майже як аналогія однойменної програми... на продовження теми про ГМО.. пропоную тут ділитись інформацією про продукти з нашого ринку, які не вживаєте, оскільки у вас є підстави вважати, що вони "фе"... нпр я не вживаю - чаї Ліптон, цукерки Бонжур(бо для моєї близької знайомої вони як трутка, погано від того стає.. не виключаю індивідуальної алергії, але...) солодощі "нестле", пельмені "левада", всі кока-коли, бо підозрюються в ГМО... що не купляєте ви?(і де купляєте надійніший аналог?)
Категоричне НІ маю до Пепсі виробництва "Оболоні". Кілька разів купувала ту в літрових пляшках і щоразу в грудях після того починало боліти ще до того, як пляшку встигала випити . На звичайну кока-колу ніколи такої реакції не було, і взагалі на інші продукти не було особливих реакцій, тому то, мабуть, єдина річ, на яку поставила табу.
А дивилися вчора передачу "правила життя"? Це ж взагалі жах! Чорні маслини, цукати і копчену рибу фарбують, до курей гриль додають нехарчовий барвник судан, фрукти і овочі бризкають якоюсь отрутою, в пельменях м'яса взагалі нема. А що ж їсти?
Як шо? Купуєте си пацє, годуєте го (можна на балконі якшо дачі нема), а потім бах... і пару місяців можна харчуватисі натурпродуктом
А я во люблю крім кави пити воду. З бульками,тоту,котра... От... Завше п'ю "Кришталеву" з бульками...просту... А часом сі хоче солодкої напитисі... Так от,та,на якй пише "Олімпія" смердит... А тота,на котрій пише "Віктар" не так... То я так,абисте знали...
Олімпія - то хімзавод. Та й взагалі.... солодка вода.. От недавно появилася Джаффа.. ну то ше можна пити... а все решту...
просто людина не алергік... а звертаю увагу, бо не кожен організм може дати знати про трутку.. солодкі води взагалі не пю... для мене період переходу з радянських часів з лимонадів (не застала м, але протроха пробувала), до юпі і всяких бовтанок до кольору, до вибору скінсивсі... то вже нецікаво... ше як бачу на котрійсь гостині солодку воду то щиро дивуюся...
Ну здається, що вони якраз вважаються найкращими (і найдорожчими) з тих, що продаються ...хоча ми пельмені не купуємо взагалі - самі ліпимо .... Є такий сайт тест - там тестується (подібно як у ТБ-програмі) різна продукція, в т.ч. і нехарчова - поки що моє уявлення про якість продуктів, які мав нагоду спробувати співпадало з тим, що там натестують. І ще одне скажу для тих, хто дійно переймається якістю, а не займаються самообманом (типу сік/пельмень/печиво виробника "А" краще, ніж у виробника "Б").... жінки і дівчата (чоловіків теж частково стосується) часто люблять обговорювати якість різних продуктів і "фекати" на хімію, ГМО і т.д. При тому, що є простий вихід у багатьох ситуація - готувати самостійно. Наведу перелік продуктів, які сучасні "ділові" жінки купують останнім часом (за моїми спостереженнями), говорячи "нащо я собі буду морочити голову" чи "немає часу" - таке враження, що всі працюють керівниками транснаціональних корпорацій. 1. напівфабрикати вареники, пельмені, налисники, бендерики 2. солодощі з тіста (багато вже забули як просто готуються файні пісочні печенька з 1 пачки маргарину замість кондитерського жиру сумнівної якості-користі, та/або булочки з домашнім повидлом/варенням/сиром замість начинок з складників невідомого походження) 3. напої - ягоди у сезон "перетираються" з цукром, яблука у сезон ріжуться на сушку - потім при потребі розводиться з водою чи варяться смачні та корисні компоти. Звичайно, що ми як "діти міста" не можемо (досить тяжко) забезпечити/гарантувати якість продуктів із найпершої ланки (вирощення овочів/фруктів, вигодовування худоби і т.п.), але це не означає, що потрібно зразу перейти до останньої ланки "куплений продукт готовий до вживання". І останнє - не потрібно бути фанатично прискіпливими при виборі, фанатичність вона погано впливає на нервову систему, а як ми знаємо - всі хвороби від нервів.
