Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Василя Ковпака

Тема у розділі 'Релігія', створена користувачем Liliyah Romanova, 18 лис 2007.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

По перше.прошу не "тикати",в нас це не прийнято.По друге,я вже казав,що поважаю його як священника і як людину,і навпаки не поважаю Гузара і верхівку святого Юра.Після того,як пішли з життя великі,то все змізерніло.Але то знов ж таки ІМХО.Я був і є християнином і не збираюсь переходити кудись інакше.

• Подобається Подобається x 2
  2. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Відповідь: Сповіщено про остаточний вирок з карою великої екскомуніки для свящ. Васил

Я найперше перепрошую, я не зі зла а поважаю всіх вас і навіть не планував нікого образити. Дуже добре що ти твердо тримаєшся своєї віри

3. Forpost

Forpost Стоїк

де ж то таке написано?,хібав Трускавцях є своя Біблія....

• Подобається Подобається x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не зрозуміли запитання Уки.

Додано через 6 хвилин
    хрещення буде дійсне, якщо навіть уділить людина, але по-моєму тоді, коли є нагла необхідність у тому. Наприклад, передсмерно-можливий стан... а так... не знаю.

уділяв - так, а що БУДЕ робити - не буде дійсне.

5. консультант

консультант Дуже важлива персона

Слухай, Тараску, я бачу ти вже дійсно перейняв на себе роль Ісуса Христа, може Він тобі і заповіт написав про духовну спадщину...[​IMG]

Додано через 46 хвилин
    Боже, яке щастя, що я не священник...! До якої тупості доходять люди ?
    Замість того, щоб всім серцем і всією душею вірити в Бога, вони віруть в традиції, побудовані кожен раз на все нових "модернізованих" обрядах. Я вже не раз казав, для мене Церква - це всі люди, не залежно від конфесій, обрядів і принадлежності до сект, які визнають Ісуса Христа Головою цієї Церкви. Дім спільної молитви, храм Божий - це всього навсього містичне Тіло Христове, де верхній купол уособлює Ісуса Христа, а нижні куполи - люди.
    " Один бо Бог, і один Посередник між Богом та людьми,- людина Христос Ісус"- перше посл. св. ап. Павла до Тимофія гл. 2. в.5.стор.1450.

Для мене священник - це людина, яка повинна провадити спільну молитву всіх присутніх людей. Дуже часто я волію на самоті помолитись, відійшовши в ліс, чи поле. Тоді я дійсно відчуваю Благодать і Силу Божу, духовне піднесення і Любов до всього оточуючого. Сатана настільки запудрив мозги людям тими конфесіями і обрядами, що деякі вже й Бога втрачають. Про якого Бога можна говорити, якщо Бог, то Любов і там де є Любов між людьми, там є Бог. Не бачу ніякої Любові, починаючи від Риму і закінчуючи дрібними конфесіями на хуторах. Кожен дивиться один на одного, як вовк на пса, надимаючись своїм розумом і хитрістю від лукавого. Нащо мені такий обряд і така віра, де б мене сприймали, як тупу сіру масу, ні на що не здатну, тільки низько кланятись отцям і давати касу. Священник повинен показати приклад християнського життя, а не робити з себе Ісуса Христа. Він повинен платити за себе всі комунальні послуги, працювати на своїй присадибній ділянці і давати пожертву на церкву, як дають всі парафіяни, а не бути нахлібником на шиї темної маси. Наближатись потрібно до Бога і тоді Бог наблизиться до Вас....

• Подобається Подобається x 4
  6. pryvityk

pryvityk New Member

Мені досить цікаво прочитати про різні позиції щодо питання екскомуніки... Я підтримую думку про те, що в Церкві повинен бути ПОСЛУХ, бо без нього ніяк не обійтися - може початися хахос: священики, вірні почнуть робити, що їм до вподоби...
    А о. Василю, раз він апелював до Риму, слід, нарешті, визнати, що щось таки він робить НЕ ПРАВИЛЬНО, якщо вже в Римі не задовольнили його позову...
    Чи справді дописувачі, які обстоюють позицію Василя Ковпака (адже він вже не отець!), не є прибічниками останнього? Дякую!

Додано через 3 хвилини
    А ЛЮБОВ у ляфевристів є? А ПРАВДА? Навіщо таким священикам обманювати людей, що вони належать до УГКЦ? Дякую!

7. консультант

Кожен Іван має по-своєму "правильний план"...[​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG] Це в загальному і ні про кого конкретно.

8. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Більше того, якщо я не помиляюся, воно все не є забороненим. Просто не рекомендовано. Всі ці набоженства успішно відправляють, особливо по селах, де в громадах вони дійсно асоціюються з традицією. Я проводжу кожне літо в містечку на Прикарпатті, це все там є! І ніхто нікому нічого не боронить. Відправляють і старі священики, що прийшли з православ'я, і молоді - з франківського інституту. Останні поволі делікатно запроваджують традицію, елімінуючи латинські елементи. І ніхто нікого ні за що не переслідує. А от саме Ковпакові щось не подобалося!

