Відповідь: Не будь байдужим!!! Полковнику,не виривайте фрази з контексту.Там далі йдеться,що не вчила,але досить пристойно спілкується російською (телебачення,преса), на відміну від наших міністрів які не здюжать вивчити "єту кляту мову"
Відповідь: Не будь байдужим!!! Полковнику, а хто в Вас був маладєц - атєц чи мать, що Вам не дозволили навчитися азам української мови, проживши молоді роки в Львові. Саме - НЕ ДОЗВОЛИЛИ. Я знаю, як це робилося. Ви тут не причому. Ви просто жертва того шовінізму.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Ну почему же вы так ... просто тогда украинского языка мало было на улицах города ... в 60-ые 70-ые годы - Львов был милым провинциальным русским городом .... поляки ушли, украинцы из сел еще не понаехали ...
Відповідь: Не будь байдужим!!! Тобто між "польским" та "українським" станом був "милий (комусь...)російський"? Клиника якась.
Відповідь: Не будь байдужим!!! решту українців - знищили в концтаборах..... ....як то низько так зневажати невиннозамордованих....це недостойно, і може злітати з вуст тільки повного покидька! маю надію pilgrim , що у Вас це випадково вдалось. Не падайте в моїх очах, як сливка в гі....но - підтвердіть, що Ваш допис був непродуманий!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Уничтожали не только украинцев ... вечная память всем жертвам большевисткого режима .... просто дело в том что раньше Львов был польско-еврейский город и украинцев в нем было меньшинство ... именно это я и имел в виду ... Додано через 1 хвилину Вернее правильнее будет сказать русинов ...
Відповідь: Не будь байдужим!!! вважайте, що виправились. Тепер ще слід чітко відрізнити Русь - державу русинів від угро-фінської московії і такої, що поглинула її монголо-татарської Золотої Орди. А далі і ясність в самопроголошенні липових царів московії поясняється, і як наслідок - крадіжка (з невеликою транформацією) назви - росія та привласненням історії Русі стає чітко зрозумілим
Відповідь: Не будь байдужим!!! Слава Богу что таких как Вы меньшинство ... не удастся вам исказить нашу историю !!! Бог вам судья ...
Відповідь: Не будь байдужим!!! та мені ваша історія потрібна як їжачку футболка! тіштися своєю історією як дідько цьвочком! Але важливо, щоб ви собі нашу історію не присвоювали і нашу історію не спотворювали!!!!
Відповідь: Не будь байдужим!!! А ви впевнені що нас так вже цікавить ваша історія. Я наприклад спокійно обходжусь без неї. Я віддаю перевагу історії острова Пасха. Бог нас милував, ми стикалися з вашою історією тільки на протязі 45 років. І хватить! Надіюсь вже ніколи ваш брудний кирзовий чобіт не стане на нашу землю!!!
Відповідь: Не будь байдужим!!! Дописувачам цієї гілки варто прочитати статтю "Українізація Галичини". http://www.ua.mrezha.ru/teroh.htm
Відповідь: Не будь байдужим!!! Прочитав... Єдине базисне перекручення русин = русскій. Вибачте, але ця теза не відповідає дійсності. Насправді мешканці Галичини називали себе русинами. Прийняття імені "українці" не пройшло легко, але русин - це не русскій, не великорос, а українець. Раджу прочитати тут Історія <- p81.jino-net.ru
Відповідь: Не будь байдужим!!! Русин это действительно не великоросс, ведь великоросы, малоросы (русины) и белорусы это все подэтонсы русской национальности.
Відповідь: Не будь байдужим!!! русской национальности? нема такої! є штучне формування групи людей азійського походження, яких хотіли дотягнути до європейської спільноти, використовуючи Україну, її історію, її культуру, визнаючи себе людьми русинів - рускими. І саме внаслідок такої штучності виникнення руским не живеться спокійно: вони постійно воюють і загарбують....
Відповідь: Не будь байдужим!!! Особу увагу привернуло: "Предлагаемая ниже статья И.И. Тереха,.. рассказывает нам о той страшной, кровавой, бешеной борьбе Ватикана, немцев и поляков против русских людей Галичины во имя создания искусственного, антинародного украинизма и антихристианской унии." Все стало цілком зрозуміло, коли у кінці прочитав: "Из журнала “Свободное слово Карпатской Руси”, 1960, № 5-6" А Вам, пані?
