У Львові вшанують УПА

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

12 жовтня понад 200 дітей узяли участь в акції-квесті “Бандерознай”, присвяченій 100-річчю від дня народження Степана Бандери. Повний текст

2. Марусино

Марусино Well-Known Member

хехе:) дуже інформативний пост:)

а коли серйозно.. Ну то їх історія, їх герой, нехай собі шанують. Ми не проти. Але свою дитину не дам тому вчити. Хочу, раз я даю змогу та не вмішуюся у справи заходу, щоб і вони не торкалися наших болючих тем. Усе. Все просто.

3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Гм...то і Ваша історія теж..то історія всієї України.чи Ви не вважаєте себе українкою???

• Подобається Подобається x 1
  4. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну а шо тут такого, Іспанка?! Ще не звикли за стільки літ до того парадоксу?! ;)
    Мене приміром це вже давно не дивує і не злить. У нас різні релігії, різні мови, різна історія, різні герої, різні війни, які вважаємо народними, різні погляди на минуле і найголовніше - різні погляди на майбутнє. Їхні найбільші герої, возведені мало не в лик святих - наші найлютіші вороги. І навпаки. Тобто найголовніші критерії єдності народу різні, причому діаметрально різні - назад не склеїш і за двадцятиліття...

І отих два різні народи живуть в одній странє. Але виглядає так, що ще недовго.

• Подобається Подобається x 2
  5. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Я певно ніколи не перестану дивуватися тому парадоксу:)

6. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То не парадокс, а стратегія.
    Рубайте, куме березу! (с)

7. Шурави

Шурави Well-Known Member

Цiкаво яким чином ця проблема вирiшиться?

8. levandivka

Думаю, класичним: євреї вже виїхали.

9. levandivka

А про Армію Крайову він там ніц не казав?
    Бо коли з Кучмою питання Волині закривали (2004?), то, ніби, домовилися однобоко не згадувати.

Останнє редагування: 14 жов 2008
  10. Марусино

тут не можна вважати/не вважати, я такою є, це факт. про історію України - згодна. Але погляди на цю історію - різні.

нижче теж пост до вас. Куди ж ви нас подінете, можна дізнатись?:) і якщо "критерії єдності діаметральні", то чому ми одна країна? в мене багато питань. Я одразу сказала, що в нас немає притязань, ми можемо і хочемо жити з вами і бути однією нормальною країною, і народом - як би ми не говорили тут, але ж ми усі - українці. Це ви починаєте казати про "найлютіших ворогів", про "різне майбутнє". Зауважте, - ВИ, а не ми.

і що? нам усім виїхати? 70 % населення? зі своєї території? ...ви при своєму глузді?:)

11. levandivka

В Іллічівську ваших ТАК багато?..
    Гм-м-м...
    Може то татар безземельних туди спрямувати?.. :scratch_one-s_head:

12. Марусино

не відповідатиму на пусте.

13. Mattilainen

Mattilainen Well-Known Member

Шо - всi??? о_О

14. Шурави

Шурави Well-Known Member

Думаєте вiїхати? Певно до Канади? :)

15. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Ну да... Але є СУТТЄВА відмінність: не "ми" ліземо до "вас" із своєю історією, героями, мовою, релігією, звичаями..., а "ви" до "нас"; не "ми" ділимо громадян України за національною ознакою на "господарів країни" і інших, а "ви"; не "ми" з будь-якого приводу товчемо "чемодан...", а "ви"; і пр. і пр.
    От тільки про "Їхні найбільші герої, возведені мало не в лик святих - наші найлютіші вороги." не зрозумів.

ЗІ: Щодо "лику святих", то це до "вас":

16. Марусино

абсолютно та беззастережно підтримую. Теж саме кажу вам і я

17. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

оці "МИ-ВИ" і є діленням...

всі - українці.

і що значить "своєю" історією? історія одна - вона об"єктивна, її не перпишеш. то чому б її не знати?

чи багато хто знає постаті української історії? хай хоч діти вчаться. збирають знання, а аналіз прийде з роками.

18. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А я про що??? Про те ж саме!
    Історія як така об"єктивна, але ми її не знаємо досконало і знати не можемо. А от історична "наука" як раз АБСОЛЮТНО не об"єктивна.

19. Марусино

маюнка, ваші "історики" та вчені давно увесь аналіз зробили. Що галичина праматір усіх народів Европи, що Христос українець, що Мазепа не зрадник, що Шухевич - герой... А ви кажете про якусь об'єктивність...

20. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

до речі, ви недалекі від істини....
    ну, може не всіх народів європи, але слов’ян -- точно... )))

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)