Третий год после "майдана".

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем kYula, 20 лис 2007.

?

Третий год после "майдана". Что Вы чувствуете, вспоминая его?

Голосування закрито 21 гру 2007.
  1. Гордость за добытую победу?

51,4%
  2. Разочарование

24,3%
  3. Слава Богу, не причастен

24,3%
Статус теми:
Закрита.
  1. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 2
  2. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Відповідь: Третий год после "майдана".

Шановна kYula,
    Цього року масштабного святкування навіть не планувалося і ось чому:
    На відміну від 2006, коли через зрадника на літеру М (та інших) над Україною знову нависла загроза “переформатування”, люди продемонстрували владі свою рішучість, згуртованість.

А тепер – ніби то все “виправлено” в потрібний бік – нові вибори, социки за бортом . . .
    Тому люди приходили на Майдан якось без гасел – групка зустрічася і пішла “грітися”. Інша групка зустрілася – і теж пішли “грітися”. Просто як зустрічі однокласників – кожен зі своїми.

І я – зі “своїми”.

• Подобається Подобається x 5
  3. kYula

kYula Well-Known Member

Цього року мені не вдалося бути в День Свободи на Майдані, але знаю, що все-таки помаранчеві там збиралися, щоб згадати події та обговорити політиків.
    В тому році на всі 100 знаю, що гасла лунали, бо була одна із тих, хто галасувала : "Слава Україні" "Укра-аї-на!". В 2006 розгорнули прапор синьо-жовтий, де проходив невеликий мітинг.
    Найбільше що мене обурило: де ті, за кого стояли люди?! П"ють кон"яки? Гріються вдома? Вибачте, але на мою думку, це є дикунством, адже політикі мають безмежно завдячувати народу, який виборював посади для них. Те, що політики не розділили портфелі - чи це проблеми виборців?
    Але ж в нашій країні забувають про людей на наступний день після виборів.../вирізано цензурою/

4. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Дійсно всенародним національним святом свято Майдану стане через 20 років, коли можна буде об'єктивно оцінити досягнення цих буремних днів. Зараз більшість оцінок більше нагадують перелік надій та мрій, які так і не збулися. Зрозумійте після будь-якої революції завжди настає контрреволюція, яка в тій чи іншій мірі нівелює досягнення першої і дуже часто ця контрреволюція здійснюється також руками частини верхівки революціонерів. Так вчить нас історія, яка згодом нас розсудить і вкаже кожному своє місце.

• Подобається Подобається x 5
  5. Boris_Kiev

А хіба ми ... тобто люди - НЕ ЗА СЕБЕ стояли ?
    І зараз - ну навіщо нам "офіціоз" у цей день ?

Один із польових командирів (з нашого гурту; згодом якийсь час займав певну посаду "за лаштунками" політичної сцени) - не соромлячись каже "За ідею ми працювали у 2004. А зараз - просто працюємо". Здається, я про це дописував.

Для нас - свято "вдалося". Усі задоволені. Крапка.

• Подобається Подобається x 3
  6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Цікаво, таку думку підтримують більшість учасників Майдану?

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

А Ви бачили,що Ахметов щось крав?А Ви бачили,що Янукович щось крав?
    У нас кришталево чесні політики...
    А Ющенко зрадив у першу чергу сподівання мільйонів людей,які йому повірили.Я вже не кажу про безперервні політичні ігри,які суть бруд і зрада...

8. kYula

kYula Well-Known Member

Люди стояли за відстоювання свого голосу за Ющенка, який намагалися відібрати - чи не так?(Давайте згадаємо з чого все почалось) Деякі люди стояли за Луценка, за Тимошенко та інших, щоб вони співпрацювали з "майбутнім президентом".
    І щоб хочаб вже політики "просто працювали" ...після виборів. Але ж під час революції відбулося дещо більше ніж просто президенські вибори.

Додано через 6 хвилин
    Це здається не в ту гілку...

Щодо "крав чи не крав"...Чи це я в даному випадку стверджую про чиїсь гріхи, проте щодо Ющенка...Я навіть і не чула щоб ЗМІ в чомусь його звинувачувало (на відміну від постійних на Януковічя).

Додано через 11 хвилин
    Більшість учасників Майдану галасували: "Так, Ющенко!" Чи хтось забув?

9. Зів'ялий мозок

Я знайомий з докотором економічних наук, який був присутній на захисті докторської шановоного професора, генія економічної думки світу, без п'яти хвилин лауреата Нобелівської премії в галузі економіки пана Януковича. Ну, що Вам розказувати. Виступ шановного докторанта тривав лишень одну хвилину. Зате, що було після захисту - яка випивка, які страви,.. Не люблю пліткувати і розповідати негатив стосовно конкретної людини, хоча часом багато наслухаюся. Це не культурно.

