Скільки треба заробляти?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Руда Кішка, 20 лис 2007.

1. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Все мені не йметься... все я про финанси :bazar:

Маємо сім’ю з однією дитиною десь років 2-4. Працює тільки чоловік, жінка через певні обставини з дитиною не працює. Дитина відвідує садок з 9.00 до 12.00 (після сніданку приводять, до обіду забирають) заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. В чоловіка оклад $1000. я так зрозуміла для Львова це дуже пристіна з/п.

У сім’ї наступні видатки:
    Оренда $200 (всі втрьох в одній кімнаті)
    Їжа $250 (обід чоловіка в робочі дні 15 (і то мало) грн*22=330 грн, харчування дитини на протязі місяця 10 грн*30=300 грн, залишається сума з розрахунку трохи менше 20 грн в день, за які мати повинна поїсти 3 рази і нагодувати сніданком і вечерею чоловіка. Ніяких захцянок, тортиків і т.п.)
    Одяг $50 (і це здається дуже мало, якщо в листопада дитині купили зимовій комбінезон - 250 грн, то в цьому місяці вже нічого нікому не купують. А в грудні зимові черевички, шапка, теплий гольф, нові колготи дитині і мож ще щось комусь з батьків гривень на 50 - колготи жінці, пару шкарпеток чоловікові. Які сункі? Які чоботи?)
    Промтовари $15 (думаю цього повинно стати на пральний порошок, миючі засобі, шампуні, кульочки для сміття і т.п. Ніяких парфумів і кометики для жінки)
    Іграшки, книжки $5 (одна добротна книжка раз на два місяці і одна іграшка на місяць за 10 грн. Як на мене це дуже мало :sad: )
    Медицина $20 (але як хтось захворію на грип, то один похід в аптеку вибере весь місячний ліміт. А як хтось піде до зубного, то і весь річний ліміт вибрати може)
    Подарунки $20 (на ДР і НР - жінці, чоловікові, дитині, тещі, тестю, свекрусі, свекру виходить по 70 грн подарунок. Сестер, братів, друзів не вітаємо, на це гроші не перебдачені, так само як і на святкування ДР і НР)
    Проїзд $15 (тато іздить на роботу на маршрутці 1,5*2*22=66 + на вихідні десь один раз на місяць і мама ДВА рази на місяць може кудись поїхати на маршрутці)
    Перукарня $15 (виключно підстригтися чоловікові і жінці. Ніяких манікюрів і малювання волосся, най жінка сама дома робить:) І дитину най сама стриже)
    Садочок $10 (здається зараз платиться так. Чи більше?. Ніяких гуртків платних)
    Телефон+світло+інтернет $25 (інет 80 +телефон 20+світло 25)
    Мобільний $10 (чоловік і жінка по 25 грн на місяць. Нічого більше триндіти:) )
    Розваги чоловіка $20 (працюючий чоловік має право пару разів на місяць витратити загалом 100 грн на пиво, бассейн, більярд)

Всього $655
    Дохід $820(після вирахування податків з $1000) + $20 (стільки зараз мама в декреті отримує? ) = $840
    Залишок $840-$655=$185

Цих грошей стане, щоб на протязі року придбати три речі (один рік пралку, телевізор, мобільний – останні як правило живуть по 2-3 роки, а потім летять, такщо мова не про захцянки у вигляді нового, а про заміну непрацюючого; другий рік - фотоаппарат, кухонний комбайн, зміна комплектуючих комп’ютера, бо вже застарий, третій рік - шуба і т.д.) і назбирати на дуже невибагливий відпочинок влітку.
    Ніяких гулянок в кафе, кіно. Ніяких хоббі у жінки. Ніяких поїздок до інших міст (не те що країн). Ніяких прикрас дружині, високоякісних речей (як на мене без „модних” речей успішно можна жити, але теж треба мати міру. Не мож ходити виключно в светриках з краківського за 65 грн, там якість в-е-е-е, тіло своє треба шанувати відверту синтетику носити постійно не мож).
    Якщо з’явиться друга дитина, то видатки майже зрівняются з доходами (+$70 різниця між орендою одно- і двокімнатною квартирою + видатки а другу дитину (нехай частину одягу залишиться від старшого, іграшки також, але їжа, медичні послуги необхідні))

Отже така сім’я абсолютно не може мріяти про:
    власне житло (коштів на відкладання на перший внесок немає, а навть якби й були, то виплати по кредиту це далеко не $200 оренди на місяць, плюс ремонт і меблі і т.п.);
    автомобіль;
    забезпечення своєї старості (недержавний ПФ, накопичувальне страхування, вкладання в золото, в інвестфонди, нерухомість, кому що довподоби :) )

Скільки ж тоді треба заробляти, щоб мріяти про це? Витрати я ставила по мінімуму на мою думку. Чи десь ще можна зекономити?

• Подобається Подобається x 4
  2. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Відповідь: Скільки треба заробляти?

