Атака на Сайт "Майдан"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Boris_Kiev, 12 гру 2007.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Я навмисне розміщую цю тему в "Політиці", бо розділ "WWW" не так жваво відвідують. До речі: якось дивно це збіглося в часі з атакою на систему "Рада"

Атака на Сайт "Майдан". Кому вигідно і що робити?

Майдан-ІНФОРМ: 11-12-2007 13:29 http://maidan.org.ua/static/news/2007/1197372553.html

Як вже відомо нашим читачам, останні 2 дні "Майдан", як і кілька провідних українських правозахисних сайтів, перебуває під масштабною хакерською атакою, що ведеться з не одної тисячі комп'ютерів.

Не вдаючись у надмірні технічні подробиці, скажемо, що такі забавки потребують чималих зусиль та/або грошви. У будь-якому разі "просто так" це робиться хіба що маніяком.

Не маючи наразі певних доказів, ми не висуватимемо конкретних звинувачень, однак кожен з читачів може спробувати провести власне дослідження, проаналізувавши основні, найактуальніші і найгарячіші, теми "Майдану" за останні часи, починаючи з "Ірпеніади" і закінчуючи висвітленням Антипремії "Будяк року" для високопосадовців чи то іншими "високопосадовими" правопорушеннями. Кожен може значно доповнити перелік придавлених "Майданом" чиїхось куцих хвостів та брудних рученят.

Що робити? Як допомогти?

Найперше - не панікувати. "Майдан" пережив "благодатні" часи кучмізму, переживе і це.

По-друге, поширювати (на інших сайтах, форумах, блогах, ЗМІ, усно тощо) інформацію - і про факт віртуального "гоп-стопу" і про можливість доступу до сайту через https://

По-третє, встановити на свій комп"ютер свіжий антивірус, файрволл та заплатки до операційної системи. Сайт атакують звичайні домашні, офісні чи учбові комп"ютери, які через діри в захисті контролюються зловмисниками. Причому власники цих комп"ютерів нічого не підозрюють. (Безкоштовний антивірус можна скачати тут, безкоштовний файрвол - тут.) Пам"ятайте: брак мережевої гігієни - це загроза громадянському суспільству!

А тим гівнюкам, що все це організували-виконали, дякуємо за безкоштовну (для нас) рекламу. Ми нею вже користаємося. Значить, ми працюємо у правильному напрямку. Такі ж напади - жереб слабких і боягузливих.

Nevseremos!

• Подобається Подобається x 5
  2. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Відповідь: Атака на Сайт "Майдан"

Та сам організували і виконали! "Елементарно, Ватсон"(с).

3. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Это также как голосование за Юлю, русский десант в 2004 году и прочие чудеса померанчивые. Кому он нужен майдан, было интересно заходить на сайт в 2004-05 году, а сейчас болото

4. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А може ніхто й не ламав нічого. Найімовірніше - дефекти двіжка прикривають зловісною хакерською атакою. Зараз в Україні один із таких періодів, коли інтернет-видання переживають пікові напливи відвідувачів. Завжди в такі періоди тираж інтернет-видань зростає. Але не завжди софт і залізо виявляються готовими до таких навантажень. От в це легше повірити, ніж в "хакерську атаку"...

5. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Я тупий у цій проблемі. Але повірити, що ТИСЯЧІ людей займаються тим, щоб "атакувати" сайт (будь-який) не можу. А якщо для цього ще й якісь гроші потрібні - то це взагалі бред.

6. Danilo

Danilo Well-Known Member

Що за нісенітниця? Навіщо, для реклами? Але у такий ганебний спосіб можна взагалі втратити авторитет та відвідувачів, ніхто при здоровому глузді на таке не піде, докторе ...Ватсон.:D

7. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Я не знаю, и не хочу знать про химерные атаки на никому не нужный сайт "майдана", но хочу спросить у MARTINI, доколе Levandivka будет заниматься "рукоблудством"?

• Подобається Подобається x 1
  8. Boris_Kiev

MARTINI,
    я (нажаль) не уповноважений розкривати "хитрощі" організації сайту, але восени 2004 було набагато більше спроб їм нашкодити. Проте сайт вистояв.
    "Київську" серверну шафу мені показували рік тому.
    При ній, здається, двоє гуманітаріїв.
    Зараз мабуть хлопці трохи "розслабилися" тому 2 дні Майдан ковбасило.

9. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Скорее всего "колбасило" гуманитариев.
    А расслабились они по той-же причине - никому не нужный Майдан в Инете.

10. Boris_Kiev

"Ничего не вижу, ничего не слышу, никому ничего не скажу". Картинку не вставляю, и так все знают, О КОМ речь.

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Крім Майдану лежали ще сайти української гельсинської спілки та харківської правозахисної групи. Дехто пов'язував це з "роздачею будяків".

Зараз звичний доступ до Майдану ожив, але хлопці кажуть, що атаки продовжуються.

12. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

"Идущий, да обрящет!"
    "Странствуя по свету, не закрывая глаз, стараюсь, чтоб в них не попал мусор".

13. Boris_Kiev

Мусор не попадет. Я с ними дружу. А с ихними "соседями" исторически нет. :)

14. Danilo

Danilo Well-Known Member

Щойно, мій антивірусник прибив атаку, отже будьте обережні, в кого немає оновлень для антивірусної програми.;)

• Подобається Подобається x 2
  15. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Посмотрел трассу до 64.237.99.118 (maidan.org.ua) - все ОК.
    DDos атаки нет - а видимо имели в виду именно это. А то, что с тысяч "зомби" компьютеров по команде бомбят сайты - так это обычное дело.И достаточно редко - для наживы, чаще - как говорят в милиции "из хулиганских побуждений"....
    Откройте на вэб-сервере ssh-порт - и будете "приятно удивлены" количиством желающих из, скажем, Бразилии вломиться туда :)

Додано через 1 хвилину
    Переходите на linux - и "забудьте этих глупостей" :)

• Подобається Подобається x 4
  16. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

ддос -- це "дєцкій лєпєт"......
    коштує шалену купу грошей, а результат майже нульовий....
    та й зламати сайт не так просто, як це показано у голівудських фільмах....
    це або косяк на сервері, або криві руці...... [​IMG]

• Подобається Подобається x 2
  17. Romko

Romko Дуже важлива персона

В мене разів 10 каспер хрюкав.Такого дуже давно не було.Лажу по одних і тих же сайтах...

18. WIZARD

WIZARD Well-Known Member

Когда "мусором" называют человека, то о какой длружбе может идти речь?
    И о каких соседях, тем более....

19. Boris_Kiev

Вони самі поміж себе жартують цим словом.
    А "сусідями" ("їхніми", конторою, АБВГДейкою) називають самі знаєте кого.

20. Boris_Kiev

У 2004 році один київський провайдер надав хостинг та виділенки і Ya2004, i НСНУ. Погігабайтно.
    Економісти радісно потирали ручки під час кожної ДДОС атаки.
    Інфа безпосередньо від адміна, якого я знаю 12 років.

а де твій аватар? :)