В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    ви для себе купуєте готову їжу ?
    чи харчуєтеся зі своїх продуктів? ;)
     
  2. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Все залежить від обставин ;
     
  3. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    пригадав... про підготовку в домашніх умовах грунту для розсади...

    його роблять стерільним - прогрівають, прожарюють у духовці... щоб все зайве виздихало від високої температури...
     
  4. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Получається, що зайве виздихає від високої температури.
    А незайве і корисне виживе? о_О:scratch_one-s_head:
     
  5. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    точніше, від високої температури у грунті загине все живе - і корисне, і шкідливе...
    (бактерії, гриби, віруси...
    а також великі тварини - дощові черв'яки, мокриці, жуки всякі, мурахи )
    -----------------------------------
    залишаться мінеральні речовини...
    і органіка (якщо не дуже нагрівати)
    -----------------------------------
    тут виникають 2 питання:
    1) а що взагалі їдять рослини?
    відповідь: водні розчини мінеральних речовин

    2) для чого взагалі прогрівати грунт перед посівом насіння?
    відповідь: щоб те мале насіння не погризли мурахи, не з'їли гриби (пліснява) чи бактерії...

    ДО РЕЧІ: ГРУНТ У МІШКАХ З МАГАЗИНУ СКОРІШЕ ВСЬОГО ПРОХОДИТЬ ЗАВОДСЬКУ ТЕРМООБРОБКУ...
     
  6. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Так взагалі можна докотитися і до гідропоніки; А нам воно треба?
    Хай он євреї з іншими єгипетськими мусульманами вирощують свої пластикові помідори на субстратах з кокосової стружки;
    Ми ж за продукт без ГМО і іншої нечисті, нє? )

    А прогрівання грунту /прогрівання! , а не прожарювання/ сприяє скорішому проростання насінинки, а не винищуванню всякої мікрофлори.
    Теоретично - повинно би проходити термообробку.
    А на ділі - ХЗ.
    Енергоносії дорогі, грунт буде по ціні вершкового масла)

    зі

    та й фігня то всьо...
    Всі ті заморочки можуть бути цікавими для аграріїв-профі, котрі з того живуть.
    А на рівні забавки і хобі - можна робити все і по-людськи ;)
     
  7. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    ну ви ж самі пишете, що збираєтеся купити грунт для розсади...
    скоріше всього його прогрівають-стерилізують, тобто нічого живого там нема...
    інакше там у мішку буде страшенна антисанітарія - ніхто не дозволить таке продавати...

    хоча... якщо там торф, то не знаю, може він і чистий у природі, без мікробів, хз
    а якщо грунт на основі посліду...
     
  8. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Це вроді білоруський грунт, чисто компост. Може і торф.
    Минулого року я в цей грунт висіяв останню партію тютюну. То він найкраще зійшов і в рості догнав папєрєдніків)
     
  9. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  10. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Спробуйте, потім нам розкажете;

    Або загляньте на київський дачний форум, куди я давав лінк для @Silver bullet. Там і справді профі.
    Там потусуйтеся, попитайте. Може щось вони скажуть.
    / може і зі мною зустрінетеся десь в балачках;/
     
  11. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    ну... добре хоч не в гугл послали :)
     
    • Смішно Смішно x 1
  12. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Вже на розсаду перші овочі висівають, особливо, у кого якісні теплиці. Я таке роблю у лютому, а деяку розсаду, особливо баклажани, скроплені від колорадського жука, купую.
     
  13. olexandrr

    olexandrr Active Member

    Моя дружина та мати також почали підготовку до посівної. Купують голандське насіння, за досвідом минулого року, виявилося краще та ефективніше. Хоча коли н городі ще місто біло то навіть готовою розсадою досаджували.
     
  14. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Від іншого, чимось, окрім ціни, воно відрізняється?
     
  15. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

  16. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Може бути, із лимонами стикався ще пару років тому, у тролейбусному депо, коли мав інше здоров'я, лимони вирощували у великих вазонках, говорили, що для закуски підійдуть.
    Вже, чим раз більше, хто має можливість, відважується на свої теплиці.
     
  17. olexandrr

    olexandrr Active Member

    @Lanktocha ну так я теж запитував, бо ціна відрізняється. Дружина запевняє, що голандське насіння краще всходить, та потім розсада міцніша. Каже меньше клопіт із нею. А там я статистику не веду, звичайно)
     
  18. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Ціную, якщо насіння має хоч якийсь захист від шкідників та пристусоване до різних умов.
     
  19. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Я сьогодні в магазині подивився на голландський і на український ґрунт для розсади.
    При однаковому об"ємі вага різниться десь на 50%. Український важчий.
    Але думаю, що це не обов"язково значить, що голландський кращий.
    Буду робити суміш з них двох.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. olexandrr

    olexandrr Active Member

    @Lanktocha так, там все ж оброблене від шкідників.
     
а де твій аватар? :)