Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Mike, я що - рулю Кримом ? В чому моя позиція ЗЛОЧИННА ? В тому що я не закликаю до чергової депортації кримських тарар ? З греками вони самі розберуться. Автономія Криму вже є, буде іншої забарвленості. Ви серйозно вважаєте, що вони хочуть утворити абсолютно незалежну державу ? Отак взяти й змінити кордони України ? А в іншому - то на здоров"я. Нехай в Кримській автономії будуть дві державні мови - кримськотатарська та українська. Однією з двох я володію Mike, мене дивує інше - якого біса весь час у всіх гілках один рефрен - а чи не образиться Росія, а чи не образяться росіяни. Росія, росіяни. А чим росіяни кращі за мадяр, гагаузів, румунів ? Вони живуть в якомусь культурному та мовному вакуумі ?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? А русская мова не? :eek: По Вашей же логике, г-н Борис: к депортации крымских татар Вы не призываете (похвально, поддерживаю!), но русский язык все же каким-то чудесным образом из Крыма исчезнет! Вместе с русскими? И куда же Вы их?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? А хіба російська мова є державною ? В кримському ефірі постійно присутнє мовлення: - українскою -російською -кримськотатарською -грецькою -вірменською -болгарською. У кого проблеми ? У фінів ? Я знаю тільки одного кримського фіна і щиро сподіваюся, для нього не є проблемою встановити супутникову тарілку.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Но крымскотатарская мова тоже не державная! А Вы считаете, что крымскотатарский язык пусть будет государственным в Крыму наряду с украинским, а русский - нет. Вот мне и интересно, куда Вы русских из Крыма денете? А если никуда, то почему в государственности русскому языку отказываете? Их там больше чем всех остальных национальностей вместе взятых.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? При чому тут "денете" ? Державна мова - це мова спілкування громадянина з ДЕРЖАВОЮ. І не більше.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Да понял я, что значит ДЕРЖАВНА МОВА! Я не понял, ПОЧЕМУ государственными языкам Крыма по Вашей концепции должны быть только 2 языка - украинский и крымскотатарский? ПОЧЕМУ без русского?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? 1. Держава Україна 2. Вірогідно планована національна автономія кримськотатарського народу. Яким кінцем там Росія ? Не можуть люди зрозуміти, що росіяни мають ТОЧНО ТАКІ Ж ПРАВА Й ОБОВ"ЯЗКИ, як греки, вірмени, караїми та інші. А "потішний флот" все одно забереться геть - раніше чи пізніше.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Дядя Ваня, я Вам відповім по-єврейськи - питанням на питання. В кіці 60х після закінчення мед училища я поїхав в Казахстан, де працював з молоденькою красунею родом з Кубані. Я почув, як по телефону вона з родичами розмовляла по-українськи. Я був здивований. На запитання, звідки ти знаєш українську, вона мені відповіла, що на Кубані практично всі знають і розмовляють українською. І що, Ви думаєте, росіяни її зробили державною? Навпаки, зробили все, щоб люди її забули і перейшли на апщєпанятний. Звичайно, Україна не Росія, відповідно українці не росіяни, але пора громадян України "чемно" заставляти знати державну мову. По прикладу Прибалтики. І самої Росії...
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Вообще никаким! И я не понимаю, к чему Вы ее здесь упомянули. Речь идет о русском населении Крыма и его языке. Сейчас в Крыму русского населения большинство. Вы хотите сказать, что: а) в крымскотатарской национальной автономии его станет меньшинство. Тогда вопрос, каким образом? б) оно не станет меньшинством, но его язык в государственные все равно не попадет. Тогда вопрос, почему?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Був такий формлянин - Ukrainietis - етнічний українець з Литви. Якось у нього гармонійно пов"язувалися національна та державна самоідентифікація (я мав з ним довгі бесіди в Приваті). Його українська мова була бездоганною, при тому він заяввляв. що знання литовської - навіть питань не виникає. Отак і живе: любить Литву як домівку, Державу і ніхто йому не забороняє вважатися етнічним українцем і поважати Україну як Батьківщину предків. Для когось це дивно звучить ?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Значит людей такое положение дел с переходом на общепонятный устраивает. О каких-то протестах или акциях по языку на Кубани я не слышал. Зато в Крыму этих акций уже проведено........ и еще будет..... И вообще, дон Педро, Россия это другая страна. Пусть они сами думают, как им ее развивать, это их дело. А мы давайте об Украине все же больше думать будем
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Дядя Ваня, ну чому повинна боліти МОЯ голова, як там в Криму вирішиться питання мов національних меншин ? Прийдіть до мене в офіс, пропишіть менеджмент мультиплексора в Чернігові, накресліть для слюсарів два бокси під обладнання (слабо ?) і тоді я подумаю над проблемою "чи є вода на Марсі". Це мені нагадує карикатуру часів Єльцина: "Вся влада зайцям!"
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Извините, но это Вы вообще не по теме, г-н Борис! Я необходимость изучения государственного языка Украины сомнению не подвергал.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? То есть внятного ответа похоже нет. Недоработанная у Вас тогда концепция "национальной автономии" получается! Вы когда свое видение развития крымской автономии излагали, у Вас тоже о мультиплексоре голова болела? Наверное да. Вам же не слабо!
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Да замечательно! Только это не то о чем мы говорили. И не то, что я хотел уточнить в Вашей концепции.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Ви самі собі відповіли. Та ще й виділили суть. Фініта. Пішов працювати. Мені платять гроші за мультиплексори (і в Криму теж). А я майже щороку плачу гроші кримчанам за посуги відпочинку. Директор улюбленої "точки" - вірменин. Серце щемить, коли дивлюся на його старенький "Мерс" і водночас радію, дивлячись на новенький "Бімер" його зятя. Треба підтримати відчизняного виробника рекреаційних послуг. Що я й роблю.
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Дядя Ваня, я Вам постараюся пояснити на свому прикладі. Я живу в Австралії. І ось, припустимо, в час мого приїзду, коли б я зрозумів, що я страшно ненавиджу англійську мову, скільки я мав варіантів? Думаю два. Перший, вернутися туди де як сказав один форумчанин я зміг би передавати своі міслі на мойом язікє. Другий варіант - пересилити себе, вивчити англійську мову і стати членом суспільства. Ви бачите третій варіант? Наприклад, робити мою мову державною в Австралії. Я - ні. І за такими принципами живе весь світ. ТО ЧОМУ Ж УКРАЇНА ПОВИННА ЖИТИ ЗА ІНШИМИ ПРАВИЛАМИ?
Відповідь: СТОИТ ЛИ РАЗДЕЛЯТЬ УКРАИНУ ? Бачу! Вы приезжаете в Австралию, а там половина людей говорит по-английски (гос.), а половина по-французски (негос.). Регион, где Вы селитесь, франкоязычный. Вот и думайте, какой язык изучать. P.S. Ситуация конечно фантастическая, потому что будь в Австралии подобные расклады, французский был бы тоже государственным.