Відповідь: Не будь байдужим!!! А Вам,шановна варто почитати хоч би Вікіпедію http://uk.wikipedia.org/wiki/Галицько-Волинське_князівство І трохи почитати Іван КРИП’ЯКЕВИЧ ГАЛИЦЬКО-ВОЛИНСЬКЕ КНЯЗІВСТВО "Населення досліджуваних територій в цілому належало до давньоруської народності, з якої згодом почала формуватися українська. Відомі окремі випадки переміщення населення з одної землі до іншої. Так, Данило, здобувши 1255 р. Возвягль, переселив його населення частинами у Володимирщину, Холмщину і Галичину 27. Про переселення з інших міст свідчать назви сіл Берестяни, Пиняни, Червняни (тепер Черляни Городоцького р-ну Львівської обл.), Володимирці на Дрогобиччині та Львівщині. У Підкарпаття переселенці прибували також з дальших земель в період боротьби за Галичину, в першій половині XIII ст., коли там перебували війська з інших князівств. Коли Данило розбудував Холм, там також поселилися люди, які «тікали з татар» "
Відповідь: Не будь байдужим!!! На жаль, знову трохи не так. 1. Русская национальность - не існує в такому значенні. Давньоруський народ, який став колискою трьох братніх народів - вигадка комуняцьких істориків 1950-х років. 2. Малороси - вигадана в царській Росії назва. Ніхто й ніде не називав себе так. Мешканці земель сучасної України називакли себе русини, козаки, православний народ, гетьманці, слобожани - рідше. Царська цензура запровадила у вжиток терміни Малоросія, малорос. Додано через 1 хвилину Ще в раніших російських документах цю землю називали "черкаси".
Відповідь: Не будь байдужим!!! Звертаюся до панів і до шановних! Довожу до вашого відома, що я не агетую за будь-що російське і не називаю український народ російським!!! Я як дипломований філолог української мови, в недалекому майбутньому кандидат наук, знаю про українську мову, її походження значно більше вас! Наш народ був руським! Руський і російський- різні речі. Столицею Русі був Київ і цим вже все сказано. Я збираю, вивчаю, досліджую УСІ статті що стосуються цієї теми і ваші посилання мені не потрібні, я це все уже читала і склала свою дуку. А звернула вашу увагу на цю статтю щоб почути ваші відгуки. Пане аксакал, вам що не сподобалось у моєму дописі? Я когось чи щось образила? Ми можемо лише обговорити і висловити свої думки з приводу цієї праці. НІ підтвердити ні спростувати ми не можемо. Це треба вивчати, шукати якісь підтвердження а не просто висловлювати своє фе бо нам щось не сподобалось.
Відповідь: Не будь байдужим!!! Впервые термин «Малая Россия» встречается в начале XIV века в Византии для определения современных западноукраинских земель (Галицко-Волынское княжество) в церковно-административной практике. Галицкая митрополия, созданная в 1303 году, охватывала шесть епархий: галицкую, перемышльскую, владимирскую, холмскую, луцкую и туровскую (то есть, также часть территории современной Беларуси), которые в византийских источниках получили название Малая Русь (греч. Μικρά Ρωσία — Микра Росиа) в противоположность Великой России (Μακρά Ρωσία — Макра Росиа), под которой с 1354 г. понималась территория епархий под властью киевского митрополита. Галицкий князь Юрий II Болеслав в грамоте к великому магистру немецкого ордена Дитриху, от 20 октября 1335 года называл себя «dux totius Rusiæ Minoris» («Божией милостью прирожденный князь всея Малыя Руси»), хотя и он, и его предшественники именовали себя «Rex Russiæ», «Dux totius terræ Russiæ», «Dux et Dominus Russiæ». В конечном итоге названия «Великая Русь» и «Малая Русь» вышли на официальный уровень — в 1361 г. константинопольский патриарх учредил две митрополии, одну — в «Малой Руси» («Микра Росиа»), с центром в Новгородке и Галиче, другую в «Великой Руси», с центром во Владимире и Киеве. Польского короля Казимира называли «королём Ляхии и Малой Руси», так как он распространил свою власть на значительную часть владений Юрия-Болеслава . Согласно схеме Михаила Грушевского «Малая Русь» — это Галицко-Волынская держава, а с её гибелью, вхождением её земель в состав Польши, данное название «выходит из употребления» P.S. нынешние историки, похоже, закончили теже совтпартшколы, что и прошлые. И историю излагают в стиле "чего изволите...."