Форуми v.s. соцмережі

Тема у розділі 'www', створена користувачем MARTINI, 11 лип 2013.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Нераз доводилося чути, що соцмережі вбивають форуми і не далекий той час, коли всі перейдуть спілкуватися у пейсбук, цвітер, ну чи як дітвора, у вкантактік.

Як ви гадаєте, чи вимруть форуми як вид, чи все все ж у них є майбутнє? Що є у форумів, що не можуть дати соцмережі? Що бракує форумам, щоб краще конкурувати із соцмережами?

2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Ніц форумам не буде, мене наприклад не пруть ні аднакваснікі ні вкантактікі ні пискобуки.

• Подобається Подобається x 1
  3. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

З форумів спілкуюся лише на ЛФ та ДП і можу з власного досвіду сказати, що форум - це камерність, це ближче і змістовніше спілкування, ніж у соцмережах. Форум зближує людей, які б, можливо, у реальному житті ніколи б не зустрілися і не почали спілкуватися. Соцмережі для мене то такий великий мурашник, де часто віртуальні друзі так і назавжди залишаються віртуальними. Але плюс соцмереж-це контент (ті ж самі відео чи музичні файли у вконтакті, які є у вільному доступі)
    Вкантактік перестав бути цікавим власне через купу дітей там (користуюся ним виключно як аудіоплеєром і месенджером для зв"язку з колишніми однокласниками і координації дій щодо зустрічі випускників).
    Фейсбук мені якийсь "доросліший" і солідніший, наразі найбільше інтернет-спілкування проходить сам там і на ЛФ.
    Твітер-завела, але не користуюся.
    Як на мене, у форумів і соцмереж трохи різне спрямування, тому вони спокійно можуть співіснувати в інтернет-просторі.

• Подобається Подобається x 6
  4. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

не перейдуть, але соцмережі рулять
    враховуючи глобалізацію, будь-яка автономія повинна мати найвищу якість
    інакше зачахне або буде тліти

5. Little Miracle

Little Miracle Well-Known Member

Це абсолютно різне спілкування. Форуми - це нові люди, зазвичай незнайомі, нові цікаві теми, а соцмережі - це друзі, яких давно знаєш (ну в мене принаймі так), так що таке спілкування і порівнювати важко

6. morze

morze Well-Known Member

Форум-це де Ти ідіот! А соцмережа - де Таких безліч! На форумі -необов'язково виправдовуватись!!!

7. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

А в мене з точністю до навпаки.
    Не скажи, дивно, але і тьоті з дядями там таку активність проявляють, що ого-го.

Ще й вмудряються бізнес вести.
    Домашню атмосферу.
    Якоїсь мультифункціональності і більшої зручності у інтерфейсі. Крім того, форуми зазвичай прив'язані до певної території (зацікавлення, заняття), що досить врізає масштаб спілкування.

• Подобається Подобається x 4
  8. Іспанка

Дуже влучно сказано. Якщо спілкуєшся на форумі роками-то ти вже знаєш радощі й печалі один одного, переймаєшся, а з досвіду ДП-багато хто стає не просто друзями в реальному житті, а ще й родичаються, хрестять дітей:)

9. ndzorro

ndzorro New Member

Як на мене так це плюс, а не мінус. Тобто цього не бракує...

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Перейдуть, але ше не зараз. Думаю, шо то покоління, яке зараз активно користує соцмережі і вчиться на першому купсі, на форуми вже не сяде. На форумі треба більше читати. В соцмережі можна просто фотки постити і приколи собі на стіну вішати.

Ніц не бракує. просто то є форум, а то є соцмережа. Шо кому ся подобає. В більшій мірі тут грають роль не фічі чи функціонал, а комюніті. Форум помре, коли не залишиться з ким говорити. Нажаль воно до того помаленьку іде. Порівнюючи з тим як було кілька років тому - зараз комюніті різко зменшилося.

11. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Зато комьюнітів збільшилосі! Дайош каждому комюнікьору по комьюніті! )))

sent from my Galaxy SIII

12. Zeze

Zeze Well-Known Member

Західна Україна для мене завжди була таємничою. 2013 рік і люди далі не розуміють що форуми - це пережитки 2000-х років і на заході (Європа, США) уже давно вимерли. Точніше вони є, але там лише сидять старпьори за 50. Форуми в 2013 році, це як "фіра" на шосе.

13. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Ну, і чим же Вас так зацікавив "пережиток"? Чи може Вам вже за 50?;)

• Подобається Подобається x 2
  14. Zeze

Zeze Well-Known Member

Західна Україна, на відміну від центральної і східної частини, абсолютно не представлена якимись ресурсами. Форуми в Україні це найпопулярніший все-таки вид спілкування, але "там" їх багато, і людей спілкується набагато більше, оскільки у нас люди зі сільським типом мислення, і як видно, навіть на Львівському форумі (ще є "мертвий" Центрик) спілкується надзвичайно мала кількість людей. А прийнято говорити, що Львів це місто спрямоване на "Європу", хоча в реалі той самий Харків набагато більше європейське місто, чим Львів (хоча в дійсності ні то, ні то і близько не являється чимось європейським по менталітету, оскільки населене українцями)

15. Alias

Чим же?
    Харків набагато хамовіший та совковий на відміну від Львова де люди більш шляхетні та культурні.
    Чи Ви по форуму склали свою думку? :)) О, так! ХФ то щось! Одні мати.

Ну чому ж, ще є Львівська кава.

Ви знаєте....Західна Україна себе досить затишно почуває спілкуючись на своїх форумах без імперських замашок та матюччя.

• Подобається Подобається x 3
  16. Zeze

Zeze Well-Known Member

Ми вже йдемо у оффтоп, але те що ви говорите - неправда. Всі всюди хамлять і досить неадекватна молодь. Одні прибиті нацики, інші жителі спальних районів в костюмах адідас. Про блатняк в автобусах промовчу, культура все-таки, хе-хе. Львів таке ж саме совкове місто як і Харків, тільки мізки промиті чуть в іншу сторону (явно не європейську).

17. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

:))) Таки так, але то є приємна компанія.
    Бо вискочка, який думає шо якшо він знає шо таке ХТМЛ і копірайт то він вже крутий, то не є найліпша компанія до розмови :)))

ЗІ. я тута сидю в спальнім районі навіть не Львова, а сателіта, в сортивних навіть не від адідасу . І тим не менше мені то не мішає спілкуватися з людьми від Індії до Німеччини. Деяким з них, кстаті, тоже під 50.

• Подобається Подобається x 5
  18. randylv

randylv Well-Known Member

Мене теж вражає, що форумна культура спілкування наприклад в Києві чи Одесі (просто стикався безпосередньо ) на голову вища від львівської.
    Часто відвідую один з київських форумів, а саме гілку "Побутові проблеми". Так там на будь-яке запитання від "де купити смачні сосиски" до "як правильно провести силовий кабель" десятки конструктивних відповідей. Що робиться у нас? Відповіді "А тобі то нашо?" і "Шо мені за то буде" проскакують.
    Ось тут мені деколи соромно за прогресивно-європейський Львів.

19. Іспанка

Я перепрошую, а ви експерт? Якісь пруфлінки, цифри? Ви проводили якесь спеціальне дослідження? Чи то з серії "а пагаваріть"? Мені справді цікаво, звідки такі висновки?
    Наприклад, наша форумна статистика каже, що основний контингент користувачів - це особи від 24 до 40.

Ви явно не в тому Львові були:) Або не були взагалі:)

20. Alias

Зайдіть на Харківський форум і щось запитайте:mocking:

а де твій аватар? :)