Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Мих, 3 лют 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: Магія у церкві

Ні.
    Мені видається, що якраз у тому велика між мною і вами різниця. Я нікого не прагну навертати. Є мої погляди. Є чужі погляди. Чого мене Бог навчив після мого навернення, і за що я дуже Йому вдячна, то це подивитися на щось очима іншого.

Церква колись казала, що вона одна МАЄ правду. Нині кажеться, що Церква ПЕРЕБУВАЄ в правді. І Церква Правду не обмежує, бо не може. :) Ну, але то вже зі складніших матерій.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок. Моделюємо іншу ситуацію.
    Ваші батьки настоюють (у мене майже така ситуація була), щоб Ви перейшли в іншу віру. Ваші дії. Непокора батькам - гріх. Покора батькам - відхід від правдивої віри. Будете молитися за батьків?

Додано через 5 хвилин
    А тепер до поверненого. Я б хотів для себе вияснити одну річ. Тобто Ви вважаєте, що у Бога є зміст просити за інших осіб, якщо це стосується матеріального: здоровя, удачі на роботі і т.д., а просити духовне - немає зміту? так/ні?

Додано через 8 хвилин
    я також, просто я розумію, що навернення є участю Бога, а тому думаю, що молитва має зміст, водночас, я словами людину не переконаю, якщо до мене з тою людиною не попрацював Бог.

• Подобається Подобається x 2
  3. Liliyah Romanova

Де таке сказано?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шануй батька твого і матір твою.(4-та Заповідь)

5. Liliyah Romanova

Ні.
    Я написала, як саме ми з чоловіком молимося за інших людей.
    Щодо того, що не варто робити, то я ж сказала, що того, в чому проявляється наша гордість.
    Якщо ви просите, аби Бог дав розуму, навернув, змінив - це все ваше суб"єктивне, а відповідно обмежене. Будь-яка опінія однієї людини про іншу є суб"єктивною. Бог дивиться об"єктивно. Відповідно просити, аби Бог змінив людину ви не можете, бо бачите тільки щось зовнішнє, а не бачите внутрішнього.
    Якщо в молитві ви просто кажете, що Боже, дай тій людині, що краще для неї, чи чого вона потребує, то це є власне віддаванням усього в Божі руки, а якщо казати, наприклад, нехай він перестане бути таким лихим, то це вже з опери про колоду і скалку. :)

Додано через 1 хвилину
    Дуже багато на себе берете, але то ваша справа.
    Я завжди прошу Бога, аби я не знала, якщо я комусь допомогла, чи хтось через мій приклад прийшов до якогось позитиву, чи навернувся. :)

Додано через 2 хвилини
    Де зв"язок?

Додано через 8 хвилин
    О власне. Я про себе казала. Інша особа - то густий ліс.
    Як фантазер. Я ту ситуацію бачу інакше. :p :D:D:D

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо ми говоримо:
    добре, що я не такий, як він... тут ясно.
    але повернемося на початок, з чого почалася розмова, а почалася вона з священника. ми не порівнюємо себе з ним (тому колода тут нідочого), а молимося за нього, щоб він добре провадив свою паству, де тут гординя?Священник не є язичником, тому навертати його на 180 градусів нема змісту, але треба, щоб він критично глянув на те, що він робить. Я не бачу тут гордині. Бо люди взагальному хочуть добра. А молитва все може.
    Де тут і шо нетак?

Додано через 3 хвилини
    що сАме беру? я взагалі нічого на себе не беру в даній ситуації, взагалі.

Додано через 9 хвилин
    я не знаю що Ви просите.... боїтеся, щоб гордість не пройняла... ну може й так... а я більше вам скажу, я не те, що про таке не прошу, я навіть про таке й не думаю....і в голову такі думки не приходять.....
    а якщо через вас ніхто не навернувся, ніякого позитиву ніхто не набрався, то чи не є ваша просьба тоді гординею??? чи не багато в очах Божих Ви на себе берете? Дивні у Вас думки..... я занемічний, щоб про таке думати.

Додано через 14 хвилин
    От цікаве запитання, нє?

шанування батьків, але нехтування їх бажань....шось не клеїться....

Додано через 20 хвилин
    тільки чомусь той густий ліс ми вже засудили...того священника.

7. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Нікого не хочу образити своїм дописом, тому що навіть немаю на меті цього робити. Особисто я ходжу до церкви, щоб молитись до Всевишнього і Матері Божої, за родину, за тих хто поряд і кого немає... і мені без різниці хто провадить службу Божу, аби це дійсно була Божа людина, якій дано Право на цю місію.
    P.S. Одного разу, декілька років тому, мені потрібно було зробити для "Лео-Фото" декілька панорамних фотографій лишень з метою показати для усіх цікавий і незвичний ракурс з вежі Катедрального собору. Жодних бізнесових помислів не переслідувалось, про що і сказав одному зі священників, до якого звернувся з відповідним проханням. Те що він відповів мені мене просто вбило, а саме: - У вас стільки грошей не вистарчить, щоб це зробити... ((( Після цього, навіть хотів було звернутись вище, щоб показати у повній красі "лице" цього служителя, але полишив цю марну справу... Навіть зараз його часом зустрічаю поглядом. Не хочу до такого молитись! Бог на небі є свідком.

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Перекручуєте слова на свій лад? ;)
    До якого часу, до якого віку має бути послух? 100%?
    До речі, у питаннях віри, то взагалі окреме питання.
    Чому знову все в один мішок?

Додано через 1 хвилину
    Наприклад?
    Тут все так.

Додано через 7 хвилин
    А нащо вам думати, ви просто навертаєте. ;)

Додано через 7 хвилин
    Хто конкретно?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ні, Ліля, такі відповіді я й сам можу давати і скільки завгодно... Ми говоримо про суть справи, а не про мене, чи про Вас. Ви просто втікаєте від суті теми. А тому краще завершити тему.... вірніше дискусію....

10. консультант

консультант Дуже важлива персона

Відповідь: Дискусії щодо різних питань традиційного християнства

Не знаю чому але чомусь мене починає підтошнювати моя розмова про антиморальну поведінку священника... Напевно припиняю розмову в цьому напрямку і як завжди кажу:" Слава Богу, що є Бог". Священник - це лише слуга Божий, якому напевно можна тільки співчувати, а не завидувати, враховуючи який Звіт чекає на нього. Дякую всім, в тому числі і Тараску, за дискусію по цьому напрямку. Виговорившись, відчуваю що агресія пройшла, появилось навіть співчуття до тих, хто стали священниками але не усвідомлюють своєї відповідальності...

• Подобається Подобається x 5
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добрі думки у Вас, підтримую...

• Подобається Подобається x 1
  12. Liliyah Romanova

Щодо усієї цієї дискусії, додам лише одне, що мені йшлося про те, що має бути розрізнення кореня молитви. Якщо молитва з любові, то молитися можна за будь-що. Якщо ж молитва у гордості, то сама постава вже в корені неправильна.

Додано через 27 хвилин
    До речі, не думала би, але люди часом приходять подякувати. Воно і позитивно ніби, але я потім маю проблему, от і борюся... Часом просто скажуть дякую і все, а часом мало не руки цілують. А в тому завжди ризик. Принаймні для мене. А ви би не молилися на мому місці?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

я не знаю шо то таке...

кажіть, не мені, а Богу дякуйте і все.

14. Liliyah Romanova

Амінь!

15. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Найкраще помолитися, щоб ніхто не знав, тоді і цих проблем не буде виникати. А то дійсно якось незручно...після цих цілувань.

16. smeet

smeet просто спілкуюсь

Ми напевно дуже багато хочемо від священників.Треба зрозуміти одне вони просто люди,такі самі як і ми.З усіма чеснотами і не дуже.За своє життя знав багато різних священників.Як таких,котрих можна було назвати святими,так і таких,що їм би позавидував той(пропав би).Але я не дуже дивувався,бо просто розумів,що він такий самий як і я,нераз може кращий а нераз може гірший.Тай не перебільшую його роль в церкві.Він просто людина ,яка знає як похоронити,повінчати,провести службу і т.д.Як на мене,то мені видається,що з Богом потрібно говорити сам на сам,а не за допомогою когось.Я б хотів щоб було прийнятним,щоб я міг зайти в церкву в час коли я буду відчувати в цьому потребу,а не ходити як на партійні збори,по визначеним годинам.Як мені захочеться помолитись,я можу зайти в любу церкву,чи то в православну,чи в католицьку,чи в єврейську чи в мусульманську.Стати навколішки в кутку,щоб тебе ніхто не чув,і звертатись тільки до Нього.
    Тепер щодо переходів з конфесії в конфесію.Це фарс.Кажуть що в якій вірі народився в такій треба помирати.А переходити,то це так само як переходив Мороз.Тепер хочу сказати,що багато з церковних канонів,замість того щоб забезпечити безгрішність,спонукають до гріха.Візьмемо наприклад целібат.Придумали його напевне 90річні служителі культу назло тим кому лише25.Невже ви можете повірити що 25 річна людина чоловічої статі,для росту якої по службовій духовній драбині потрібен целібат,навіть може абсолютно нічого не відчувати ,дивлячись на гарну жінку.Отож він бачить і в душі його йде боротьба.Навіщо це?Невже нікому з більш молодих священнослужителів не прийде в голову,реформувати це положення,і дозволити мати всім священнослужителям сім"ю?Мені здається,що це б дало позитивний результат,і не було б домислів про таємні сім"ї у Пап і зв"зки з особами того ж роду.