Про вервицю взагалі мова не йде. Її практикують всюди в повному обсязі. якщо я не помиляюся.
    Лілю, тут є нюанси. Повний відхід від латинських елементів можливий лише зі зміною покоління. Все це практикувалося за Польщі, згодом в підпіллю, і в свідомості старших людей є основною рисою, котра відрізняє УГКЦ від так ненависного російського православ'я (я то суджу по своїй бабусі). Тому повноцінний безболісний перехід буде ще не скоро.

9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Я виділила ці слова, бо виступаю саме за таке вирішення справ, а не через потрясіння, які викликають у людей негативні емоції і кидають тінь на усю Церкву (небесну, страждучу і воюючу, яка є нероздільною). Навіть якщо священник переконаний у своїй правоті, але неспосібний відстоювати права лагідно і з любов’ю, це означає, що правда не на його боці..

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

От,як відстоюють права його опоненти:
    Оскільки кожна парафіяльна спільнота є зареєстрованою у встановлений державою спосіб, то вона визнається юридичною особою, котра має свої права і обов’язки. Храм, в якому здійснюється релігійний обряд, належить парафіяльній спільноті, про що свідчить акт на право власності, а порушення майнових прав громадян України є кримінальним злочином.
    Отже у Прилбичах відбувся акт захоплення храму, який супроводжувався пошкодженням замків і дверей. Стаття 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України голосить:

п 1. Вимога передачі чужого майна … обмеження прав, свобод або законних інтересів цих осіб, пошкодження чи знищення їхнього майна …караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

п 2. Вимагання, вчинене … за попередньою змовою групою осіб… карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Стаття 178 «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків»

Пошкодження … релігійної споруди або культового будинку карається штрафом до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від одного до трьох років.

Причиною, чому парафіяни з Прилбич не підкорилися єпископу Ігорю Возняку є любов і прив’язаність до рідного греко-католицького обряду, котрий практикувався до 1946 року, і якого дотримується їхній парох о. Богдан Радюк. Захопивши храм у Прилбичах, Владика Ігор порушив статтю 161 ККУ «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії»

п 1. Умисні дії, спрямовані … образу почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлення прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками … релігійних та інших переконань, … караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

п 3. Дії, … які були вчинені організованою групою осіб … караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

У вищенаведеній неопублікованій на сайті Львівської Архиєпархії частині проповіді Владики Ігоря він закликає до повторення актів силового захоплення храмів на інших парафіях, порушуючи статтю 295 ККУ «Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку»

Публічні заклики до … захоплення будівель чи споруд … караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Отець Орест Фредина разом з іншими священиками і мирянами протягом ночі з 1 на 2 листопада перебували у захопленому храмі і не бажали його покинути. Про кару за такі дії говорить стаття 179 «Незаконне утримування, осквернення або знищення релігійних святинь»

Незаконне утримування … релігійних святинь карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.
    В гості з пилами і ломом

Але мене мучить думка - до чого тут віра в Бога?

11. консультант

12. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Я не можу зрозуміти Вашого запитання. При чому тут є Трускавці?
    А можете почитати Біблію і я ввпевнений що багато корисного щодо цього питання там зможете знайти

13. Олена_ua

Я бачила ці фотки і мені дуже болить, що таке відбувається серед нас.
    Цю ситуацію хтось спровокував, а хтось зреагував. І як завжди вийшло на гірше. Тут вина на самих людях, які не вміють себе тримати у християнських рамках і Бог їм суддя.

"Блаженні вбогі духом" (покірні, смиренні).
    Консультанте, ви якийсь стали дивний.
    Це все.

14. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

хрещення буде дійсне, якщо навіть уділить людина, але по-моєму тоді, коли є нагла необхідність у тому. Наприклад, передсмерно-можливий стан... а так... не знаю.

уділяв - так, а що БУДЕ робити - не буде дійсне.[/QUOTE]

Я бажаю доповнити. Хрещення буде дійсне, але в Церкві священик повинен доповнити цю Святу Тайну

15. консультант

Тому що бачу, тут багато дивних... [​IMG]

16. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

17. Олена_ua

Тоді ви найдивніший серед дивних імхо :) (жарт)

18. ТарасК

ТарасК Well-Known Member

Я бажаю доповнити. Прошу подивіться на сайт УГКЦ і там побачите найновішу інформацію. Є вирок, який не можливо оскаржувати.

19. консультант

Прошу підтвердити ваші слова цитатою з Біблії...[​IMG]

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

То поясніть. Мій чоловік каже, що дійсне, то я й написала, що дійсно. Ще маю знайомого каноніка, але не можу ніяк з ним зв"язатися.

Додано через 4 хвилини
    О, нарешті зв"язалася. Отже, хрещення дійсне. Деякі таїнства будуть далі дійсні, але негідні. (Не просіть мене пояснити, що то, я ще сама не розібралася). Натомість шлюб і сповідь, яких би уділив Ковпак, недійсні.

а де твій аватар? :)