Ресторан «Святослав» / Цивілізація поза містом Як Ви собі уявляєте ресторан вихідного дня? Після офісно-кабінетних буднів хочеться більше простору? І чи не асоціюється з уікендом у Вас дерев’янний зруб з домашнею кухнею та альтанками надворі? Бо саме так можна змалювати винниківський «Святослав». Ба більше – ресторан є частиною відпочинкового комплексу з готелем, літнім двориком, лазнею та парною, футбольним полем, тенісним кортом. Такий собі відпочинковий рай. При цьому площа ресторану у Винниках вражаюче велика порівняно зі Львівськими подібними закладами. Основна зала «Святослава» вмістимістю 150 осіб швидше нагадує подвір’я - *з кам’яними доріжками та плотами поміж яких розставлені величенькі столи з дерев’яними стільцями. А довкола - фонтанчики, море рослинності, білочки та борсучки (на жаль, у вигляді опудал). Останній елемент інтер’єру неабияк здивував, адже яке їх призначення тут, незрозуміло – тваринки не мають такого фест-вигляду, щоб зацікавити дітей, а дорослим такі деталі очевидно нецікаві. Тут же в приміщенні для більшого інтиму бесіди розміщені і альтанки. Зверну Вашу увагу на те, що столи розраховані щонайменше на 8 осіб. Тому в першу чергу зручні для гуляння гучних забав. А для цього все у ресторані в рамках обраного національного жанру передбачено – море персоналу в вишиванках, місцеві лабухи, спеціальна площадка для танців, чудовий звук та навіть світломузика. Доповнює картину широченний вибір страв української (та не зовсім) кухні по досить провінційних цінах – печінка (8 грн), мозок (8 грн), крученики (16 грн), голубці (5 грн), тушена капуста (5 грн), банош (17 грн), лангети (16 грн) тощо. Популярними є пропозиції різної печені в горщечках (9-19 грн / порція), а фірмовою стравою вже справедливо вважаються – ребра в меді (17 грн/ 100 гр). Середній чек на двох за обід в ресторані складе порядку 60-100 грн. А вартість бенкету-весілля тут розраховують виходячи з суми 120 грн на особу. Що тішить, у закладі передбачені кнопки виклику офіціантів. А сам обслуговуючий персонал*достатньо непомітний та кмітливий, щоб не зіпсути загального позитивного враження про місцину. Поправді ресторан є*однаково популярним як у Винниках, так і у Львові. Основна клієнтура закладу – чиновники та бізнесмени. Для «балуваних» клієнтів, що не надто полюбляють дерев’яні стільці у закладі є ВІП-зала зі зручними диванами. При цьому дизайн залишається незмінним - у стилі «дерево-ковка». От тільки витонченості цій «мисливській вітальні» вже надають скляні стіни з видом на дворик, комин, світлі пастельні напівтони в оформленні, сервіровані попередньо столи. *А у сезон Вам неодмінно захочеться* посидіти у декоративному дворику ресторану. Єдине, щоб Вам пощастило поставити автівку в полі зору - доведеться приїхати пошвидше - ввечері у вихідні парковка*біля головного входу вщент заставлена автівками. Рекомендації – для компаній, що бажають відпочити подалі від міської суєти. P.S.*Телефонуйте попередньо з тим, щоб ресторан не* виявився винайнятим під бенкет! Львів-Винники, вул.. Франка, 53б Тел. 296-34-22, 296-34-17 ЧИТАТИ ДАЛІ
Відповідь: Ресторан «Святослав» / Цивілізація поза містом Ресторан гарний, навіть дуже! Але от кухарі не дуже досвідчені. Я зі своєю половинкою надумали там відвечеряти, ми замовили рибу (свіжу) зачечену, от нам і принесли 2 кілограмову, на перший погляд і куштування смачну, але СИРУ! Обідно!