Додано через 19 хвилин
    Тепер про рівень підготовки священників.Останнім часом слухав відправи декількох молодих священників,і зловив себе на тому що їх було інтересно слухати.А от цього не скажеш про декотрих вже старших служителів,котрі особливо не напрягаються і вже багато років,повторюють одне й те саме,на рівні розвитку бабусі з трьома класами церковно-приходської школи.Колись ,коли СРСР доживав останні роки,кожну неділю передавали відправу з кришталевого палацу.Було дуже цікаво слухати.А коли прийдеш до церкви і чуєш як на незрозумілій старослов"янській моляться,то потиху починаєш думати як би звідси піти.Все-таки багато залежить від інтелектуального рівня самого священника.Є священники які після служби залишаються і проводять катехізацію(пояснюють людям котрі не розуміють чогось основи християнства,віри,терміни і т.д.)Є священники котрі після звичайної служби на старослов"янській мові,проводять іще службу українською,і це похвально.Але знову ж таки все залежить від особистості священника.А є такі ,котрі палець об палець не вдарять,щоб щось змінити.Як почнуть після семінарії,так і до старості на тому самому багажі.Є такі і вчителі,і лікарі,і інженери.Так що дивуватися цьому не треба,вони такі ж люди.

• Подобається Подобається x 1
  17. Locke

Locke невиправний реаліст

Відповідь: Хабар - гріх чи ні?

Я, наприклад, не вважаю, що Гелена написала цілковиту дурницю. Пам'ятаєте. як колись церковна інквізиція спалювала людей за то, що вони вважали що Земля кругла і обертається навколо Сонця, а потім виявляється прозріла. І це була на той час не думка окремого священника, якому як і кожній людині властиво помилятися, а позиція церкви. Чи приклад Жанни Даарк, яку спочатку спалили, а через сотні років проголосили святою. Є багато подібних прикладів. Так що, все таки, церква змінює свою позицію - нині так, а завтра сяк. А от щодо Бога - в біблії написано, що Бог завжди: і вчора, і сьогодні і завтра один і той же.

• Подобається Подобається x 3
  18. Liliyah Romanova

А чому? Історичні обставини, передумови... Принцип дії Церкви?
    Цікаво, що слово "цілковито" додали ви самі. Я такого не писала.
    Ну, там взагалі момент політичний, як то звичайно. І хоч суд вершили французи, за ниточки тягнули англійці.
    Ну, але ж не позицію щодо віри? Віра постійно та сама. А вже суспільні явища та політичні не належать до віри, тому й позиція може змінюватися. І тому це дурниця (чи якщо хочете цілковита), бо скидання в одну торбу справ віри і того, що віри взагалі не стосується дивне. Те, що Церква пхалася в процеси, які не стосується віри, це вже її помилка, але в питаннях віри вона залишилася стійкою.
    Ну, тут теж можна посперечатися. Адже Бог у Старому Завіті інший, аніж у Новому.

19. Locke

Locke невиправний реаліст

На жаль, не можу дослівно привести цю цитату з Біблії, бо не пам'ятаю точно де її читав, але її зміст старався передати.
    З людьми готовий сперечатися, але з Біблією - в жодному разі.

Цитата:
    Допис від Locke
    Я, наприклад, не вважаю, що Гелена написала цілковиту дурницю.
    Допис від Liliyah Romanova
    Цікаво, що слово "цілковито" додали ви самі. Я такого не писала.

Правду кажете, не писали. Я мав на увазі, що не вважаю цей допис зовсім неправильним, в ньому є значна доля правди (виключно на мою думку).

20. Liliyah Romanova

Та Біблія книга суперечлива, ви й самі знаєте.
    Я про те, що у Старому Завіті Бог досить такий кривавий та жорстокий суддя, а в Новому - люблячий Батько.

а де твій аватар? :)