В саду та на городі

Тема у розділі 'Хобі та захоплення', створена користувачем Silver bullet, 10 лют 2019.

  1. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Дівчина у хустинці і білосніжній водолазці доставила)
    Що там вона сапала за трактором?))

    У нас сьогодні мороз до -5 у повітрі. Помідори-перець-баклажани зібрані. Плантацію молоденьких огірочків закрила агроволокном. Ожину не знаю вже чим накривати, але вона стійка, як пам'ятаю.
    Головне, що у нас на фазенді не низина, тобто є якась надія, що не жахне мороз по повній. І наступна ніч холодна, а далі - ще одно бабине літо. Ну як завжди.:sad:
     
    Останнє редагування: 24 вер 2019
  2. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Там тлущ не у відео, а в аудіо)

    [​IMG]
    Во, ще трафилося на очі для @mypucm"а )

    View: https://youtu.be/E-gv9UVa5hw
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    наразі +10 :)
    DSC_0025.JPG
     
  4. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    ))) Якось наблюдала, як чоловік моєї двоюрідної сестри (він з Рівенської обл) розмовляв з своєю сестрою. Майже нічого не зрозуміла з того торохкотіння. Мені на таку розмову потрібен перекладач)
     
  5. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    мені здається, що українська культура в принципі значно більш аудіальна... за деяких сусідів...
    писати слова та зображення - лінь,
    уанет менший за рунет мабуть вдесятеро,
    а в україномовного форуму нема перспективи... на жаль
     
  6. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Якщо говорити із деякими закарпатцями, то точно потрібен перекладач.

    Раніше згадували про вино із білого винограду, говорив із виноробами, із такими сортами бажано дати хоча би гроно темного, замість дрізжів, а потім для кольору і запаху білий. Я не знаю, чи вдасться зробити із винограду вино, зі смородини і ожини наливок не зробив, легше і актуальніше компоти на зиму.
     
  7. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Зараз для пересічних українців головне не політика. Головне - зібрати урожай, бо буде дощ, а дощ змиє з фруктів наліт воску, а з винограду наліт дріжджів. І яблука будуть погано зберігатися, а виноград буде погано киснути і бродіння буде неякісним.

    Тому всі на городи і в сади!

    Во, збираю озимі яблука. Трошки заскоро, але ніби буде дощ...
    [​IMG][​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Ага. З рунету досить легко зробити чебурнет. Якраз зараз там спроби) :)
     
  9. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Ага. З рунету досить легко зробити чебурнет. Якраз зараз там спроби) :)

    Яке добре вино робила з смородини моя кума! Мабуть, креплене. Але пахуще, просто диво.
     
  10. mypucm

    mypucm 7777+ цікавих повідомлень

    на базарі... не зміг пройти мимо... 16кг х 5грн.= 80 грн.
    бабусі - пенсіонерки торгують
    DSC_0071_9249.jpg
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Вірю, смачні лікери-наливки і з кизилу, і з дині, і з пелюсток троянди, коли роблю, скоро минається з ожини, лісової чорноплідної горобини, але багато дієтологів говорять, що певна унікальність та особливість є тільки у наливках, на основі винограду.
     
  12. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Правильно зробили, що купили :good:
     
  13. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Я переконався, що ВИНО може бути тільки з винограду.

    А от всілякі настоянки - це просто полігон для творчості)
    Минулого тижня взяв на роботу свій витвір, тіпа дегустація.
    Самогон.

    Попередив колег - будьте уважні, бодяга міцна.
    Люди /в основному дівчата/ понюхали-пригубили і сказали "фігня, ми ще не таке пили. Наливай!".
    Короче, за веселими дівчатами приїхали чоловіки, щоб їх завезти додому, а хлопи на другий день сказали, що бодяга вєщь, бо ніякого похмілля і п"ється легко.
    Я радий)
     
    Останнє редагування: 25 вер 2019
  14. Silver bullet

    Silver bullet Well-Known Member

    Радий, що напоїв жіночок, аж додому не могли приповзти?))
     
  15. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    :)
    Нє, я ж попереджав ;)

    А взагалі-то у нас так прийнято - спекла жіночка файний пляцок - несе на дегустацію.
    Зробила гарний салат на зиму - тоже несе на пробу.
    Зарізав вуйко пацє - несе свіжину на обід...

    От так і перебиваємося)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Не проти і міцніших напоїв на основі фруктів, типу закарпатської палінки, знаю додають виноград, сливки, можуть ще кинути грушку, не всі люблять, але як на мене, то може і краща, ніж на одному цукрі чи карамельках.
    Хто був в Італії, називають самогоном їх граппу чи кавказьку чачу.
    Свого винограду на такі забаганки поки що не вистарчить.
     
  17. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

  18. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Дехто ще масово виноград не збирає, більша стиглість на початку жовтня.
    Зараз час збору пізніх сортів слив - "сочинський чорнослив", можна робити чорнослив, варення, смакують і самі по собі, через теплий і досить сухий вересень, ввібрали сонячного проміння не менше літніх.
     
  19. Gyppsy

    Gyppsy :hi:

    Ну ніяк не можу себе перебороти - так і тягне похвалитися :blush:

    Бо я коло того горіха скакав з бубном більше десяти років)

    Во, урожай 2019
    [​IMG][​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Lanktocha

    Lanktocha Well-Known Member

    Горіхів не бракує, великий королівський продають за кілограм 60-65 грн, дрібніший, залежно від товщини шкарлупи можуть цінити від 30 до 45, чи вигідно стояти весь день на ринку за ймовірні 200 грн.? Дорожче можуть цінитися зимою лущені горіхи, хоч і тут треба мати терпіння та не боятись конкуренції.
     
а де твій аватар? :)