гАмерика як воно є або край мій (не)рідний край

Тема у розділі 'Фото', створена користувачем Маруся-мама, 24 чер 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Відповідь: гАмерика як воно є або край мій (не)рідний край

Ну що... хто хоче що видовищ?

Чого є то є.

Може Мих, може levandivka а може Ромко пригадают часи коли в Штийшькім парку, вірніше в Парку Культури були онтакі гойдалки, де можна було повозитись на такім кріселку на ланцюгу. А воно тебе піднімало високо і тобі було видко як вулицев їде трамвай йдинка. Ви нє павєрітє... але в гАмериці таке є. Ось воно, правда трамваю з него не зувидиш.

На верху воно оформлене ось такими картинками/листівками

• Подобається Подобається x 12
  2. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

То є великий човен-гойдалка. Мені сі пригадує же ві Львові також таке було а може і є

А довкола тего всего можна переїхатись на онтакім кораблику.

Діти дуже просились ось на тім перевезтись, але їх не пустили

То вони радше пішли на зварйований шкільний автобус. Ну бо в заграманицях діти не завжди живут близько до школи і їх розвозить по-місту жовтий шкільний автобус.

• Подобається Подобається x 11
  3. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мамо! Там так весело з тими вар*ятами на тім автобусі. На задньому плані... Так... куда ще піти?

СЮДА!

Мамо! Я француз з коломиї на повітраній кулі.

• Подобається Подобається x 15
  4. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Якімсьте вже звернули увагу, шановне паньство, же все там викладене деревом і народу ходе купа. А в заграманицях є положені же не вольно курити в публичних місцьох, але курці також мают право швободи прикріплене до них конституційов ну то їм зазначают знаками - КУРІТЬ ОТУТ!

А ви не думайте тут в далекім від Львова місцю люди також говорют по-мобільнім телєфоні.

Андріана не витримала тої лихої долі сидіти постійно в візочку і зажадала також переїхатись на карусельці. Ну то мама її взяла.

Ух ти... шкіра... цікаво вона що дійсно ще з 60-тих років?

• Подобається Подобається x 13
  5. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Окрім різних гойдалок були місця де можна було повправляти свою спритність. Або постріляти з водяного пістолета або покидати мяч в сітку. Закинувшого чекала премія - малюсінька забавка.

Досить з вас видовищ, тепер трохи про хліб.

Так як американський люд дуже кохаєсі у всім смаженім в воливі по-середині між гойдалками стояв кіоск з назвою Фрітц. Ні, се просто означає усе висмажене а не те що ви подумали.

Наші діти фрітзами ся не захоплюють і надають перевагу китайсько-італійському винаходу.

Не думайте ніц. П*ють діти лемоняду, тобто підсолоджену воду з цитриновим соком. Он що було добре то було добре і не дуже солодке, як нераз тут люблять - на шклянку води 100 грам цукру. Як таке дітискам дати то вони потім як мячі з пінґ-понґу літают і не годні ся спинити.

• Подобається Подобається x 13
  6. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ще додам трошки за дайнер. Почалась історія дайнера ще у 1878 році в штаті Роуд Айленд. Їден молодий хлопец вирішив підзаробити тим що продавав канапки і каву робочим які працювали в нічну зміну. Скоро йому то пішло досить добре і хлопчиско зробив з тего бізнес. Суть онтої їдальні, що то був вагон на колесах і міг переїжджати з місця на місце. Онтакі дайнери мусіли мати стойку при якій можна було з*їсти щось, якщо ти сам прийшов і хотів поболтати з офіціантками/господинею а були і столики де можна було сісти в компанії і посидіти.

Працювали вони 24 години на добу. В такіх завєдєніях подавалось сніданє, обід і вечера. Сніданє то в основному яйка, з бараболев, кобасов і кавалком хліба. Ну і кофе саморозумієсі. А на обід/вечеру вже були їхні відомі сендвічі чи зупи але й також ся подавали комплексні обіди - перве, друге і кампот.

Так ось там на піерсі був дайнер в стилю 60-тих.

А при вході вас вітала славнозвісна Бетті Бу. Вона правда набула популярності в середині 30-тих років але дуже полюбилась гАмериканцям і можна сказати мала своє відродження знову в 60-тих.

