Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем Zoryanazirka, 23 жов 2007.

  1. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    Трошки не логічно.. Коли хтось прокляв хлопця який не поступився місцем (бо було за що) - то мав покаятися він, щоб виправити ситуацію.
    А коли мати прокляла синів (бо мала причину, було за що) - то має покаятися вона щоб їм стало легше.. а чому не сини перед матір'ю покаялися, що бешкетували, як у першому випадку?

    Я чула народне повір'я (у Гарафини Маковій) що якщо в чийомусь роду були самогубці, то нащадки потерпають від епілепсії.. це ніби таке прокляття на роду, цікаво було б перевірити на статистиці.
    А взагалі - дивно.. церква каже що Ісус Христос зняв і викупив всі гріхи і старозавітнє "і впадуть гріхи батьків на дітей" відмінилося. Хто вірує в нього - на того не мають розповсюджуватися ніякі прокльони, бо він перебуває під захистом Господа. По ідеї.
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    Не шукайте логіки в агітатора.
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Pedro

    Pedro Дуже важлива персона

    Пане Вікілімір, ви язичник? В нас є вже кілька давно забутих гілок для язичників.
     
  4. levandivka

    levandivka Не демократ, однозначно.

    Дякую за поміч у класифікації. Бо не знав у котору гілку знести чергову "мітку"
     
  5. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    Він читає/цитує Святогорця, ченця. Який же він язичник?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Я розумію так: життя - це вчинки і дії, як позитивні, так і негативні. І це прописується в генетиці. При позитивних - приєднуються атоми до ДНК, при негативних - від'єднуються. А покаяння - чисто для заспокоєння. Навряд чи може воно виправити вчинене. Людина наказує себе в момент здійснення вчинку або дії. І це діє автоматично!!!
     
  7. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    На неї діє автоматично? - та що Ви кажете. У багатьох справжніх негідників та егоїстів на диво міцний сон. :)
    ..якщо і діє на рівні днк, то- на невинних діточок її правнука..
    Себто, вона наказує не себе - а невинних ні в чому дітей-нащадків? Дивне покарання когось за чужі гріхи.

    А якщо покаяння є "добрим вчинком" згідно Вашої теорії.. і теж приєднує від'єднані днк?
     
  8. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Таке життя. До восьмого коліна... (по слухах). І нічого дивного в цьому нема. Покаяння, наприклад, не виправить зламаного життя якоїсь людини.
     
  9. Фрезія

    Фрезія Well-Known Member

    Зрозуміла Ваша теорія (заснована на слухах).
    Тоді формулюйте правильно:
    "Людина наказує нащадків в момент здійснення свого вчинку або дії. І це діє автоматично!!! "
     
  10. vov66

    vov66 Well-Known Member

    По слухах - відноситься до коліна восьмого чи шостого...
    А правильніше буде так:
    Людина наказує себе і нащадків в момент здійснення свого вчинку або дії. І це діє автоматично!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Jurgen

    Jurgen людина

    Вроки, забобони, поробляння та інші народні вигадки До теми:

    На наших теренах по містах та селах разом з християнством практикується
    практична магія, де християни, звертаючись до мольфарів, ворожок, гадалок, цілителів, екстрасенсів, біоенергетиків, не тільки шкодять власній душі, але і отравляють душі інших людей, а не раз і своїх власних дітей для яких хочуть здоров'я, доброго заміжжя чи успіху в підприємницькій діяльності тощо. Особливо поширені такі магічні обряди, як зливання воску, зливання олива, викатування яйця, спалювання рожі, чорні служби і чорні акафісти, ставлення свічок у храмах чи каплицях із злими намірами, з метою пімсти і бажання смерті, і багато інших ритуалів і обрядів, які не мають нічого спільного з християнськими обрядами чи практиками. Такі псевдоцілителі завжди кажуть, що це Бог дав їм такий дар, що мають благословення священика, і роблять безкорисне добро людям, на деякий час привертаючи здоровя, а забирають душу і віддають її в жертву дияволу в подяку за поміч.