та інших теж не купляю) ще помітила за собою велике бажання замінити купований шоколад на домашній мед... але то дуже погано получається) не знаю.. може поступово.. гіркі плитки і вже тоді)
Простіше сказати, що можна купляти. Натуральне мясо. Молоко, сир, сметана з базару (постійний продавець). Для довідки-усі магазинні молочні продукти містять більше-менше пальмової оливи. Користі мінімум, крім калорій- холестерину багато. Мясо натуральне. Риба - жива. Крупи, хліб. Жодних паштетів, ковбас, фаршів, консерв, пакетів. Вода негазована несолодка. Соки з овочів і овочі сезонно з перевагою місцевим. Печиво без помадок кремів і пр. А краще взагалі відмовитися в користь чорного шоколаду.(Як дуже хочеться солодкого). Все решта - трутки. Сильно діючі трутки-ковбаси, фарші(пиріжки,пельмені,чебуреки, паштети... ), консерви, чіпси, овочі і ярина несезонні, солодкі води, торти і печиво з кремами, цукорки з начинками. І проживете 100 років
опс. А як же наші предки? Про хімію в продуктах взагалі не чули , а тривалість життя була огого коротша. Нє? А люди в селі їдять все таки трохи своїх продуктів, і свіжішими чи здоровішими не зовсім виглядають. Мабуть не в тому суть?! Отже якщо їсти не зовсім трутку, то не все так погано. Так звана хімія є і буде в продуктах. І нікуди ніхто від того не подінеться. Про воду: ніколи не купляю Оболонь (бляха муха, знаю де розливають) і Олімпію. Залюбки беру Віктар. Про консерви що можу сказати. Рибні купляю і сардини і кільку і шпроти. Паштети а тим більше тушонки не беру. Останній раз з цікавості купляв тушонку років чотири назад. Цікавість задовільнив, більше не хочу. Щодо напів-фабрикатів типу пельменів, вареників та іншого. Як швидкий сніданок напів- холостяка (коли дружина поїхала до тещі щось допомогти наприклад) дуже пристойно навіть. Ну деякі важко їсти, але запамятовуєш і більше не купляєш.
Йой, так файно написано, але після цього допису зрозуміла таку річ: - до 100 я не дотяну О, згадалось як в домашніх умовах можна зробити чудовий апельсиновий сік. п.с. потім в "Кухні для хлопів" напишу.
Та й астма і алергія - більше були по наслышке. Була ще й важка праця (селяни, робітники). Туберкульоз. Пить надо меньше Звичайно, не зовсім помрете . Заведіть на той випадок коханку, пристойну. Щоб уміла готовити. Це і для шлунку корисно. Не переймайтеся. Моєму колезі дохтор казав що усі мали б помирати від раку. Але не усі до того доживають. Вибір за вами
це щось прояснює? чи може якимись боком приткнути до тривалості життя? якщо малося на увазі ляпнути аби ляпнути ну то може бути напевно чийсь тато дуже мудрим був, щоб ото навчити роздавати такі поради
файна тема )) я не вживаю: молочне від Галичини -кефір як оцет , попеклась пару раз купуючи, сметана, хммм то важко назвати сметаною... як і Багіра не п'ю чаї ліптон, пельмені магазинні всі... не вживаю пепсі, кола- то трутка для організму, масло типу спред, всілякі кольрові водички, чаї з ароматизаторами, соуси торчин/чумак -там таакий страшний склад, майонези, всякі закрашені оселедці червоного кольору... ше згадаю, потім допишу
Спробую зрозуміліше Середня тривалість життя наших предків була низькою звичайно не через якість харчів і не - екологію. Війни, голод, епідемії,медицина... Проте в матеріально забезпечених сім’ях люди доживали переважно до серйозного віку, якщо якась болячка а ля сухоти не дістала. В нас середня тривалість життя перейшла пік саме десь в 1995. І найсерйозніші фактори – стреси і екологія. Стресів уникнути важко-але з екологією можна собі допомогти. Саме харчування і пиття. Нічого тут мудрого нема. Ми звичайно не помремо, якщо їстимемо «не зовсім трутку». Але віку точно вкоротимо. І як це вплине на дальші покоління? Село сильно п’є. І то п’є усяке гадство. Цим і здоров’я псує і вік вкорочує. Та й заробітчанство не сприяє довголіттю. Сам навчився. А що ще порадити , якщо тимчасова відсутність дружини створює проблеми несумісні із здоровям