Випічка (торти, пляцки, печивка і т.д.)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 17 чер 2010.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Гілка для перевірених Вами переписів та запитань/порад, що стосуються випчіки.

    Лінки "ходіть тут-во-во, там фсьо кльове" заборонені, як і "тупий копіпейст"
     
    Останнє редагування модератором: 11 жов 2011
    • Подобається Подобається x 2
  2. Peri

    Peri Well-Known Member



    Пражський торт.

    1скл.цукру
    2 яйця
    0,5банки згущеного молока(не вареного)
    1 ст.л. какао
    1 скл.сметани
    1ч.л соди(гашеної оцтом)
    ванілін
    2скл.борошна

    Все це вимішати і спекти в тортівниці(невеликій)

    Крем:
    0,5 банки згущеного молока+1 ст.ложка какао
    300грам масла розтерати і додавати поступово згущене молоко і какао.

    Корж розрізати на 3 частини.Змазувати варенням(добре яблучне густе)і на варення - крем.Верх тортика залити шоколадом.

    Смачного!:)
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 12
  3. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Торт для Поетки:)нічого, що на російській?
    Торт -мечта с творожным кремом

    Для коржа:
    180 г бисквитного печенья
    120 г сливочного масла
    80г светлой глазури
    а ми брали просто бісквітний корж.Можна купити , можна самому спекти
    Для крема
    24 г желатина
    250 г белого вина
    400 г творога высокой жирности
    8 ст.ложек сахара
    сок 2 лимонов
    600 мл сливок
    Для начинки:
    2 яблока
    200мл яблочного сока
    Кроме того:
    разьёмная форма
    200 мл сливок
    1 п.ванильного сахара
    1 яблоко
    1 ст.л.лимонного сока
    50 г шоколадной глазури
    несколько ягод винограда
    Корж:
    Бисквитное печенье искрошить.Сливочное масло нарезать кубиками, глазурь порубить.То и другое растопить на водяной бане.Всыпать бисквитную крошку
    2Форму застелить бумагой для выпекания, выложить на неё бисквитную массу и распределить на дне формы, примять и поставить на 1 час в холодильник.
    Крем:
    Желатин на 5 мин.замочить в вине.Творог смешать с сахаром и лимонным соком.Вино или сок слегка разогреть и распустить в нём желатин, ввести его в творожную массу.На 30 мин поставить в холодильник
    Взбить сливки в густую пену и ввести в охлаждённый крем , когда тот начнёт желироваться.
    Начинка:
    Яблоки очистить от кожуры, удалить семена, нарезать дольками и около 4 мин.тушить в яблочном соке.Откинуть на дуршлаг.
    Завершение:
    Яблоки розложить на корже, сверху выложить крем и розровнять его.Поставить на 4 часа в холодильник.
    Украшение:
    1Пышно взбить сливки с ванильным сахаром, переложить в кондитерский мешочек и украсить поверхность торта маленькими розочками.
    2Яблоко вымыть , обсушить, удалить семенную коробочку, нарезать дольками и сбрызнкть лимонным соком.Растопить тёмную глазурь.Ягоды винограда вымыть, обсушить и наполовину обмакнуть в шоколад.
    Украсить торт виногардом и яблочными дольками.
    Приготовление: 60 мин
    Время охлаждения 5 час.
    В одной порци 560 ккал :))
    Від себе додам, що тортик дуже смачний і не дуже складний в приготуванні.Ми не дотримувались чітко рецепту , а вносили деякі свої зміни.Зараз багато ягід\фруктів, так що можна імпровізувати.
     
    Останнє редагування: 18 чер 2010
    • Подобається Подобається x 12
  4. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Кому тортика? Дуже смачний і легкий в приготуванні тортик. Полєцам!!! (Раджу, тобто)

    Медовий торт

    [​IMG]

    1,5 скл муки
    1 скл цукру
    3 яйця
    2 ст. л. меду
    1 ч.л. соди

    Всі складники перемішати в мисці. Розділити на половину і спекти два коржі.
    Спеченим коржам дати остигнути, розрізати на половину і пересмарувати кремом - сметана+цукор. Можна додати багато чорносливу і горіхів в крем. Прикрасити торт тертим шоколадом.
     
