Я дуже-дуже люблю гостру і незвичну східну кухню, тому хотілося б поділитися своїми рецептами і навчитися чогось нового Індійська кухня - це смачно, оригінально, незвично і пристрасно ) Індійською культурою я захоплюся вже давно, але розповідати про це не буду, одразу перейду до смачненького рецепту, яким завдячую одній хорошій людині з Індії. Готувати індійські страви не важко, важко знайти всі потрібні інгрідієнти. Почнемо ) Бадамська курочка Інгридієнти: 1 ціла курочка порізана на маленькі куски або порізані курячі філейки бл. 1 - 1.5 кг 1 шлянка несолодкого йогурту (такі йогути робить Активія, але на крайній випадок можете взяти магазинну біо-сметану) 6 величеньких цибулин, порізаних на кільця чи півкільця. 10 невеликих зубчиків часнику ½ шклянка соняшникової олії 1 шклянка кокосового молока ( це молоко з м"якоті кокоса, його можна знайти в супермаркетах) 10 гроішків кешью 10 шт. мигдалю 1 палочка кориці 1 імбир/корінець білого імбиру (я корінця не знайшла, тому давала порошок, але може, вам пощастить більше, ніж мені) 6 шт. висушеної гвоздики ½ чайної ложки куркуми сіль, порошок чіллі або стручки, кордамон за смаком Приготування: Для початку зробіть пасту з імбиру, часнику, гвоздики, кориці, кордамону, кешью і мигдалю, куркуми, солі і паприки. Для цього покладіть всі спеції в ступку або просто будь-яку зручну посудину і потовчіть макогоном або чимось зручним. Якщо важко розтокти, то потріть на терці ( я на терці терла часник, кешью і мигдаль). Корицю так і залишила, розтовкти її чи розтерти просто таки неможливо. В каструлі розігрійте олію, киньте туди цибулю і підсмажте до золотого. Потім покладіть туди сумші спецій і, якщо за рецептом, то додайте 3-4 столові ложки води і смажте ще трошки, але оскільки я не люблю запах смаженого часнику, то одразу після додавання спецій перейшла до наступного етапу. Тепер кладіть в каструлю йогурт і курочку. Нехай готується 10 хв. Потім додайте коксового молока і доведіть до готовності, а це ще10 хв., якщо ви готуєте магазинну курочку. Все курочка готова. На гарнір подають листки коріандру (нещодавно мені підказали, що то кінза), але я її не люблю Де знайти спеції? Розповім вам по-секрету, що в Львові на Краківському ринку в продуктових рядах (здається в треьому ряді) можна купити різні спеції на вагу (їх роозсипають при вас), суміші і т.д. Ті спеції найбільш близькі до справжніх індійських спецій (то не я так каже людина, яка дала мені рецепт). Там же можна знайти мигдаль, кешью і багато всього іншого. Вони дуже відрізняються від того, що продається в супермаркетах. Успіхів вам і смачного!
Їдять Принаймі так мені сказала людина, яка народилася в Індії (Пенджаб) і жила там 20 років. А цей рецепт його мами і сестри. До речі, часник і цибуля є у дуже багатьох стравах. Я б навіть сказала у більшості. Так що не знаю, звіди у вас така інформація.. Але зрештою, Індія поділена на різні етнічні регіони. Можливо, це з тим якось пов"язано.
Індія - батьківщина вегітаріанства. В індуізмі є такі релігійні направлення, в яких заборонено вживати плоди з великою кількістю насіння. Можливо деякі касти вживають.
Досить того, що вони телятину не їдять) А без м"яса і риби я ніяк не можу До речі, в них є багато логічних причин бути вегетеріанцями, адже м"ясом найлегше отруїтись. До того ж, в ньому багато паразитів.. Так що з їхньою то екологією можна їсти, мабуть, лише овочі та фрукти, та й ті потрібно вимивати чистою водою..
точно дивні, ми як нажарим цибульки, то не то що приправити нею смачно, а просто на сковорідці трошки її підсоливши вибирати чорним хлібом в мене таке було якось коли чоловіка місяць не було і я прийшла додому, заглянула в холодильник а там нічого нема, то нажарила багато цибульки і з чорним злібчиком гамала ---------- Додано в 08:38 ---------- Попередній допис був написаний в 08:36 ---------- Кошмар, а в мене дочці захтілось в магістратуру в Індію, недай Бог
Я от м"ясо на шашлик мариную в цибулі. Від неї воно стає м"яким, а запаху взагалі не залишається. Так що навіть ті знайомі, які зовсім не їдять і не люблять цибулю, кажуть, що смачно. В бадамській курочці смаку і запаху цибулі практично нема. Більше відчувається дивне поєднання часнику і кориці, присмак кокосу... Самі по собі ці приправи для мене звичні, але всі в одному рецепті використовувала вперше ) І хоча мої любі дегустатори приговорювали "ой, який дивний і незвичайний смак", але за вечір втоптали все, що приготувала
аналогічно, і якщо треба мясо на шашлик, а часу нема, тоді цибульку перемелюю на мясорубці, додаю до мяса, а також звичайно приправи і в цалафановий кульок та під прес і вже через пів години, воно готове до жарки
??? Ви колись стояли поруч індійського сімейства? таке враження, що часником вони обмазуються... хоча, в них і без часнику, спецій стільки, що голова кругом іде
я сиділа колись біля індійця була на стажуванні в США рік і ходила на безкоштовні курси для іноземцівто памятаю ці запахи, вони використовуюють дуже багато масел для волосся і взагалі ледве дочікувалась закінчень уроків, а він як на зло постійно сідав біля мене
Загалом в них справді дуже гарна культура, мистецтво, традиції, кухня, одяг (недавно купила собі на ebay сарі)... Але на жаль, сучасна Індія - це проблеми з екологією та купа дивних "американізмів" (як наприклад, кидання тортами на різних вечірках), які зовсім не вписуються в їхню культуру... Принаймі то таке моє враження.
Правильна у Вас асоціація. По городу тече каналізація. А у бідних кварталах, досі спалахи чуми. При в'їзді у країну - усі можливі прививки. Воду з-під крану пити ні у якому разі не можна. Індія - це країна третього світу.
да, Индия одна из самых грязных стран мира, даже в респектабельных районах можно вступить в нечистоты... вода - практически самый дорогой продукт... кухня конечно же специфическая, вкусная, но лично мне ближе к душе арабские блюда, вкус более изысканный ИМХО