"В 40-х — 50-х годах XX века в США среди представителей «разбитого поколения» (битников) существовал термин хипстеры, обозначавший джазовых музыкантов, а затем и богемную контркультуру, которая формировалась вокруг них. Культура хиппи 60-х развилась из бит-культуры 50-х параллельно развитию рок-н-ролла из джаза. Первое использование слова хиппи зафиксировано в передаче одного из нью-йоркских телеканалов 22 апреля 1964, где этим словом была названа группа молодых людей в майках, джинсах и с длинными волосами, протестующих против вьетнамской войны. В то время было популярным сленговое выражение to be hip, означавшее «быть в курсе», «просекать», а нью-йоркские сторонники контркультуры из Гринвич-Виллиджа назывались hips. В данном случае телевизионщики использовали слово hippie уничижительно, намекая на претензии намеренно плохо одетых демонстрантов, пришедших из пригородов Нью-Йорка, быть hips. Началом движения хиппи можно считать 1965 год в США. Основным принципом субкультуры являлось ненасилие (ахимса). Хиппи носили длинные волосы («хайры»), слушали рок-н-ролл (в особенности «I Got You Babe» Сонни и Шер), употребляли наркотики (главным образом марихуану, но также гашиш и ЛСД), жили в коммунах (самая известная ныне коммуна находилась в Дании — Свободный город Христиания), путешествовали автостопом, увлекались медитацией и восточной мистикой и религиями, главным образом дзэн-буддизмом, индуизмом и даосизмом, многие из них были вегетарианцами. Поскольку хиппи часто вплетали цветы в волосы, раздавали цветы прохожим и вставляли их в оружейные дула полицейских и солдат, а так же использовали лозунг «Flower Power» («сила», или «власть цветов»), их стали называть «детьми цветов». Пик популярности движения пришёлся на 1967 год (так называемое «лето любви»), когда были выпущены неофициальные гимны хиппи — «San Francisco (Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair)» (автор — Джон Филлипс из The Mama's and the Papa's, исполнялась певцом Скоттом МакКензи), «All You Need Is Love» и «She's Leaving Home» The Beatles. Музыкальной проекцией движения стала психоделическая музыка. В 1967 году в Нью-Йорке состоялась премьера психоделического мюзикла «Волосы», участники которого появлялись на сцене обнажёнными: c движением хиппи связана популяризация нудизма. В 1970-х годах движение хиппи начало терять популярность. Кроме того, отношение к этому движению резко изменилось в Америке после совершения серии убийств членами коммуны (так называемой Семьёй) Чарлза Мэнсона в конце 1960-х годов. Повзрослев, многие хиппи приняли общественную мораль. Новое поколение бунтарей больше принимало панк-мировоззрение. Хиппи показали миру новую ступень духовного развития, обогатили мировую культуру. Для понимания этого достаточно лишь перечислить часть произошедшего в обществе под влиянием движения хиппи: сексуальная революция; терпимость к нетрадиционным сексуальным ориентациям; однополые браки; легализация ПАВ во многих странах; терпимость к расовым различиям; влияние на моду; популяризация здоровой пищи,вегетарианства; антивоенное движение (пацифизм); движение за альтернативную службу в армии; экологические движения; свободные путешествия (автостоп), альтермондиализм". матеріали з Вікіпедії. як ви ставитесь до хіппі? [youtube]RKWiwfOhI6U[/youtube]
Відповідь: Хіппі В свій час я спілкувався з цікавою сім’єю.Кочівники на мотоциклі(але не рокери).Він з Владивостока.вона...теж здалеку(забув).На мою думку чудаки,але дуже ерудовані,приємні співбесідники.
Відповідь: Хіппі їх можна вважати хіппі? Додано через 3 хвилини чому? взагалі хто такі хіппі? американська назва волоцюг в зв’язку з романтизмом?
Відповідь: Хіппі можна. мені хіппі подобаються в багатьох аспектах. вони вміють бачити в житті прекрасне, те, на що ми часто не звертаємо увагу. їх філософія дуже життєрадісна, вони вміють бути собою і не надто сильно переймаються тим , "а що люди скажуть". так. але диваки вони приємні. а ще талановиті. мої знайомі-хіппани грають на багатьох музичних інструментах, пишуть картини, складають вірші та займаються професійним фото.
Відповідь: Хіппі всіх у кого життєрадісна філософія навряд чи можна назвати хіппі а які в них ще є відмітні ознаки?
Відповідь: Хіппі насправді дійсно життєрадісний світогляд мало в кого. про особливі їх ознаки написано в статті, але ще трохи повторюсь: хвороба- меломанія, довгий хайер, в речах і одязі - яскраві кольори, багато квітів, один мій знаймий-хіппі носить штані жовтого кольору, в смужечку і квіти(звісно ж, кльош), хіппі-любителі покурити траву, вони цінують мистецтво, намагаються до нього долучитись, однією з їх ідей є "фрі лав" і т.д. хіппі ДУЖЕ відрізняються від усіх інших. багато в чому.
