Свідки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Мих, 27 гру 2006.

Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

Відповідь: Свідки

ясно...
    коли вдарять по лівій

2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ясно було тоді, коли Ісус Христос виганяв палицею торгашів з Храму Господнього. Він теж міг промовчати але чомусь не промовчав...?

• Подобається Подобається x 1
  3. duncan

ясно, коли вас битимуть по лівій щоці, ви її підставите, потім пригнетеся і хук справа.... [​IMG][​IMG][​IMG]
    а що означає "перший"?...
    як ви будете визначати?...
    чи може не будете, а просто будете виконувати наказ "згори", тобто наказ цезаря?
    хто вчить?
    все правильно, і ми з вами знаємо, хто це правило придумав....

4. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Свідоме вбивство-це погано,хоча мабуть є ситуації,які б заставили мене взяти зброю в руки,правда я б використовувала іі виключно для самозахисту.А як бути з неумисним вбивством?..

5. консультант

Чесно кажучи, я так і роблю. Більше того, залежно від сутуації, іноді б"ю першим і при цьому співчаваю першому, бо він отримує найбільше...

Наказ тут ні при чому. Є моя сім"я, родина, країна. Всі, хто прийде до неї з мечем, як на мене, заслуговують на меч. Не жалітиму нікого, бо він знав на що йшов... Якщо дотримуватись Вашої позиції, можна забути про державу, як таку, в цьому і є напевно кінцева мета організаціїї СЄ, чому з нею і боролись за часів СРСР.

Додано через 6 хвилин
    Вбивство, якби не називалось, залишається вбивством...

6. SatYr

SatYr Well-Known Member

Аж ні, ви були праві. Слово єресь вже існувало у часи патристики, тому тут помилки немає. Крім того я вбачав лише можливість.
    Джерело http://ru.wikipedia.org/wiki/Ересь
    Пробачте, "неправедному" і "брехливому" язичнику.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, одна справа коли ви нападаєте на іншу країну з обрізом за спиною, а інша - прийшли загарбники, вбили близьких, розікрали майно... шо тоді? сидимо в кущах?

Додано через 6 хвилин
    -325 р.-перший вселенський собор(а я думав 311р.)
    -єпископи, імператор Констянтин, священники, диякони.... імен не знайшов
    -багато питань вирішили, щоб не було єресей, зокрема прийнятий Символ Віри....

8. duncan

о_О це ви про що?....
    а хто казав, що ви "брехливий" і "неправедний"?...

тобто: якщо "вони" прийшли, то вбивати можна?...
    звільнити свою землю (тобто до кордону), а далі "нехай йдуть собі"?....
    ви ж військовий!....
    виконували, цілком можливо, завдання "партії і народу", можливо цілком, що були в афганістані, в’єтнамі чи інших країнах, надавали, так би мовити, союзницьку братську допомогу братським країнам...

ви хоч самі вірите в те, що написали?... [​IMG]
    ви молодець!...
    але порівняйте з тим, що я написав тутка: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=316140&postcount=3224
    оскільки не існувало єдиної релігійної громади, єдиних правил, єдиних ритуалів, саме для того, щоб її штучно утворити і провели цей собор....
    провели під патронатом (як зара кажуть) володаря костянтина, який сповідував, це так -- "між іншим" зовсім іншу віру...

Додано через 5 хвилин
    гмммммм....
    порівняймо ваші дописи:
    тобто ви погоджуєтеся з тим, що ви є потенційний убивця, незалежно від того, що в Біблії сказано НЕ УБИЙ!

хотілося б також звернути увагу, що керівництво вашої громади таку подвійну мораль схвалює!...

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пупере, Ви говорите не реальні речі, тобто треба було б знати, що хотів Констянтин. Єдине, що він хотів - це у власних інтересах поставити крапку з питань релігії у своїй країні. Йому можливо було все одно що саме там приймуть, головне - навести порядок і тому був скликаний цей Собор. Про Трійцю, визнання Ісуса Богом та інші положення приймалися голосуванням єпископів, що були з різних куточків імперії і те, що було прийнято на Соборі - було проголосовано у співвідношенні 30:2!!!! Тобто питання Трійці виникло не підчас засідання, а це вже було відомо давно!

