Що є Церква?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Leri, 27 лип 2010.

  1. orfej

    orfej Well-Known Member

    Не поважаєте себе, не поважаєте нас – що тут робите?​

     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    Людина з Одеси, розповідає про московський патріархат.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. orfej

    orfej Well-Known Member

    «точний зміст» ніхто не зможе подати, можна подати тільки точний переклад слова з латини: це зібрання-збори; община; Церква.
    Вживався греками ще в більшому розмаїтті значень (грецьку, а ще стару невимовно важко перекладати на українську - бракує слів)
    До Грецької мови я навіть не підступаюся.
    Найкраще, з чим я знайомий і користаюся по багатьох філософських темах, є чудова філософська праця Hobbs U. Leviafan:
    http://gzvon.pyramid.volia.ua/biblioteka/kafedra_filosofii/libph/hobbes/01/ogl.html
    зокрема по темі пояснення значення ecclesia з місцями Святого Письма:
    http://gzvon.pyramid.volia.ua/biblioteka/kafedra_filosofii/libph/hobbes/01/39.htm
    Я цікавився ecclessia до порівняння в латинській, грецькій і іврит(точніше – ашурит–лашон га-кодеш)
    До речі в Торі вжито 3 слова, які перекладають як зібрання-ecclesia, найбільш відповідає – святе зібрання, але і воно має в греці два слова-значення в перекладі.
    Що можна вкінці сказати, що це тільки наближене до Новозавтнього зібрання-ecclesia, а тим більше до сучасного значення,
    Цікавіше буде – напишіть!
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. Gannochka

    Gannochka миється в бані

    Любая религия такова, вон даже с РПЦ не поделили в чью церковь больше денег давать
     
  5. Мих

    Мих Дуже важлива персона


    В Біблії - чорним по білому, а в житті?

    Є ситуації, де людині часто бракує розуму, мудрості розрізнити де є зло, а де добро.

    Приклад?
    Прошу дуже.
    Ви йдете вулицею, а на дорозі сидить жебрак і просить гроші.
    Ви дали йому милостиню, а він взяв ті гроші, купив горівки і напився, а потім ще когось побив, бо був пяний.

    Ви зробили добрО? Які плоди вашого добра?

    Дехто думає, що твоя справа - дати милостиню, а що там далі буде - не важливо. То неаправда. Якщо даєш милостиню, то повинен прослідкувати, щоб ця милостиня мала добрий плід. А дати, лиш би дати, щоб відстали, або щоб інші побачили - кому це потрібно?
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. ovod

    ovod Well-Known Member

    ну на пару ходів може і можна передбачити результат нашої допомоги....але дальше все-одно не від нас залежить напрям руху тієї людини - до добра чи зла....так званий ефект метелика....або хто може дивився фільм Убийства в Оксфорде...

    получається що не тільки я дію на якусь людину своїм вчинком, а все разом і ситуація і все що навкруги було і те ким є людина і тд.... все це впливає на результат....
     
  7. Мих

    Мих Дуже важлива персона



    Ну хоча б пару ходів... Якщо кидаєш милостиню людині, що сидить під дорогою, то зовсім не знаєш куди ті гроші підуть, але існують благочинні організації - мальтійський хрест, при пустимо.
     
  8. Vilnyj

    Vilnyj Member

    що то є Церква?

    Зараз люди придумали багато наук, при тому, одні з них зникають, а інші появляються. Є наука свідків Єгови, є наука православної релігії, протестантської релігії та інших релігій. Користі від них пересічному чоловіку ніякої, а тому і відношення до них відповідне. Але від самого початку існує Божа наука, яку через перворідний гріх, через оте "відношення до наук", пересічний чоловік відкидає також.
    Потрапити до Божого Царства, чи до Христової Церкви - мети нашого земного життя, без знання Божої науки неможливо. Це не я, чи інша людина вирішує, а вирішує Христос, якому всі ми мусимо догодити.
    Тут правильно зазначали, що Церква це - зібрання людей, в Старозавітних книгах є ще вислів " святі збори", що означає те саме. Після воскресіння і вознесіння Ісуса Христа, Бог дав Його за голову Церкви і постановив, щоби всі люди і все перебувало в Ньому.
    Тобто, хто за час земного життя прийняв Дух Христа, то, коли він помирає, він із свого земного тіла виходить і переходить у Ісуса Христа. Ісус Христос і всі, хто в Ньому, є Його Церквою, яку Він збирає Сам, а не священики.
    На землі, в теперішній час, є ті, кого Христос вибрав до Свого Царства чи Церкви. Їх в Біблії названо "Христовими учнями". Коли вони збираються для вивчення Божої науки, тоді збирається Церква, коли розходяться, то розходиться Церква.
    Назагал, розглядати таким чином, що то є Церква, Святий Дух, Боже Царство і інше, є нерозумно, бо краще вивчати Божу науку, де ці всі поняття вивчаються. Звати мене Віктор Онищак, бо під всякими кличками про Божу науку говорити не можна.
     
  9. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    гм... невдалий приклад. Хто появився і хто пропав? Ну а що до пересічної людини... пересічній людині до одного місця закон Ома, хоча той же пересічний на повну користується електрифікацією, а відношення до Ома у нього відповідне.




    Так? І комсомольське зібрання людей - теж церква?



    Я навіть не сумніваюся, що ви нам з такою ж легкістю підтвердите це словами з Біблії, нє?


    і апостолів відкинемо, нє?



    ))))))))))) Тобто? То церква є, то її нема... Весело там у вас.
     
  10. ovod

    ovod Well-Known Member

    а може якби не кидав то ті люди там би не сиділи, а виходили якось по-іншому?
    може й так, а може і ні.....
     
  11. Vilnyj

    Vilnyj Member

    Що є Церква

    " Дерево, яке не приносить доброго плоду, зрубують і вкидають в огонь" - сказав Господь, маючи на увазі нас з вами. В притчі про сіяча Він пояснює, що то є "принести добрий плід". Господь сказав слово (в притчі "посіяв слово"). Хто потрудився і зрозумів це слово, той приніс Йому "добрий плід". Христос сказав слово "Церква" і у Біблії дає пояснення цього слова. Це пояснення не залежить від того, що знають, і, що думають про це, люди. Оцінює кожного, його знання, його прагнення, кожне сказане слово - Христос і Він вирішує чи ввійде людина до Його Церкви, чи ні.
    В Біблії написано, що люди не хочуть слухати Божої науки, вони радо слухають обманців, дурисвітів,.. "що їхні вуха влещують". А ще Господь казав, що хто буде соромитися Його науки, того і Він посоромиться перед Отцем і Його Анголами. Божа наука і цитати із Біблії не є те саме. Змій у Раю наводив Єві цитату із Божого слова. В останні дні так будуть робити багато хто, тому Господь попереджував: "Стережіться, щоб вас хто не звів".
    Апостол Іван писав, що, хто не перебуває в науці Христовій, той Христа не має, а без Нього продовжити своє життя у Божому Царстві не є можливим. Ми живемо у час, який у Біблії названий "гидота спустошення", а тому, все, що діється наколо нас, сприяє спустошенню і наближає день Божого гніву.
     
  12. Мих

    Мих Дуже важлива персона

    читаєте господні думки?

    ---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

    Ну от, останні дні наступили? Наступили! От і появилися всякі різні і разом з вами, які зводять, адже ні вас, ні Свідків раніше не було, вони появились в останні дні - так, як сказано, щоб звезти людей.
     
а де твій аватар? :)