Національні страви інших держав

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем Waterrr, 19 бер 2014.

  1. Waterrr

    Waterrr Member

    Інколи хочеться спробувати щось новеньке і незвичне. А поїхати кудись за кордон немає можливості. Пропоную викладати назви та рецепти випробуваних цікавих іноземних страв (польських, німецьких, грузинських і т.д.) та ваші враження .
     
  2. duncan

    duncan батяр з личакова Команда форуму

    та більшість звичних страв є іноземними: пельмені, плов, чебуреки тощо
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Waterrr

    Waterrr Member

    Мова про незвичні страви, до прикладу кесадилья, лазанья, рататуй, шатобріан...
     
  4. lia lemony

    lia lemony Well-Known Member

    справа в тому , що якщо "європейку" кухню ще можна відтворити , азіатську, кавказьку ..тощо - важко "повторити" без певних елементів , а саме спецій, інгредієнтів, вже не одноразово в цьому переконувалась.
    Привезені спеції закінчуються , скільки купляли в тенетах, магазинах місцевої "діаспори" -- не те , ну зовсім не те що купляєш на місцевому ринку "кулінарної подорожі".
    Та і ресторани в нас більш пристосовують нац .їжу для середньостатистичного споживача..

    Ви питайте саме певне блюдо гугл, а там вже побалакаємо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Про чеську свічкову написати, чи що... як же я не люблю багато писати...
     
  6. KARABIN

    KARABIN ukropenFuhrer

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Теж мені незвична страва. Готували у Львові щонайменше з середини 19 століття.

    ---------- Додано в 16:59 ---------- Попередній допис був написаний в 16:57 ----------

    Така ж екзотична страва, як котлета по київськи. Просто один з видів стейку, як і філе-міньйон чи ріб-стейк. Абсолютна класика.
     
  8. Olenall

    Olenall миється в бані

    равлик виноградний наш, але не дуже звичний на нашій кухні
     
а де твій аватар? :)