    • Подобається Подобається x 22
  5. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Дуже смачне тісто для пляцків і печива
    1 п маргарину
    500 г муки
    Перетерти, додати:
    1 склянка цукру
    3 жовтки
    2 ст л крохмалу
    1 ст л порошку до печеня
    3-4 ст л сметани
    ваніль
    Замісити тісто.
    Виходить дуже смачне пісочне печиво, або тісто для яблучного пляцка, яке не відвогає, а постійно є крихким і хрустким.

    Ось яблучний пляцок з цього тіста:
    Розділити тісто на дві частини, одну поставити в холодильник. Другу частину розділити ще на дві частини, до однієї додати какао і теж поставити в холодильник
    Тим часом чистимо і ріжемо яблука. Тоді першу частину тіста викладаємо у змащену форму (я ще посипаю мукою, як нема паперу), на тісто яблука, деколи посипаю трошки цукром, корицею до смаку, заливаю зверху збитими білками без цукру (які залишилися з яєць, що додавала до тіста), тоді витягую решту тіста з холодильника(біле і з какао) і тру на терці поверх яблук і білків.
    Дуже смачно.
     
    • Подобається Подобається x 9
  6. Zoryanka

    Zoryanka Well-Known Member

    Мій улюблений і перевірений рецепт: "Французькі рогалики":)
    Потрібно:
    3 склянки борошна,
    250 г масла/маргарину,
    1 склянка сметани,
    40 г дріжджів,
    3 жовтки,
    1/2 склянки густого джему (дуже смачно з троянди),
    цукор-пудра.
    Приготування: у мисочку висипати борошно, подріблені дріжджі, додати маргарин, 3 жовтки, сметану. Замісити тісто і поставити в холодильник на кілька годин (щонайменше на 2 години). Потім вийняти, розкачати тісто товщиною приблизно 7 мм, вирізати коло і розділити його на 6 трикутників. Їх намастити збитим білком і викласти джем. Згортати від ширшого боку в рогалики. Ще раз намастити збитим білком, викласти на змащену форму і пекти до золотистого кольору. Після того, як рогалики спеклися, ще гарячими посипати цукром-пудрою. Смачного:)
     
    • Подобається Подобається x 13
  7. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    Тоді додаю рецептик своїх фірмових круасанчиків.
    Тісто:100 г дріжджя + жменя цукру
    3 яйця
    300 г молока
    1 пачка розтопленого маргарину
    Муки, скіьки забере, тісто має бути мяким.
    Все це гарненько вимісити і зразу можна виробляти круасанчики.
    Береться невелика кулька тіста. Розкачується кругом і ріжеться на 8 трикутників. Начинку кладете на більшу сторону і завертаєте до вужчого краю. Випікаєте і смакуєте.
    Начинки:-солоний творог+багато зелені;
    -повидла, джеми;
    -вишні свіжі або консервовані;
    -солодкий творог, кориця, ізюм;
    -мясні начинки ну і звичайно на вашу фантазію і смак.
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    3 яйця
    1 скл. цукру (білки збити з цукром до густої піни, потім додати жовтки)
    1 скл. муки
    0.5 ч.л. соди + оцет
    трохи ванільного цукру (хто любить)
    Збити тісто. Начистити яблука, видалити серцевину, нарізати не дуже великими кусками. Яблука додати до тіста і перемішати. Деко змастити маслом, салом, а можна і олією, притрусити мукою. Вилити тісто і пекти десь 30-40 хв. при 180 градусах.
     
    • Подобається Подобається x 3
  9. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Мені дуже сподобався такий рецепт (звідси):
    У цьому рецепті начинка з ревеню, але якщо взяти багато кислих яблук, вийде не гірше.
    Ще від себе додам, що тісто у мене не вийшло настільки густим, щоб його можна було розкачати, можливо, склянки борошна треба насипати з гіркою, але нічого страшного, нижню половину розтягнула руками по бритванці, з другої половини тіста відщіпувала шматочки, розпляцкувала і покривала ними начинку, вийшло супер. :) А, і ще я перед тим, як викласти начинку, посипала тісто манкою.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. deva

    deva Well-Known Member

    Маю два рецепти, які дуже часто мене виручають.
    1. мука-1стакан, цукор -1 стакан, яйця-3 шт, яблука - 500 гр,порошок до печива -пів столової ложки. Яйця розтерти з цукром, щоб вийшла пишна піна, всипати муку змішану з порошком до печива і замісити тісто. Кислуваті яблука почистити порізати на дольки, покласти в тісто, замісити. Підготовлену масу викласти на змащений масло і посипаний молотими сухарями противень чи тортівницю. Випікати на помірному вогні 40-45 хв. Я печу при 180 градусах і після 30 хв. сірником пробую, якщо сухий сірник, то тісто готове, воно получається як безквіт.