• Подобається Подобається x 15
  7. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

На прохання трудящих оповім як ми їздили відпочивати в гори і святкували день народження моєї сестри і відвідали український фестиваль.
    Отже в суботу зранку ми збирались аби їхати на Верховину. Так називається кавальчик землі куплений в Кастільських горах нашими братами українськими-еміґрантами другої хвилі. Збивались довго так що моя мама мене питалась чи я їду на місяць чи на один день?

Від нас туди веде так звана локальна дорога, тобто не автострада а дорога через всі села і міста. Їхали не дуже довго 1.5 години але коли приїхали в гори то їхали такою он мальовничою дорогою.

Діти дуже тішились і не могли дочекатись коли ми доїдемо в гори. Малий правда дуже розстроївся перед самою поїздкою бо він хотів бува з собою санки брати, але коли ми йому сказали що то не ті гори... то він бува казав що не поїде.

• Подобається Подобається x 8
  8. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Дорога була дуже гарна. Справа від нас височіли гори а зліва була прірва а внизу текла річка. А ви можете побачити на річці точечки, так це каяки і байдарки. Люди винаймають собі такі човники, беруть зі собою в кулери їду і їдуть вниз по річці і собі купаються, їдять і просто відпочивають.

Місцевість називається Гніздо Яструба. Це назва яку дали цій місцевості індіанці, бо й справді багато яструбів літало.

• Подобається Подобається x 10
  9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну накінець ми доїхали і нам сказали поставити машину на траві. Виявилось що ми не одні були такі охочі але й забагато таких не було. За мої молодості якби ми приїхали в суботу вдень то вже було стільки народу що не було де яблуку впасти...

На території Верховини стояли великі намети в яких або продавали українські вироби або подавали українські страви. Он правда, чому сосиски і гамбурґери до них приєднались... це напевне для місцевих.

10. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

На фестивалі можна було собі намалювати тимчасове тату. Ну і пані таким цікавились. Наші діти дуже хотіли собі таке намалювати але наші тато тупнули ногою і сказали що НІ! Правда, племінниця собі зробила бо доросла вже.

Добре що тато хоч дітям купити пити не пожаліли, бо жара була неймовірна.

І тоді ми їх послали взяти нам щось їсти, бо булисьмо дуже голодні з дороги.

В великих виварках варились пироги. (По-секрету скажу, це он не пироги-вареники, це стрєхніна какая-то...)

А правдивий українець готував хот-доґз і ґамбурґери

• Подобається Подобається x 9
  11. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну накінець принесли онті ні вареники ні пироги і діти їх трохи похрумали

Голубці були кращі але не такі як би мали бути

Ви думаєте то тілько я така вредна, он подивіться на пана як він з задоволенням їсть

Ну але було видко що тут були наші люди, наслідили так би мовити (хоча смітник буквально метр дальше)

12. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А ще там був концерт. Ми не дуже дивились бо був короткий. Правда був оркестр духових інструментів з Торонто

І наша дяківна співала кілька пісень

13. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Далі ми пішли їсти але сестра замість того аби готувати стіл грали в карти

Сестра з друзями поїхали дикарем, а так як наш тато хорує то ми спали в готелі... а могли спокійно в палатці переночувати. Дітям було б цікавіше.

14. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Тому що їсти не було готово ми з Юліаної пішли пройтись до озера і фотографували все що побачили по-дорозі. Приїхало ще декілька машин відпочивати. Хто мав палатку то ставив а хто ні, то просто на землі спали.

Територія відгороджена ось таким парканом

І таке траплялось на дорозі :)

15. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Аж ось і озеро

16. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Хоча озеро заросло водяними ліліями в ньому було багато риби і хлопці/мужчини приїхали з вудочками і налапали собі рибки на уху. Там був один пан з Конектікут то він буквально на пустий гачок лапав. Ну рибак справжній а інші стояли довго і нудно і так ніц і не налапали.

17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Коло озера була онтака хатка і коло неї ріс великий кущ з вовчими ягодами

Недалеко коло озера є Православна Церква

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Коли ми повернулись то вже стіл був готовий і шашлики смажились

Всі були дуже голодні і почали швидко їсти

19. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Всі гарно наїлись і напились, що я не фотографувала і пішли перебиратись на забаву. А на другий день зранку ми встали і пішли до церкви. Там є дві церкви Православна і Греко-Католицька - зроблена в гуцульському стилі.

Коло церкви є гарна капличка

20. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

А все воно стоїть в такому гарному сосновому лісі

а де твій аватар? :)