Доречі вдячний Вам, панночко kYul'o, за те, що Ви згадали те ностальгійне гасло "Так, Ющенко!" Особисто воно мені з усіх гасел Майдану є єдиним, яке не подобається і при цьому несприйняття цього гасла у мене є дуже сильним. Пояснюю чому. Справа в тому, що постійно повторюючи це гасло, мені здається, що тим самим створювався образ Ющенка як всесильної всемогутньої людини, своєрідної Месії для українського народу, який посланий Богом його рятувати від усіх нещасть. І більшість українців повірили в це, сприйняли приховану сутність цього гасла, тому зараз маємо таке розчарування. Я вважаю, що не можна так рекламувати одну людину, бо це гасло підкреслює сильний характер людини і зовсім не пов'язане із демократією.
    У той же час пану Президенту в багатьох ситуаціях бракує сили волі.

На майбутнє, щоби люди не настільки розчаровувалися обіцянками політиків, слід також враховувати підсвідомий зміст кожного гасла, який уловлюється виборцями.

• Подобається Подобається x 4
  10. Boris_Kiev

Відкриваю записничок. Цитую формулювання, яке сказав Семен Глузман у передачі "Подвійний доказ" (грудень 2004, тема - Люстрація; головна гостя - Новодворська).

"Противостояние тому настоящему, которое может стать нехорошим будущим"

Хіба цього недостатньо ?

• Подобається Подобається x 7
  11. OldMan

OldMan Well-Known Member

Спасибо, Борис.
    Надеюсь эта цитата объяснит Вам мою нелюбовь к оранжевым.
    :)

12. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ой неправду кажете, Старче... Для Вас головна ненависть до помаранчевих бо вони як-не-як а таки хоч трохи за Україну. А Вам це слово очі ріже. А оці помаранчеві Вам на заваді зробити Україну адной із ґубєрній Расії - вашої істарічєскай родіни.

13. OldMan

OldMan Well-Known Member

Мой дорогой антипод Пэтрэ. Где я говорил про ненависть? Ненависть - сильное чувство, его ещё заслужить надо.
    "... бо вони як-не-як а таки хоч трохи за Україну".
    А не напомнить ли Вам, что про верных ленинцев из далёкой истории, которые тоже были за Украину, за свою Украину. Это тоже считаем как "як-не-як"?
    А вот это, и пусть меня трижды разопнёт Лилия за хамство, я назову своим именем - это бред. Горячечный бред Вашей воспалённой жарким летом головы.

• Подобається Подобається x 1
  14. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мушу з вами погодитися...
    Крім своїх "заводов і пароходов" ніщо їх більше не цікавить.Це "їхня Україна".Павуки в банці.
    "Вірних ленінців" з КПЗУ під корінь винищили "вірні ленінці" зі Сходу.За неповний рік.Видно у "вірних ленінців" теж своє бачення України було,правда дуже вже "спєцифіческоє"...

15. консультант

консультант Дуже важлива персона

Раз "Слава Богу, не причастен!" , то і не потрібно запитувати про Майдан, надіючись на негативні відгуки...![​IMG]

16. Pedro

Де Ви говорили про ненависть?
    мою нелюбовь к оранжевым
    Для мене ці два слова тотожні. Але не в цьому справа. Ми разом на ЛФ вже десь три роки. Я не хочу Вас ображати але якоїсь любові до держави Україна я в Вас не побачив. Прошу провірити всі свої дописи. І більше того, провірте, КОМУ і ЗА ЩО Ви додаєте карму.
    Може хіба Ви теж за якусь специфічну, неукраїнську, "задонбасівську" Україну, де слово "Україна" лише порожнє, ніяким змістом ненаповнене поняття.
    Для прикладу приведу Вашого земляка пана Шахрая. Ось порівняйте свої дописи до його. І справа не в мові, бо деякі російськомовні дописувачі теж люблять Україну і переживають за її долю. Чого я не побачив в Ваших дописах. Хоч може я неправий і це все мені просто видалося. Як Ви кажете, брєд...

17. Зів'ялий мозок

Ви маєте рацію. Навіщо Вам перетворювати Україну на губернію Росії. Куди шикарніше і важче перетворити Україну на один із районів Барбадосу. А Ваш аватар мабуть підсвідомо якраз і підкреслює це Ваше прагнення.

18. Boris_Kiev

OldMan,
    я понимаю "экономические" мотивы Вашей нелюбви.

А если бы во главе страны стоял ну сами понимаете кто да еще с "первой леди" - нормально, НЄ ?

19. Pedro

З Вами згідний. Аватар з підтекстом - давно я це помітив.
    Це наш Дідусь-патріот так виражає свою "любов" до України.

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

Звичайне хамство? Вже не дивує навіть ця скажена злоба наче в бика на червоне, чи то пак на помаранчеве. Почитав гілку, подивився світлини. На лемінгів не схожі. Такі щирі обличчя, такі всі різні й одночасно об'єднані однією метою, така позитивна енергетика... Вже писав, що мені шкода людей, "олдменов" і "олдвуменов" які не відчувають цього, це духовне каліцтво, спадщина комуно - фашисткої окупації України. А ще гадаю як би вони встріли на вокзалі пана Левандівку, він би іх переконав, абсолютно напевно.;)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)