    2.1 літра муки+1 пачка маргарини - перетерти руками, добавити 1 яйце, 7 ложок сметани, 1 стол.ложка порошку до печива, 1 стакан цукру-замісити тісто. Потім я десьтретю частину тіста відщіпую, додаю ще муки і замішую твердіше і ставлю в пльонку і в морозилку. Начинкою може бути-яблука, дуже добре вишня, чорниця і т.д. Тісто розкачую розміщаю його на протівень, проколю виделкою низ, ставлю начинку, потім це тісто що в морозилці тру на терці зверху на начинку. В духовку при температурі 200-180, а час вже не памятаю, можна проколоти сірником,
    подивитись. Смачного!!!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 1
  11. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    Summer, для вас. Ну і для решти, якщо сподобається, бо рецепт не дуже дешевий.
    Тісто: 1 п. маргарину
    2 яйця
    0,5 скл. цукру
    сода+оцет
    2-3 ст.л. сметани або майонезу
    1 ст. л. какао
    3-3,5 скл. муки
    На 2 години в морозильну камеру.
    Начинка: 1 кг творога
    6 яєць
    600 г пудри
    кориця
    2 ст. л .крохмалу (це якщо творог вологий)
    Форма для випікання має бути розємною та великою в діаметрі.
    На дно тісто. трохи віпікаємо. Зверху кладемо творожну начинку і білки. Випікаємо до того часу, поки білки не стануть зверху золотистими.
    Смачного!
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. deva

    deva Well-Known Member

    [MP3]А ще... мої полюбляють наступний десерт, простий в приготуванні, небагато калорій а як каже моя сестра "одне задоволення"[/MP3]
    Вершкове желе з ягодами
    Інгредієнти:
    250 г вершків 35% жирності ,1 ст. л. цукрової пудри ,7 г желатину ,50 г ягід
    Спосіб приготування:
    1. Вершки збити і з'єднати з цукровою пудрою. Розмочений желатин розчинити в теплій воді, дати охолонути, змішати зі збитими вершками і охолодити масу.
    2. Викласти на дно формочки помиті і висушені ягоди (за бажанням можна використати заморожені ягоди ), залити охолодженою сумішшю. Поставити на кілька хвилин у холодильник.
    3. Викласти желе на тарілку, прикрасити ягодами або ягідним сиропом.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 6
  13. deva

    deva Well-Known Member

    пекла сьогодні для свого чоловіка, а взяла рецепт колись з якогось сайту, сподобалось і тепер він виручає часто, бо продукти такі ходові, що майже в кожного є в дома.
    Маффіни з корицею
    2 ст борошна
    1,5 ч.л. розпушувача
    0,5 ч.л. солі
    1 ст цукру
    1 ч. л. кориці
    1 ст молока
    0,5 ст. олії

    Влити рідке в суху суміш, перемішати. Заповнити формочки для маффінів ( випробувала свої нові селіконові для кексиків), цукор змішати з корицею і посипати маффіни. Випікати 25-30хв. Присипати цукровою пудрою
     
    • Подобається Подобається x 4
  14. Полковник

    Полковник миється в бані

    • Подобається Подобається x 7
  15. Тим22

    Тим22 Дуже важлива персона

    [/COLOR]
    Старинное деревенское лакомство
    04.10.2010

    Надо: 0,5 кг яблок, 0,5 стакана муки, 1 ч ложка сливочного масла, 0,5 стакана меда, 1 ст. ложка толченых сухарей.

    Готовим: 1. Яблоки моем и вытираем насухо. Ставим в горячую духовку и печем до готовности. 2. Печеные яблоки протираем через сито и добавляем к ним муку. 3. Сотейник смазываем маслом и посыпаем сухарями. 4. Яблочную массу выкладываем в подготовленный сотейник и ставим в духовку запекаться, примерно на 25-30 минут. 5. Готовую яблочную запеканку поливаем медом и подаем к столу горячей.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 7
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Допікся пиріг...мій звіт:)поки ще цілий:)
    [​IMG]