Я також часто над цим роздумую! Але тішу себе думкою шо нам всього по 20 і зараз наш сімейний дохід становить близько 3000-3500грн. в місяць. Надіюсь шо з роками і доходи будуть зростати!!!

3. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

ото справді не йметься!
    Зекономте на садочку, жінка ж з дитиною вдома сидить!
    До речі садочок 3.50грн. в день + 10грн. в фонд(!!!) садочка.

4. Forpost

Forpost Стоїк

Надежды юношей питают....

5. Natalya

Natalya Well-Known Member

Дуже сумно це все звучить, але напевно так - 1000 уо. на 3 чол. без власної квартири і допомоги від батьків (наприклад, продуктами харчування) це катастрофічно мало. З іншого боку, з/п 1000 уо для Львова - це таки не мало.
    От якщо приблизно така ж з/п ще й у жінки, тоді можна помріяти і про більше...

6. bora

bora Well-Known Member

Відкрити щось своє. Якщо у Києві - це майже неможливо з-за конкуренції й відповідно істотних капіталовкладень, то у нас всьому є ще куди розвиватись. Можна розробити проект і шукати під нього інвестора.
    Зрештою розраховувати на великі прибутки не докладаючи великих зусиль і у Києві думаю не вийде.

• Подобається Подобається x 2
  7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Головне щоб ціни не зростали. Ми коли майже 5 років тому одружувались, то сукупний дохід був 800-900 грн. За ці гроші винаймали квартиру, і на харчування, і на одяг, і літом на море вистачало. А зараз дохід в 5 раз більший, і з батьками живемо, і не скажу що рівень життя сильно піднявся (явно не в 5 раз).

8. Руда Кішка

Я писала для чого дитина відвідує садок. Заради спілкування з іншими дітьми і призвичаїння до соціуму. Дитині не вистачає однієї мами і 2-х годин гуляння на вулиці (а спілкуванню вчитися треба не тільки прогулочному). Щоб потім не було проблем у школі. Діти, які не ходили до садочка гірше призвичаєні до суспільства.

9. Forpost

Forpost Стоїк

щось в розрахунках не так ,але сказавши ,що не так я образив би топікмейстера,та й супермодер на чеку.Єдине що можу сказати ," не буди лиха,.пока оно тиха".Не приведуть Вас до добра ці роздуми.Лишіться того.

10. Руда Кішка

тобто найманим працівникам вище не стрибнути?

11. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Думаю що ні!!!

12. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

О, не дочиталася...
    Ну тоді ще доплюсуйте ще 5-10$ до витрат.
    І доплюсуйте щось на зразок - 1 раз в квартал кіно або театр, бодай для дитини.
    До речі, а ваша відповідь на питання
    яка?

13. bora

bora Well-Known Member

Однозначно не відповім. Я бачу людей які таки набагато більше отримують, але чи легше від того іншим? Якщо пощастить, то можна знайти, але у Львові таких фірм певно, що менше, аніж в Києві.

14. Redhotchilly

Redhotchilly Well-Known Member

Найцікавіше те, що не тільки у Львові, але й по всій Західній Україні, найбільший розрив в доходах- керівників/ найманих робітників... деколи навіть в 100 раз

15. Руда Кішка

Щось не так в розрахунках (тоді не зрозуміло чому я повинна образитись і хотілось би взнати все таки де) чи щось не так в тому, що я занадто дотошно думаю над фінансами? Так, мій математичний склад не дає мені можливості жити виключно на авантюрній ноті "а я кось воно буде, інші ж живуть"

Я ж не питаю "чоловік заробляє стільки-то, а чи не замало це?" :) Може в мене нездалий чоловік? :D Тоді б такі роздуми дійсно нідо чого хорошого не довели б :)

16. Natalya

Не обов'язково

• Подобається Подобається x 2
  17. Руда Кішка

А яким чином вони призвичаїлись? Як взнали як вести себе в колективі?

18. Natalya

Та я власне зі свого власного досвіду написала. В садочок ніколи не ходила. До школи вистачало спілкування з сусідськими дітками, та й у школі проблем з асоціальністю не виникало. Ми ж протягом усього життя дізнаємось і вчимося щось нове. Може не варто про все дізнаватись якомога раніше... Але то так, просто роздуми.

• Подобається Подобається x 6
  19. Forpost

Forpost Стоїк

Мої діти теж не ходили принципово!.Мені не потрібні члени суспільства .мені потрібні мої діти

• Подобається Подобається x 1
  20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Я теж по свому досвіді знаю - садочок не головне. З однокласників, які до школи ходили в садочок, виросли і спокійні люди, і бандюги. Я в садочок не ходила, але проблем з оточуючим світом не маю - навпаки - я відрила людина, легко контактую з іншими і даю собі раду ;)

Вулиця вчить дітей спілкуванню і виживанню, а садочок - лише всебічного розвитку і дисципліни.

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)