ХЛІБ!

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 25 лип 2011.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Усі знають,про поживні властивості хліба,але чи усі знають,як вірно його пекти?
    Отож,давайте ділитись хорошими рецептами хліба.:)

    Мій житній хліб з родзинками і насінням:

    [​IMG]

     
    Останнє редагування модератором: 25 лип 2011
    • Подобається Подобається x 7
  2. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    Давайте. Тільки...
    ...де ж перепис?
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. poetka

    poetka Дуже важлива персона

     
    • Подобається Подобається x 10
  4. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    А я житньо-пшеничний в ХП печу:
    2 яйця,
    2 ст.л. олії
    горня теплої води
    3 горня борошна (50/50 житнє/пшеничне)
    2 ст.л. цукру
    2 ч.л солі
    1 ч.л сухих дріжджів
    Іноді домішую кмин/кунжут
    Програма "франц. хліб"
    Фоту хіба з перших випічок маю:
    [​IMG]

    Зараз уже не "рве дах". Треба буде освіжити колекцію.
     
    • Подобається Подобається x 9
  5. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    ХП немаю і не хочу,бо люблю хліб різної форми, і люблю руками попрацювати:)

    ---------- Додано в 18:56 ---------- Попередній допис був написаний в 18:55 ----------

    Але який він добрий ще теплий .Уммммм!!!!!!!!!!!

    ---------- Додано в 19:00 ---------- Попередній допис був написаний в 18:56 ----------

    А це пшеничний,такий м"якенький,правда пекла його давно і на дріжджах.

    [​IMG]
    [​IMG]
    Рецепт від Філософки тут:
    http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=50485&page=104
     
    • Подобається Подобається x 8
  6. VasMT

    VasMT Дуже важлива персона

    Ми теж пекли...
    Віддали ХП племінниці. Має трьох дітисків, щоб вони були здорові...
     
    • Подобається Подобається x 5
  7. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Що,ніхто не пече домашньій хліб????Шкода:cry:Я думала знайду однодумців;):)окрім Левандівки,який як і я знаю,любить пекти хліб.....
    Ну, ЛФ,шо ви такі пасивні:sad:
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Peri

    Peri Well-Known Member

    Печу.:) Але не часто і за звичайними переписами, і у духовці. Виходить як пасочка, ну приблизно, але не солодкий. Радше печу хлібні булочки ( за Похльобкіним:)
    Але зараз, у зв* язку з ремонтом, "мартен" не працює
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А рецептик отих булочок????Можна????
     
  10. Peri

    Peri Well-Known Member

    Знайду і напишу( щоб бути точною), бо на око, то таке:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Та й ми печемо хліб. але звичайний.....ну буває,що якийсь рецепт новенький десь прочитаємо ,щось новеньке .
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Peri

    Peri Well-Known Member

    ...і ці булочки на свіжих дріжджах...
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Peri

    Peri Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 2
  14. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    останній раз пекла ще минулого року...Хліб з домашнім сиром - непоганий був, але не пухкий (сир важкий). Тепер їмо тільки чорний, а вдома такий не спечеш
     
  15. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    Чому?
    Просто, суміші дорогуваті :sad:

    ---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ----------

    Я б казав, вливатися в колектив "Печу, печу хлібчик".
    Там гурманів купа. І переписів
     
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А я печу;)

    ---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:15 ----------

    А з простого житнього борошна,чи цільного слабо????;):)
     
  17. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    У мене є гарний рецепт батона по-домашньому. Але він ще смачніший, ніж магазинний. Ось рецептик:
    50 г дріжджя
    500 мл молока
    2 ст. л. олії
    1 ст. л. оцту
    1 ст. л. цукру
    1 ч.л. солі
    Муки, скільки забере. Тісто мяке.
    Дріжджі розчинити в частині молока і додати цукор та трішки муки. Коли підійде опара, додати решту інгредієнтів, вимісити і залишити на 20-30 хв. 2 рази обімяти тісто. Формувати батони, надрізати їх зверху і випікати. В Піст можна замість молока використовувати воду.
    Смачного Вам!!!
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Не виросте. Якщо чисто житній то лишень на заквасці. Я вже пробувала. Якщо на дріжджах то треба змішувати житню і трохи білу муку.

    Я дуже люблю хліб з висівками. Мням!
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А я печу батон ось за цим рецептом
    Батони просто супер! Пухкенькі ,біленькі та й смачні :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    І я печу хлібик, правда в ХП по зовсім простому рецепту: вода, мука, дріжджі, олія, сіль. Але завжди добрий виходить. А пекти життя заставило, бо вже скільки різних виробників до нас хліб завозять, а доброго купити неможливо, вата ватою.
    От сьогодні недавно спекла, то як сіли вечеряти малий з одного боку почав різати, чоловік з другого, а мені лишилась трохи середини. :)
     
    • Подобається Подобається x 8
а де твій аватар? :)