    3-яйка(відділити білок від жовтка0
    1\2 ст.цукру
    400 гр. борошна
    масло 200 гр.,або маргарин....
    порошок до печива.
    1 -2 кг. яблук,зі сливами то шось....
    кориця з ванільним цукром,
    лимон(шкірка)...
    ПРОЦЕС;
    Перетерти жовтки з цукром
    борошно посікти з маслом і порошком до печива...
    вилити жовтки з цукром і замісити тісто....
    поставити відпочити в холод (чим довше тим краще...)
    за цей час помити яблука,я шкірки не чищу, а ви можете почистити,як любите...
    яблука можна троха підварити додавши на прикінці троха білого вина...
    але я не варю,просто дрібно шаткую на колечка....посипаю цукро і даю настоятись шоб яблука пустили сік..
    потім тісто викласти у форму.....і руками його по всій формі "розмастити"
    поставити в духовку на 180 гр. і пекти приблизно 15 хв,доки тісто не підніметься,потім викласти яблука, і знову випікати приблизно 20 хів. за цей час збити білки з дрібкою солі і пів стакана цукру... в круту піну..... і в кінці помастити білком зверху,або ложкою викласти бізешки.... і знизити температуру до 120 і сушити бізешки приблизно 1 годину...
    Смачного!!!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 12
  17. Summer

    Summer Well-Known Member

    Оладки
    125мл кефіру, 125 мл сметани, 1 яйце, 1 ч.л розпушувача для тіста, сіль, дрібка цукру, трохи більше 1 склянки муки.
    Крім того: 1 варене яйце, 5 ст.л зеленої цибулі ( я робила вчора без неї і теж смачно)
    ____________
    Зварити яйце, порізати кубиками + дрібно нарізану цибульку десь половина пучка. Для тіста змішати кефір та сметану + 1 сире яйце, розпушувач, сіль, цукор, перемішати + варене яйце, цибульку + просіяну муку. Перемішати. Тісто має бути густим, як на оладки. Дати постояти 5 хв і смажимо оладки. Подавати теплими зі сметаною. Смачного! :good:Виходить 13 шт, я робила двійну порцію ;)
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 7
  18. Summer

    Summer Well-Known Member

    Вівсяне печиво
    2 склянки вівсяних пластівців
    1 ст.ложка муки
    3/4 скл. цукру
    6 л масла ( можна маргарин приблизно 1/4 пачки)
    2 яйця
    1/3 ч.л ванільного цукру, горіхи
    ________________
    Масло/маргарин розтерти з цукром + ванільний цукор, додати яйця та мішати поки маса не побіліє. Вівсяні пластівці змішати з мукою + подрібнені горіхи ( якщо бажаєте) і всипати до маси, помішуючи. Готове тісто викладати ложкою малими порціями на деко ( я на папір до печива викладаю, його не потрібно змащувати) і випікати в духовці при 180. Я ставлю на 150 і печу 20-25 хв. Смачного! Дуже смачне. Фото скину пізніше ;)
    З тої порції в мене виходить деко і ще шт 5-7 ))
     
    • Подобається Подобається x 5
  19. deva

    deva Well-Known Member

    Даю рецептики печив різних:
    Каштани: Потрібно: 3 варених жовтки+1 пачка маргарини = перетерти;0,5 стакана цукру,мука, замісити круте тісто. Зробити маленькі колобочки, викласти ці колобочки на протівень, зверху надавити пальчиком щоб зробити похожим колобочок на каштанчик. Випікати при темп.180 до легенького зарумянення.
    Помадка: 4ст.ложки молочка, 50гр.масла,0,5 ст.цукру, 4 4 десертних ложки какао. Зварити помадку, чуть-чуть остудити і спечені каштанчики обмакнути в помадці і зразу побажанню можна обкачати в кокосові стружці, подрібнені вафельки чи кольорову посипку, а можна це все змішати. Викладати на пергаментний папір щоб застила помадка.

    Сухарі "Ракушка" 2,5 стакана муки+1 пачка маргарини=перетерти руками, 3 жовтки , 150 грам сметани-замісити тісто і на 2 год в холод поставити. Збити білки з 3 яєць з цукром в міцну піну. Тісто тонко розкачати, вирізати кружельця маленькі, в кожне кружельце на половинку поставити збиті білки, скласти кружельце в двоє (так як ракушку) щоб бізе виглядало і випікаєм.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 6
  20. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Кекси з киселю:)
    1 брикет кисілю(розім"яти)
    2 ст.л.з гіркою муки
    2 яйця
    сода
    Все змішуємо і викладуємо у формочки.Печуться швидко, тільки мало виходить, щось штук 7-8.Можна до тіста додати горіхи або родзинки.
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 9
а де твій аватар? :)