Додано через 1 хвилину
    Бачите як багато Ви написали, а питання було просте - прийшли вороги, вбили рідних пограбували... ваші дії?

10. duncan

оплакувати.
    +1...
    ви сказали дуже точно!..
    у власних!
    не буду сперечатися з цифрами, бо історію пишуть переможці...
    можливо, що саме таке співвідношення було..
    можливо...
    порівняйте:
    "єресі" були?..
    були...
    обрали який варіант?...
    той, за який проголосувала (можливо)більшість....

11. консультант

"Потенційний" - означає здатний до певної дії. На Ваше питання відповідаю, що за певних обставин кожен з нас може стати потенційним вбивцею. Філософствувати на рахунок "не вбий" можна тоді, коли все файно і всі посміхаються, а коли на Ваших очах вбивають Ваших близьких
    думаю, що це правило не діє на цей час. Стояти і мирно спостерігати в такому випадку можуть напевно лише неповносправні...

12. Forpost

Forpost Стоїк

Марія на Голгофі стояла і мирно спостерігала

13. консультант

Не плутайте праведне з грішним...По-перше, вона знала про Його Місію, по-друге, вона жінка, по-третє, в даному випадку вона не змогла б допомогти, хоч і хотіла б, там зробити це було нереально.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну так... голосуванням. 30 з 32 погодились з тим всім, що було прийнято на Нікейсьеому соборі. А Ви думаєте є інший варіант?

Додано через 2 хвилини
    звідки Ви знаєте як? можна цитату? Чи так собі ... захотілося - написалося?

15. duncan

все нормально, я вже не дивуюся логіці більшості традиційників....
    вже і Біблійне вчення до одного місця.....
    яка там логіка?.....
    ось....
    черговий приклад подвійної моралі....
    і чітко зрозуміло, що за релігія така...
    релігія, яка базується на філософії та людиноненависницьких ідеях.....
    що і треба було довести...
    так...
    є варіант досліджувати Біблію, читати історію та робити висновки.

16. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Щось тут вже не дискусії,а просто звинувачення один одного у "всіх смертних",вам так не здається???

• Подобається Подобається x 3
  17. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

А що, з моєю громадою щось негаразд? Бо вона не ідеальна? А мала би бути?
    А може ви ідеальний і вже навіть Христос вам не потрібен?
    Уже є такі дивні люди, які ведуть списки кого у земний рай відправити (себе звичайно), а усіх інших -на знищення. То все хоре.
    Тайна беззаконня в дії!
    Існування ієрархіі не є ознакою неправильності Церкви, а лише її орг.-дисциплін. структурою. Хіба це гріх бути структурованою, підтримувати порядок?
    Вперше чую, ніби я маю таку потребу. Думаю, що саме свідки та інші новоспечені тільки цим і займаються, бо не мають апостольського початку, передання,таємниць, святих, а тільки голі цитати без будь-якого наповнення.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так і було. Щоб бути єпископом, напевно Біблію тре знати, як Ви думаєте? Кожен з 32-х єпископів досліджував, а потім на соборі дійшли однієї думки.

Додано через 5 хвилин
    Чому "традиційна" церква з повагою відноситься до Матері Божої? Тому що Бог її вибрав - бути матірю Сина Божого. А ми повинні поважати Бога і відповідно поважати Його справи. Якщо людина не поважає Божих справ, то вона не поважає Бога. Як казав Ісус: "Як Мені не вірите, то хоч ділам моїм повірте".

19. duncan

я не буду це все коментувати.... [​IMG]
    добре, давайте тепер візьмемо 32 старійшин свідків Єгови і нехай вони скажуть свою думку.... [​IMG]

в Біблії багато слів, які сказала марія?..
    може є якість правила Бога, які вона передала нам?..

якщо такою логікою користуватися, то давайте шанувати всіх, предків Ісуса: двох дідів, двох баб, чотирьох прадідів, чотирьох прабаб .... і до адама та єви... [​IMG]

якби Бог Єгова захотів, щоб шанували марію, чи святкували день народження Ісуса Христа, Він би так і сказав, точно так само, як він говорив іншу Свою волю...

20. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Добре, я не проти, все одно вам нічого сказати.
    А скажіть но, пупере, по-пам’яті яка воля Божа і що Йому тре від людей.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)