    Преподобний Єфрем Сирін говорить, що краще залишитися хворим, ніж для звільнення від хвороби впасти в нечестя, удаватися до замовлянь. Демон, якщо і вилікує, більше нашкодить, ніж принесе користі. Зробить користь тілу, яке через деякий час все одно неодмінно вмре і згниє, але нашкодить безсмертній душі. Якщо іноді за попуском Божим і зцілюють демони (через різного роду ворожбу), то таке зцілення буває для випробування віруючих: кому вони більше вірять – Богу чи дияволу. Бог знає потреби віруючих, але хоче, щоб вони навчилися не приймати від демонів навіть зцілення.

    Бог осуджує всякі види ворожбицтва в Книзі пророка Єзекиїля (13:18-23): "Так говорить Господь Бог: Горе тим, що шиють стьожки для кожного суглобу на руках та роблять намітки на голову всякої величини, щоб ловити душі, невже ви хочете переловити душі мого народу і врятувати власні. Ви безчестите Мене перед моїм народом за пригорщі ячменю та шматок хліба, погублюючи душі, що не мають померти і обіцюючи життя тим, що не мають жити, бо ви ошукуєте мій народ, що любить слухати брехню, тому ось що говорить Господь Бог: Ось Я проти ваших стьожок, якими ви ловите душі, мов пташок, я позриваю їх у вас із рук і пущу на волю душі, що ви намагаєтесь упіймати... Ви не матимете більше пустих видінь і не будете більше віщувати. Я визволю народ із ваших рук і ви взнаєте що Я Господь".
    Сумна статистика свідчить про велику кількість психічно хворих, депресивних, психічно і морально покалічених людей, які не бачать свого майбутнього, молодих людей які не хочуть жити, велике збільшення самогубств і все це не раз є причиною бездуховного життя і окультної залежності.

    Коли людина вірить в забобони, то з цього тішиться тільки диявол. Диявол тішиться також з того, що від недавна ми почали святкувати рік свині, кози, миші, і т.д., а християни складають собі побажання: „Нехай миша принесе в твій дім мир та радість”. Диявол тішиться, що люди відкинули Творця, а поклоняються творінню. Християни забули, що кожен рік – це рік Божий, а мир, радість і добро в наш дім може принести тільки Господь Бог, а не коза, свиня чи будь-яка інша тварина. Диявол тішиться також, коли люди самі до нього приходять, тобто коли йдуть до ворожок, гадалок, чаклунів, коли вірять в гороскопи, йдуть до екстрасенсів. Люди готові повірити всім і всьому тільки не Богові.

    Джерелом всієї магії є диявол. Нагадую, що виливання воску, викачування яєць, ворожіння на картах, на руках чи будь-яке інше, навіть, якщо вони служать покращенню здоров'я, є тяжким гріхом проти першої заповіді. Різні пороблення, привороти, відвороти, різні порчі – це все справа рук диявола, і багато християн ходять до таких бабок, ворожок за допомогою і за порадою, лишають Бога, церкву, а йдуть в руки диявола.Часто ворожки, чаклунки, провидиці у своїй практиці використовують образки, хрестики, свічки, тобто прикриваються Богом, і тим самим притягують наївних, нещасних людей.

    Річ у тім, що шарлатанство і різного роду цілительство не стоїть на місці а розвивається і вдосконалює свої методи задурення і зацікавлення. Сучасні «цілителі» говорять по сучасному і своє ремесло пояснюють не середньовічною термінологією, а новою, псевдонауковою. Розповідають про безлику дармову енергію, котру потрібно вміти черпати і використовувати на свій лад. Про позитивні і негативні енергії якими можна маніпулювати за допомогою кишенькового приладу, та інше. За такою маскою людям буває досить важко помітити темне обличчя, яке стоїть за всім цим. Один письменник з цього приводу сказав, що найбільшою хитрістю диявола є те, що людина не вірить в його існування. З цим варто погодитись, тим більше коли ця людина не релігійна і повністю незахищена від сторонніх «темних» впливів.

