Усі знають,про поживні властивості хліба,але чи усі знають,як вірно його пекти? Отож,давайте ділитись хорошими рецептами хліба. Мій житній хліб з родзинками і насінням:
А я житньо-пшеничний в ХП печу: 2 яйця, 2 ст.л. олії горня теплої води 3 горня борошна (50/50 житнє/пшеничне) 2 ст.л. цукру 2 ч.л солі 1 ч.л сухих дріжджів Іноді домішую кмин/кунжут Програма "франц. хліб" Фоту хіба з перших випічок маю: Зараз уже не "рве дах". Треба буде освіжити колекцію.
ХП немаю і не хочу,бо люблю хліб різної форми, і люблю руками попрацювати ---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ---------- Але який він добрий ще теплий .Уммммм!!!!!!!!!!! ---------- Додано в 19:00 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ---------- А це пшеничний,такий м"якенький,правда пекла його давно і на дріжджах. Рецепт від Філософки тут: http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=50485&page=104
Що,ніхто не пече домашньій хліб????ШкодаЯ думала знайду однодумцівокрім Левандівки,який як і я знаю,любить пекти хліб..... Ну, ЛФ,шо ви такі пасивні
Печу. Але не часто і за звичайними переписами, і у духовці. Виходить як пасочка, ну приблизно, але не солодкий. Радше печу хлібні булочки ( за Похльобкіним Але зараз, у зв* язку з ремонтом, "мартен" не працює
Та й ми печемо хліб. але звичайний.....ну буває,що якийсь рецепт новенький десь прочитаємо ,щось новеньке .
Ось звідси ( лише друкований варіант) і вчилася пекти булочки http://supercook.ru/pohlebkin-thk-02.html
останній раз пекла ще минулого року...Хліб з домашнім сиром - непоганий був, але не пухкий (сир важкий). Тепер їмо тільки чорний, а вдома такий не спечеш
Чому? Просто, суміші дорогуваті ---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ---------- Я б казав, вливатися в колектив "Печу, печу хлібчик". Там гурманів купа. І переписів
А я печу ---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ---------- А з простого житнього борошна,чи цільного слабо????
У мене є гарний рецепт батона по-домашньому. Але він ще смачніший, ніж магазинний. Ось рецептик: 50 г дріжджя 500 мл молока 2 ст. л. олії 1 ст. л. оцту 1 ст. л. цукру 1 ч.л. солі Муки, скільки забере. Тісто мяке. Дріжджі розчинити в частині молока і додати цукор та трішки муки. Коли підійде опара, додати решту інгредієнтів, вимісити і залишити на 20-30 хв. 2 рази обімяти тісто. Формувати батони, надрізати їх зверху і випікати. В Піст можна замість молока використовувати воду. Смачного Вам!!!
Не виросте. Якщо чисто житній то лишень на заквасці. Я вже пробувала. Якщо на дріжджах то треба змішувати житню і трохи білу муку. Я дуже люблю хліб з висівками. Мням!
І я печу хлібик, правда в ХП по зовсім простому рецепту: вода, мука, дріжджі, олія, сіль. Але завжди добрий виходить. А пекти життя заставило, бо вже скільки різних виробників до нас хліб завозять, а доброго купити неможливо, вата ватою. От сьогодні недавно спекла, то як сіли вечеряти малий з одного боку почав різати, чоловік з другого, а мені лишилась трохи середини.