Відповідь: Хіппі маюнко, можливо ви зможете написати тези хіппі?... типу: хіппі ніколи не зробить... хіппі любить... хіппі не любить.... тощо.
Відповідь: Хіппі можливо, я зараз зберусь з думками і народжу Додано через 34 секунди хоча це, звісно, не буде достовірними фактами, а просто з мого досвіду, що я знаю...
Відповідь: Хіппі але одне від одного мало відрізняються оце мені і не подобається - однаковий стиль в одязі, однакові атрибути і т.п. філософія це одне і її добре мати в голові, але для чого така зовнішня показовість? а ви ще кажете, що вони є справді собою :D якби були вони справді собою то хтось був би з довгими патлами, а хтось бритоголовий, хтось в штанях-кльош жовтого кольору, а хтось в класичних чорних а то вони швидше схожі на фанатів одного стилю в моді
Відповідь: Хіппі є такий сайт:http://www.hippyforeve.narod.ru/ зокрема, звідти: "Декларация личной свободы разработана THE PSYCHEDELIC RANGERS. 1. Отказ от признания устаревших моделей общества, которые построили преграду между человеком и его сознанием. 2. Создание по всему миру, со всей энергией, свойственной молодёжи, революционных коммун, пропагандирующих гармонию отношений между людьми (на которую человек заслужил право в результате собственного развития на протяжение 2 миллиардов лет), - соответствующие уважение точек зрения всего человечества побуждает обнародовать причины, побудившие их( людей) сделать такой шаг. Мы посчитали подобный опыт создания коммун не требующим особых доказательств. Мы считаем, что все равны, что создание таких коммун наделяет нас определёнными неотъемлемыми правилами. К таковым относятся: свобода тела, достижение наслаждения и расширение сознания. Для гарантированного соблюдения этих прав мы, граждане Земли, заявляем о своей любви и своём сочувствие ко всем мужчинам и женщинам в мире, несущим в своих сердцах зерно ненависти, а посему – конфликтующим. Мы торжественно заявляем о тождестве плоти и сознания; все точки зрения все законодательства обязаны уважать и защищать это святое тождество. " а тепер від себе: 1.хіппі люблять: заперечувати суспільну мораль, наркотики(таблетки, ЛСД, траву) - що , проте, не характерно для хіппі, які живуть коммунами, мистецтво, музику(Бітлз, Доорз, етнічна музика і багато іншої), нічого не робити, природу, подорожі(зокрема, автостопом), мати багато знайомих і друзів - але більшість з них ненадовго, ідеалізм, спати під відкритим небом, не думати про завтра, а іноді і про сьогодні, купатись голяка, любити, матюкатись(також не всі), квіти... 2. хіппі не люблять: насильство, війну, "ментів"... більше нічого не придумаю 3. зовнішній вигляд хіппі: коси середньої довжини та довгі, часто сплетені в кіски та прикрашені кольоровими нитками, вплетеними в них, іноді -стрічки на чолі, одяг: пончо, кльошні штані або будь-які джинси, жилетки, в"язані шапочки, вільні сукні, довгі спідниці з багатьма складками, фєні на руках і прикраси на шиї, сумки на довгих ручках, вишиті або з аплякаціями, різнобарвні. один із символів хіппі(і не тільки їх) - пацифік, один із лозунгів - "мейк лав, нот вор" - займайтесь коханням, а не війною... якийсь скупий опис у мене вийшов, але маємо, що маємо... може, хтось щось додасть і вже напевно хтось щось прокоментує Додано через 4 хвилини не про кожного хіппі скажеш , що він - хіппі з першого погляду. такий світогляд часто залишає відбиток на вподобаннях - в тому числі і щодо одягу. замкнене коло - взаємний вплив внутрішніх переконань на зовнішнє вираження. я згідна з тим, що скрізь є позери, Гелено. але і не кожен, хто не хіппі, але кому просто хочеться виглядати як хіппі, наважиться так зробити.
Відповідь: Хіппі та всі субкультури такі..... є елементи, які відрізняють одного від іншого, але має бути щось спільне, що "відносить" до якоїсь групи....
Відповідь: Хіппі підліткова філософія... Додано через 3 хвилини та я знаю, але якось це по дитячому в хіппі виглядає
Відповідь: Хіппі Як явище я того не сприймаю.Але признаю,що серед хіппі зустрічаються дуже цікаві люди...
Відповідь: Хіппі гммммм.... ті самі емо.... може музика інша..... Додано через 2 хвилини ви ж не емо!!!