    Аналогічну популярність сьогодні має ще одне з окультних явищ - астрологія. Вона спонукає людину перекладати відповідальність за своє життя на небесні світила й підкорятися начебто неминучій долі.

    І католицька, і православна Церква відзначає «чорну духовність» окультизму. Віра в Бога облагороджує людину, а окультна «віра» духовно калічить його, оскільки мета окультних занять досить «приземлена»: довідатися таємниці, домогтися життєвого успіху, отримати чиюсь любов, помститися ворогові, когось приворожити, навести порчу. Багатьох приваблює те, що все це можна отримати без зусиль. У цій вигаданій свободі від моральних обов'язків і полягає, очевидно, головна привабливість ворожіння. Однак за такі «насолоди» людина рано чи пізно дуже дорого розплачується.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. vov66

    vov66 Well-Known Member

    ВЕРБА, вербное воскресенье – "двунадесятый праздник на 6 неделе Великого поста в память входа Господня в Иерусалим" ("Полный православный энциклопедический словарь"). В этот день жители Иерусалима встречали Спасителя, въезжавшего в Иерусалим на осле, восторженными криками и кидали ему пальмовые ветки. ♦ Это действие происходит от арабского корня سعف СЪФ, от которого происходит سعف саъф "пальмовая ветка" и إسعاف 'исъа:ф "оказание скорой помощи, спасения" и откуда русский корень пас (в обратном прочтении), давший в русском спаситель. На русской почве пальмовые ветви были заменены вербой по созвучию русского названия дерева с русским бровь. Бровь защищает (спасает) глаз, а верба – от сглаза. Это созвучие используется также в ритуалах защиты от сглаза: веником из вербы обметают помещение, где побывал подозрительный человек. Джерело
     
  13. Saszko

    Saszko Well-Known Member

    По каналу Футбол сьодні бачив, в новинах. Перед матчем атлетіко-мальорка, фани атлетіко зав'язали вузли на сітці воріт і потім спалили їх. І атлетіко виграв 3-0. Отак.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Продовження допису

    Як захиститися від вроків.
    Вроки. Приголосні ВРК. Зеркально - КРВ
    Щоб захистити молодих на весіллі від вроків - печуть коровай. Чоловіків від вроків захищає краватка, "красная" краще. Дитині (щоб не врекли) - зав'язують "красную" нитку. "Красное" (червоний колір) йде від слова кров.
    Корова - священна тварина в Індії.
    Це магія слова... "Слово плотию бысть"
    Народні вигадки? Сумніваюся...
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Максим

    Максим Well-Known Member

    А ще можна дитину класти спати в кроватку. "Красную", звісно. Нє?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Червоний колір має свій мінус - агресія. Наприклад, щоб розлютити бика - перед ним махають червоною тканиною.
    Агресія - ГРС - зеркально СРГ. Слово, яке зменшує агресію - "серьга". Чіпляють бику кільце, і він стає іншим.
     
  17. Максим

    Максим Well-Known Member

    Або для догляду за биком спеціально наймають хлопаку на ймення Сєрьога. Ще добре годувати бика саргасами, або сурогатним кормом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Трошки не так...
    Сергієм називають тоді, коли колір прізвища червоний... (часом люди про це не здогадуються - на рівні підсвідомості)
     
  19. Максим

    Максим Well-Known Member

    Для нейтралізації червоного кольору прізвища потрібно, щоб його носій був навороченим чуваком... Тоді все буде в порядку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. vov66

    vov66 Well-Known Member

    Як корабель назовеш, так і попливе...
     
а де твій аватар? :)