
А про Армію Крайову він там ніц не казав? Бо коли з Кучмою питання Волині закривали (2004?), то, ніби, домовилися однобоко не згадувати.
тут не можна вважати/не вважати, я такою є, це факт. про історію України - згодна. Але погляди на цю історію - різні. нижче теж пост до вас. Куди ж ви нас подінете, можна дізнатись? і якщо "критерії єдності діаметральні", то чому ми одна країна? в мене багато питань. Я одразу сказала, що в нас немає притязань, ми можемо і хочемо жити з вами і бути однією нормальною країною, і народом - як би ми не говорили тут, але ж ми усі - українці. Це ви починаєте казати про "найлютіших ворогів", про "різне майбутнє". Зауважте, - ВИ, а не ми. і що? нам усім виїхати? 70 % населення? зі своєї території? ...ви при своєму глузді?
Ну да... Але є СУТТЄВА відмінність: не "ми" ліземо до "вас" із своєю історією, героями, мовою, релігією, звичаями..., а "ви" до "нас"; не "ми" ділимо громадян України за національною ознакою на "господарів країни" і інших, а "ви"; не "ми" з будь-якого приводу товчемо "чемодан...", а "ви"; і пр. і пр. От тільки про "Їхні найбільші герої, возведені мало не в лик святих - наші найлютіші вороги." не зрозумів. ЗІ: Щодо "лику святих", то це до "вас":
оці "МИ-ВИ" і є діленням... всі - українці. і що значить "своєю" історією? історія одна - вона об"єктивна, її не перпишеш. то чому б її не знати? чи багато хто знає постаті української історії? хай хоч діти вчаться. збирають знання, а аналіз прийде з роками.
А я про що??? Про те ж саме! Історія як така об"єктивна, але ми її не знаємо досконало і знати не можемо. А от історична "наука" як раз АБСОЛЮТНО не об"єктивна.
маюнка, ваші "історики" та вчені давно увесь аналіз зробили. Що галичина праматір усіх народів Европи, що Христос українець, що Мазепа не зрадник, що Шухевич - герой... А ви кажете про якусь об'єктивність...